בית פורומים עצור כאן חושבים

יחוד אסור ר ק עם נשים יפות מראה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2006 12:38 לינק ישיר 
יחוד אסור ר ק עם נשים יפות מראה?

בתשובות הגאונים שערי צדק (חלק ג שער ו סימן לח), מצאתי את התשובה הבאה מרב נטרונאי גאון:

"וששאלת: שהרבו אנשים ממקומות לקנות שפחות יפות מראה והם אומרים כי הם קונין אותן לעבדות
וחושדין אותם שהם קונין אותן לדבר אחר אם ראוי להניחם על החשד. ... יפרש לנו אדוננו.

כך ראינו שהיחוד עם נשים יפות מראה אסור, אא"כ הוא על פנים שהוזכרו וכבר מצאנו עיקר זה
במשנה (קדושין דף פ) לא יתיחד איש אחד עם שתי נשים אבל אשה אחת מתיחדת עם שני אנשים ומתיחד
אדם עם אמו ועם בתו וישן עמהם בקרוב בשר, הגדילו זה ישן בכסותו וזה ישן בכסותו, ונאמר בתלמוד על אשה אחת מתיחדת עם שני אנשים אמר רב יהודה אמר רב לא שנו אלא בכשרין אבל בפרוצין אפילו עם מאה לא תתייחד מעשה היה והוציאוה עשרה במטה. וכמו שאסור להתייחד עם העריות כך אסור להתייחד עם פנויה כמו שאמרו כשהזכירו מעשה אמנון עם תמר (ע"ז דף ל"ו) אמר רב יהודה אמר רב באותה שעה גזרו על הייחוד עם פנויה
(סנהדרין א"ע כ"בא'). והשפחה שלב אדוניה גס בה וחזקה שהיא שומעת לדבריו קל וחומר שיש להזהר מלהתייחד עמה..".

שאילתי:

בפתיחת תשובתו השיב רב נטרונאי גאון: "כך ראינו שהיחוד עם נשים יפות מראה אסור", האין איסור יחוד עם כל אשה, בין אם היא יפת מראה, ובין אם היא אינה שכזו?

עולם הפוך אני רואה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 23:54 לינק ישיר 

כי היא לא מגיעה לרמת אינטימיות כה רבה במצב שבו בעלה קרוב, אימת בעלה עליה,
תתאר לך מקרה שבו אתה ואישה מתייחדים בחדר ומעברו השני של הקיר נמצא בעלה, האם זה יהיה אפשרי מבחינה נפשית להגיע לרמת אינטימיות גבוהה?
אז נכון שבעלה בעיר זה לא אותו דבר, אבל עדיין זה חשש מספיק סביר כדי שלא ייוצר מצב לא ברי,

צריך להבין, כשאני אומר שהסיבה היא אינטימיות רבה מידי אין פירושה שאי אפשר לומר שיש חשש משכב, וודאי שיש, אלא שהוא רק אינדיקציה לכך שהאינטימיות גדולה, אבל שורש האיסור הוא גם אם לא יכולים להגיע למשכב\בפועל לא הגיעו למשכב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 23:37 לינק ישיר 

ב"ה.

ומדוע, גוונא, האינטימיות הרבה מידי אינה אסורה כשאימת בעלה עליה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 23:17 לינק ישיר 

ואני טוען נגד דעת שניכם שאיסור ייחוד הוא יצירת אינטימיות רבה מידי בין אנשים שאינם קרובים עד כדי כך אחד לשני,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 22:44 לינק ישיר 

גוונא,

גם אני, כירוחם, חושבת שהאיסור נובע מענין המשיכה (אם תקרא הודעתי לעיל, בה הסברתי מה הטעמים שאני מוצאת לאיסורים, תבין גם מה דעתי עליהם...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 15:57 לינק ישיר 

גוונא
ואני טוען כי האיסור הוא בגלל שהיחוד האינטימי עלול או עשוי להביא לידי משכב.
והוספתי שהגיל אינו הגורם שיכול למנוע את המשכב האסור.
ולכן האיסור הוא בכל גיל לכל אשה, מכוערת??? (אין דבר כזה). או יפה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 15:34 לינק ישיר 

ירוחם,
האינפורמציה הזו לא ממש רלוונטית, כי כבודם של המדרשים הללו במקומם מונח,

כשכתבתי "עצם העובדה שיש כאן התיחדות של אישה וגבר" התכוונתי שאסור להגיע לרמת אינטימיות מסויימת כל עוד הזוג לא נשוי, כלומר, מעבר לחשש המישכב עדיין יש איסור מהותי בעצם המצב האינטימי שבו נמצאים האישה והגבר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 15:10 לינק ישיר 

גוונא

"האם איסור ייחוד מקורו בעניין המשיכה או בעצם העובדה שיש כאן התייחדות של אישה וגבר?",

אלמלא לא היתה משיכה.לא היה גם איסור התייחדות.
איני יודע על ילדונים- אבל בתורה מסופר על שרה אמנו שיתה בסביבות תשעים+ וכנראה שהיתה מושכת ביותר, בין נשות פלשת.
הדודה שלנו אסתר המלכה היתה לפי חז"ל בת שישים שבעים אם לא יותר, והיא היתה יפהפיה.
אם היתה מעיין בגמרא בסנהדרין או במשנה בכריתות, היתה נחשף לאינפורמציה אחרת.
ובכלל יוכבד אמו של משה רבנו היתה בת 130 מינימום כשילדה את משה
אתה כנראה בחור צעיר, ואתה עוד לא יודע, כי החיים הממשיים מתחילים בגיל שמונים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 14:51 לינק ישיר 

אמשלום,
מצטער לא שמתי לב להודעותייך הקודמות,
ברור שילדון יכול להתאהב באישה בת 96? אני מניח שכוונתך להתאהבות מסוג אחר, אבל אם כוונתך לסוג אחר אז גם לשני גברים אסור להתייחד, כמו כן אסור גם לאחים ולבן עם אימו להתייחד, לא?

אני עדיין לא מצליח להבין את האבסורד שבטענתך אבל אני עומד על כך שזה לא נושא האשכול, אני אנסה להגדיר שוב את נושא האשכול,
"האם איסור ייחוד מקורו בעניין המשיכה או בעצם העובדה שיש כאן התייחדות של אישה וגבר?",

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 14:23 לינק ישיר 

כמו הפשקוויל שלי על חזרת הש"ץ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 14:19 לינק ישיר 

[גד וראובן,

או שהודעתי לעיל היממה את כולם וכפתה עליהם ה/אלם...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 14:07 לינק ישיר 

אמשלום

נראה לי שזה עבד יותר מדי טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 16:36 לינק ישיר 

בעניייני יחוד זיל בתר טעמא, כ"כ הפוסקים לגבי יחוד עם אנדרוגינוס שאין האיש נמשך לספק אשה. וא"כ אפשר שה"ה במכוערת ביותר (ומ"ש יפות לאו דוקא אלא ממוצעות - להוציא כעורות)  

ובעניין זה דוק שה"מחמירים" באשכול זה הם ה"מתירים" באשכולות הגאים - וי"ל דהוה לשיטתם. וכמו"כ יש להם לאסור יחוד עם האיש ועם הילד והזבוב.

ועוד, שנראה הנחת יסוד פשוטה גם לשואל וגם למשיב שיש מושג ברור של "יפה" ויש שאינה יפה. וחשדו דוקא באלו שלקחו יפות - ורנ"ג לא התווכח על כך. לכן כל נסיון לטעון שאין הבדל כלל אינו רלוונטי אם הדיון הוא על דעת רנ"ג. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 09:22 לינק ישיר 

מיכי,

שאלת אותי:
האם יצריך בנויים אחרת מאדם רגיל? שמא אינך בשר ודם, אלא משל אתה?

ובכן, ברמה האישית, אני משער בחברה שבה אני חי, היצרים – ובעיקר המסלולים השונים שמובילים מהם לעבירות שונות – נבדקו מעט יותר מאשר אצלך ובסביבתך. אשר על כן, כדאי שתקבל את דברתי בנושא משיכה. כמו שכתבה אמשלום, גברים נמשכים לנשים שאליהן הם נמשכים. נכון שאצל גברים חסרי נסיון, שנקלעים בחטף לחברת נשים זרות לגמרי, המראה החיצוני הוא גורם מכריע בקביעת עצמת המשיכה, אבל האם מזה אתה אומר לגזור כלל על החברה כולה? באותה מידה אפשר היה לאסור ייחוד רק עם נשים צעירות, כי גברים מזדקנים נמשכים לעלומים, או רק עם עם נשים יחפות, משום שדמם של מטורפי בני ברק גועש למראה קרסול חשוף.

ברמה הפורמלית, יש קשר מאד רופף בין ההגדרה שנתת בתגובתך הראשונה:
מדוע לא לקבל ששיטתו היתה שהייחוד אסור רק כשיש חשש למעשה עבירה?
לבין הפרשנות שנתת אחר כך:
כידוע, לפחות במחוזותינו אנשים נמשכים יותר לנשים יפות, ולכן החשש שייעשה מעשה עבירה עמהן הוא גדול יותר.

הרי גם לפי מה שפירשת כאן, לא מדובר על "כשיש חשש", אלא על קביעת רף סבירות לחשש הזה. דא עקא, שהרף הזה אינו מוגדר כלל ועיקר. מי אמור להחליט מהי "אישה יפת מראה"? אם תמצי לומר, שהכוונה היא שאסור ייחוד בכל מקרה שבו האישה היא "טובת מראה" בעיני המתבונן, אזי איך כל ענין המראה הופך פה לכמעט אליגורי, כי הכוונה היא למשיכה מכל סיבה שהיא (ויש אינספור סיבות).

לגבי מכפלת הסיכויים המשעשעת שהבאת לעיל, דומני שהתבלבלת. היא אינה קבועה, אלא אם כוונתך לא לסיכוי להימשך לאישה יפה, אלא לסיכוי לחטוא בפועל עם אחת כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 21:28 לינק ישיר 

גדוראובן
 צדקת ממני- כנראה שהמילה בחורות הטעה אותי אבל אתה צודק.

ואני חותם כרגיל מודה ועוזב  ירוחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 21:14 לינק ישיר 

ירוחם

תלמוד בבלי מסכת תענית דף לא עמוד א

בנות ישראל יוצאות וחולות בכרמים, תנא: מי שאין לו אשה נפנה לשם. מיוחסות שבהן היו אומרות בחור וכו'. תנו רבנן: יפיפיות שבהן מה היו אומרות - תנו עיניכם ליופי, שאין האשה אלא ליופי. מיוחסות שבהן מה היו אומרות - תנו עיניכם למשפחה, לפי שאין האשה אלא לבנים. מכוערות שבהם מה היו אומרות - קחו מקחכם לשום שמים, ובלבד שתעטרונו בזהובים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יחוד אסור ר ק עם נשים יפות מראה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext