האם לדעתכם אפשר לגמור שידוך אחרי 3 פגישות? מה המקסימום של פגישות שאפשר לעשות?
כבר שמעתי על שידוכים ש "טסו" ובתוך שבוע מקסימום כבר היו אחרי הכל,אבל משום מה זה נראה לי מהר מידי.
האם אפשר להכיר כל כך מהר?
אולי צריך לקחת את זה יותר באיזי ולתת לעניין לפחות שבועיים?
הבעייה זה שגם אם אני חושב להאט את הקצב,בני המשפחה והשדכנים לוחצים לסגור את העסק וכבר רוצים דור ישרים וכו' והלחץ לא פשוט.
מאידך שמעתי דיעה שכדאי אחרי 3 פגישות שההורים ייפגשו לסכם את ענייני הכספים וכו' בלי שום התחייבות להמשך השידוך והטעם לזה הוא שזה יזרז את הבחור והבחורה להגיע להחלטות ולא למרוח את העסק יותר מידי.
נראה לכם?
תוקן על ידי - מאן0דאמר - 16/06/2006 18:36:07
נשלח ב-25/6/2009 00:35
שאלות קקטוס? מה זה הביטוי הזה?
נשמע מעניין
נשלח ב-25/6/2009 00:27
למה הכל חייב להיות כ"כ סכמתי?!
נשלח ב-24/6/2009 23:58
עוד פעם שאלות קקטוס.
נשלח ב-24/6/2009 23:24
אחלה הקפצה :)
אני חושבת שכל אחד יפגש כמה שצריך עד שהוא יקלוט שזה שלו, לא?
נשלח ב-24/6/2009 22:25
אין לאן למהר,אבל גם אין צורך במריחות .
שבועיים שלוש זה מספיק
שבוע?
כמה פגישות כבר אפשר להספיק בשבוע...
המינימום זה 6 פגישות כדי לסגור.
יש אח"כ תקופת אירוסין,כדי להכיר
וביננו-אנשים גדולים לא מפסיקים להכיר גם בגיל חמישים
כי תמיד יש מצבים חדשים והתמודדויות שלא הכירו...
נשלח ב-23/6/2009 01:09
לא שמעתי שיש בזה כללים....
כל חוג והנורמה שלו.
אבל בחוג הליטאי יש את האלה שמושכים לכמה שבועות ולא משנה הסיבה (כסף, דור ישרים וכד')
ויש את האלה שתוך פחות משבוע כבר וורט (!)
אני בדעה שאין צורך למהר וכן צריך לחשוב פעמיים לפני שמסיימים.
בכ"א, מה זה משנה? העיקר שיהיה בקלות וללא עוגמת נפש.
נשלח ב-23/6/2009 00:41
הפגישות נועדו בשביל למצוא את הכימיה בין הזוג,
ברור לכולנו שאחרי החתונה [ואפי' מיד אחרי הוורט] נגלה דברים שלא ידענו,
אבל בדרך כלל זה לא מפריע, [כמו שלא מפריע לבן אדם החסרונות של עצמו,]
אף אחד לא חושב שהוא מתחתן עם מלאך,
וצריך לזכור שבסך הכל שידוך זה משמים, ואין פה שום שכל והגיון, ואם השידוך לא שלך אז הוא לא ייצא, נפגשים רק כדי לקיים את ההלכה ש'אסור לאדם לקדש את האישה עד שיראנה' [ויראנה זה לא דווקא מראה חיצוני]
זה לגמרי אינדוודואלי.אל לכם לשפוט אנשים אחרים .כל אחד יכול לפסוק את פסוקו אבל לא לצפות שכולם ירקדו לצלילי חלילו . כמובן ,שלהגזים בצורה מופרעת ולהרבות בפגישות זה גם לא בא בחשבון-שאם כן כל העניין יוצא מגדר שידוך ועובר לפסים אחרים... אבל -צריך לצאת מהריבוע ולהבין אם הצד השני מפציר שרוצה עוד פגישות. עד כאן דבריי לאשכול זה שלום שלום לכם ואפילו כל טוב
נשלח ב-29/6/2006 15:35
הפגישות לא נועדו ע"מ להכיר. מכירים באמת רק אחרי החתונה.
נשלח ב-29/6/2006 12:22
אני נפגשתי שלוש פגישות עם בחורה - ואז אבא שלי טס לחו"ל לשבוע וחצי. ההמשך היה נראה לי ואמרתי לאבא שלי שבלילה אחרי שהוא חוזר לארץ, אני סוגר ווארט...
בנתיים נפגשתי איתה עוד פעם-פעמיים והגעתי למסקנה שהיא לא מתאימה לי!
אין לאן למהר.
נשלח ב-19/6/2006 15:47
בס"ד
שלום לך ריל2 וברוך הבא..
לשאלות שלך מאן דאמר ..
אפשר לגמור שידוך גם בפחות משלשה פגישות יש לי חבר שסיים אחרי שני פגישות אי לא רואה שום בעיה כי אני חושב שברגע שאתה רואה את זה אז אתה מרגיש את זה ואתה יודע שזה שלך...ובתור אחד שנמצא אחרי זה אני אומר לך שזה קיים ההרגשה הזאת היא קיימת ממש כך..
מקסימום יכול להיות גם 15 פגישות יש לי חבר שכך עשה ואני חושב שכמה שהבחור הוא יותר מבוגר יותר קשה לו ההחלטה הוא מתחיל לחשוב בין שהוא רוצה בין שהוא לא רוצה על כל הבחורות שהוא עבר והאו אומר האם זאת הבחורה שלה חיכתי וכך הוא חושב לכן זה לוקח בדרך כלל הרבה זמן..
למה זה נראה לך מהר שידוכים כאלו למה? הרי אנו לא מתכוננים לבדוק את האדם המוצא כמו אצל החילוניים וכאן זה לא המקום להסביר למה אולי באמת כדי שנפתח אשכול בנושא למרות שנראה לי שיש כזה כבר...
שבועיים. מה יתנו לך שבועיים ששבוע לא נותן לך... להכיר. מה אתה רוצה להכיר בה איך היא מבשלת? איך היא מתנהגת במצבי לחץ? איך היא יושנת? איך היא מדברת אם חברות שלה? כל השאלות הללו צריכות לקבל תשובה בנושא שאמרתי לפני זה למה שאנו החרדים לא נבדוק את הבחורה לפני החתונה כמו חילוניים..
לגבי הלחץ כבר עניתי בנושא זה לאיילת21 שכתבה שיש לה בעיה עם זה אני ממליץ לך לעיין שם הרעיון הוא פשוט ביותר אל תיתן להם שיחלצו עליך ובמקרה הצורך אם כולם רוצים וגם היא תאיים שאם לא יתנו לך את הזמן אתה מבטל (כשאני אומר זאת זה לא סתירה למה שאני אומר שאפשר לסגור שידוך גם בשני פגשות אני פשוט אומר שמי שרוצה לסגור אחרי שני פגישות אז בהצלחה אבל הכלל הוא שאדם יסגור רק אם הוא בטוח בעצמו ואם הוא צריך 30 פגישות שיעשה את זה!).
לא לזרז ולא כולם רק הזוג כל אחד בפני עצמו יקבע את המהירות ואני חשוב שזו שחיתות לעשות כל מיני טקטיקות כדי להלחיץ את זוג אני מציע את עצמי לכל מי שנתקל במקרה כזה והוא מרגיש לא נוח לדבר עם הוריו או עם שדכן/ית אני מוכן לעשות את זה...
בכל אופן שיהיה לכם מלא הצלחה...
חבר פורום "שידוכי חרדים"
נשלח ב-19/6/2006 15:29
שלום. אני לא בדקתי כמה גירושים יש אצל חסידים וכמה אצל ליטאים. אבל אני חושב שיכול להיות בהרבה מקרים שלא מתגרשים אצל החסידים,זה בגלל הפחד מהסטיגמה של להיות גרוש ואיזה הצעות יקבלו אח"כ.ורק בגלל זה החיים הם גהינום בבית העיקר לא להתגרש.ואני מכיר מקרים כאלה אצל חסידים.{יכול להיות שתגובה זאת צריכה להיות באשכול אחר וכתבתי פה כי דנו על מספר פגישות ואם זה יכול להיות גורם לבעיות בנישואין}
נשלח ב-18/6/2006 15:28
אמת ויציב, אצל חסידים נפגשים בדרך כלל רק פעם אחד, אבל ההורים עושים את הסורצ' אבל לפי שאני יודע אצל הליטאים יש הרבה יותר גירושין פרוצנטואלי משל אצל החסידים (לא כולם עם שטריימל הם חסידים) העיקר שיהי' למזל טוב לכולם!
נשלח ב-18/6/2006 14:39
מוטי דוטס
יש לי מה להוסיף בעניין
אבל אני חושב שזה דיון באשכול נפרד זה אשכול על כמות הפגישות
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
תוקן על ידי - ישפאי1 - 18/06/2006 16:25:53