| נשלח ב-22/5/2006 18:00 |
|
| |
שני בכירים פרשו מהנהלת ביכ"נ הגדול בירושלים
נודע לנו כי שני בכירים פרשו השנה מהנהלת ביכ"נ הגדול בירושלים על רקע דרישתם להחלפת ההחזן הקבוע בחזן אחר. השנים טענו כי ריקנות אולם ביהכ"נ ברוב שבתות השנה (פרט לחגים המביאים תיירים מהמלונות) מראים כי הקהל הירושלמי מצביע ברגליו נגד השגרה המשעממת של החזן הקבוע. דרישתם של השנים נדחתה ברוב קולות, והם במחאה פרשו מהנהלת בית הכנסת הגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 07:10 |
|
| |
חזן שאל את הרה"ק רבי ישראל מסאלאנט, ילמדנו רבינו מה עלי לכוון ן בתפילתי כשליח ציבור בימים הנוראים ובכל השנה ? ענה לו הרב, תכוון שלא תהיה גנב !!! מהההההה אומר החזן ??? הקהל לקח אותך כחזן בגלל שאתה יודע לשיר והקול שלך מצא חן בעיניהם, ובעבור זה הם משלמים לך, ואם אתה מכוון כוונות אחרות אתה פשוט א-חזן א- גאנעב.!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 00:31 |
|
| |
דיייייייייי נמאססססססססססס
במקום לפתוח 10 אשכולות באותו נושא, אני מציע שתפתחו פורום חדש, תקראו לו "ביהכ"נ הגדול י-ם" ותפסיקו לטרטר אותנו בנושא "רב המשמעות" הזה.
ההכרעה קשה, הנושא מציק מאוד ואני לא ישן כבר כמה לילות בגלל זה. אני בטוח שבפורום החדש תצליחו לשנות סדרי בראשית ואולי אף יותר מכך. נפתלי הרשטיק וכל הנהלת בית הכנסת, עוקבים מקרוב אחרי כל הביקורות שלכם ומחכים בדריכות למוצא פיכם, כדי להחליט על המשך דרכם. מלחמתכם - מלחמת קודש היא - ושווה פתיחת פורום. זו השיטה ואני בטוח שהיא תעבוד.
אז יאללללללה ביייייי לכם תנו לנו שקט.
נ.ב. נכתב על דעת עצמי בלבד.
תוקן על ידי - חנוך2005 - 26/05/2006 0:34:18
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2006 00:00 |
|
| |
נא לא להחליף אותי עם מסיר מסכות או מסיר מכנסיים. לשמחתי ישנם עוד כמה צדיקים בסדום שנקעה נפשם מהזלזול של נפתלי בקהל. הטענה שהקהל בחר בו היא מצחיקה. מתי בדיוק היו בחירות בבית כנסת הגדול? לא היו מיום הוסדו ! מי בדיוק בוחר חברים להנהלה? כבר קבע רשם העמותות כי ביהכ"נ מתנהל כמו "עסק משפחתי" והעלה ממצאים חמורים. לא יתכן שכל נובו ריש שמגיע מאמריקה עם חופן דולרים יצורף להנהלה ויגזור עלינו שעמום מוסיקלי נצחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 22:26 |
|
| |
אחדבוי יקירי, אלימות מילולית? הצעתי לך לתור בעולם ולממש את הפנטזיות שלך על חזן זה או אחר, מכיון שנסיונותיך הבלתי פוסקים שטופי השנאה והתסכול להוציא את הרשטיק משם לא יצלחו. לא בגללי, אלא בגלל ציבור המתפללים והוועד שקבעו כך. זכויות יש לך במדינת ישראל כפי שנקבעו בחוק הישראלי. ולפי הידוע לי הזכות לקבוע לבית הכנסת הגדול בי-ם את החזן לא שמורה לך (ולא לי) אלא לגוף עצמו על מתפלליו, חברי הוועד ו..גם התורמים (אם הוא רוצה להשאר קיים). לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 16:14 |
|
| |
POLY הנכבד, י ידעתי, כי לא תצליח לשמור על חרצובות לשונך לזמן רב. ברור גם לכל מי שקורא את דבריך, או מי שכותב עבורך, שאלימות מילולית היא נר לרגלך. האם כל מי שיש לו ביקורת צריך לעוף מבית הכנסת? [אגב, מסגנון דבריך ברור שכבר העפת יהודי או שניים מבתי כנסת]. טול קורה מבין עיניך - האחד בא לגור וישפוט שפוט? אתה חושב שאנחנו כאן ברפובליקת בננות? האם רק מי ש"תורם" כסף יש לו דיעה? האם חשבת שתוכל לקנות את כל הנהלת בית הכנסת ומתפלליו בתרומות או בערבי חסות שנערכים תמורת תשלום מלא? ומדוע לא תגלה לחברי הפורום כמה פעמים נפתלי התחזן בשמחות המשפחתיות שלך חינם או בתשלום?
ומה בדיוק אתה רוצה להשיג בהשוואה המטופשת שלך: מי מבקר יותר בבית הכנסת. כמי ששפך את דמו וחלבו שנים רבות במילוי כל חובותיו למדינה, ובין השאר שומר גם על טיפוסים כמוך כשבא להם לקפוץ לארץ לביקור, יש לי פי אלף זכויות ממך. של נעליך לפני שאתה עונה בגסות רוח שכזו, ולך אתה לחפש מקום אחר לזרוק יהודים מבתי כנסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 15:59 |
|
| |
חסידמא, מה שציינת שבבית הכנסת הגדול בי-ם מביאים הרבה חזנים אורחים זה הכל חידוש מהשנתיים האחרונות, בכל השנים לפני כן לא היה מושג כזה, אני זוכר עוד שפעם הראשונה הביאו את מוצן, וזה גם אחרי מאמצים קשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 15:56 |
|
| |
בס"ד
מעניין מה יש לכם נגד נפתלי נכון שהוא לא מלך החזנים אבל נפתלי הוא מבצע מעולה ומתזמן נפלא ולגבי מה שכתבת שמשעמם בבית הכנסת הגדול אינני יודע האם יש עוד בית כנסת בעולם אשר בו מופיעים כ"כ הרבה חזנים אורחים כמו ביתהכנסת היכל שלמה כך שכל מה שכתבת הינו משולל כל יסוד
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 14:41 |
|
| |
I have frequented the Great Synagogue over many years and on many occasions. I usually walk from Kiriyat Moshe (about 45 minutes walk) sun or rain, hot or cold. When ever I am in Jerusalem my wife already knows, that even if we are staying in Ramot I will walk all the way to hear his wonderful Chazonuss and Dovening.
When listening to Naftali it's like having all the Chazanim under one roof. His ability to adapt his voice be it with great power or with legato sweetness, and of course the famous intricate coloraturas and his falsettos, there is no Cantor in the world who can do that.
His ability to modulate and integrate complicated yet beautiful lines of music while concentrating on the spiritual responsibility of leading the congregation and finding the right music to interpret the holy texts is second to none.
There is no Chazen in the world that comes to the Great Synagogue and doesn't at a number of points of the service, think to himself, wow, how did he do that! This is from speaking to other Cantors not just my own view.
His interpretation often makes the Chutsnikim look left on their Siddur to the English / French translation, to understand why Naftali expressed a particular part of the Dovening in a special way. And more often than not, after reading the translation the congregant smiles with understanding.
There are those congregants who are not familiar with the Siddur or texts and are blown away by the beauty and sheer size of Naftali's voice. No-one to date has the power in their voice to fill the Great Synagogue, in fact most Chazonim sound like they could do with a mic! As is so often found at concerts. In Shul particularly the Great Synagogue the sound sorts out the men from the boys
To be the Cantor of any Shul is a complicated diplomatic task. And one can never keep all the Gaboaim happy all of the time.
Humility is such an important characteristic for a leader, and it is so apparent with Naftali. He could be such a snob if he wanted, but he has patience and time for all his congregants their problems and is always found to be helping people with their Tzoress
Osek beMitzva Potur...
At the end of the day he is just Bosor Vedom.
Just imagine what Agmus Nefesh you are causing this Great person and Cantor when he has to read your criticism.
He is so devoted to Chazanut and the Great Synagogue and it is so unfair to slander his name erroneously
From negative feedback one can learn and grow and improve, however this is not the "forum" excuse the pun for giving horrible and ugly criticism.
The Great Synagogue is wise to look after their strongest asset, which is with out doubt Cantor Naftali Herstik.
Since I have been talking about Naftali I should just say that no greatness is taken from the wonderful choir and conductor Eli and of course the musical genius who composes arranges Raymond..
It is clear to all that the dirt being thrown in this forum is probably for commercial purposes in order to promote other cantors.
Meanwhile the fact is that Naftali Herstik continues to be one of the best Cantors we are privileged to have today.
Furthermore the enourmous repertoire one hears from the Choir and Naftali is once again second to none.
Any one who fancies a change can always go to another Shul.
Oh and by the way the Synagogue is nearly always packed with hundreds of congregants and not only tourists.
Refuah Sheleyma to Naftali.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 14:34 |
|
| |
מעניין, כי אני שמעתי את הרשטיק בשנה האחרונה מבצע את ובנוחה יאמר של יוסלה, בעבור דוד (שאנני זוכר מי כתב), ועוד כמה אחרים אבל... לבנדובסקי - הוא היחידי בעולם שמבצע את זה בצורה מדהימה שכזו והעולם חוזר ומבקש את זה. האם אתה מפקפק ביכלתו של מוזיקאי שכמותו לבצע כל ובנוחה יאמר אחר? האמן לי הוא ישלוף את זה מהמותן. ואגב, מתי שמעת מהלפגוט, רנד, מוצן, מילר או אי מישהו ובנוחה יאמר אחר מבעבור דוד וזה של יוסלה- אני תמיד שואל את עצמי האם 2 יצירות זה כל מה שהם יודעים... מסיר סמכות יקירי, 10 ביקורים לא אומרים 10 שבתות אלא הרבה יותר מכך, ואין צורך לפרט יתר על המידה בעניין זה מכיוון שזה מספיק כדי לבחון את המצב הנכחי שם. שוב אגיד, אני מכיר היטב את חברי ההנהלה ומשוחח איתם לעיתים קרובות ואין שחר למה שאתה מציג. אתה מנסה לצייר תמונה של משבר גדול כאשר היא לא קיימת ועל זאת לא תבא על הברכה. אתה מנסה להזיז חזן מתפקידו וממשרתו שזה דבר שלא יעשה. האם יש לך מנדט בבית הכנסת? האם אתה נמנה על מייסדיו, מתפלליו הקבועים? האם אתה תומך בבית הכנסת? כי אם לא, אין לך שום זכות שם מלבד להביע את עמדתך שככל הנראה לא תשנה הרבה. האם טרחת לברר כמה מהיצירות בימים נוראים ובסליחות הם של נפתלי (כתיבה ועיבוד יחד עם ריימונד גולדשטיין)? בשנה האחרונה בלבד ביצע נפתלי כמה יצירות חדשות לחלוטין (האם נכחת בשבת הרשמן? האם שמעת את היצירות החדשות בהלל? תוספות הקרליבך המרעננות?). שוב, אם הוא לא לטעמך והתנהגותו לא הולמת את כבודך, נדוד אחרי אלה שאתה אוהב! מי אתה שתדיח מישהו כי הוא לא מוצא חן בעינך? תן לי רשימה של אלטרנטיבות שהתנהגותם כן הולמת (ככל הנראה שאתפקע מצחוק לשמע ההצעה. לטעמי, טעמך בחזנות מזכיר את מי שמנסה לקחת את רשת "מקדונלדס" ולעשות ממנה יוקרתית. נפתלי מגיש משהו מעודן ואמנותי ברמה כזו שייתכן וטעמך אינו אנין מספיק בשביל זה (אפילו אם זה בחינם), התיירים והישראלים הקבועים שפוקדים את בית הכנסת בשביל לשמוע את נפתלי כנראה כן אוהבים את זה ורוצים בזה. לך וחפש מקום אחר, בית הכנסת מגיש כנראה תכנית אמנותית שגדולה עליך ועל כמה "מבינים" בחזנות בכמה מספרים!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 14:23 |
|
| |
בלי קשר לחזן ספציפי, אני חושב שכל חזן שמרגיש שיש מי שחותרים נגדו והוא מכהן כבר הברה שנים בבית הכנסת וקרב יום שיפטרו אותו עדיף לו לפרוש בכבוד רגע אחד לפני..........
קחו דוגמא מהחזן שולהוף, אני אוהב אותו מאד, איני יודע מה קורה איתו היום אבל הוא נמצא ללא משרה, חברו וידידו החזן רוטנר גם מחפש, שניהם פוטרו, לדעתי אין חזן שבטוח במעמדו והלפגוט בכללם, וכל חזן צריך להפנים את זה, ויפה שעה אחת קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 10:01 |
|
| |
ל POLY הנכבד, כנראה שלא קראת היטב או הפנמת את דברי הביקורת. אתה שמגיע 10 פעמים בשנה, בדיוק מתלבש אל תוך הקטגוריה של האורחים המזדמנים עליה דיברנו. אילו היית מבקר כל שבת, היית לומד ומבין את הניואנסים והפוליטיקות הפנימיות המתרחשות מתחת לפני הקרקע ומאחורי הקלעים. העובדה שלא הבחנת בכך, רק מראה שהבעיה מוסתרת היטב על יד חברי ההנהלה. אף אחד מחברי הפורום לא התייחס עניינית להתנהגותו של החזן מעבר לשירתו (שגם עליה יש מפקפקים). נפתלי בשנים האחרונות עסוק מאד במכון לחזנות ובשאר פרוייקים - וזו זכותו. כפוף לכך, שהדבר לא פוגם בתפקידו המרכזי - חזן ראשי של הבית כנסת - מקצוע שמכניס לו כסף, מעמד וכבוד רב בארץ ובעולם. ואילו היית POLY פוקד את בית הכנסת כל שבת, היית מבין עד כמה נפתלי מגיע עייף ותשוש מאירועי השבוע האינטנסיבי שעובר עליו, אם בכלל מגיע ולא מבריז. אני מניח POLY ידידי, שאילו היית נתקל במקרה שכזה, קרוב לוודאי שהיית חוצה את הכביש למלון שרתון פלאזה שבו אתה מתאכסן ומפצה את עצמך בכוס וויסקי על הקרח. אך מה עושה אותה חבורת יהודים צעירה ומבוגרת מבוגרת שכיתתה את רגליה משעות הבוקר המוקדמות והגיעה, אף ללא המשפחה, משכונות הר-נוף, בית וגן ותלפיות? אתה בכלל מבין את המשמעות? אם עוד נשארה לו אנרגיה - היא מתועלת לצערי לאפיקים הלא נכונים. להחזיק מקהלה ומנצח עולה הון תועפות. למקהלה יש רפרטואר עשיר ומגוון, שאגב רוב הקרדיט מגיע לריימונד שעושה עבודת קודש. רק לדוגמא, ישנן כ 10 יצירות כתובות ל "ובנחה" שעליהן מתאמנת המקהלה השכם והערב. אך מה לעשות שכל שבת שומעים את לבנדובסקי שוב ושוב?! נפתלי יכול וצריך להתעסק בתחום החזנות. אבל הדרייב בבית כנסת הגדול נגמר לו. הוא צריך לפרוש בכבוד ולא יעזרו כל הציקצוקים של חסידיו "מביני העניין"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 02:43 |
|
| |
להלן התייחסות עניינית לנושא שהעלה אחדבוי:
1. האם ראוי שחזן ישמש בקהילה זמן כה רב- בוודאי שכן, אך רק אם הקהילה וציבור המתפללים הקבוע חפץ בכך. אין "לאנוס" ציבור מתפללים בשום חזן זה או אחר. לטעמי יש לשאול את הקהילה בבית הכנסת. יוצא אני מנקודת הנחה כי לא אחדבוי ולא רוב רובם של הכותבים פה אינו נמנה על מתפללי בית הכנסת הקבועים בשנים האחרונות, אינו תומך או תורם בבית הכנסת הגדול בי-ם, ולכן הוא יכל לחוות דעה אך היא אינה משמעותית בפועל. הדעה הקובעת היא יותר של הוועד המנהל ארש אמור לשקף את רצון המתפללים ואת טובת בית הכנסת
2. האם החזן הרשטיק משעמם ו"שגרתי" מדי? בפירוש לא. כל חזן שהיה מתפלל שתים/שלש פעמים בחודש היה נהפך לשגרה, אך כידוע מחיי הנישואין (למבינים בלבד) לא כל שגרה משעממת. ואשרי אלה המעטים היודעים להפרות אותה ולהשתמש בה ליצירת קשר נפשי חזק. נפתלי ללא ספק מוכיח כי יצר כאלה יחסים עם הקהילה שאוהבת אותו אהבה גדולה ולא מרפה ממנו גם אחרי 26 שנים. העובדה שעזבו שני חברי הנהלה (אם אכן באמת עזבו בגלל זה) רק מוכיחה את העובדה שהם פשוט היו במיעוט גדול מדי ו"הובסו" ביחס הקולות ששיקף את הרצון להמשיך עם נפתלי עוד הרבה שנים. בהיותי חבר בית הכנסת מאז הקמתו ופוקד אותו לפחות 10 פעמים בשנה (מתגורר בארה"ב), מעולם לא נחשפתי לחוסר שביעות רצון אלא רק לשירות ותשבחות על החזן הרשטיק- בכל זאת... 26 שנים הן לא יד המקרה, חרף המעדיפים לראות חזן אחר שם, אך שוב, קהל המתפללים והוועד אמר את דברו פעם אחר פעם (נסיונות שונים מחזנים גדולים מסויימים "לרשת" את המקום שם על ידי יצירת לובי להדחתו של הרשטיק נכשלו תמיד).
3. האם יש למבינים שבינינו ספק אלו שינויים והתפתחויות עבר החזן הרשטיק בעצמו ב26 השנים האחרונות? 4 תקליטים משובחים, מעבר ברור מקול לירי לדרמטי שמרעיד יותר מכל חזן אחר כיום את קירות בית הכנסת ( ואם זה לא "סוחב" אז אני לא יודע מה נקרא, אמנם לא טונים גבוהים כל הזמן אך הספיקה תפילת מוסף אחת מהלפגוט כדי להבין שזה נחמד פעם בכמה זמן אבל באופן קבוע.... ה' ישמור). אולי כדאי שאספר לכם כי הרפרטואר העשיר מאד בבית הכנסת הגדול הוא בחלקו פרי יצירתו וחלק גדול מהעיבודים הם שלו. בית הכנסת מתמלא יפה מאד כשהוא מתפלל ומשום מה נראה כי אלה המתנגדים לכהונתו פה הם דווקא אלה הפוקדים בשבתות אורח וחושבים כי חזן זה או אחר ימשוך כמות כזו של קהל כל שבת. אגב, מסתבר שבאותן 26 שנים הוא "ייצר" בבית ספרו את הלפגוט, רנד, ויינבך, האשל, קלאנג וכו'- האבא של החזנים במלוא מובן המילה. זה לא בדיוק הוגן להשוות כמות מתפללים בשבת אורח לשבת שגרתית שחייבת להסתיים בזמן מסויים. החזן (המעולה) מוצן, מתפלל בקביעות ב"שול" בבל-הרבור, הזדמן לי לשמוע אותו בפסח ובשבתות אחרות שם. דמעות הוא לא סחט שם, ולא היה בהכרח כוכב גדול כל שבת, אולי נציע הצעה להעביר אותו מממשרתו במיאמי כי הוא כבר "שגרתי" מדי בשבילם (כשהתפלל שם הרשטיק ג'וניור לפני מספר שבועות נשמעו קולות דומים בבית הכנסת...למה הוא לא החזן שלנו. נו, אז נשמעו, אלה המשמיעים הערות כאלו לוקים באיזה היעדר "מענטשלכקייט", אבל, מי קובע בסוף? הוועד והמתפללים.). הרי ברור לכל בר בי רב שלכל חזן יש את שעותיו היפות יותר, ומשחק לו קלף בשבת נתונה יותר מבשבת אחרת. נהניתם מחזן זה או אחר בשבת אורח בבית הכנסת הגדול וכבר החלטתם מה טוב בשביל בית הכנסת (או שמא מנסים אתם לממש פנטזיות)?! אני אישית נכחתי בשבתות שהתפללו בבית הכנסת מוצן, רנד, הלפגוט יחד עם החזן הרשטיק, ומה אגיד לכם, נפתלי לא נפל מהם בשום קריטריון אלא התבלט והיה מעולה (מי יותר ומי פחות אני משאיר לטעם האישי).
4. התנהגותו של נפתלי - שוב, אם היא היתה כל כך רעה למה הוא שם? 26 שנה קברניטי ומתפללי בית הכנסת גאים בחזן האציל ביותר של דורנו. אין מי שהעמוד נאה לו והוא נאה לעמוד יותר מנפתלי. הוא נוסך על העמוד נופך של מלכותיות ומשרה אווירת מכובדות שאין באף קהילה בעולם. אותי זה ממכר ולכן לא אתפלל בימים נוראים או בשלש רגלים באף מקום אחר. אחדבוי, אולי תביא דוגמאות מחזנים אחרים להתנהגות נאותה, שמוסד ממלכתי ומכובד כבית הכנסת הגדול בי-ם היה מתפאר בה.
אחדבוי, אני רואה בעיתוי ובדרך בה הצעת את הצעתך, כגחמה פרטית ואישית שאינה משקפת ציבור מסויים ואם חפצת לראות בבית הכנסת הגדול חזן זה או אחר, מוטב שתנדוד אחריו ברחבי העולם (זה לא יהיה זול ובחינם כמו בבית הכנסת הגדול אבל אתה תהיה מרוצה ותראה הרבה הרבה מקומות בעולם)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2006 00:23 |
|
| |
חן חן לכולם, על תשומת הלב.
קראתי את כל התגובות ולקחתי לתשומת לבי. גם בקורת עלי נחשבת בעיני כל עוד איננה מלווה באיומים ובקללות. וכבר לימדונו חז"ל: אין למדין מן הקללות. תודה לאמיצים שתמכו בי והודו שאכן קיימת בעיה בביהכ"נ הגדול בירושלים, בעיה שבהחלט היה מקום להעלותה לדיון בפורום. הבעיה הזאת היתה ידועה לכולם, אלא שאיש לפני לא מצא לנכון לדבר עליה מחשש פן יבולע לו. מקוה שתתיחסו ענינית לנושאים הבאים שאעלה ללא חיסול חשבונות. הנושא הבא לא יעסוק בחזנים אלא בגבירים חובבי החזנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2006 23:51 |
|
| |
לא שמתי לב שישנם 2 עמודים באשכול. כוונתי, כמובן, ל-אחדבוי.
|
|
|
|
|