בית פורומים עצור כאן חושבים

shadow ורוחות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2006 18:53 לינק ישיר 
shadow ורוחות

אני יודע שזה לא יעזור. וחכמי דפורום  הרשיונלסיטים כאן לא יקבלו גם אם ירד אש מן השמים וקול השם יזעק למו. אבל בכל זות אני רוצה להראות שהדברים הנראים לעין אינם סוף מעשה ויש הרבה דברים שאין הדעות מבינות עד תומן.

בלינק זאתי שאני מביא אנו רואים שישנו איש אשר יכול ומראה זות בחוש לגעת בצילו של אדם וזה ממש נוגע באדם.

וכדרך הפורום אעיר .  בהנחה שאין זה אחיזת עינים בעלמא.  האם ישנו ממשות לצל האדם?  והאם הוא מכשף על פי הלכה?

http://www.wimp.com/shadowmagic/

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2006 22:44 לינק ישיר 

[הולי,

לגבי הבדיוקת המדעיות, ראה הודעתי לעיל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2006 22:43 לינק ישיר 

הולי,

אין לך שום דרך להסביר איך שימי אילוזיני חותך תיבה לשני חלקים ורואים שני חלקים של יהודי יקר בשני מקומות שונים, או אלף קסמים אחרים של קוסמים למיניהם,
מבחינה לוגית אפשר להוכיח על הרבה קסמים שהם בילתי אפשריים ובכל זאת רואים שתמיד נמצא הסבר ללא כל קשר לרמת הסבירות של הפעולה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2006 22:37 לינק ישיר 

אוקיי אז ככה לכל אלה הסקפטים לגבי יכולות על טבעיות לקרוא מחשבות וכו יש לי כמה דברים לומר בעניין ואולי אחרי זה תשתכנעו אחרת....
1.כשאורי גלר היה רק בתחילת דרכו ....הוא הופיע בעיר שאבא שלי היה גר בילדותו...והוא הלך למופע שלו
עכשיו במופע אורי גלר ביקש שכל הקהל יחשוב על אותו מספר {שניתן להם בלי ידיעת גלר } וישדר לו את המספר והוא ינסה לקלוט ...עכשיו בקטע הזה בטח כל המסופקים יגידו שאורי גלר ידע מה המספר שינתן לקהל אבל עכשיו אני אגיד לכם עוד משהו...בקהל הזה בשורה הראשונה ישב אבא שלי שהיה אז בערך בן 12 והחליט לבחון את יכולתיו של גלר...אז הוא חשב לעצמו ..אני אחשוב על מספר אחר לא על המספר שכולם חושבים נראה אם הוא יקלוט....ובאמת כך הוא עשה ...אורי גלר כמובן הצליח לקלוט את המספר שהקהל חשב עליו..אבל הוא גם אמר עוד משהו..."יש ילד שיושב בשורה הראשונה כיסא רביעי עם חולצה אדומה { שזה היה אבא שלי ,שימו לב הוא גם ידע מה צבע החולצה}שממנו קלטתי מספר אחר" ..והוא אמר את המספר..מה יש לכם לאמר על זה? לדעת את המספר שהקהל יחשוב עליו הוא יכל לדעת אבל לקלוט מספר שונה שהוא לא ידע עליו מילד אחד מתוך קהל של 200 אנשים הוא לא יכל לצפות מראש ..זה לדעתי מוכיח שאכן יש כזה דבר כוחות על טבעיים אמנם יש כאלה שמערימים אבל הוא לא..אז עם כל הכבוד לסרטון הנחמד הזה שחושף כיביכול את מערומיו של גלר...בוא נראה אותו מסביר איך כאן הוא הצליח להערים...
2.אורי גלר הרוויח מיליוני דולרים בחול.{יש לו שכונה שלמה בלונדון של וילות שהוא משכיר ששוות אלפי דולרים}..ממציאת נפט ע"י כוחותיו.... לחברות נפט .....אז אם באמת אין לו כוחות איך תוכלו להסביר את העניין שהוא הרוויח מזה אלפי דולרים...הרי החברות לא יתנו לו דולרים אם הוא לא מצא להם נפט...זה ברור!
3. מדענים בחול עשו לו כל מיני בדיקות מדעיות כדי לבדוק את יכולתיו העל טבעיות ..והבדיקות הראו שאכן יש לו כוחות , מקווה ששכנעתי אתם קצת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2006 10:22 לינק ישיר 

לפני שגילו את גלי הרדיו כל הרציונליסטים היו צוחקים על אחד שהיה מצליח לדבר עם מישהו אחר מרחוק,
אולי גם עכשיו אורי גלר מודע לאיזשהו שדה או כוח פסיכולוגי שעוד לא ידוע לנו? זה לא נשמע לי לא רציונאלי רק בגלל שאנחנו לא יכולים לעשות את זה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2006 08:59 לינק ישיר 

יותר מדויק "טוען" שהוא חושף כי אורי גלר עיקם ברזל והזיז שעונים ממקום השידור לבתי הצופים ולזה לא נזקק רנדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2006 01:25 לינק ישיר 

James Randi חושף את מערומי אורי גלר:

http://www.youtube.com/watch?v=iAp46IsKTr0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2006 17:48 לינק ישיר 

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=592&msgid=79479723

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2006 09:44 לינק ישיר 

.

אור השאנטי:

תעזבו את אוקאם, הוא גם היה גוי וגם התגלח בתער.

אני מציע לכם את מבחן חנות המכולת של ניסים:

הייתם מפקידים את כספכם בידי האיש שהצל שלו מפיל דברים בסרט? הייתם מוכנים להמר בכספכם על כך שמה שהוא עושה יכול לעמוד במבחן אובייקטיבי כלשהו?

מבחן אובייקטיבי: להצליח לבצע את אותם הטריקים באמצעות גביע הקידוש שלכם, מנורת השולחן ושולחן האוכל אצלכם בסלון, כשאתם משגיחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 23:11 לינק ישיר 

בי.טי בוודאי שכל גישה תתקשה להצדיק את עצמה. אבל היא תמיד תוכל לטעון שהיא יודעת על עצמה מתוך עצמה. זה מעגלי, אבל יש בזה משהו. (ועיין בכתבי מיכי, רבי מיכאל אברהם, על הנושא הזה. מאלף). לכן, הרציולינזם יכול לטעון שהוא מצדיק את עצמו. וכך האמפיריציזם. לאמפיריציזם יש עוד מעלה. החסכוניות. ההשתדלות לוותר על כל טענה שאינה הכרחית ואין לה מקור שכופה עצמו עלינו. אמנם, האמפיריציזם נידון לכשלון, כפי שהראו קנט ולאחריו חומסקי ולאחריהם קווין (במאמר על הדוגמות של האמפיריציזם. ואולי לכך אתה מתכוון). ולגבי עצמי - בוודאי שאיני רציונליסט. מי יכול להיות רציונליסט לאחר ביקורת התבונה של קנט? אמנם, מה שאני יכול לעשות הוא להציג את מכלול הכללים והעקרונות שאני משתמש בהם, ולומר: יש לך יותר טוב? זה דומה קצת לאמפריציזם, אלא שהוא מתוחכם יותר וערני יותר. אני סבור שאנו ניגשים לעולם עם כללי עזר מה לחשוב ואיך להשתמש במילים ובמשפטים ואיך ללמוד. וזו יכולת שניתנת, אני מקווה, לשיפור. וכאשר אני צריך להצדיק את עמדתי, אני מוצא שאני נזקק למה שמכנים "התער של אוקאם". איני סבור שהתער הזה מראה בהכרח על מה יש ועל מה אין. אני כן סבור שאין כלי יעיל ממנו - בגבולותיו. כלומר, צריך להשתמש בו ולשמור על פתיחות כדי להרויח את אי הפתיות של ריבוי ישויות מיותר אך גם שלא להפסיד את ההכרה של רוחות/סיאנסים/גלגולים/ גילויי מגידים/הבעל והעשתורת/חייזרים ועוד. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 21:50 לינק ישיר 

אור
מיימוני
אתם ודאי ערים לעובדה שרציונליזם כשלעצמו אינו רציונלי משתי סיבות לפחות. המהותית והחשובה שבהן היא שבחירה אפריורית בו כגישה קונסיסטנטית למחשבה מסתמכת על אמונה והלך רוח שרירותי ולא על רציונליזם (שטרם הוכרז כסמכות, וזו הסיבה השניה, הפחות חשובה, הצורנית-לוגית לכך שרציונליזם אינו רציונלי).
מכאן שההילה שדבקה בו ובמאמיניו דבקה בהם בטעות.
(גם הגישה הנגדית לידיעה, הגישה האמפיריציסטית לא ניתנת לבחינה אמפירית כשלעצמה, אבל זה כבר ענין אחר, שיכול אולי להצטרף להערה הראשונה ברמת המאקרו: חלות עצמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2006 07:00 לינק ישיר 

גלוי עינים,

אני מודה, שלא ראיתי את כל הדברים האלה בשיר. אני מודה גם, שלו הייתי רואה, זה לא בגדר תועבה מבחינתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2006 23:19 לינק ישיר 

אמשלום
השיר יפה. תועבה זה אולי חמור מדי. (אם כי הגדרותייך למושג האמורפי הזה אינן ידועותלי) ובכל זאת: קריאתי הפשוטה והלא מתחכמת את השיר הזה האירה לי את צלליו העדינים שלטעמי קשורים באהבת גברים אפלטונית, ודווקא האפלטוניות מפריעה לי כאן משום שהיא אינה מופיעה בהקשר הזה כידידות אלא כרובד עדין ונסתר של אהבה בשרית.
את ודאי קוראת את השיר כמתיחס להשלמתו של פוליקר עם עצמו, התגברות על פחדים ישנים וחסכים וכו', זהו אכן נושאו הברור, אבל הטרמינולוגיה שהוא בוחר בה: פחדים, דלתות, ילד וכו', חיבור שהיה בלתי אפשרי, רומזות שהמאבק וההשלמה שפוליקר מתעסק בהם כאן, אפילו אם עצמו נושאם הוא הזהות המינית שלו.
ואולי אני שוגה כמובן, ומוטב לי להתחיל להתאמן ב"קריאה מתחכמת" ולהוסיף דעת וגם מכאוב.  גלויעינים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2006 20:53 לינק ישיר 

מצורף קובץ

אור השאנטי,

באשר לשאלתך האם יש לצלנו ממשות, בנוסף למה שהביא ירוחשמ מהרמב"ן, בודאי יש לו ממשות. הצלחתי לשים ידי על תמונה נדירה (ציור מבוסס על תמונה אוטנטית) שבו רואים שלא רק שיש לו ממשות אלא אף חיים  משלו והוא רק תלוי בנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2006 11:03 לינק ישיר 

הפרעתוני:

אני חושב שכולם מסכימים שקריס אנג'ל (שמו של המכשף בסרט הראשון) אין לו כוחות על טבעיים. השאלה היא האם הסרט אמיתי וצריך לברר איך הוא עשה את זה, או שהסרט מזויף. אתה מיהרת להגיד שהסרט מזויף כי לא העלית על דעתך שאדם יכול לעשות דברים "טבעיים" שאתה לא יודע איך הוא עושה אותם. ועל זה באה הביקורת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2006 10:43 לינק ישיר 

הבאבא, קיימא לן, שאי אפשר ללמוד דברים חדשים, אם לא מסננים את השטויות קודם. אחרת לעולם לא תדע להיות בטוח, אם מה שאתה מאמין בו הוא אמת או שטות. וממילא, אמונתך בו לא תהיה שלמה, אלא אם כן תעבוד על עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > shadow ורוחות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext