| נשלח ב-14/6/2006 21:25 |
|
| |
האם ישיבת מיר בירושלים נחשבת מסגרת
האם ישיבת מיר נחשבת אצל הבנות כמסגרת לכל דבר ??????????? או שבחור משם נחשב פחות ליגה???????
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 13:15 |
|
| |
מיר זה מקום שתמיד הבתי מדרש מלאים ללא יכולת לזוז ולומדים שם שהלב יוצא נרטט מההתמדה האמיתית והכנה.
אבל לצערנו המון בחורים לפחות 300 שמשכירים דירות ליד ואומרים שהם במיר הם אפילו לא רשומים כי לרובם יש פטור מהצבא. אז או שהם עובדים. או יושנים . אז שלוקחים ממיר צריך לברר ואפשר לעלות על זה בקלות .
האם הבחור סתם משכיר דירה וחוגג או שהוא רשום ויושב לומד.
|
| נשלח ב-14/10/2007 09:16 |
|
| |
"מיר זה אחד השמות הטובים לשידוכים". שועשתי קשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2007 04:29 |
|
| |
החלק הישראלי וביותר אלה שיושבים בפרידמן וברפפורט הם המוכרים בישיבה, אני למשל לא יושב בשניהם אלא בבי"כ חיצוני שהלומדים שם הם מירערס ויושבים שם שנים, אני יושב שם כשנתים,
יש מושג של מקום ישיבה וזה קיים בעיקר במיר שיש הרבה אגפים כששואלים מישהו היכן הוא לומד ועונה מיר זה לא זה, לכל מיר יש צמד של מקום, מיר-פרידמן מיר-רפפורט מיר-בית שלום, וכן ע"ז הדרך,
מיר זה מקום תורה לכל החפץ ללמוד, אני לומד בבוקר עם אברך שלולא מיר הוא לא היה לומד, פשוט האוירה של לימוד, (וגם האוירה של החברים).
בכ"מ לבחור בגילי ודאי ששם המקום, חלק מהאברכים שיושבים אצלינו יותר קטנים ממני חלקם בגילי וחלקם גדולים ממני ובס"ה יושבים ולומדים,
ישיבת מיר החזירה הרבה מאד בחורים ללימוד, בסמיכות אלי יושב בחור שאלולא מיר הוא פותח גמרא, ומיר היא זו שהחזירה אותו ללימוד, לפחות בבוקר אני מטרטר אותו כל יום שיבוא ללמוד עם חברותא, שלאחמ"כ אני וחברותתי והם לומדים 4 ביחד, ממש אגישמאק, אין טעם טוב כטעם התורה, אין כי פשוט אין,
אני מציע גם לאלה שעובדים ורוצים פינה ללמוד לבוא ל1 האגפים של מיר וללמוד,
בהקשר לשידוכים אני כקודמי אומר, היום זה מהשמות הכי טובים בשידוכים (מנסיונם של חברים).
אי אי אי מיר, מיר האבן דיר ליב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2007 04:12 |
|
| |
אני כשהגעתי למיר פשוט נפתחו לפני מעיינות השטייגען דוקא משום שהלימוד הוא מתוך בחירה עצמית ולא שיגרה מעצבנת יש בחורים שבלי זה לא היו מתרוממים אני מודה לקב"ה ששלח אותי לשם ושתדעו מי שמכירים אותו שמה סימן שהוא לומד ונמצא בעניינים מי שמגמגם כששואלים אותו אז או שהוא לא רשום או שהוא שטיק בטלן בסה"כ מי שלומד הוא בישיבה מי שלא לא רואים ולא מכירים אותו בכלל לכן מי שנמצא בחברה וכו' בידוע שהוא בחור רציני
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 10:58 |
|
| |
מיר- יכול להיות שיש שם בחורים טובים
נפגשתי עם המון משם
אני,בעיקרון, יכולה לתלות שם הזמנה - לכשאתארס...
ולמען האמת-
התאכזבתי.......
מסתבר שלא הצלחתי להגיע לשמנת שחומד מספר עליה....
עם כך השם הטוב שלי...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 04:21 |
|
| |
אין על מיר מניסיון
אני למדתי באחת הישיבות המפורסמות והטובות בארץ אך מה שכן רוב הבחורים שם היו ממורמרים על הסגירות ועל דברים מהסוג הזה כמו לא להתחתן באולם שיש שם הכשר של הר' לנדא או לא להזמין תזמורות מסויימות לחתונה כי הם מידי רעשניות או לו לצאת למגבית פורים עם ג'יפים ובקיצור כל השטויות שהבחורים נהנים מהם הראש ישיבה היה נוהג לאסור כי אם הבחורים נהנים זה סימן שזה לא דבר הכי טוב, כשהיה בא איזה בוגר לישיבה עם אוטו כולם היו מתלבים ומסתכלים אליו בהערצה מטופשת וכו'
כ"כ רציתי לעבור למיר אך כ"כ פחדתי מה יגידו עלי ובטח אני לא ילמד שם כמו שצריך בקיצור כמו החששות של הרבה חבר'ה
אך בסוף עשיתי את הצעד הזה ומהר גיליתי שמאד קשה להתקבל לישיבה שם ושזה ישיבה עם סדרים ו 90% מהבחורים דופקים שטייגען רצח (שזה אחוז יחסית גבוה לשאר הישיבות) וכל הבטלנים והשבבניקים שהם אומרים שהם במיר זה בכלל לא חבר'ה מהישיבה אלא סתם מתנחלים שהתנחלו בישיבה ובכלל לא רשומים .
בישיבה שם אתה רואה חבר'ה בוגרים (בשכלם) לא מתלהבים משטויות ואפי' אם אתה בא עם משאית לישיבה אף אחד לא יסתכל עליך בהתפעלות מתייחסים שם לרכב כמו אנשים נשואים בקיצור מי ששם לומד ויש לציין ששם למדתי הרבה יותר טוב וכך גם כל חברי שעברו לשם בקיצור זה ישיבה לבני עלייה.
וזה ישיבה שמבססת אותך זה פותח לך אפיקים ואתה לומד להתמודד עם החיים זה ישיבה לא חד גוונית אלא עם מלא סגנונות של בחורים ואתה לומד למי צריך להתחבר ולמי לא
ויש לציין שרוב הבחורים שם מתים על הישיבה אני זוכר איך בבין הזמנים הייתי כבר מחכה מתי יתחיל הזמן.
בקיצור ההגדרה
זה כולל לבחורים
אגב בנושא השידוכין אין מה לדאוג טובי הראשי ישיבות לוקחים משם חתנים ואף שולחים את ילדיהם ללמוד שם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 01:02 |
|
| |
למה החלטת שזה ישיבת "עטרי" ??????
זה לחלוטין איתרי..... ושם הישיבה מזה 40 שנה הוא איתרי - תפראת אברהם....
לא מלשון עטרה בכלל.....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 00:33 |
|
| |
אוקיי, אז בראש ובראשונה כותבים "עטרי" ולא אתרי...(=
דבר שני, לגבי ישיבת מיר.. תהיה זאת שפיכות דמים אם אכליל ישיבה שלמה... ישיבת מירי נחשבת לישיבה בסדר+ שזה יפה מאוד!
ויש שם בחורים מצויינים!!(=
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2007 19:48 |
|
| |
מהכרות אישית עם בחורים גם מאיתרי וגם ממיר אני יודעת ש---
מיר זו ישיבה מעולה, מתוקף היותה ישיבה ענקית וודאי שיש הרבה שלא לומדים ברצינות אםפ בכלל,
במיר פרידמן יושבים קבוצה של בחורים מעולים שמתפתחים לפסגות עצומות. גם בשאר בתי המדרש יש בחורים מצוינים, ושוב כמובן שצריך לברר על כל בחור לגופו...
רוב הבחורים הישראלים שלומדים במיר הם בחורים מבוגרים יותר שלא התחתנו ובישיבות בהם למדו קודם נגמרה עבורם החברה (פשוטו כמשמעו, כולם התחתנו....) וכן, הם מיצו את עצמם בישיבות הקודמות ובמיר, מתוקף היותה גדולה כ"כ, יש להם אפשרות להתקדם מאד בלימוד.
זה ממש מגוחך לומר שזה ליגה פחותה, אפילו ההפך, בכל מקרה וודאי שצריך לברר על כל בחור לגופו (וכן העניין גם בבחורים מישיבות אחרות.)
לגבי איתרי, אכן ישיבה שרוב תלמידיה בוגרי ישיבות תיכוניות, בחורים אינטלגנטים ואינטלקטואלים, שראו עולם , לרוב (ושוב כמו בכל מקום יש כל מיני...) בחורים מעולים, יראי שמיים ולמדנים, כמו שמישהו אמר, באיתרי אין כזה דבר לא ללמוד או לפספס תפילה.
חלק גדול מהבחורים לומדים לאחר נישואיהם מספר שנים בכוילל ואז פונים ללימודים כלליים. אבל רוב רובם נשארים בעל בתיש, יראי שמיים ותומכי תורה ומוקיריה. וחלק נוסף נשאר בלימוד שנים רבות.
בכל מקרה, בעייני זה טיפשי לברר על הישיבה, צריך לברר על הבחור.... סה"כ בחורה מתחתנת עם המידות של הבנ"א ולא עם הישיבה שבה למד.
וודאי שישיבה יכולה להצביע על סגנון מסוים אבל בכל מקרה צריך לברר בזהירות והכי חשוב לברר על המידות של הבחור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2007 08:17 |
|
| |
המורה 11
איתרי בהחלט נחשבת לישיבה מודרנית רוב הבחורים שם מגיעים
מהישוב וכדומה...(לרוב,בחורים חכמים) לומדים שמה, אבל יודעים גם לטייל ולצאת ומכירים
את העולם...נתקלתי שמה בכמה בחורים שגם למדו טוב.סיגנון כזה.
|
|
| נשלח ב-22/4/2007 00:36 |
|
| |
היתרון של ישיבת מיר הוא דוקא בזה שאין מסגרת, במקום כזה בחור רציני יכול להתפתח ולהגיע לפסגות גבוהות מאוד. יש הרבה בחורים שמרגישים שהם זקוקים למסגרת ויש הרבה שלא, כל אחד צריך ללמוד במקום שמתאים לו, אבל ברור שמי שלא זקוק למסגרת יש לו סיכוי הרבה יותר גדול להתפתח. אדם צריך להתנהג בכנות בנושא הזה וללכת רק למקום שמתאים לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2007 22:55 |
|
| |
ישיבת מיר נחשבת למסגרת!
תלוי בבחור ואפילו זה מבחן לראות כמה הבחור רציני ללמוד בלי שמשגיחים עליו
במסגרת "פתוחה". אני אישית מכירה הרבה בחורים ממיר שיושבים ולומדים
ומכירה גם את אלו שלומדים בפחות רצינות אבל רואים אותם שם.
שורה תחתונה,צריך לברר טוב לשאול תשאלות הנכונת כמו,באיזה בית מדרש,
איזה שיעורים שומע וכ"ו. אהה... וברור וחשוב על איזה גיל מדברים,ולמה הגיעו
למיר?. (יש כאלו שהגיעו לשם לחופש ולדרור..)בהצלחה!
|
|
| נשלח ב-18/4/2007 12:59 |
|
| |
DLEVRHEN אני מבינה מאוד את הכאב שלך !
אבל אני לא מסכימה איתך !
אתה טוען שאנחנו ציבור של פוזות - !
ובזה אתה ממש מגדיר את הלך החשיבה של החברה הצעירים - של הטיפשעשרה
הם פתאום נפתחים לעולם- ומבינים שפתאום המבוגרים - גם הם לפעמים טועים,
ורואים כל מני עוולות, ואיך שאנשים עושים הצגות...
יש את אלה שקולטים את זה אבל לא מנסים לשאול- לבדוק - פשום זורמים עם כולם...
יש את אלה שמחיליטם ללכת עם האמת שלהם עד הסוף- לא דופקים חשבון לאף אחד -הם רוצים טריקו - אז הם יככבו עם טריקו ! גי'נס זה מספיק מכובד לטעמם - אז יש להם כבר 4 כאלה בארון...
הם יודעים שהם עצמם ישרים ואמיתים ומקפידים על קלה כבחמורה- והחיצוניות בחיים לא תשפיע עליהם.....
ויש את אלה - שגם החליטו לעשות עם עצמם מה שבה להם - אבל שומרים על הכללים - בקטע החיצוני , ס'תומרת, מישרים קו ..... ומשתדלים לא להסתבך........
ויש את אלההההההה (אגודל באויר...) שפוגשים בעולם השקר - ומחליטים שהם הולכים לתקן אותו על אפם ועל חמתם - הם מקפידים בפנמיות- וכמובן שבחצינות גם , הבעיה מתחילה שהם מנסים לתקן את כולם....לא לזלזל - הם אחראיים על לא מעט אקשן במחוזותנו...
יש עוד כמה סוגים - אבל באמת שאין לי מדאי זמן מיותר לכתוב פה הכל...
עכשיו תקשיב טוב!
אתה חי בחברה של אנשים, אמנם אתה לא שם עליהם- כי אתה לא צריך אותם -עכשיו,
אבל כשתגדל תבין שהרושם החיצוני זה דבר חשוב מאוד- "טוב שם משמן טוב"- ועל הקטע הזה מושתת כל הקטע של גדלות האדם !- ככה אתה עושה פחות שטויות ! - ככה אנשים מחליטים אים לבנות איתך קשרים - עבודה, מסחר, שידוך או כל קשר אחר....
אתה לא תאמין - אבל החיצוניות משפיעה מאוד על הפנמיות- לא פחות מאיך שהיא נובעת ממנה !
אמנם הרבה עושים שטיות אבל מתנהגים כמו רבנים - כדי שמתי שהם יתחילו להתרצן - סה"כ הזיגזוג לא יבלוט,
בעבודת ה' יש עליות ומורדות - למה כל השכונה אמורה לדעת מזה?- למה לך, לטובתך, לא לשמור על השם הטוב שלך?
גם במגזרים אחרים שופטים אותך לפי חיצוניותך - ובצדק.... ככה אנשים קולטים אותך,
הרי לא לכל אחד תתן הרצאה כמה שאתה טוב באמת....
כמו בדיחה שבחור הולך לפגישה- בדרך נופל לשלולית בוץ -אז אומרים לו שילך להחליף בגדים -
אז הוא עונה שסה"כ הבוץ- זה לא באשמתו - ואם ישאלו אותו הוא יאמר שנפל והיה בלאגן ולא הספיק.... , אז ענו לו- מי אמר שישאלו אותך.....?!
בקיצור - אם הצביעות מפריעה לך - תנסה לתקן את הפנמיות שלך - לפי החיצוניות הטובה שהחברה שלנו משדרת....
להיות טוב יותר, אמיתי יותר, משקיע יותר , עבודת המידות - שהחצוניות (הנתונים החיצוניים ביגוד, ישיבה, ....) שלך תצדיק ת'פנמיות...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2007 11:06 |
|
| |
תלוי כל מקרה לגופו
|
|
|