אכזבה!!!לפני כ5 שנים שישבתי בישיבה הלכתי לרב חיים קניבסקי וכן לעוד כמה וכמה רבנים שאני עומד להתחתן ואני רציתי לשאול לאן כבוד הרב ממליץ לי לגור תשובתו ההיתה "אלעד זאת עיר ללא בני תורה ולא מומלץ כלל ובהמשך דבריו ציין כי לא חסרים כלל מקומות שבו אפשר לגור . וכן חשבתי לרגע שגם מרן הרב שך זצ"ל גם לא המליץ על העיר הזאת אז הרבנים צדקו או לא ?????תגידו אתם !!תתועררו . "בן אדם מה לך נרדם קום ....... [כתבתי אתזה בצער רב ]
נשלח ב-23/5/2006 23:39
אז אתה נשאר בסוף???
נשלח ב-23/5/2006 22:54
טוב טוב תודה רבה רבה
נשלח ב-23/5/2006 17:08
תודה,
אומרים לי את זה הרבה!!!
נשלח ב-23/5/2006 16:30
לקודמני כל מילה זהב
נשלח ב-23/5/2006 16:22
פששש.... חדל אש חדל אש.
חשבתי שגם אני אביע דעה בנושא שכתבת פאראמדיק אבל בהסתייגות שמה שאכתוב זה כהדיוט המפטפט מול גדולי התורה ואין לי שום הבנה באשר לדעתם ובטלה דעתי.
אמת, הרב קנייבסקי מורה לשואלים אותו לא ללכת לאלעד אבל אבל יש גדולי תורה ליטאים אחרים שמורים שכן ללכת לאלעד ביניהם הגאיל שטיינמאן והרב ליפקוביץ שמעורים בנעשה בעיר ומכוונים אברכים שמתייעצים איתם כן ללכת.
מדוע ר חיים לא רואה את העיר ממטר איני יודע, גם הרב אלישיב לאחרונה הגמיש את יחסו לעיר אבל ר חיים לא.
האמת, שיש צדק. למה לחפש לשים ראש בריא במיטה חולה באלעד עם כל הבעיות שבה שילכו לקריית ספר שם העסק הרבה יותר פשוט אבל אבל לא כולם מתאימים לקריית ספר יש הרבה שמרגישים שם זרים.
אני מסתכל על החסידים כמודל לחיקוי במקרה הזה הם באו ועשו שינוי הם לא "התבכיינו" שיש בעיר בעיות הם באים וכובשים ומשנים סדרי עולם מבחינתם אלעד זה "לכתחילה" ולא "בדיעבד" וטוב להם אם הליטאים היו עושים כמותם המצב היה נראה אחרת גם עבורם.
להגיד שהעיר לא של בני תורה זו השמצה ממש יש כאן אברכים יקרים וקריות ממש נופת צופים ויש אזורים שאני לא מבין מאיזה ארץ הגיעו האנשים האלה ולפני כמה זמן הם ירדו מהעצים.
אתה מתוק אתה. שקלת לקרוא לעצמך שרלוק הולמס? יש לך את כל הכישורים לכך! (לפחות לפי הגירסא שהדמות הזו הומצאה על ידי סופר בעל דמיון מוצלח במיוחד...)
נשלח ב-22/5/2006 23:14
יש מקום אצלך לטרמפ?
אשמח שתיקח מפה את כל הממליות למינהם!.....
נשלח ב-22/5/2006 22:30
מצטרף:
בכותרת אתה קובע ומלכלך, ובכתיבתך אתה כביכול שואל שאלה.
סע לשלום.
אל תשכח לכבות את האור....
אצלך בבית!
נשלח ב-22/5/2006 21:51
פראמדריק, כולנו מצדדים בך ומקווים שתעשה את הצעד המתבקש.
אף פעם לא מאוחר לחזור בתשובה ולעשות מה שהגדולים הורוך.
דרך צלחה אחי, כולנו איתך.
צאתך לשלום....
נשלח ב-22/5/2006 13:20
את אותו התשובה שקיבלתי פעם .הרבנים לא משנים את דעתם [ וכוונתי לרבנים הגדולים באמת כמו שהזכרתי לעיל ] הרבנים של היום יכולים לשנות את דעתם כפי רצונם אבל הרבנים הזקנים של דורנו או הרבנים של פעם זכרונם לברכה הם אלה שדיברו אמת וצדקו לכל אורך הדרך ואחנו רואים אתזה רק היום . וחבל שאנחנו מבינים רק כך ולא שומעים בכל הרבנים מיידית [שוב כוונתי לא לרבנים של היום לצערי ]
נשלח ב-22/5/2006 11:33
פארמדיק יקר. לו היית שואל היום את אותה השאלה את אותם הרבנים. מה התשובה שהיית מקבל מהם לדעתך???
נשלח ב-22/5/2006 11:31
אתה שואל שאלה מאוד טובה זה אחת השאלות שאין לי תשובה .נכון מאוד טעייתי .ובתקווה לטוב
נשלח ב-22/5/2006 11:19
פראמדיק. השאלה המתבקשת. איך אחרי ששאלת רבנים היכן לגור? והם ענו לך לא באלעד. אתה גר באלעד . איך אתה ממרה פי גדולים???