בית פורומים עצור כאן חושבים

הריון של י"א חודשים וכ"ט יום ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2006 07:03 לינק ישיר 

כפי פסק הרמב"ם בפרק ט"ו מהלכות אסורי ביאה הלכה י"ט, "ואין העובר משתהה במעי אמו יתר על שנים
עשר חודש", ומקורו מגמ' ביבמות (דף פ' ע"ב), "עבד רבה תוספאה עובדה באשה שהלך בעלה למדינת הים
ואישתהי עד תריסר ירחי שתא ואכשירה". ועפ"י גמ' זו ופסקו של הרמב"ם עשה מהרי"ק גם מעשה והתיר
אשה שהיתה מעוברת לדבריה מבעלה אחד עשר חודש (שו"ת מהרי"ק ק"ג). וכן פסק הרמ"א בש"ע אבן אבע"ה
סי' ד' סעי' ט"ז, וז"ל (על דברי הש"ע, האשה שהיה בעלה במדינת הים ושהה שם יותר מי"ב חודש הולד
ממזר שאין הולד שוהה במעי אמו יותר מי"ב חודש וכו' ), הגה, "אבל תוך י"ב חודש אין לחוש,
דאמרינן דאשתהי כ"כ במעי אמו".
ועוד ברמ"א שם אשה שנתעברה מבעלה סוף סיון וילדה תחילת כסליו אע"פ שאין בינהם רק חמישה חודשים
לא חיישינן לומר שהייתה מעוברת קודם לכן דהחודשים גורמים והוי לי בן ז', עי"ש.

האם אפשר לסמוך על כך גם בימינו או שמא השתנו הטבעיים ?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2006 19:32 לינק ישיר 

שוטונג

אין לי אלא להפנותך לביאורי באחד האשכולות  לפירושי למאמר:
הנעלבים וכו'. (לינקי?)
(בחר לך כפי הנראה לפנייך את רמתי משם.)

איני נוהג להדיין בסגנון זה - דעתי הובהרה והבוחר יבחר.

מאנשי ארץ ישראל הנני ולא מאנשי בבל.

כל טוב

ולכשלעצמי כדרכי 'ואת והב בסופה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 19:15 לינק ישיר 

ייש"כ ד"ר_הלפרין על האינפורמציה החשובה!

כאשר נפתח האשכול [והגבתי בתגובה הראשונה לפנית הרשבא] יגעתי בגוגל ולא מצאתי [תאמין] מקור מדעי לדבר. התוכל להיטיב נא עמנו ולהצביע על מקורות הידע הרפואי עד כמה שניתן? תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 18:53 לינק ישיר 

טענו הטוענים, אמשלום ועוד, כי העובדה שאין בית הדין משתמש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים על מנת לברר את מוצאו של הילוד נובעת מההבנה שממזר אינו תלוי במציאות אלא ב'הלכה' וזו ברצותה יכולה להיות רחמנית.

אין לכך כל בסיס וודאי שאין הדברים כן, משאלת הלב שהולידה את הדברים ראויה להערכה על הרצון הטוב ותו לא.

ממזר היא הגדרה הלכתית המגדירה מציאות מסוימת ממש כשם שאשת איש היא כזו, וכשם שבית הדין מחזר אחר כל טצדקי כדי להתיר אשה לשוק <היתר עגונה> ומשתמש אף בטיעונים וסברות שמחזיקים אמנם מים אך בצמצום, כמו כן בענין ממזר.
אין כאן לא חכמה ולא רצון טוב אלו הם כללי ההלכה.

זה לגבי ספרות הפוסקים העצמאית במידה זו או אחרת, זו לא הכירה להוותה את האמצעים החדישים כבדיקת רקמות ועוד.
פוסקי זמננו לעומתם שאינם משתמשים באמצעים אלו זה מאותה סיבה שאינם משתמשים בתצלומי ווידאו אף להוציא ממון, פשוט מה שהיה הוא שיהיה.

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 17:58 לינק ישיר 

ד"ר הלפריין, תודה רבה, טוב שאתה עדיין פעיל כאן

*:namespace prefix = o /> 

ממש לתשובה זו יחלתי. אם בספרות הרפואית מתועד הריון של אחד עשרה חודש וי"א יום, מסתבר אם כן שכמעט שנים עשר חודשי הריון מספיקים להוציא מודאי ממזר.

ומה המושג השרשה מאוחרת של הביצית המופרת, האם זה לא סותר את דברי הגמ' שהזרע מסריח אחר ג' יום.

(אגב הגמ' שם ביבמות  מוציאה דין זה שההריון יכול להמשך עד שנים עשר חודש, מכך שלדברי רבי הנולד בחודש השמיני וסימניו מוכחים עליו שהוא גמור (כמו נגמרו צפורניו וכדומה), אמרינן האי בר ז' הוא ואישתהויי הוא דאישתהי, כלומר שבאמת הוא מהנולדים בשביעי אלא שנשתהה ועל כן עבד רבא תוספאה עובדה באשה שהלך בעלה למדינת הים ואישתהי עד תריסר ירחי, דכמו שבנולד בשביעי אמרינן שנשתאה אפשר לומר שנשתאה גם לנולד בתשיעי.

ואמרתי לבאר מה הפשט בנולד בשביעי, שכמו שיש בהמות היולדות לחמישה חודשים ויש לששה חודשים, כן יש נשים (או ביציות שהמבנה הגנטי שלהם) שבמבנה הגנטי שלהם משך הריונם הוא שבעה חודשים, והולד גמור בשבעה החודשים לגמרי, ואע"פ שאין הדבר מצוי ישנם לידות כאלו, ואפשר שגם כיום יש מיעוט עזה שאינו מצוי, ובחקר הרפואה לא עמדו על כך.

אם כי לכאורה זה הפשט הפשוט בנולד לשביעי, אמרתי לפרשו מפני שרוב האנשים לא מבינים כך.

תוקן על ידי - הרשבא - 12/06/2006 18:00:20

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2006 17:17 לינק ישיר 

מואדיב:

אין פה התקפה על האופי של כמתעסק, שאני בטוח שהוא אדם הרבה יותר נעים ממני. אין פה גם התקפה מבוסס על רגשות. יש פה התקפה על הידע של כמתעסק (ואולי ההתקפה היא שלא במקום), מבוסס על מה שהוא כתב. 

ועוד דבר, Merriam הוא שם משפחה לא שם של אשה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Merriam-Webster

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 16:48 לינק ישיר 

מצורף קובץ

.

יש לי ידידה טובה, מרים שמה.

מרים וובסטר.

ראו מה היא שלחה לי לאחר שקראה את ההודעות בדיון הזה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 16:32 לינק ישיר 

ירוחםשמ:

כיון ששנינו איננו מכירים אחד את השני (מתעסק ואני) אני מרשה לעצמי לדבר בצורה יותר בוטה. אולי אני טועה בזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 16:23 לינק ישיר 

שוטונג.
הרב מרגליות יחס את הסיפור על בן סירא לשמשו של המהרי"ל. וטען כי אין לא זכר במקום אחר. הספר נקרא בשם עוללות. הוא כרגע לא מתחת ידי (אני במשרד) אי"ה הערב אצטט לך במלואו את מה ששאלת.

אם תרשה לי הערה (הארה) של אדם מבוגר. בתגובתך לכמתעסק- דברי חכמים בנחת נכתבים. כפי שאני מבין אינך מהחכמים הספרדים שזה סגנונם. מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 16:01 לינק ישיר 

כמתעסק:

ממזרות הוא מציאות בלתי תלויה בב"ד. ברגע שאדם בא על אשה שאסורה לו בכרת ומוליד ממנה בן, הבן הוא ממזר. קבלת עדות הוא רק לאסור אותו לבוא בקהל. ואיסור לבוא בקהל תלוי אם יש חזקת כשרות וכמה חזקים הם ההוכחות. וסליחה על היוהרה, זכיתי לשמש ת"ח מופלגים ומצוי אני בספרות השו"ת ואין אני נופל מדרגתך בזה כלל. אין לי תפיסת הלכה "קשוחה" אלא פשוט חוזר על שלמדתי ולמדוני. אתה יכול להמשיך לעמוד על המשמר שלך, אבל כך תשאר עם הארץ. אני מציע לך לוותר על המשמר, ולהתחיל ללמוד גפ"ת כמה שנים טובות ואז לשוב ולדון בעניינים אלו.

דרום_חוקר:

הגמרא בחגיגה מקשה קושיא זו ומיישבת אותה. כך שאין סתירה מהגמרא לאגדת בן סירא.

ירוחםשמ:

אתפלא מאד אם הרב ראובן מרגליות לא ידע על סיפורי בן סירא. האם אתה יכול לצטט הלשון?

(קעלעמר)

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 12/06/2006 19:06:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 15:58 לינק ישיר 

ירוחם
 הגזמת ! . חשבת שאני חושב שאייזנשטיין זה שמו של מחבר  המדרשים הללו ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 19:34 לינק ישיר 

צ'אוט,

לא נכון.
ממזר הוא מי שבי"ד אומר שהוא ממזר.
ממזר הוא מי שבי"ד החליט שאמו היתה נשואה לאחר, בזמן שהרתה אותו.

אם זה היה עניין לביולוגיה, היו עורכים בדיקת רקמות ודנ"א לכל ילד שיש חשד לגביו, ובזה פותרים את כל הבעיות. עובדה היא, שבתי הדין מסרבים (ובצדק, לטעמי) לערוך בדיקות כאלה, ומעדיפים נימוקים כגון "קפיצת הדרך" (מחווה למואדיב) שאירעה לבעל, או הכרזה על כך שהריון אנושי יכול להימשך גם י"ב חודש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 19:22 לינק ישיר 

כמתעסק:

אני לא יודע מה אתה רוצה. ממזר הוא ילד שנתהוה מזרע של גבר המפרה ביצית של אשה האסורה עליו בחיוב כרת. היחס בין הגבר לאשה לפני ששכבו (היינו שהאשה אסורה על הגבר באיסור כרת), הוא יחס הלכתי שלמעט מקרים מוקצנים אי אפשר לשנות (אין שום ב"ד בעולם שיכול להתיר אשה ובנה). מעשה השכיבה כשלעצמו הוא מעשה טבעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 18:47 לינק ישיר 

היכן ד"ר הלפריין ? היה מענין לשמוע חות דעת מקצועית על משך חודשי ההריון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2006 14:46 לינק ישיר 

שוטונג

האוכל ביוה"כ האיסור הוא על הפעולה בשעה שאכל!

ממזר הוא סטטוס = מעמד אישי!
מעמד אישי הוא תולדה של קביעה הלכתית שהיא החלת דין.

אכן, דומני שתפישות שייחסו לממזרות הקשר של פגם אונטי גנטי נתקלות במקרים אלו בבעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 13:43 לינק ישיר 

מואדיב:

מי שאוכל ביום הכיפורים, זאת מציאות הלכתית או מציאות טבעית? הרי בכח הב"ד לכמה שיטות מהראשונים להפקיע את קדה"ח ולהעבירהו ליום אחר. כפי ההגדרה שלך הרי שיש כאן מציאות הלכתית. כפי הגדרתי ברגע שקיים הנתונים הבסיסיים אז יש כאן מציאות טבעית. אתה רוצה שאני אסכים להגדרה שלך, אני אסכים, אין לזה חשיבות.

מה שטענת שב"ד יכולים להפקיע הקידושין בכדי שלא יהיה כאן ממזרות דבר זה אינו ברור כלל. וכידוע תוספות בגיטין חוכך בזה.

ומה שדמית את דינים אלו לסוגיין דר"ה אינו דומה כלל, כי בקדה"ח יש דין מיוחד של אתם אפילו מזידין משא"כ בכל התורה כולה, כמבואר במסכת הוריות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הריון של י"א חודשים וכ"ט יום ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext