היא תוכל לזהות בחור המתאים להיות בעל ולדעת לנווטו בשכלה. אם אשה לא תדע להשתמש בשכלה בתבונה, היא תהרוס את הבית.
אם בחורה מנפנפת בשכלה (וגם מספרת שהיא רוצה שהבעל ישלוט), היא בהחלט מרתיעה גברים. לעומת זאת אם בחורה חכמה נפגשת ובוחנת את הבחור לגופו (אופי מידות וכד'), הרי שבהמשך החיים היא תוכל לנווט את ביתה על מי מנוחות ביחד עם בעלה. היא תדע אימתי לעמוד על דעתה ואימתי להתגמש.
נ.ב. אינני יודע את הרקע שלך. יש גברים שהם באמת בעלי אופי שולט (דומיננטים). יש גברים בעלי אופי שוויוני ויש בעלי אופי נשלט. הרצון של אשה שהגבר יהא דומיננטי (כלפי חוץ)מגיע ממנה ובכלל אין לזה קשר לדרך השליטה.
אבל אלימות, אינני יודע היכן נתקלת בזה.
בעל מכה
שאלה: חברה התגרשה אחר שנות סבל מבעל מכה. האם אפשר לאבחן בעל מכה פוטנציאלי?
תשובה: אלימות סמויה מופיעה כבר בפגישה הראשונה. סימני אזהרה הם ביטויי שליטה כגון: החברה הזאת שלך לא נראית לי. יש שליטה בדרכי נועם: את יפה יותר בלי איפור (לכאורה מחמיא) או בביקורת: איפור זה זול. וכל ניסיון לשנות אותך, לתקן אותך, להעביר עליך ביקורת: בגדייך אינם צנועים. ובהתנשאות: אני מבין טוב ממך…
ואחרי פרישה די ארוכה (אף אחד לא תהה איפה אני. מעליב ...:(
אני עדיין חושבת שגברים מאוימים מנשים שיש להם מה להגיד.
התחושה שלי היא שאגו הגברי מושפע מהמעמד ההיררכי בבית.
אז אם האשה ניחנה גם בשכל וגם בתבונה, כאילו הם נדחקו לפינה.
זה כל כך לא נכון. אשה באשר היא אשה צורכת איש שולט. כאלה אנחנו. ואני חושבת שאני מדברת בשם כל הנשים שאני מכירה.
רק מה, תשלטו בשכל, לא באלימות...
נשלח ב-27/7/2008 11:30
שרפ
יש פה את הגירסה הראשונה שלך (מיכאלה)
נשלח ב-27/7/2008 08:41
מגבילים את הפגישות ל-6 או 7 ומצפים לתשובה.
האם ניתן באופן רגיל לפגוש בחורה 20 פגישות לפני ההחלטה?
נראה שהחשש הוא שהבחורה תנסה להתנצח עימם על כל דבר בבחינת "אויבי איש אנשי ביתו".
לכן צריך גם בחורה דעתנית וגם חכמה שתדע כיצד להתנהל. בשביל למצוא בחורה כזאת צריך הרבה פגישות, מה שעפ"ר לא ניתן לבצע בציבור החרדי.
נשלח ב-27/7/2008 00:36
"ואת אלה לא תאכלו, ממעלי הגרה..."
החלטתי להקפיץ גם את זה.
לטובת החדשים (מי יותר ומי פחות).
מומלץ לקרוא מהתחלה.
נשלח ב-5/8/2007 14:44
מיכאלה, אני מצטרף לשאלתך.
נשלח ב-5/8/2007 14:35
הייתי רוצה לשאול אותך למה את מנהלת שיחות וירטואליות עם נשואים?
אבל אולי אני סתם מתחסדת.
נשלח ב-5/8/2007 13:10
לגברים שביננו...אחרי שיצא לי לנהל שיחות וירטואליות עם נשואים הגעתי למסקנה....יש כאלה אינטלגנטים מפותחים מאוד שפוחדים מאישה דעתנית(לא כופה דעות) בעלת חשיבה ...חששו לקחת אחת ברמתם....התחתנו עם אחת לא חכמה לא אתגרית...ואחרי שנת נישואין מבכים על מר שיעומם והם מטיילים בכל מיני מקומות בנט...ומדובר בגברים אברכים ברמה...חבל חבל...
נשלח ב-2/8/2007 14:34
עשיתם אותי מאושר:-)
אני רואה שיצא רק טוב מזה שהקפצתי את האשכול הזה.
ישר כוח עצום וכל הכבוד לכל המגיבים.
האלי, הצטרפתי לדעתך.
מה12, כתבת דברים ישרים ונכוחים, נהנתי מישרות דעתך. אכן יוצאים מן הלב.
מיכאלה567, שמחתי שקיבלת את דבריה (ניסיתי פעם לומר לך את זה...אך לא הצלחתי לומר את זה טוב כמה12).
ושוב תודה לכם.
נשלח ב-29/7/2007 13:55
חיפשתי איקון עם אגודל למעלה ולא מצאתי, אז קבלי במילים ולא באייקון!!
(היתוסף איקון )
תוקן על ידי שושו999 ב- 29/07/2007 16:51:15
נשלח ב-29/7/2007 13:47
יופי,
גם אני.
נשלח ב-29/7/2007 13:29
מיכאלה תודה,
אני היתי נמענת או לפחות מנסה הימנע מלרשום דברים יגרמו לא טוב לקוראי הפורום, גם אם זו דעתי.
בכל מקרה בכל דיון מותר וחשוב להביע דעה בצורה נעימה ועדינה, לא חייבים להסכים, אבל אפשר ללא להסכים ולהביע בצורה יפה, ולא בצורה פוגעת.
ואת צודקת העולם מורכב, אז בואו כולם יחד ננסה לגרום לו להיות יותר טוב על ידי שנשנה את עצמינו בלבד!! נגרום לעצמינו להיות טובים יותר, אדיבים ועדינים יותר, וכך העולם יהיה לנו טוב יותר.
אני שמחה שרוגע חזר!
נשלח ב-29/7/2007 13:21
אוקיי,אוקיי
כולם להרגע.
מה,
מקבלת את דברייך,אשתדל להיות ילדה טובה.
אבל,(כמובן),אני לא חושבת שצריך לכתוב רק דברים שעושים טוב לשני.
ככה זה בחיים.
העולם הוא מורכב.