בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

דרך הפחד ודרך הרצון הפנימי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2006 17:54 לינק ישיר 
דרך הפחד ודרך הרצון הפנימי

נתקלתי בספר על נרות שבת ... הביקורת שלי היא לא על הספר אלא על מה שאני קראתי בו עד שסגרתי אותו ...

והביקורת היא בכלל על הדרך שעוזרת לנו לעשיית מצוות

יש מילים שוראות לנו : תיזהרי מאד להדליק נרות השבת ... וכול מיני כאלה.. שהחובה של האישה להדליק כי חוה כיבתה את נר העולם וכוכוכוכוכוכו ...

אז אני אומרת ככה : ייתכן באמת ייתכן שתפילה והדלקת נרות הם מעשים טובים ואף מועלים

האם הדרך של ההפחדה בכדי להגיע למעשים הטובים היא הדרך היחידה ??????????

בטוח ישנה אפשרות אחרת . דרך הרצון הפנימי .. הרצון הזה לעשות טוב , לאהוב לגעת לשמוח

ממנו אפשר ללמד ולכוון לנרות השבת ולכל דבר אחר שהוא טוב בבסיסו ..(במידה ואכן הדלקת נרות זה מועיל ועוזר ומקרב) ובכלל ממנו אפשר לחפש מה מועיל

מה אתם אומרים :

דרך ההפחדה יכולה אי פעם להועיל? היא נדרשת אי פעם ? אילו דרכים אחרות אתם מכירים בכדי להפעיל את עצמכם ? אילו דרכים אחרות אתם מכירים בכדי להניע אתכם להתפתח?

ובכלל האם יש צורך בלהניע אתכם לכך ? אולי הטוב יגדל מעצמו ..?

שאלתי הרבה שאלות ... אתם מוזמנים

תוקן על ידי - מיימיי - 23/06/2006 17:56:48

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 10:20 לינק ישיר 

מיימיי, ידעתי שתשאלי.

מגי - באופן מסויים את צודקת. הייתי מתחיל בשימת לב למשל לאיזה כמה פסוקים שמופיעים בסידור. משהו שמצד עצמו מעניין אותי. פשוט לעצור ל2 דקות על השעון, ולחשוב על ה2, 3 פסוקים האלו.

פעם פעמיים ביום, 2 דקות, לא להגיד את הפסוקים סתם אלא לשים לב לתוכן שלהם, ולנסות לרכב [להתחבר]  על החוויה או על החכמה המלובשת בהם. לראות איך אני מאמין בזה, מבין את זה, וחש שזה נכון.

חוצמיזה ספר התניא שאני מנסה מדי פעם להכניס כאן איזה פרק, שופע בנקודות שאחרי שאתה מבין אותם אתה יכול לחגוג בהתבוננות.

ושוב פעם אני מזכיר. ללמוד אנחנו יכולים שעה. לקשר את דעתנו - מקסימום 5 דקות [ ו5 דקות זה למתקדמים] אבל אפילו 2 3 דקות כל כמה ימים זה מספיק.

בפרק ג' שהבאתי לכאן כבר לפני כמה ימים מדובר על כוחות הנפש שבהם גם הדעת.

והלוואי שנוכל לדבר עליו כאן.

משימה אפשרית אבל אולי קצת קשה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2006 10:01 לינק ישיר 

אני יכולה לתת דוגמא יפה מאוד לדרך הרצון הפנימי כשאני מסתכלת על המתגירים(בן זוגי הוא מתגייר למי שלא יודע ואנחנו

לומדים ברבנות בירושלים) שם אפשר לראות את הביטחון והשלווה של המתגירים ,הם נולדו לדת אחרת , חוקים אחרים

ופתאום הם משנים את חייהם למשהו אחר לגמרי וניתן לראות בברור כיצד הם שלמים בדרכם .יש שם משפחות שלמות

שמתגירות , זוגות שעזבו את משפחתם ,ארצם ודתם והגיעו ארצה כי הם מאמינים ,יש לי חברה  בת 29  מפנמה שעזבה הכל

והגיעה לארץ רק כדי להתגייר ולקיים מיצוות.

כשאני רואה אותם אני כל פעם מוקסמת מחדש , הם שם מרצונם החופשי , מאמינים גדולים ומקיימי מיצוות ועושים זאת

באהבה ובעיקר ללא שום פחד.

ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 09:48 לינק ישיר 

שמים לב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2006 22:48 לינק ישיר 

מהי התבוננות ?איך מתבוננים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2006 11:13 לינק ישיר 

השבת שאלתי ילד אחד בבית הכנסת אם הוא מרגיש את ה' והוא ענה לי שלא.

אחר כך שאלתי איזה חבר שלי והוא ענה לי שזה דבר מאד קשה להרגיש את ה', וזקוקה לזה הרבה התבוננות וקשה להאמין שיש כאן מישהו בראשון לציון שבאמת מרגיש את ה', אבל בכל זאת אתה רואה כאן הרבה אנשים שהתפילה חשובה להם והם לא ידליקו אור בשבת ושהתורה יקרה להם.

אהבת ה' שלהם היא מסותרת ונמצאת בתעלומות הלב, אבל היא באה לידי ביטוי בכך שיש לאנשים יוקר כזה שהם מייקרים את כל העניינים המיוחסים לה' ולא יכולים לבצע דברים כגון לקחת גרזן ולשבור כמה אבנים מהכותל.

בכדי להוציא את האהבה ואת היראה שהם כוחות רגשיים לאור באופן של רגש חי ומודע זקוקים אנו להתבוננות.

בשביל כך צריך שיהיו כמה דברים שהבן אדם יכול להשכיל אותם ולהבין אותם

ואחר כך הוא יוכל להתבונן בהם ולקשר את דעתו

ורק אז הוא יוכל להרגיש משהו

אלא אם כן קורים כל מיני דברים של שמחה או צער שמעוררים את האדם לפנות באופן אישי אל הבורא.

אבל ללא ההתעוררות שקורית מעצמה, צריכים אנו לקחת את הדברים יותר בצורה מסודרת ויותר ברצינות ולהכניס את זה לשיגרת החיים שלנו בכדי להפיק מכך משהו.

בשביל זה צריך לא רק כוונה טובה אלא גם השקעה, אחרת הכל מילים [חשובות ותורמות משהו לתת מודע] שרק משאירות אותנו בתמונה.

בשביל זה צריך השקעה אמיתית ואפילו של כמה דקות ביום, וגם קצת הדרכה במה להתבונן וכיצד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2006 22:10 לינק ישיר 

טל,
הרעיון שלך,אם הבנתי אותו נכון איננו של בעל התניא. יתכן שאת מתכוונת לניאנס מסוים שאליו לא שמתי לב.

ברמב"ם כתוב ובעצם המקור זה חז"ל וכבר נמצאים רמזים לזה בתורה שבכתב שהדרך להתקרב עוברת דרך יראה ואהבה.
אצטט מרמב"ם יד החזקה - הלכות יסודי התורה פרק ב
(א) האל הנכבד והנורא הזה מצוה לאהבו וליראה אותו שנאמר ואהבת את ה'' אלהיך ונאמר את ה'' אלהיך תירא:
(ב) והיאך היא הדרך לאהבתו ויראתו בשעה שיתבונן האדם במעשיו וברואיו הנפלאים הגדולים ויראה מהן חכמתו שאין לה ערך ולא קץ מיד הוא אוהב ומשבח ומפאר ומתאוה תאוה גדולה לידע השם הגדול כמו שאמר דוד צמאה נפשי לאלהים לאל חי וכשמחשב בדברים האלו עצמן מיד הוא נרתע לאחוריו ויפחד ויודע שהוא בריה קטנה שפלה אפלה עומדת בדעת קלה מעוטה לפני תמים דעות כמו שאמר דוד כי אראה שמיך מעשה אצבעותיך מה אנוש כי תזכרנו ולפי הדברים האלו אני מבאר כללים גדולים ממעשה רבון העולמים כדי שיהיו פתח למבין לאהוב את השם כמו שאמרו חכמים בענין אהבה שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם:
הקשר הוא על ידי 2 החלקים והם בנוים בצורה שאחד מוביל לשני ומשולבים זה בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2006 16:21 לינק ישיר 

זה אלזה שלום,
פחד ואמונה אינם באים בסתירה.
יש "אהבת השם" ויש "יראת השם"
יש דרגות באהבת השם ויש דרגות ביראת השם.
בתניא מוסבר שאהבת השם ויראת השם הם ה"כנפיים" להגיע לעבודת השם.
אין יראה בלי אהבה ואין אהבה ללא יראה.
ו"יראה עילאה" זו הדרגה הגבוהה ב י ו ת ר!!
אזרחי בבקשה עזרה : לרעיון שכתבתי אתה בטוח יכול טוב ממני להביא את המקור ולהרחיב.
אני פשוט לא זוכרת באיזה פרק זה מוסבר.
אולו אם אזרחי ירחיב את העניין ויביא מקורות אז תוכל להבין למה זו לא "אמת לגמרי" כמו שחשבת. ממני בנתיים שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2006 11:23 לינק ישיר 

מיימיי, את מפחדת מלאבד את מנעמי השלולית?

את חוששת שמשום כך תגיעי לסבל?

התוכלי לתת מספר דוגמאות לשלוליות שכאלו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2006 09:25 לינק ישיר 

אולו שלום ,
מה התכוונת סתירה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 15:06 לינק ישיר 

זה אל זה,
אמת לגמרי.

טל
לא הבנתי
סתרת את עצמך בסוף דברייך, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 12:00 לינק ישיר 

מיימיי ,כאמא אני יכולה לומר לך בוודאות ובביטחון  - את הילד אוהבים בין נקי ובין מלוכלך בין ממושמע ובין מרדן בין חכם ובין טיפש ובכלל אין אפשרות במילים להסביר ולהביע את האהבה של אב/אם כלפיי ילדם.
וכתוב "אף על פי שחטא - ישראל הוא"
"בני בכורי ישראל" וכו.
אהבת השם ליהודי אינה מותנית!!  אם יש לך ילדים את מבינה את מה שאני מנסה לומר ואם לא אז כשיהיו לך בעז"ה את תביני יותר.עוד משהו : התייחסתי לעניין של טוב ורע .תקראי.
את הטוב והרע יש לנו אפשרות לבחון רק על פי התוצאות . התורה מדריכה אותנו מראש מה טוב ומה רע וזה היתרון.
הרי אני בטוחה שאף הורה נורמלי לא יתן לתינוק לגעת בחשמל כדי שילמד מהנסיון.
או שאף אחד לא ינסה לחצות כביש שואן בעצימת עניים כדי לבדוק אם זה טוב או רע.
בדברים אלא אין ויכוח. לך אולו(אני מקווה שהקלדתי נכון את שימך)  כתוב "בדרך שאדם רוצה ללכת מוליכים אותו" אז כנראה יש משהו בהסתכלות שרצונך הוא רצונו.
עד כמה שאני יודעת העבודה היא לבטל רצוני מפני רצונו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 11:46 לינק ישיר 

הפחד הוא ההפך מאמונה לא?

אדם שחסרה בו אמונה הפחדים מציפים אותו.

אני  חושבת שלעשות מיצוות מתוך פחד זה לא אמיתי וצריך לטפל בזה ,אדם חרד שמקיים מיצוות כדי שלא יקרו לו דברים

רעים זאת לא אמונה והוא צריך לטפל במושג האמונה שלו ולהפוך את הפחד לאמונה זאת המטרה של הדת בעיניי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 11:03 לינק ישיר 

אני מאד מקווה שאלוהים האמיתי .. רצונו רצוני

למשפט זה יכולות להיות כמה משמעויות, למה התכוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 07:18 לינק ישיר 

ולגבי רצון אביו אוסיף עוד משהו .

אני מאמינה בהתבגרות . זה לא אומר שאני חיה לפיה כי הרבה פעמים אני פוחדת מעונש.. אבל תחשוב רגע .. הילד יכנס לשלולית ישמח יהנה .. יתלכלך , האם לא קיימת האפשרות כי ילמד בדרך הניסיון מה טוב ומה רע . האם חייב הוא לשכוח ולהתעלם מהסביבה עד שתכלה .. עד שתהרס .. תתפורר , האם הדרך של כניסתו לשלוית היא רע טהור ?

לא בטוח

תנו לחיות .

יש שלוליות בשפע .

אני מאד מקווה שאלוהים האמיתי .. רצונו רצוני ובדרך השמחה יש אמת.

כי אני מתחילה לאבד אותה .. והיא בלבבי . וברצונה לחיות ולגעת.

והחיים עוברים .

והשלולית מחכה .
עמוקה ורטובה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 07:14 לינק ישיר 

עכשיו השאלה האמיתית:

האם אביו של הילד באמת יחטוף צער אם הילד יתלכלך ?????

ואולי ישמח שילדו ח י ?

הפירוש של הלכלוך הוא תוצאת אמת כי אלו החוקים של הטבע נכנסים לשלולית מתלכלכים אבל הפירוש של הצער הוא בגדר ספק . ובינתיים הילד מונע מעצמו שעשוע ומשחק , כיף וביחד והנאה ושמחה , למה???? ואולי זה כלל לא רצון אביו .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > דרך הפחד ודרך הרצון הפנימי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext