בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

המתלוננים בע"ם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2006 12:30 לינק ישיר 
המתלוננים בע"ם

אתם מכירים את אלו שתמיד מתלוננים?

כל הזמן אתה שומע מהם שכואב להם הראש הגב או שהמעלית הזאת איטית.

למה הם עושים את זה?

מה התגובה שלך לזה?

מה עושים?????

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2006 14:27 לינק ישיר 

מגי, אהבתי

ולגבי השאלה שלך, זה אחד מהשינויים שהיידפארק עשו לאחרונה בשביל להקל על המשתמש...
אם קודם רצית לראות את התגובה ששלחת היית צריכה להיכנס לאשכול, ועכשיו את רואה אותה מיד.

ואזרחי- אולי לא פרקטי, אבל עוד לא מצאתי שיטה שעובדת בשבילי יותר טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 09:56 לינק ישיר 

תראי, אם יתלבן ויתברר לי שברגע שהמתלונן מתחיל להתלונן, אזי המצוה היא להתייחס אליו, פעם אחר פעם,

אז תאמיני לי שאעשה זאת בשמחה, וארגיש שיש כאן פעולה טובה וזה גם יתן לי הרגשה טובה

את רוצה לומר לי שמה שצריך לעשות זה להתייחס לכל פיפס שהוא מוציא מפיו.

כואב לי הראש! - "תנסה כדור"

חם כאן! - "תדליק מזגן"

המזגן הזה דפוק! - " אין מה לעשות"

היד כבר כואבת לי כמה ימים! - " למה שלא תלך לרופא"

וככה כל פעם ופעם להתייחס ולהתייחס, כמו שאת מציעה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2006 21:55 לינק ישיר 

התופעה לא תמוגר, היא תופעה טבעית, ולהיפך - קיימת מן תחרות בין אנשים, הסיפור של מי מזעזע יותר...

הרעיון הוא בדרך זו או אחרת להעביר לבן אדם מסר שזה בידיים שלו לשפר מה שאפשר, ואין ברירה, חייבים לקבל את מה שאי אפשר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2006 11:18 לינק ישיר 

מגי כתבת דברים מעשיים!!! יפה.

ולגבי העניין אם זה מפריע או לא, לי זה מפריע. זה מוציא אותי משלוותי.

השאלה היא אם באמת אני צריך לקבל את זה ולהיכנס לזה? והאם באמת הזולת צריך אותי? ואני לא סתם מתעלם ממנו או מנטרל אותו [כשיטת מגי] 

או האם למגר את התופעה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2006 22:58 לינק ישיר 

ואפרופו תלונות - למה אחרי שאני שולחת אני לא חוזרת לדף הראשון, כמו שהיה קודם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2006 22:58 לינק ישיר 

אולי אנשים חוששים מלחשוב שטוב להם, שמא פן אולי מישהו ייקח להם את זה? חוץ מזה, כשמתלוננים אז מקבלים סימפטיה ורחמנות ומרגישים צודקים נורא....

אצלי, המקצוע שלי זה לשמוע תלונות. אז כשמישהו מתלונן לי גם בחיים הרגילים, פשוט נשלפת לי מעצמה תשובה מקצועית, הרגל... ויוצא שאני כבר לא מגיעה לשלב הזה שזה מעצבן אותי או מפריע לי...

תלוי במקרה, יש כמה שיטות להגיב. אחת מהן, למשל, זה אם מישהו מתלונן לך, אתה יכול להגיד - "ואללה, אז נורא קשה לך בחיים, לא?" ותראה איך הבן-אדם ייסוג ויתחיל להגיד עד כמה טוב לו.

תגובה אחרת זה להפוך את זה לבדיחה, "יאללה, בוא שנינו קופצים לים" "או בוא נקים ביחד אגודת המסכנים והדפוקים" "או בוא נעשה תחרות למי יותר רע, למה גם אני כבר לא סובל את החיים שלי". תאמין לי, אני וחברות שלי מתגלגלות מה זה מצחוק כשמתחילות התלונות, ובעיקר בנושאים של זוגיות ובעלים...

תגובה אחרת, רצינית יותר, זה פשוט להגיד "יש משהו שאני יכול לעשות כדי לעזור? יש דרך שאתה חושב שאפשר לשנות את זה?"

והתגובה הכי טובה מכולן היא "הממ.. אז מה אתה חושב לעשות בקשר לזה?"

בהצלחה, אזרחי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2006 17:46 לינק ישיר 

כן

כשאתה רוצה עזרה ומוכן לעבוד בשבילה , אתה לא מתלונן .

אתה פשוט הולך עליה

לדעתי
תוקן על ידי - מיימיי - 30/06/2006 17:47:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2006 16:12 לינק ישיר 

אזרחי השאלה למה זה מעכיר את האוירה כשמתלוננים. אולי בגלל שמרגישים "אשמים" בחוסר שביעות רצון של הזולת או שלוקחים אחריות על הרגשות שלא שייכות לנו.
אישית לי ממש לא מפריע שמתלוננים.
דרך אגב יפה כתבת לגבי החסך הפנימי...שבא לידי ביטוי ב"תלונות" .
לדעתי המתלונן לא מודע ל"תבלין " שחסר לו.חוץ מזה אני חושבת שכל אחד נולד ומגיע לעולם עם "תיק עבודה" - במהלך החיים מציפים את המודעות ועובדים על המידות ועל החסרונות שלנו.
כנראה שחוסר שביעות רצון זו אחת המידות שצריך לעבוד עליהן כמו הכעס או הקמצנות או הקנאות וכו'' כל אחד עם ה"תיק עבודה" שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2006 11:00 לינק ישיר 

טל,כתבת דברים מאד יפים!!!

אבל מה שהעתקתי לכאן באדום, לא ממש נראה לי.

שאלתי והדגשתי "כל מה שתירצי תקבלי עכשיו - כדי שתוכלי לחוות שביעות רצון ולו לרגע" היא לא ידעה מה היא רוצה .לא היתה לה תשובה.
הייתי בהלם וגם הבנתי שבסה"כ היא מרוצה מעצם התלונות וחוסר השביעות רצון.כך אני רואה את הדברים.

לדעתי היא אולי מרוצה מעצם התלונות, כי הם בשבילה איזה פורקן, ובאמת כל הדברים החיצוניים לא יספקו אותה כי לא זה מה שהיא באמת צריכה.

לדעתי יש שם בפנים איזו בעיה פנימית שכל אלו הם רק סימפטומים חיצוניים.

יש להם איזה שהוא סבל פנימי או חוסר באיזה שהוא חיבור נכון אל המציאות, וכשהוא יפתר אז האדם יהיה חופשי יותר לנוע בתחום חיבת החיים.

לדעתי המכנה המשותף של כל אלו הוא אחד, ומה שמעניין אותי זה למצוא מה הוא בדיוק התבלין החסר או מה הוא הנגע?

האמת היא שגם את נגעת בנקודה הזו כשכתבת שאנו מאשימים את עצמנו בחוסר סיפוקו של הזולת ובעיקר אצל התינוקים

וכתבת ששביעות רצון הזולת זו אחריותו - ולא אחריותי אין לי בעיה שיתלוננו אני שומעת וגם לעיתים מזדהה עם ההרגשה לעיתים מציעה פתרון לעיתים רק מקשיבה . לרוב אלא שמתלוננים קבוע לא מעוניינים בפתרון כי אם רק להתלונן ולפרוק מטען שכנראה הם עצמם לא מודעים לו.

זה באמת אחריותם אבל כשאנחנו שומעים אותם אז הבעיה היא שהאוירה פתאום הופכת לעכורה קצת וסובבת סביב בעיות [ שאולי קיימות אבל כשהן עולות אל השטח הן סופחות אליהן אנרגיה מהסובבים] .

אנחנו רוצים שתהיה סביבנו אוירה שמחה, וזה חלק מעבודת ה'' שלנו להרבות בשמחה.

אז עדיין הבעיה קיימת, איך להתייחס לכל הבזק חושך שכזה.

מיימיי, האם זה באמת חסר תועלת בשבילם כשהם מתלוננים, לדעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2006 18:17 לינק ישיר 

לא התכוונתי לאותו דבר בהודעה הראשונה והשניה .. לפחות לא לאותו דבר מבחינתי..

ההודעה השניההכוונה למין מנגנון כזה לקבל אנרגיה מאחרים .. להתלונן ולקבל תשומת לב .. לדעתי במקרים כאלה ראוי לא לתת אותה או להבין מה צריך לעשות עם אותו בן אדם. לנתב אותו למקום של בניה - אבל אני חושבת שבמקרים כאלה האדם לא מעוניין באמת בבניה אלא בתשומת לב.

ההודעה הראשונה הכוונה פשוט לביטוי של תסכול כאב או צער כשהם טריים אמיתיים.. (אולי זה מה שקורה בהתחלה כשקשה או מתוסכלים , לדוגמא כשנורא רוצים משהו ולא מצליחים למרות שניסינו אז בוכים או משהו כזה.. אבל זה לא תלונות ! אלא ביטוי )

בעצם אולי זה המשכיות ... ההודעה הראשונה זה מה שקורה למתלוננים בהתחלה כשהרצונות שלהם מסוכלים  וזה דבר טבעי וההודעה השניה זה מה שקורה להם כשהם מפתחים דרך אחרת להתמלא, להיות מסופקים ופשוט חוזרים עליה שוב ושוב.

נראה לי שהפתרון הוא : א. להראות להם את חוסר התועלת שבדבר ואת הדרך לבנייה , ולעזור להם להבין את המציאות (האם הם יכולים להגיע למה שהם רוצים בדרכים אחרות , מה בדיוק הם רוצים ,וכהנה .. ) וכמובן זה מצריך את שיתוף הפעולה של האדם "המתלונן".

יש גם את הצד השיפוטי...  הכוונה ..- האם מה שהם רצו ולא הצליחו בו הוא טוב או רע .. (גם פושעים מתלוננים .. ) אבל זה כבר משהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 12:41 לינק ישיר 

אזרחי כתבתי "מתעלמים" כי רציתי לבדוק אם הצלחתי להכנס. זו כמובן לא דעתי.
לי האמת לא מפריע שאנשים מתלוננים,בדר"כ אני מגלה אמפטיה.אפילו שזה לעיתים חוזר על עצמו.
היתה לי סבתא כזו שאהבתי מאוד ותמיד היא התלוננה שכואב לה וכו' אף פעם זה לא עיצבן אותי או נימאס עליי.לעיתים זה היווה פתח לשיחה מעניינת ולעיתים רק צורך בהתייחסות .
יש לי בת כזו שמשום דבר בעולם היא לא מרוצה ותמיד מרגישה מקופחת ולא שמחה.זה אופי גם כי לדעתי היא נולדה לא מרוצה.היא היתה תינוקת מאוד בכיינית ,לא משנה מה עשיתי לה,היא תמיד בכתה ללא הפסקה ולא היתה מרוצה מכלום.פעם שאלתי אותה :"מה אני יכולה לתת לך או לומר לך או לעשות למעניך כדי שתהיה שמחה?" תתפלאו כולכם שהיא חייכה במבוכה ולא ידעה לומר לי.
שאלתי והדגשתי "כל מה שתירצי תקבלי עכשיו - כדי שתוכלי לחוות שביעות רצון ולו לרגע" היא לא ידעה מה היא רוצה .לא היתה לה תשובה.
הייתי בהלם וגם הבנתי שבסה"כ היא מרוצה מעצם התלונות וחוסר השביעות רצון.כך אני רואה את הדברים.
הירהור נוסף : לגבי אלא שלא נעים להם לשמוע תלונות.
בד"כ חוסר הנעימות נובע מלקיחת אחריות /מריגשי אשמה.
אביא דוגמא  כדי להסביר את הכוונה שלי.
תינוק בוכה.המטפל בו מיד מנסה להרגיע אותו ומשלא מצליח יש הרגשת תיסכול וחוסר אונים.
כאילו התינוק אומר :"אני לא מרוצה מהטיפול שלך"  מצד שני המטפל חושב או מרגיש " אני עושה כמיטב יכולתי למה הוא לא מרוצה?"  "מה אני לא בסדר? איפה אני טועה?"
יכול להיות כשמתלוננים אנחנו חושבים או מרגישים את ההרגשה כאילו אנחנו לא בסדר. כך לפחות מתוך ניסיוני.משהבנתי ששביעות רצון הזולת זו אחריותו - ולא אחריותי אין לי בעיה שיתלוננו אני שומעת וגם לעיתים מזדהה עם ההרגשה לעיתים מציעה פתרון לעיתים רק מקשיבה . לרוב אלא שמתלוננים קבוע לא מעוניינים בפתרון כי אם רק להתלונן ולפרוק מטען שכנראה הם עצמם לא מודעים לו.
אזרחי זה לא עונש משמים - זו זכות משמיים.
אני קיבלתי את הילדה "הלא מרוצה שלי" מתנה ממש כדי שאוכל להבין שגם אני כזו : מאשימה את העולם בחוסר שביעות רצון שקיים בי . מאז שהבנתי את הדברים שהראו לי דרך המראה - הפסקתי להאשים את הזולת ברגשות שלי ולמדתי לקחת אחריות על עצמי.(עדיין לומדת).
יש לציין שכשמקבלים את המסר דברים משתפרים כי סה"כ הדברים באים לזכות אותנו לעבוד על / עם עצמינו.להיזדכך כמו שאומרים.
זו כנראה הכוונה "הזולת הוא הראי" - ראה איפה אתה כי דברים לא באים מולך סתם הכל בהשגחה פרטית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 11:29 לינק ישיר 

סבתא שלי היא האדם הכי מתלונן שאני מכירה היא רק ניכנסת אלינו

הביתה והדבר הראשון שהיא אומרת זה "ראסי אמבוגעני "שזה 

כואב לי הראש בערבית ומשם היא ממשיכה לרגליים ולידיים וכו

כמובן שכואב לה לפעמים אבל הרוב זה תשומת לב אז אני משתפת פעולה

ומסכימה איתה שזה באמת נורא כי אם אני אגיד לה שלא תתלונן היא

תעלב אז אני מקשיבה לה אבל זה רק ביגלל שזאת סבתא שלי כי זה בא5מת מעצבן

אם אדם זר מתחיל להתלונן בפני אני מהנהנת בראשי מנסה להחליף

איתו נושא ואם זה לא עובד אני פשוט הולכת כי אין לי סבלנות.

אני לא חושבת שצריך לתת לגיטימציה לאנשים להתלונן כי זה מעצבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 09:45 לינק ישיר 

קינמונית, כתבת נהדר!!!!

אבל בסוף כתבת שאת פשוט מנסה להתעלם ולא לתת לשליליות הזאת לחדור אלי, ולמצוא דברים יפים יותר לחשוב עליהם.

זה פרקטי כל הזמן "לברוח" לעולמות אחרים?

מיימיי ההודעה הראשונה שלך נהדרת גם, והיא בעצם אומרת שהבן אדם מנתב את האנרגיות שלו בצורה הכי פחות חכמה שיש.

אחר כך כתבת שאלו אנשים שצריכים תשומת לב. האם מן הראוי לתת להם אותה שוב ושוב או לא?

לאה משתעממת כמוני, אבל אני גם מפתח תחושת גועל שאינני יודע אם היא נכונה. אולי הצד השני באמת צריך אותי ואני בורח מבלי להתחשב בזולת?

טל, ברוכה הבאה לישיבת הגולשים!!!!!!!

גם אם הבעיה קיימת בי בדקות או בגסות, כאן השאלה היא איך אני מתמודד עם הזולת?

האם לקבל את זה כעונש משמיים על כך שגם אני כזה?

האם לספוג את המציאות בהבנה שכנראה שזה הוא חלקי בעולם [ בגלל שאני כזה] ולכן עלי לאכול את המרק הזה כל פעם.

או שיש משהו אחר שעלי לעשות?

לתקן את עצמי עד שזה יעלם? ומה לעשות עם זה בינתיים? להתעלם כמו שאמרת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2006 00:01 לינק ישיר 

אזרחי אתה יודע מה מטריד אותי ? כשמישהו מתלונן וזה "מפריע לי" אני נזכרת באימרה "הזולת הוא הראי" ואז אני מוצאת את עצמי בבעיה.קרה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2006 22:28 לינק ישיר 

מתעלמים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > המתלוננים בע"ם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext