בית פורומים שידוכי חרדים

כמה ההורים צריכים להחליט בענייני שידוכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2006 17:56 לינק ישיר 
כמה ההורים צריכים להחליט בענייני שידוכים?

שלום!
אני חדשה כאן בפורום, ורציתי לשתף אתכם בבעיה שיש לי.
אני בשידוכים, וכמו בכל הציבור החרדי, כל ההצעות עוברות דרך ההורים.
הבעיה היא שההורים שלי בטוחים שאין כמו הבת שלהם, היא הכי טובה שיש, והכי צדיקה, ולכן היא צריכה לקבל את הבחור הכי טוב!
אבל האמת היא ש... אני מאוד רחוקה מלהיות כזו טובה וצדיקה, (עובדה שאני גולשת בנט...), וברור שאני רוצה בחור טוב, אבל אני לא צריכה את ההכי טוב.
אם אני אומרת להם משהו בנושא, אז הם אומרים שחוץ מהכל אני גם ענוה.
וכך אני בעצם תקועה עד שיבוא בחור כזה.
רציתי לשאול מה דעתכם בנושא:
כי מצד אחד ברור שההורים יותר חכמים בנושא, לעומתנו הצעירים חסרי הנסיון,
ומצד שני אולי הם בעצם מחפשים שידוך לעצמם?
וחוץ מזה, בגלל שמדובר בציבור החרדי, אין כ"כ מה לעשות בנושא.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2006 12:40 לינק ישיר 

זה תהליך שקורה להמון בנים ובנות שדרכם בחיים "פתוחה" קצת יותר משל הבית. הם משום מה חושבים שההורים מביטים עליהם בעין מסויימת, אולי אפילו בתור ה"כבשים השחורים" של המשפחה, ולכן זה יצר להם רושם במהלך השנים שכדאי להם להתרחק מקשר חזק עם ההורים.

גם אני חשבתי כך בגיל 16-18, אבל ב"ה מרגע שהחלטתי על הדרך שלי החלטתי לחזק את הקשר איתם והיום הוא מעולה. הם יודעים היטב מי הילד שלהם.

אלמונית, סביר להניח שאת חוששת שההורים לא מספיק יודעים מי הילדה שלהם. אבל דברי איתם. דברי איתם פתוח. תזרמי איתם, החיים שלך יהיו יפים יותר. לא רק בשידוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2006 10:56 לינק ישיר 

לדעתי צריך לחפש צד שלישי שמכיר גם את ההורים וגם את המדובר ולהסביר להם
 את המצב בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2006 00:14 לינק ישיר 

"שוקיסטית אני חושב שאת בבעיה גדולה
את צריכה יותר להעמיק את הקשר שלך עם ההורים
זנ נשמע שאיזה שהוא ריחוק שלך מההורים " ציטוט של ישפאי 1

א. החזקתי ממך לנבון יותר ולא לסתם אחד שמסיק מסקנות חפוזות ושגויות...

ב. אני בקשר כל כך טוב עם ההורים שלי שהפתיחות בנינו זה דבר עצום
ולכן הם סומכים עליי שאני יודעת מה הטוב ביותר עבורי...
נכון אם הם יראו שההחלטה שלי ממש שגוייה, הם ייעצו, יראו לי את הסימנים ואת האסמכתות שלהם, וכמובן מאחר ואנחנו אנשים בוגרים, שכליים, והגיוניים.... אנחנו נשב ונגיע למסקנות

פה דובר בעניין אחר לגמרי.. עניין שההורים שוללים שידוך, או להפך לוחצים לטובת השידוך
מסיבות רבות שרובן חסרות הגיון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 15:44 לינק ישיר 

כואב לי הלב עלייך אלמונית יקרה.רציתי לייעץ לך:גייסי מהר כל קורטוב אסרטיביות שקיימת בך וגייסי אותה לטובת ערב משפחתי עם הורייך שבו תסבירי להם  מי את(לא חלילה פורקת עול-אלא בחורה שלא בהכרח תרצה את מה שההורים שלה רוצים-נורא פשוט)הם יבינו.תסבירי להם שחתונה זה עניין גדול מדי מכדי לפשל בו בבחירה שלא מתאימה לך אבל תשמע טוב בניוס השכונתי.
באמת אבל באמת בהצלחה אלמונית יקרה.

נ.ב השורות האחרונות נועדו לכל האלמוניות באשר הן שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 15:23 לינק ישיר 

allmonit  אני חושבת שכדי לך לספר להורים שלך מי את באמת ואיזה בחור את רוצה, תאמיני לי שזה יעזור..

מנסיון!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 14:27 לינק ישיר 

ראשית כל, יש הורים שקוראים כאן גם!

אנחנו כבר הוצאנו ב"ה את המטאטא!!

זה לא שחור ולבן כמו שהרבה מהמגיבים\ות רואים\ות את זה! זה ברור שההחלטה הסופית עם להתחתן הוא החלטת הילד בלבד ולא של ההורים! וזה ברור גם שההורים צריכים להיות מספיק נבונים וחכמים ופקחים להכיר היטב את הילדים שלהם ובתקופה של השידוכים לחפש מועמד בהתאם לאופי וכישוריו של הילד שלהם. במילים אחרות, צריכים ההורים לחפש שידוך עבור הילד ולא עבור עצמם.

אם כל זה, על ההורים לסנן בין המועמדים לבטח שהילד לא יפול בפח! צריכים לברר אם יש בעיות רפואיות. צריכים לברר אם יש בעיות בכלל. צריכים להתאים את כלכלת השידוך לפי יכולתם של ההורים! וכן הלאה וכו וכו.

ההורים צריכים להיות בתמונה עד להחלטה "ללכת על השידוך" ברגע זה הם צריכים לצאת במידה מסוימת מהתמונה ולתת לזוג להיפגש. ברור שזכותם להתענין מה קורה. זכותם גם להכתיב תנאים מסוימים בקשר לפגישות. זכותם להפגש עם הורי הצד השני בשלב מסוים. וזכותם להפיל ווטו טוטלי חד צדדי במקרים מסוימים.

זו דעתי כהורה שחיתן את ארבע ילדיו כל אחד לפי הייחודי שלו ובהתאם לכישוריו האישיים שלו. למשל, לבת הגדולה שהיא היתה בחורה טובה ורצינית אבל לא מבריקה במיוחד חיפשנו בחור שהוא גם טוב ורציני אבל לא "שפיץ". הם התחתנו לפני כ-13 שנים וה"לא שפיץ" עדיין יושב ולומד! לעומת זאת, לבת השניה שלנו, שהיא בת מוצלחת במיוחד חיפשנו גם בחור יותר מיוחד. ככה צריך להיות לדעתי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 12:32 לינק ישיר 

אלמונית
לפי דעתי את צריכה לשבת  עם ההרים, או לפחות לאחד מהם שאת מיתחברת
יותר
ולהסביר להם בדיות מה את רוצה ותבקשי מהם יותר שיתוף
אצלי בכל אופן ההורים מבררים ושאולים, אבל לפני כן הם אומרים שהם צריכים לדבר עם הבת
אם זה מקובל עליה ואז נערכת פגישה
אני מדברת עם ההורים בחופשיות ולכן לא נוצרות הרבה בעיות בנושא. DON''T WORRY BE JEWISH חברת פורום "שידוכי חרדים "

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2006 12:17 לינק ישיר 

בסופו של דבר הילד הוא המאן-דאמר. הוא יגיד את המילה האחרונה.

כך שלהורים לדעתי יש סמכות קטנה יחסית להתערב. לדעתי גם בסגנון הפתוח יותר ההורה מעביר יותר שיקולי הכרעה לילד.

אני באופן אישי לא מערב את ההורים אלא רק מתי שיש שידוך שהתקדם מעבר להצעה ואני יוצא לפגישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 11:56 לינק ישיר 

שוקיסטית אני חושב שאת בבעיה גדולה
את צריכה יותר להעמיק את הקשר שלך עם ההורים
זנ נשמע שאיזה שהוא ריחוק שלך מההורים

ואלמונית אני רק מציע לך ללכת בצורה בוגרת להורים שלך
ולהסביר להם את עמדתך ותשמעי את עמדתם
אחת מהשניים או שהם ישכנעו אותך ואז כבר תסמכי עליהם
או שאת תשכנעי אותם
הם רק רוצים בטובתך הם פשוט רק צריכים לקלוט מה היא קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי חבר פורום "שידוכי חרדים" http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=17053

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2006 11:21 לינק ישיר 

אין באמת טעם לדבר על הנושא הזה. כי אין פה הורים כמעט שקוראים. אבל פטור בלא כלום אי אפשר.

יש אכן הורים שמחפשים באמת טובת ילדיהם. אין ספק בזה. אשריהם ואשרי ילדיהם.

אבל יש גם הורים שמגשימים את השאיפות שלהם דרך הבן או הבת. אם זה שידוך עם משפחה מיוחסת, אם זה כסף, אם זה הערכה, אם זה יוקרה וכדומה.

אני מכיר הרבה מאד סיפורים של הורים שחיתנו את הילד שלהם עם אחד שלא התאים רק בגלל שהשידוך משך אותם מכל מיני סיבות אחרות שאינם קשורים לילד.

הורים אלו מאמללים את הילדים שלהם, אבל למען האמת, לא באמת איכפת להם, העיקר שיש להם חתן או מחותן שהם יכולים להתפאר בו.

עוד דוגמא. יש הורים שמכניסים אינטרנט לבית, והבן או הבת מכירים מישהו ורוצים לצאת אתו ברצינות. ההורים מתנגדים בכל תוקף, כי לא מתאים להם שהכירו באינטרנט. הורים אלו הכשילו את הילדים שלהם ואז מגיעים עם טענות אחר כך. אני רואה התנהגות כזאת בעייתית מאד מצד ההורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 10:13 לינק ישיר 

לדעתי ההורים צריכים לשתף את הבחורה או הבחור גם בשלב ההצעות והרי הבחורה צריכה לגור עם הבחור ולא ההורים אבל צריך להבין ההורים רוצים את הכי טוב לילד שלהם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2006 09:34 לינק ישיר 

אני גם נתקלתי בבעיה דומה לזה, רק בשלב קצת אחר..
לפני חודשיים נפגשתי עם בחור ולא רציתי...
ואז התחיל עלי מכבש שיכנועים נוראי, לא רק מצד ההורים שלי שעוד היו עדינים, אלא מצד כל מי שהכיר אותי וידע שאני נפגשת עם הבחור(ולצערי היו הרבה כאלה..)
זו הייתה הרגשה רעה , מכיון שזה ערער לי את כל הבטחון בהחלטה שלי....
לכן אני חושבת שהורים צריכים יותר להנמיך את הפרופיל של עצמם ולהתחשב ברצונות של המועמד/ת.
כמובן--- שהכל אינדוודואלי ואני יודעת על עצמי באופן אישי שבשלב של לפני הפגישות, אני חייבת את ההורים שלי שיחליטו בשבילי האם לצאת או לא, אבל במקרה של אלמונית- אתם פשוט לא באותו ראש, כך שזו אכן בעיה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 08:29 לינק ישיר 

יוכ, ברור שההורים רוצים בטובת ילדם, אך גם ברור מאוד שהם מהדור הקודם ולא יודעים בדיוק מה יתאים לבם/בתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2006 04:20 לינק ישיר 

שוקיסטית:
הבעיה שלי היא לא שההורים מחייבים אותי להתחתן עם אחד שאני לא רוצה בו, אחרי הכל את המילה האחרונה אני אגיד, ואם אני לא ארצה אף אחד לא יכריח אותי.
מה שכן, זה שרוב ההצעות לא מגיעות אלי, והמבחר ממש מצומצם, ולפי דעתי, מסיבה לא מוצדקת, כי אני לא צריכה כזו רמה של שידוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2006 22:40 לינק ישיר 

חמודה למדתי בבצפר חרדי ממש!!! והבנות יש חרדיות ממש ויש מודרניות
ולצערי..מה שראיתי לא אהבתי...
הורים פוסלים בגלל שטויות...
עזבי אותך מהמסביב.. את תצטרכי לחיות עם האדם שההורים שלך יבחרו בשבילך!!!
ואז מה?
אם פתאום תקלטי שזה לא בשבילך.. תתני להורים שלך לחיות איתו
להורים שלך לגדל את הילדים שלכם. ?
תהיי רצינית חמודה ולא תמימה....
אל תתני ללב להשלות אותך.... תהיי שכלית... אבל דעי מה טוב בשבילך!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כמה ההורים צריכים להחליט בענייני שידוכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext