בית פורומים עצור כאן חושבים

מעשה נורא באינטרנט וקאמרע בחינת ויגזול החנית מידיו...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2006 10:40 לינק ישיר 
מעשה נורא באינטרנט וקאמרע בחינת ויגזול החנית מידיו...

אני נוטל לעצמי רשות לפתוח דיון שני למרות שפתחתי אתמול אחד (אם עדיןזה בתוקף מותר לפתוח רק דיון אחד בשבוע... ואני שומר חוק...), מכמה סיבות: ראשית מזמן לא כתבתי פה... ועוד, הראשן הוא אישי-קהילתי ונראה שאינו בגדר... והשלישי שמהסיבות המנויות שם אין לי הזדמנויות רבות לשבת בנחת ליד אינטרנט, אז אני מנצל את זה עכשיו לזרוק ערמון לוהט אל הקהל...

ולעניין.

ולפני המעשה אזהרה גדולה ואיומה:
המעשה הינו אמיתי ממש, ובדידי הוא. אבל מסופר הוא בלשון ליצנית קמעה, ויש בו חשש גדול של סיר גדול-גדול בגיהנום (שמיני משמאל, ליד ביאליק ומתחת לניטשה). הנה איך זה מתחיל וההמשך יותר גרוע... ויש בדברים קצת שמינית הפרזה כדרך סיפור דברים בהומריסטען קולטורא.
מצד שני בסוף תוצג דילמה מוסרית, רעיונית, על רקע מעשי, מהסוג המסיק את החברים הנכבדים. ובאמת העלה בי המעשה הנ"ל הרבה הרהורים ומחשבות על עצמי ועל העולם בכלל, ואשמח לשמוע מה יאמרו האומרים. ואף להשתתף מדי פעם בדיון ממקום גלותי נטול הטכנולוגיע (וזה נוגע לעצם העניין ועל כן נתחיל).
אבל כל מי שממשיך הלאה עושה זאת על אחריותו בלבד.

מעשה שהיה כך היה.
ראשית מול מלונינו, שעומד ליד התחנה המרכזית, יש חנות-אינטרנט, כזו, מן חור מעופש קמעה, אבל הבעלים חייכני ונעים (כנראה יוצא ארצות חסידות חב"ד ברסלב והגלילא), והלקוחות - כמעט על טהרת הנוער החרדי.
ועוד, גילוי נאות, שאני נכנסתי לשם כמה פעמים כדי לראות מה יש לי במאייעל האלאקטרונעי.
והנה יום אחד - לפני כשבוע - הוריהי"ו שהתארחו ב"דירתי" במלון כשאני הייתי עם אשתי אצל הוריה, נפגש באדם חרדי, איש של צורה, והלה שאל אותו כמנהג יהודאין על הא ועל דא. ומניה וביה הסתבר שאבי הנ"ל, שנראה איש של צורה גם הוא (למרות שהוא לא בדיוק דתי ולא בדיוק חילוני וכולו מלא שאלות וספקות ומחשבות של הגיון ופסיכולוגיע ל"ע אבל אין הדבר ניכר על שום זקנו העבות), לא גר במלון אלא בנו.
דהיינו אני.
ואז אמר האיש החרדי ההוא, שיש בעיה ל"ע של בחורים חרדיים שנושרים מהמסגרת, ומסתובבים ברחובות כנודע וכו'. ואולי אני אוכל לדבר איתם וכו'. ולעשות במלאכת ההצלה, וגם להרויח כמה ג'ובות בדרך, עבור משפחתי שבודאי נזקקת להם כדרכם של משפחות.
והורי בתומם נתנו לו את מספר הפלאפון שלי. וספרו לי שיש הצעת עבודה בדרך.

והנה באותו יום (או לילה) בערך באחת עשרה בלילה, צלצל המכשיר השח-רחוק, כוונתי טעלעפאון, ומן הצד השני, אני שומע את האיש ההוא. לאחר כמה מינוטין (דקות בלע"ז), התברר לי מה ההוא רוצה בעצם.

שאני אאפשר לשים מצלמה בחלון חדר מלוני הצופה על האינטרנט הנ"ל, ע"י איש מקצוע טכנולוגיע כמובן, והמצלמה תקלוט הבאים והיוצאים בזה מאורת הפריצות והטומאה, והסרט הנ"ל יגיע אצל חכמי וגדולי הדור מרנן ראשי הישיבות, שיראו ביוצאין והבאין, ויוכלו לשלוח אברכין מרנן ורבנן אנשי צורה ומדות, שבדברי טעם ומתיקות התורה, ואורה, ישיבו הגוזלין הטועין אל צור מחצבתם, אצל הגמרא והסטנדר (העשוי עץ ישן ומתנדנד כמסורות ליטא והגלילות או גור ופומראנצען). וכל המציל וכו'.

תגובתי הראשונית היתה - "אשתי ילדה לפני פחות משבוע, ואני בכלל לא במלון כל הזמן אלא לעתים, כי חלק מהזמן באתר הזמני וכו' וחוצמזה אחת עשרה בלילה" או בקיצור ובניסוח פחות עדין ונימוסי - מאוחר, אני עייף ויש לי הרבה על הראש- ואולי במטותא תרד ממני?

אבל התגובה המנומסת והעדינה הראשונית לא כ"כ עזרה. אלא אדרבה פתחה שערי נימוקין והסברים וסיפורים ומעשיות. והאמת שמאד עניינו אותי הנתונים שהוא העלה, והסיפורים שהוא סיפר. ופתחתי אוזני כאפרכסת.

וכך היה אומר: האינטרנט הינו פתח לכל התועבות שבעולם. וילדים רכים, בחורים נאים, חכמים ונבונים, מטובי הלומדים, ומצוייני המתמידים, בגדולות והטובות שבישיבות - פתאום מוצאים עצמם פעם אחת במאורה מזוהמת כהנ"ל, ורואים מה שרואים ואחר כך רואים עוד, ומזה לזה דברים שאין הפה יכול לאומרם ואין מח שסביל להם, וכל השומע נעשה כמין אוד עשן, או כנציב קרח.

ו(שימו לב), תחילה מעבירה לעבירה, עד שכבר אינו שומר מצוות ורק חיצונית נראה כחרדי, ואחר כך (יותר גרוע אם הבנתי נכון) הוא אפילו מוריד החליפה ונעשה כגוי לכל דבר. ומשפחתו יושבת שבעה, ופני אביו חפויות ולאחיותיו אין שידוך,  ונשמה גדולה אבדה. ועוד הרי זה טופח מי ביוב ואשפה על מנת להטפיח כתפוח רקוב המרקיב כל החבילה.

ובחתונה אחת ישבו שניים מגדולי הדור, ונסגרו בחדר שעה ובכו על עניין האינטרנט. ואסיפת גדולי הרבנים וראשי ישיבות וכו' והדבר כשריפה בשדה קוצים ואין מכבה. ואין יודע עד מה.

והנה עלה רעיון, בחינת יכה יוסי את יוסי, להשתמש בנשק של השטן נגדו, ומכוח הטכנולוגיע הארורה, להשתמש בה כדי להציל מציפורניה. ואם רק אתן למומחה כנ"ל להציב הקאמרע בחדרי, באופן הצופה אל המאורת פריצים הנ"ל, יוכלו החכמים לראות הבחורים ולתפוס המעשה בתחילתו, ולשכנע הבחורים בדרכי נועם שיחדלו מדרכם הרעה. וכך גם אציל נפשות רכות ואזכה לישועות וגם לבוחטה קטנה של מזומנים שתעזור לי לעבור ימים קשים אלו.

סוף דבר שדחיתיו בקש, שיש כאן ספק ספקא, שמא בכלל מהחדר שלי רואים המאורה הנ"ל, ושמא אני בחדרי, והשעה מאוחרת, וקשים הדרכים וכו' וכו' ובקיצור כרגע זה לא שייך. ואמנם ממנו התחמקתי, אבל מה לעצמי אענה?

(והשאלה תוצג בתמצית ובאופן נורמלי יותר בהודעה הבאה)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2006 03:18 לינק ישיר 

http://bh.hevre.co.il/news_read.asp?id=1854&cat_id=5

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2006 09:13 לינק ישיר 

ואני הק' חוזר וטוען, שאי אפשר להקים גטו-ללא-חומות, וחבל על זמנם של עסקני החרדים בענין זה. ללא הסתגרות פיזית, סטייל צפון קוריאה או קהילות חרדיות קטנות אפילו בארצנו, שאינן מאפשרות גישה פיזית כמעט החוצה ופנימה, אין טעם במלחמתם. גטו-רעיוני הוא בלתי אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2006 06:00 לינק ישיר 

או"נ ,

[ כדאי להדגיש : התיאור חלקי , חל על החברה החרדית בישראל . מחוצה לה המצב , לרוב , שונה  ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2006 01:51 לינק ישיר 

שמחתי/הופתעתי/השתוממתי/נהניתי/לא האמנתי למה שקראתי בלינק שספרן הביא:

"בהייד פארק יש נוכחות חרדית עמוסה, ואל הפורום הזדמנו חרדים העוינים את דרכו, אשר הביעו חשש מהסכנה הטמונה בו שאותה כינו ריח ההשכלה החדשה. בפורום השכן, "בחדרי חרדים", נאסר בהתחלה להזכיר את השם "עצור כאן חושבים", אך כיום הוא אף צורף לפלטפורמת מסורת"....

ידעתם שאתם/אנחנו במסורת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 23:35 לינק ישיר 

מצד שלישי... יש כאן נושא שעומד בפני עצמו.
הבחורים שלא גולשים לאתרי פורנו - לאן הם גולשים?
רואים כדורגל, סרטים, משחקים ברשת, בקיצור תרבות חילונית כללית.
וזה משהו שגם אליו מתנגדים החרדים התנגדות נמרצת.

וכאן אני חוזר למה שמפריע לי. (וזה קשור גם למיימוני ומה שמשתמע מדבריו).
החברה החרדית מבוססת על הרעיון שקיום הלכות המשנה ברורה (ודוק') ולימוד תורת הגמרא בעיון (וקצת בקיאות) בכל שעה ודקה פנויים, וכן לימוד במוסדות לימוד תורה אינטנסיביים ("ישיבות") עד הנישואין ועוד אחרי זה - זהו סטנדרט החובה המינימלי. זוהי ההגדרה של אדם נורמלי. ומי שמפחית מזה הוא מסכן שאחיותיו לא תמצאנה שידוך.
ללמוד מכונאות רכב ולפרנס בכבוד משפחה, ללמוד תנ"ך או מדרשי אגדה או מחשבת ישראל, ללמוד פיזיקה גרעינית באוניברסיטת תל אביב, סתם להיות טכנאי מחשבים וללכת עם האשה לסרט פעם בשבועיים - וללמוד דף יומי, כל אלו -
לא אופציות!!!

בחור נורמלי או אפילו מוכשר (למה? לכדורגל, לריקוד ר"ל, לנגינה, לפיזיקה, לנגרות, לתנ"ך בקריאה ספרותית וכו' וכו' וכו'), שלא מתאים לו באמת צורת החיים במנזר (סליחה ישיבה) החרדי ורוצה לחיות בצורה יהודית אבל אחרת. אולי שונה באוריינטציה שלה, אולי פחות דתית-חזק אבל עדיין להשאר חלק מהחברה ושאחיותיו ימצאו שידוך הגון להן כי הן בחורות נהדרות ומוכשרות וכו'
לא יכול לעשות את זה!

וכל השיחות שבעולם, אפילו בלי מכות ובלי חרמות ונידויים ואיומים למיניהם - לא באים לשמוע אותו ולאפשר לו מה שנכון עבורו אלא "להשיבו הביתה". בלי לבדוק מהו באמת הבית שלו.
זוהי מבחינתי הבעיה המרכזית.

ואני רוצה להדגיש לסיום שאינני שולל את הערך העצום של החברה החרדית ושל הדברים היפים והמשמעותיים שהיא עושה. אבל אני כואב את הנזקים שיוצאים ממנה.

דרך אגב,
מואדיב - משמרות המהפכה...
אהבתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 23:33 לינק ישיר 

קודם כל, אני שמח שהדיון קצת התרחב ומתחילים לעלות דברים...

ענין של זמן -

בעל בעמיו - הנושא של בניית והורדת החומות ראוי לדיון נפרד. ובכ"ז זה חלק משמעותי מהדיון כאן.
אז אני רק אגיד בקיצור, שלדעתי בסך הכל בתמונה הכוללת, ברור שהמגמה שהעולם צועד/דוהר אליה, או במלים אחרות, המגמה שהקב"ה דוחף, היא מציאות בה גטו איננו אפשרי. מעשור לעשור ומשנה לשנה, העולם נעשה יותר "מחובר" מקושר", בטלפונים אינטרנט פלאפונים וכו'. היכולת של אדם להמלט מהמציאות הולכת וקטנה. לעניות דעתי זהו תיאור מציאות שאי אפשר לחלוק עליו. 
וממילא הכיוון של התמודדות עם העולם באופן פתוח היא מסקנה איסטרטגית מחוייבת.
אבל מצד שני, אני חושב שיש מקום לקול כזה כחלק ממכלול הקולות ביהדות. פירוש, יש אנשים ויש קהילות שנכון עבורם יותר לנקוט קו יותר מסתגר, ויש כאלו שנכון עבורם לנקוט קו יותר פתוח.
ועיקר טענתי נגד הציבור החרדי, היא שהוא איננו מאפשר לבניו ובנותיו את חופש הבחירה.

מיימוני - יש לי מה להתדיין עם הקו שאתה מציג בדיון זה, אבל בינתיים שאלה פשוטה.
אם הבחור הנ"ל יגיד לרבנים המסייעים רוחנית (לפי התסריט שעל פיו אתה היית מוכן שתותקן מצלמה בחדרך) - אני לא רוצה לגלוש לאתרים פורנוגרפיים אלא ל"עצור כאן חושבים" כדי לדון באופן חופשי (ורציונלי!!!) בכל מה שאני שומע ומקבל כאן בישיבה (ולא כ"כ נדון בה באופן חופשי).
מה הרבנים - לפי התסריט שלך - יגידו לו?

חבצלת - [השאלה שאת מעלה משום מה בסוגריים מרובעות...] היא שאלה חשובה מאד ונוגעת לעצם העניין. ואני שמח שהעלת אותה.
אז ככה, קודם כל אני באמת חושב שיש בעניין הזה הבדל בין גברים לנשים. גברים יותר נמשכים למין במנותק מרגש. ואמנם יש גם נשים שפורנוגרפיה מדברת אליהם ויש גם פורנוגרפיה שמדברת יותר לנשים, אבל בסך הכל עדיין אני חושב שללא ספק גברים נמצאים ב"סיכון" יותר גדול. כך גם בין צעירים למבוגרים יותר. אמנם יש גם מבוגרים שמתמכרים לפורנוגרפיה, אבל בסך הכל שוב, יש הבדל לצעירים יש יותר הורמונים... ובד"כ הם גם לא נשואים כך שאין להם איך להוציא את זה בכלל. כך שבסך הכל זו בעיה כללית, אבל גברים צעירים יותר בעניין באופן יחסי. (והעובדה שאיני זוכר בחורה חרדית גולשת באינטרנט במקומות הללו].
ועוד יש להדגיש העניין הוא לא רק פורנוגרפיה, אלא קשר עם בנות ש"יוצא ממנו מה שיוצא". כל הפורומים, הצ'אטים, אי-סי-קיו, וכיוצ"ב בהם, הם דרכים לקשר בין בני אדם. שזה קשור לקשר (שנעשה לעתים קשר מיני) בין בני מין מנוגד (או אותו מין למי שזה מה שהוא מחפש). וזו בעיה לא פחות חמורה מבחינת מאר הפורנוגרפיה. וזה ודאי תחום שחשוב מאד לצעירים -להכיר עוד צעירים, וכו'.
מצד שני אכן אנשים גולשים לעוד כל מיני מקומות ופורנוגרפיה זה לא הדבר היחיד שמעניין אותם. ואכן זו טענה כלפי הצגת הדברים ע"י החרדים ובכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 17:43 לינק ישיר 

תוספת לדברי מואדיב :

ראו המובא בסוף הערך שלהלן מ"מעריב"

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%9B%D7%90%D7%9F_%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 17:05 לינק ישיר 

.

חבצלת

את כותבת באתר "כזה" !

(בינינו, מה יותר מפחיד את משמרות המהפכה, תמונות לא צנועות או מאמר של מיימוני על מקורות הזוהר? )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 16:36 לינק ישיר 

[אני מחזיקה בבטן מאז פתיחת האשכול, ואיני יכולה להתאפק יותר... אז הערת ביניים קטנה: מדוע תמיד מניחים שהגולשים באינטרנט הולכים, בהכרח, למקומות מגונים? האם אני נאיבית כשאני נותנת לאנשים קצת יותר קרדיט? אני, למשל, שהנני גולשת מדופלמת, ולא צדיקה מי-יודע-מה, מעולם לא ביקרתי באתר שכזה, לא מחוסר יכולת, אלא מחוסר ענין. אני יודעת שאצל גברים זה שונה, אבל לא יכול להיות שעד כדי כך, ושאצל כולם. יש לי תחושה שאלה הקופצים ומניחים הנחות על המקומות אליהם גולשים, רואים מהרהורי לבם בעיקר, ושאת לכלוך המחשבה שלהם הם מטילים ללא היסוס על אחרים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 15:02 לינק ישיר 

מואדיב - 

תוקן על ידי - אמשלום - 26/06/2006 15:03:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 12:07 לינק ישיר 

.

ובכל אשמה הטכנולוגיה.

לולא ההשכלה, לא היו ממציאים את המצלמות, והבחורים היו יכולים לגלוש בשקט בלי לפחד ממשמרות המהפכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 11:23 לינק ישיר 

אמשלום אילו הייתי חושב שיעשו מה שעשו, הייתי חורץ מייד שלא לעזור להם. (כי מה שעשו אין בו, לדעתי עוון מצדיק ביוש ברבים, אבל זה כמובן נושא לדיון). מה שחשבתי הוא שיאתרו את הבחורים, וינסו, באמצעות מומחים לדבר (ולא "מומחים") לעזור להם. לגלות מה לא מספק אותם בעולמה של תורה שהם נמשכים החוצה. לדבר איתם בגובה העינים. להסביר להם כי זה מושך וזה מענין וכמה יתרונות יש בזה, אבל לא כן דרכה של תורה. ולהשתדל לתת להם כלים, מרצונם הטוב, להתגבר על המשיכה הזו. ואם זה לא עוזר, אזי אפשר להפעיל עליהם לחץ. שהמידע יימסר לישיבה. והתצלום הוא עדות מרשיעה. זה מאפשר, אני כותב זאת בזהירות, לסחוט אותם, לתבוע מהם שיישרו קו וישתדלו - תוך מתן עזרה ככל האפשר, כי אחרת אין בזה כלום, ורק מוריד אותם - מכוח הראיות שיש נגדם. אבל לבייש? על מה ולמה? האם יש כאן בית דין שקבע כי זה העונש המתאים, העמידם לדין והכריע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 10:46 לינק ישיר 

בהתיחס גם לאשכול שמיימוני הפנה אליו. ניתן לסכם בצורה גסה את תולדות היהדות ב 200 השנה האחרונות כך.
החומות החלו ליפול היהודים ברחו החוצה.
כתגובה, היו שהגביהו את החומות וזה עזר להם חלקית, היו שנשארו והיו שמרדו עד הסוף, בהונגריה הקהילות התפצלו ואילו במקומות אחרים במזרח אירופה היה סחף גדול בקהילות.
היו שניסו להפתח חלקית, כגון הרב הירש והמזרחי לגווניו, גם הם הצליחו חלקית אך גם הם שלמו מחיר ולעתים לא קטן.

האם אין שום פתרון, ואולי לא יכול להיות?

תוקן על ידי - בעלבעמיו - 26/06/2006 10:58:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 10:25 לינק ישיר 

מיימוני, מה חשבת שיעשו בתמונות? ימסגרו וישלחו במתנה למצולמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 09:31 לינק ישיר 

נראה לי שקיבלתי תשובה מלאה מדוע אור נערב אינו צריך לשתף עמהם פעולה. http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1963658 האשכול מתאר כיצד מפרסמים את התמונות כדי לבייש את הבחורים. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעשה נורא באינטרנט וקאמרע בחינת ויגזול החנית מידיו...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext