בית פורומים עצור כאן חושבים

יש סיבה לעשות רעש מהשואה השקטה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2006 21:01 לינק ישיר 
יש סיבה לעשות רעש מהשואה השקטה ?

זרמים חרדיים ודתיים מדברים לא מעט על "השואה השקטה", ההתבוללות ההמונית של היהודים במערב.

למי התרחשותה של השואה הזו מפריעה בעצם ?  ליהודים המתבוללים עצמם - ודאי שלא.

האם מבחינה הלכתית ההתבוללות מהווה אסון ? לכאורה נראה ההיפך הגמור. אם יהודי מתחתן עם גויה ומוליד ילדים לא יהודיים - הילדים האלו יוכלו אולי לעמוד בקריטריונים של "שבע מצוות בני נוח", זאת לעומת הסיכוי הקלוש מאוד שאם היו נולדים יהודים לאם יהודיה היו מקיימים תרי"ג מצוות. במילים אחרות, ההתבוללות ממעיטה את מספר העבירות בעולם, ואולי כך ממעיטה, על פי הקבלה הלוריאנית, בניצוצות הכלואים בקליפה.

גם אם הילדים נותרים יהודים מהבחינה ההלכתית, אך הופכים לגויים גמורים מבחינת זהותם, הרי הדבר רק מגדיל את חזקת "תינוק שנשבה" שלהם, ולכאורה מהווה שיפור מצבם מבחינת ההלכה לעומת היותם יהודים חילוניים רגילים.

אבל לסכנה האמיתית נחשבת כמובן הסכנה הדמוגרפית - ההתבוללות לכאורה צפויה להביא את העם היהודי להצטמקות עד היעלמות. אלא שגם החשש הזה מופרך מהיסוד, שהרי בעם ישראל קיימים זרמים חרדים ודתיים מודרניים, שקצב גידולם, בפרט זה של החרדים, מהיר מאד.    אם לא תתחולל התפקרות המונית כמו בעבר, יש לצפות שבתוך שני דורות לכל היותר יהוו האורתודוקסים מחצית מבני העם היהודי.  זו ממש פנטזיה מבחינת האורתודוקסיה, לא "שואה שקטה".   כך ייצא שהעם היהודי, עוד שני דורות, לא רק שלא יצטמק לעומת מימדיו כיום, אלא שאף יהיה במצב שבו מרכיביו העיקריים יהיו אדוקים, מה שיבשר צפי של גידול דמוגרפי מהיר בדורות שלאחר מכן.

כמובן שהתחזית די מגוחכת מכיוון שהיא מתעלמת מהפכפכותה של ההיסטוריה, מאפשרות של קטסטרופה חלילה כמו בשואה או של שינויים דתיים קיצוניים כמו בתקופת ההשכלה או בהתפקרות עולי המזרח, אבל הרי תחזיות דמוגרפיות מסוג זה, כמו זו שמוצגת בתרשים המפורסם על שיעורי הגידול אצל האורתודוקסים, הרפורמים והקונסרבטיבים, הן הרי הבסיס לדיבורים על "השואה השקטה".

מי כן צריך להיות מודאג, אפילו מודאג עד עמקי נשמתו ? קונסרבטיבים, רפורמים, חילונים שמייחסים ערך לזהותם היהודית וכל מי שסבור שיש חשיבות לכך שקבוצת הרוב בעם היהודי תחזיק בערכים חילוניים ליברליים.

תוקן על ידי - בוקר_טוב - 31/05/2006 21:03:22

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2006 08:16 לינק ישיר 

בוגי,
כנראה שאתה סובר כר' מאיר שחוב הוא לעבד שיצא לחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2006 00:22 לינק ישיר 

צ'וטנג ובאבא

אולי תסבירו מה זה 'נידח' אם אחד/ת מאחינו או אחיותינו חדל להיות חלק מהעם היהודי? הפסד מנה מהלויתן? אם זה לא עושה אותם פחות בני אדם, אז לבריאות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2006 23:29 לינק ישיר 

"בוקר טוב" דבריך כוללים ג' טיעונים א] "הטיעון ההלכתי" ילדים אלו הנולדים לאב יהודי ממילא לא יקיינו מצות ב' הטיעון הקבלי ג' הטיעון הסצילוגי . ההתבוללות מעבר להיותה הכחדה שבטית ובעיה אמוציונלית לרבים מאיתנו ,הינה נושא הלכתי, ויש לדון בו בכלים הלכתיים, "לא תתחתן בם" איסור זה ניתן לתקוף אותו מכמה זויות , א] פעולת החתנות "מעשה ביאה" ב]התוצאה : מפגש התאים זרע הבועל וביצית האשה יצירת חיים. באסורי ערוה הסטנדרטים בתורה החשיבה הרווחת באחרונים כי הגדרת האיסור הינה "מעשה ביאה" נוסחה זאת משמשת לקביעת אמות מידת האיסור כה גורפת, עד כי הרב משה פינשטיין מתיר הפריית מבחנה לזוג נשוי תוך שימוש בזרע של אדם אחר ,ושולל כל סרך ממזרות, לדעתו הפורמולה של איסורי ערוה הינה "מעשה ביאה" ולכן היכן שהזרע פוגש בביצה באמצעים מלאכותיים בלא "מעשה ביאה" דין ממזרות לא קיים . במילים אחרות אין איסור תורה שזרע של אדם זר יפגוש ביצית של אשה נשואה . שונה לחלוטין התייחסותו של הרמב"ם לאסור " לא תתחתן בם" איסורי ביאה פי"ב ה"ד "כל הבועל גויה בין דרך חתנות בין דרך זנות אם בעלה בפרהסיא והוא שיבעול לעיני עשרה מישראל או יתר אם פגעו בו קנאים והרגוהו הרי אלו משובחין" ואחר פירוט המקורות לדין קנאים פוגעים בו ,מתפנה הרמב" ם להסביר את חומרת איסור מדוע כה חמור עד כדי התרת דמו של העובר ? הלכה ו' "הנה למדת שהבועל גויה כאילו נתחתן בע"ז שנאמר ובעל בת אל נכר ונקרא מחלל קודש" הלכה ז' "עון זה אל יהי קל בעניך אלא יש בו הפסד שאין בכל העריות כמותו שהבן מן הערוה בנו לכל דבר ובכלל ישראל יחשב ואע"פ שהוא ממזר והבן מן הגויה אינו בנו שנא' כי יסיר וכו' בהלכה ו מוזכר הביטוי " מחלל קודש" שצרך לעמוד על משמעותו הלגה ז' משמעות ההתבוללות "אינו בנו" כלור בניגוד לכל הערויות שהאיסור הוא במעשה הביאה , כאן הבעיתיות היא לא רק במעשה ,אלא בעיקר בתוצאות. הביטוי "מחלל קודש" מפוענח ברמב"ם בהמשך דבריו הדן בדיני עבדים הלכה י"א "העבדים שהטבילו אותם לשם עבדות וקיבלו עליהם מצות שהעבדים חייבים בהם יצאו מכלל גויים ולכלל ישראל לא באו " עבדים אינן גוים, אך מאידך אינם ישראלים ,הגדרה מיוחדת כשלעצמה, אך לגופו של ענין עבדים אינם חלק מהלאום היהודי . המשך דבריו "לפיכך השפחה אסורה לבן חורין" הלכה יג' "אל יהי עון זה קל בעיניך מפני שאין בו מלקות שגם זה גורם לבן לסור מאחרי השם שהבן של השפחה עבד ואינו מישראל ונמצא גורם לזרע הקדש להתחלל ולהיותם עבדים" הביטוי המנוסח בדברי הרמב"ם בקשר לבעילת שפחה וממילא בודאי גויה "ונמצא גורם לזרע הקדש להתחלל " כלומר איסור חתנות אינו "מעשה ביאה" בלבד, אלא קיים בו אספקט נוסף המשדרג את איסור לרמות חומרא עד כדי קנאים פוגעים בו ,המפגש בין " זרע קדש" לבין "בת אל נכר" הגורם לזרע הקודש להתחלל . ולדבריך "בוקר טוב" טיעונך השונים אינם נובעים מראיה הלכתית, או ממקורות ההלכה. שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2006 21:27 לינק ישיר 

מנין ההנחה שההגדרת היהדות היא לא שבטית?
יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה והוא שחייב במצוות. החיוב במצוות נבנה על הזהות השבטית.
ובאמת, מדוע רבש"ע שלח כ"כ הרבה שופטים להושיע עובדי ע"ז ולא קבל את הצעתו של הושע להחליפם באומה אחרת?
נדב היה מארגן לו אחלה אומה של ייקים ממושמעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 08:36 לינק ישיר 

בסדר, מקובל (גם התוספת שלך).

רק הבעיה היא שההערה שלך עקרה, אוטומטית כל ניסיון לערב את השואה יוגדר ומוגדר כ "היסטריה וחוסר פרופרוציות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 08:32 לינק ישיר 

באבא,

"נקודת המוצא שלי בתור יהודי דתי מאמין היא שאם קרו / קורים לאדם ארועים ומקרים קשים עליו לנסות לעשות חשבונות שמיים."

אני מסכימה לכך (אולי בתוספת של "חשבון נפש" ל"חשבונות שמים"). אני מאמינה, שחשבון יש לעשות בחכמה ובהגיון ראש ולב, ולא מתוך היסטריה ואיבוד פרופורציות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 08:27 לינק ישיר 

א.בסדר, נניח שיש הבדל. לטעמי השימוש במונח שואה בנידון דידן הוא נכון וקולע ביותר, ואין מקום לזעקות המחאה שניסיתם לעורר כאן.

ב.מרת אמשלום, תראי.
אמנם אני יודע שכל ניסיון לחשב חשבונות שמיים בימינו גורר אוטומטית זעקות שבר ומחאה למיניהם, אולם נקודת המוצא שלי בתור יהודי דתי מאמין היא שאם קרו / קורים לאדם ארועים ומקרים קשים עליו לנסות לעשות חשבונות שמיים.
זאת לא המצאה שלי !!! זאת המצאה של חז"ל לפיה הייסורים נועדו לעורר את האדם לתשובה ולתקן את מעשיו, אם יש לך / לכם בעיות עם הגישה הזאת את / אתם מוזמנת / מוזמנים לבוא בתלונה לתושבע"פ.

את כמובן מוזמנת לנסות לעשות צחוק מן העניין ולנסות לתלות את השואה בסלט המקולקל שעשה להיטלר קלקול קיבה, ובדרך זאת להתחמק מחשבון נפש, חשבון נפש שעלול להיות לא נוח לגורמים מסוימים, אבל אני בהתאם לנקודת המוצא שלי שהברתי לעיל רואה בהתבוללות גורם (שימי לב שגם דייקתי "אחד מהגורמים", ואני מקווה שיהיה בדיוק הזה כדי לסתום פיות המקטרגים והמעליזים) לשואה. תוקן על ידי - הבאבא_תור - 01/06/2006 8:32:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 08:14 לינק ישיר 

באבא,

א. יש הבדל בין לימוד מן העבר ו"שימוש" בזכרון לשם השתפרות ותיקון העתיד, לבין זעקת "שואה" על כל שבר ומשבר, באופן חסר פרופורציה (מימין, משמאל, מלמעלה ומלמטה).

ב.  "אחד מגורמיה היה ההתבוללות" - אתה מתכוון בודאי, בנוסף לגורמים אחרים, כגון הציונים, ההומוסקסואלים, הרפורמים, האדמו"רים החסידיים, המהגרים היהודיים לארה"ב, השחורים באפריקה וגידול החסה בשדות העמק. גורם שולי לחלוטין הוא האידיאולוגיה הגזענית של הנאצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 08:05 לינק ישיר 

אני מצטרף לדבריו של צ'וטאנג, למי שאכפת מהאחים והאחיות שלו ורואה בהם בנים של מלך "בני בכורי ישראל" בהחלט צריך להיות אכפת לבלתי יידח ממנו נידח.

מעניין אם החילוקים החכמים והמחוכמים של יהדות שבטית - הלכתית עברו בראשו של עזרא הסופר במלחמתו נגד ההתבוללות או לא...

כ"כ הריני בא למחות כנגד המוחים אודות השימוש במונח שואה, נכון וקולע הגדיר זאת בוקר טוב כ "שואה שקטה".

(אלא מאי ? זכות השימוש בטרמינולוגיה  של השואה שמורה בימינו רק לענינים שמאלנים ואנטי יהודיים...)

בכלל אני לא מזדהה עם כל אותם גורמים המקדשים את השואה בקדושה שאין למעלה הימנה, עד שאי אפשר ללמוד ולהסיק ממנה לקחים.
אדרבא, השימוש במונח של שואה הוא נכון וצודק כדי לזעזע, ויש בזה תיקון לשואה שאחד מגורמיה היתה ההתבוללות. 
תוקן על ידי - הבאבא_תור - 01/06/2006 8:07:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 07:35 לינק ישיר 

ממללא -

[לא מזמן, שמעתי את המשוררת חוה פנחס כהן מדברת על כך, שאין "לנו" שפה לתאר את מה שעובר "עלינו" בתקופה האחרונה (היא התיחסה לארועים הפוליטיים של ההתנתקות והשפעתם על העם היהודי היושב בציון). היא הוכיחה את טענתה לענ"ד, לפחות לגבי עצמה, בכך ששבה וחזרה על ביטויים שואתיים. האמנם אין מילים יהודיות/עבריות/ישראליות לתאר כאב, משבר ומצוקה, זולת המילה "שואה"?!]

תוקן על ידי - אמשלום - 01/06/2006 7:56:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 01:45 לינק ישיר 

נדב

אבל עדיין לא ברור למה השקפת עולם אורתודוכסית חייבת לנעול אדם על עמדה מסויימת ביחס לשאלה השבטית. לא ערכתי סקר אצל חילונים , אבל אני מניח שאצלם הזיקה (במידה וזה בכלל מעניין אותם) נקבעת יותר על ידי מאפיינים תרבותיים ממשיים, שכוללים אולי גם אלמנטים של מסורת ופולקלור כמו בר מצוה וצום יום כיפור , מאשר על פי איזה "חלויס" הלכתית שאין לה ביטוי חי במציאות. וגם לגבי הדוגמה הזאת שהבאת מהתנצרות , נראה לי שזה יותר קשור לאיבה היסטורית ולעניינים לאומיים , מאשר לפגם הדתי שבכך. הרי יש סובלנות הרבה יותר גדולה כלפי מי שהולך לעבוד עבודה זרה בהודו , מאשר כלפי מי שמתנצר , כי עם ההודים אין לנו בעיה כעם. 

לפעמים נשמעים טענות על כך שאנשים שבברית המועצות תמיד ראו את עצמם כיהודים והסביבה תייגה אותם כיהודים , מופתעים לגלות שכאן יש ספק ביהדותם. לא נראה לי שיש באמת איזה קונצנזוס בעם היהודי לגבי כך שהנורמה הדתית קובעת את ההשתייכות השבטית. ואם כן , למה שיהודי אורתודוכסי לא יוכל לעשות הפרדה בין מה שקובע לעניין השבטי לבין מה שקובע לעניין ההלכתי? למה כל המלחמות האלה בעניין מיהו יהודי?

השאלה היא כמובן לשיטתך (שאני מסכים לה) שההלכה אין לה קשר לשאיפות שבטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 01:17 לינק ישיר 

ממללא,

שואות כנראה עוברות רק על עם ישראל
ירחם השם איך ביטוי שהיה מוקצה עד לזמן האחרון, הפך לנורמטיבי ומקובל, תראה מה זה אף אחד לא מתנפל עליך ודורש התנצלות סליחה ומחילה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 01:03 לינק ישיר 

כמה שואות עוברות על עם ישראל (שחייליו יודונאצים) בזמן האחרון, ירחם השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2006 00:20 לינק ישיר 

מייציץ,

זה גופא העניין. למה החילוני עושה בר מצוה בבית הכנסת ולא טקס התבגרות ביער בן שמן?

מה שקרה במהלך הדורות הרבים בהם היתה חפיפה בין הלאום לדת הוא שרבים מהתכנים הדתיים הפכו גם לריטואלים של השבט. ליהודים בכל העולם היה ברור שאם הגלח הזה עליך מים זה טקס המפריד אותך מן העם היהודי, או שיהודי צם ביום כיפור ואוכל מצות בליל הסדר, לא כקיום מצוות אלא כטקס הזדהות. לכן אי אפשר להפריד את הפן הדתי מהפן השבטי בנישואי התערובת, מפני שהנורמה הדתית היא זו שמגדירה את ההשתיכות השבטית (במובן הזה היא איננה נורמה דתית יותר אלא "הושאלה" על ידי השבט).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2006 23:04 לינק ישיר 

מיכי
הסיכוי לאבד ילדי שני בני זוג יהודיים בעתיד הוא מחמת אותו חשש עצמו שאם ההורים לא התבוללו ילדיהם יעשו זאת,
זוהי אותה הבעיה בעצמה. מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יש סיבה לעשות רעש מהשואה השקטה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext