הנשיא קצב יסכים לכנות רבנים קונסרבטיבים "רב"
בשיחה עם הרב הקונסרבטיבי ג'רום אפשטיין הסכים קצב לשנות את החלטתו שלא לכנות רבנים לא-אורתודוכסים בתואר "רב"
נשיא המדינה משה קצב אמר אתמול בשיחה עם הרב ג'רום אפשטיין, מנהיג איחוד בתי הכנסת הקונסרבטיבים בארה"ב, כי יסכים לכנות רבנים קונסרבטיבים "רב". הנשיא התיר לאפשטיין למסור את תוכן שיחתם, שארכה כחצי שעה, לעיתונות.
פגישתם של הנשיא קצב ואפשטיין נגעה כולה למחלוקת שהתפתחה בשבועיים האחרונים, עקב סירובו של נשיא המדינה לכנות רבנים שאינם אורתודוכסים בתואר "רב". סירוב זה הוביל להחלטה של מנהיג התנועה הרפורמית בארה"ב, הרב אריק יופה, להודיע כי התנועה מחרימה את בית הנשיא.
אפשטיין אמר לנשיא, כי הוא סבור שהחלטתו לא לכנותו "רב" שגויה, והודיע לו כי ניסיון להציע פשרה, ולפיה ייקרא הנשיא לרבנים שאינם אורתודוכסים "רב קונסרבטיבי" או "רב רפורמי", איננה מקובלת עליו.
אפשטיין אמר עוד לנשיא כי איננו מבקש, כמובן, "להיות הפוסק שלך או המורה שלך", אך מכיוון שמקצועו רב, הוא סבור כי ראוי שבית הנשיא יכבד זאת. אפשטיין סיפר לנשיא כי כאשר הוא עולה לתורה בבתי כנסת אורתודוכסים בארה"ב, הוא מכונה "רב", והוסיף שאם היה בא למשכן עם התואר "דוקטור", ספק אם מישהו היה בודק "מאיזו אוניברסיטה קיבל את התואר".
אפשטיין אמר ל"הארץ" כי איננו יודע אם החלטתו של קצב, להסכים לקרוא לו "רב", נוגעת גם לתנועה הרפורמית. "אני ייצגתי בפגישה את התנועה שלי", אמר, והוסיף כי למיטב הבנתו, הנשיא יקרא מעתה לרבנים קונסרבטיבים בתואר רב.
עוד אמר אפשטיין: "הנשיא הקשיב לי קשב רב וגילה הבנה לדאגה שהעליתי בפניו בנוגע לסירובו להתייחס בתואר רב למי שאיננו רב אורתודוכסי. ביקשתי ביוזמתי פגישה עם הנשיא. אמרתי לו שראשית אני פונה אליו ולא לעיתונות, כי אני רוצה לברר אם, כאשר סירב לקרוא לאריק יופה רב, הוא התכוון בכך לכל הרבנים שאינם שייכים לזרם האורתודוכסי".
עמירם ברקת מוסיף: הרב הראשי הספרדי, הראשון לציון הרב שלמה עמאר, שיגר שלשום מכתב תמיכה לנשיא קצב, על אי-הכרתו ברבנים הרפורמיים.
הרב עמאר ציין כי הוא מבקש לשבח את הנשיא ולחזק את ידיו על עמדותיו, זאת לאחר שהנשיא אמר שלשום, בעצרת הסוכנות היהודית, כי מדיניותו בעניין הרבנים הרפורמיים מתבססת, בין היתר, על עמדותיו של הרב עמאר, שאינו מכיר ברבנים אלה כרבנים