בית פורומים חדשות אנש עולם הנגינה

חדשות המוזיקה החסידית - גליון 58- תמוז

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2006 23:03 לינק ישיר 
חדשות המוזיקה החסידית - גליון 58- תמוז

בס"ד  | חדשות המוסיקה החסידית |  גליון 58  ער"ח תמוז תשס"ו  |    www.chasidinews.com   |    [email protected]*:namespace prefix = o />

חודש טוב!

אומרים על הדיסק הזה שזמן רב המוסיקה החסידית לא התברכה בכזה דיסק איכותי -  הוא הצליח לשבור את השוק במצב של היום בדיסק שכולו מילים מקוריות. מיכל קורן יצאה לראיין את יהודה דים ולבדוק את התופעה המעניינת - וגילתה הרבה רגש ועומק מאחורי המילים -  על השיר טרבלינקה עם הניגון המיוחד של אני מאמין ובכלל על 'מחשבות'. דיסקים חדשים וחסידיים במיוחד - "לחיים טיש" 2, אלבום ראשון מסדרת "התעלות" של ר' חיים בנט, "שבחין אסדר" של ר' משה גאלדמן הם רק חלק מהם, הופעות לרגל ג' תמוז, מופע ענק עם יעקב שוואקי וחיים ישראל, אתר מומלץ ועוד. מקווים שתהנו מהעיתון. הפורום שלנו הולך ומתפתח הכניסה דרך האתר או פשוט ללחוץ כאן. אתם מוזמנים להכנס ולכתוב. 

חידושים, רעיונות, מאמרים, הערות, תגובות, וכל מה שעולה לכם בראש לשלוח ל: [email protected] . מנויים לשלוח ל: [email protected].

מערכת "חדשות המוזיקה החסידית"

מקבץ חדשות 

◄ לאור ההצלחה הרבה של אלבום הראשון "ליל שבת" יוצא לאור כעת "לחיים טיש 2" והפעם אלבום "שבת קודש". באלבום הנוכחי, כבקודמו, מיטב שירי השבת החסידיים והטובים המבוצעים ע"י מקהלת לחיים ופרחי קעמפ שלווה עם ילד הפלא אהרון הלוי. בין השירים באלבום: "צור משלו" של ויז'ניץ, "אנעים זמירות" של חב"ד, "שבענו מטובך" של ברסלב, "מזמור שיר" בלחן עתיק במילים שחיבר כ"ק ה"קדושת ציון" מבאבוב זצ"ל, "חי ה'" של סיגעט-סאטמר ועוד. הפקה ועיבודים: הרב יוסף משה כהנא. הפצה: לחיים הפקות וגל-פז.

◄ דוד וולף מגיש את "פרק שירה" – אלבומו השישי והחדש של יהודה צ'יק. באלבום שנים עשר שירים מטובי המלחינים: ר' עקיבא המניק ("קול צופיך"), יוסף חיים בלוך ("שמעו" ו"לעולם"), ישראל מאיר מירקין ("פתח ליבי"), משה קלוגהפט ("נחם"), ולחנים של יהודה עצמו ("כוס ישועות" ו"אנא עבדא") וכמובן איך אפשר בלי הלהיט האחרון של ר' שלמה קרליבך- "ניגון נשמהלה" בעיבוד קאנטרי מפתיע ומוצלח. שיר הנושא של האלבום "פרק שירה" או באנגלית (בו הוא מבוצע) "Generaions Of Song'' – שיר מקסים שכתבה מלכי גיניגר על כל הבריות האומרות שירה לפני הקב"ה. בקרוב בארץ.

"גדול ה'" – אלבום ראשון מסדרת "התעלות". "סדרה שתרווה בס"ד את צמאונם של מאות ואלפים, הכמהים לניגוני קודש המעלים את האדם טפחים מעל הקרקע, גבוה מעל גבוה"- כותב ר' חיים בנט, מפיק האלבום. את השירים באלבום מבצע ר' משה שטקל למעט "דער טאג פון בר מצוה" שכתב ומבצע ר' יונתן שווארץ לרגל שמחת הבר מצווה בחצר סערט-ויז'ניץ ו"בר יוחאי"- ניגון מרטיט שהושר אצל בעל "אהבת ישראל" מויז'ניץ בל"ג בעומר וחובר ע"י החסיד ר' בעריש ז"ל ומבוצע ע"י הרב יוסף שכטר. הלחנים באלבום הם של האדמו"ר מסערט-ויז'ניץ שליט"א ור' חיים בנט. עיבודים: רובי בנט. הפצה: גל-פז.

"לכל קהלא" – אלבום חדש של ניגוני חסידי בעלזא עם בעל המנגן הרב ירמיה דמן. באלבום עשרה שירים חדשים מניגוני בית בעלזא כפי שמעיד הרב יוסף משה כהנא – מפיק האלבום, "קשה היתה עלי עבודת בחירה של עשרה שירים שיכנסו לדיסק מתוך עשרות שירים נהדרים ומיוחדים". באלבום שירים מניגוני הרב יחיאל שלמה קאליש, הרב אלי' אייזנבך, הרב יוסף משה כהנא, הרב אברהם פנחס ברייער והרב אליעזר קאליש כשמאחורי כל שיר וניגון הסיפור מאחוריו. השיר "הוריני ה' דרכך" הולחן לפי הוראתו של האדמו"ר מבעלזא שליט"א בשנת תשנ"ה, "ברוך אלוקינו" הולחן בשבט תשס"ה לכבוד שמחת נישואי בתו וכד'. הפקה ועיבודים: הרב יוסף משה כהנא. הפצה: לחיים הפקות.

אלי מנדלבאום מציג את "הנערים" – הלהקה שכבשה את ארה"ב – עכשיו באלבום בכורה. בלהקה חברים מיכי, אברומי, ייצי ויוני – ארבעה חבר'ה מלוס אנג'לס וכיום בהר נוף – ירושלים. באלבום עשרה שירים חדשים שהולחנו ע"י אלי מנדלבאום ועדי נתנאלי. בין השירים באלבום: יושב בסתר, כי הם חיינו, שים שלום, א-ל אדון, טוב להודות ועוד.  הלהקה אמורה לצאת בקיץ הקרוב לסבב הופעות ברחבי העולם, יש בהחלט למה לצפות... הפצה: גל-פז.

לאחר שהוציא שני אלבומים מצליחים עם אחיו איתן - "אליך" ו"בגלל אבות" - הזמר-יוצר שלמה כ"ץ, בן ה-25, מוציא אלבום סולו ראשון- "והכהנים". "והכהנים" הוא אלבום מרדש שמעורר את הנשמה. הלחנים המקוריים והעיבודים המוסיקליים של שלמה כ"ץ מהווים פריצת מדרגה בזירת מוסיקת הנשמה והניגונים היהודיים. סגנונו המוסיקלי של כ"ץ שגדל בארה"ב מושפע בין היתר מניגוני הרב שלמה קרילבך, ניגונים חסידיים ומוסיקת פולק אמריקאית.  שיר הנושא באלבום לקוח מ"סדר העבודה" הנאמר בתפילת יום הכיפורים. הלחן המקורי שחיבר שלמה כ"ץ למילות התפילה מצליח להפיח בהן חיים ולהעביר את תחושת ההתעלות שביום הקדוש ובמעמד המיוחד של הכהנים, כמו-כן לאלבום מצורף רצועת בונוס "ניגון נשמה" של ר' שלמה קרליבך מתוך הופעה חיה. הפקה: פרסומי ניסא. להאזנה לשיר הנושא לחץ כאן באדיבות אתר מורשת-תרבות.

אפרים מנדלסון יוצא באלבום חדש וכפול – "התרגשות" בהשתתפות ילד הפלא יהונתן שיינפלד ("הקינדרלעך"). באלבום 39 (שלושים ותשעה!!) שירים ממיטב שירי הנשמה והרגש המחולקים לשני אלבומים. משתתפים נוספים באלבום הם עמית ליסטוונד (ילד הפלא לשעבר..) בשיר "רפאינו" וארי מנדלסון (הבן..) בשיר "בני". עוד באלבום: פרוק (מודז'יץ), מה אשיב (ליבל'ה השל), שמע קולנו (החבר'ה), חסד ואמת (דדי גראוכר) ועוד. עיבודים: יובל סטופל. הפקה: שימיקס. הפצה: גל-פז.

"שבחין אסדר" – אלבום חדש ממיטב הזמר והשיר בעולם החסידות בהפקת פישל בייגעל. באלבום ארבעה שירים בלבד "אולם כל שיר מרגלית טובה ופנינה יקרה בכתרה של זמרת החסידות" כפי שמגדיר זאת פישל. האלבום נפתח בשיר "קה ריבון" שהלחין האדמו"ר בעל ה"קדושת ציון" מבאבוב זצ"ל, וממשיך עם "אזי בשלישי" של החזן רבי בצלאל דעסויער ז"ל שזכה לברכת בעל "ישמח משה" זצ"ל, "לא תחמוד" שהולחן עי ר' משה גאלדמן ו"ניגון מארש". עיבודים: ר' חיים יצחק גאלדמן. הפצה: לחיים הפקות.

◄ יוחי בריקסמן מגיש את "אחינו 2"  - אלבום חדש לישראל מאיר, יוסי, יוחנן, אושי ואהרון - חמישיית האחים שפירא. הלחנים באלבום של יוחנן שפירא למעט "מהרה" שהלחין ישראל מאיר שפירא. עוד באלבום: כי שמש, למען ציון, הרחמן הוא יקים, נחם (שמוקדש לע"נ דן שטיינברג ז"ל), אם השם ועוד. עיבודים: ישראל לאם. הפצה: גל-פז.

"אזכרה נגינתי בלילה" - אלבום חדש עם ניגונים עדינים המדברים אל הנשמה בביצוע להקת "עלי עשור". השירים האלבום מבצועים בכלים אקוסטיים כינור, פסנתר, קלרינט, חלילית ונבל. באלבום 13 ניגונים בעיקר מניגוני חב"ד: ניגון לשבת ויו"ט, ויבחר בדוד עבדו, קול דודי דופק, שאמיל, צמאה לך – בגרסא מהירה ואיטית, אנעים זמירות, בלבבי משכן אבנה, על הסלע הך ועוד. לאלבום מצורפת חוברת עם הסברים על הניגונים. נפלא ליצירת אוירה חסידית בבית. ניתן להשיג אצל: נועם הפקות.

◄ גיא-צבי מינצ יוצא באלבום חדש - "התיקון הכללי" – עשרה מזמורים בסוד שנתגלה לרבי נחמן מברסלב. לחנים ושירה: גיא-צבי מינצ ותרבות הבית השלישי, בהשתתפות הרב שלום סבג ותלמידיו. האלבום הוא הנצחה לרז מינצ הי"ד אחיו של גיא-צבי. "הנצחה מתוך שמחה" כפי שמגדיר זאת גיא צבי. ומוסיף ש"אם מישהו יתקרב אל ה' בגלל דיסק זה והיה זה שכרי". הוא גם מבטיח שאם תתקשרו להזמין את הדיסק ותגידו שהגעתם מ"חסידיניוז" – תקבלו את הדיסק החדש או את קודמיו בחצי המחיר!! לחץ להזמנה. בנוסף גיא-צבי עובד על אלבום המשך ל"ניגון עדין" שיכלול דואטים עם אילן דמרי ("מדרגות"), ירמיהו ויאיר גדסי. יש למה לחכות.

מקהלת חסידי גור הפיקה אלבום חדש ומשובח של לחנים חדשים לצד עתיקים שעובדו מחדש ע"י משה (מונה) רוזנבלום. בשונה מנינוני הימים הנוראים, ניגוני חג השבועות שואבים את הגוון הקלאסי-יהודי מהלחן לפיוט ה"אקדמות" המאופיינים במקצב שונה ומפתיע. מקהלה מיוחדת מנבחרי ה"קאפעלע" – המקהלה המשוררת תדיר בבית המדרש הגדול של גור ומונה למעלה מ-30 איש השתתפו בהקלטה בהרמוניה מופלאה בניצוחו של המלחין ר' מנחם אירנשטיין. המלחין ר' צבי גולדקנופף מגיש את האלבום.

◄ הגיע לחנויות הסינגל החדש "ניגון נשמה" - ניגון חדש התגלה בהקלטה עתיקה ע"י בתו של ר' שלמה קרליבך- נשמה, הוקלט ע"י אוהד מושקוביץ ולהקת הקינדרלך. השיר כבר הפך ללהיט היסטרי באולמות החתונה בארה"ב בתקופה שבין פורים לפסח. הפצה: גל-פז. ניתן להאזין לשיר דרך האתר שלנו. לחץ לכניסה

ר' משה כהן ("לחיים הפקות") עובד על אלבום סולו ראשון. "עדיין אי אפשר לספר פרטים, אבל יש בהחלט למה לצפות"-  אומר ר' משה כהן ל"חסידיניוז".

"רחם ונחם" - הלהיט הבא של תזמורת שלהבת. שיר חדש על-פי מילים של ליפא שמעלצער בלחנו של ישי לפידות ובעיבוד וביצוע של גלעד פוטולסקי - סולן התזמורת. אחרי חורף עמוס בחתונות ואירועים, וכמה חודשים לפני הוצאת האלבום חדש, מוציאה תזמורת שלהבת סינגל ראשון מתוך האלבום "הנשמה לך 7".

"אהבה ואחווה" – אלבום הבכורה של ירחמיאל זיגלר ("החמסה בויס") כבר בחניות. באלבום ארבע-עשרה שירים בלחנם של ירחמיאל עצמו, בינהם: אני לדודי, בת מלך, בגדי ישע, משמח ציון, מי בן שיח ועוד.  רק יצא וכבר בקרוב יוצא אלבום חדש נוסף משותף לירחמיאל ויוסי שיקרא "לכל זמן ועת".

◄ ההרכב החדש של להקת החבר'ה: דוד נחמן, אלי דייצ'מן, חיים פריינד ומרקו אשכנזי.

שמואל ארהנטל מגיש בקרוב את "אוי נשמה" - אלבום ראשון מסדרת "התלהבות" בעיבודו של ישראל לאם.

איתן יונגמן יוצא באלבום חדש עם שישה שירים - "מיטב לחניי".  

*:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />*:namespace prefix = v /> 

יש לו הרבה מחשבות/ ראיון: יהודה דים

אומרים על הדיסק הזה שזמן רב המוסיקה החסידית לא התברכה בכזה דיסק איכותי -  הוא הצליח לשבור  את השוק במצב של היום בדיסק שכולו מילים מקוריות. יצאתי לראיין את יהודה דים ולבדוק את התופעה המעניינת - גיליתי הרבה רגש ועומק מאחורי המילים -  על השיר טרבלינקה עם הניגון המיוחד של אני מאמין ובכלל על 'מחשבות'.

מיכל קורן

הפעם הגעתי לאזור פתח תקווה עיר חביבה עד כמה שהצלחתי להכיר אותה גם מצאתי בה מסעדה כשרה  ואומן אחד גדול שמכניס הרבה רגש בלחנים ובשירה שלו, יהודה דים.

שמונה שנים בקריירה המוסיקלית הוא התחיל עם דיסק אנונימי שלא כולם זכו לשמוע ממנו, הפריצה הגדולה שלו הייתה ללא ספק עם הדיסק "שובי השולמית" ששבר את המכירות, הוא המשיך עם "גל עיני", ועכשיו הוא מפתיע עם "מחשבות" המילים והעומק שמאחורי המילים,המוזיקה,הסאונד,הלחנים ,דיסק מקורי מוצלח  ששווה כל שקל. כל שיר שם מתחבר מכיוון מחשבה שונה אין ספק שתאהבו את זה.

על הרעיון של מילים מקוריות

להוציא דיסק עם מילים מקוריות זה דבר לא פשוט, אני חושב שהמוסיקה החסידית היום נמצאת על פרשת דרכים עם המון סימני שאלה,מתי לאחרונה שמעתם דיסק מיוחד שאהבתם את כולו? אבל במוסיקה הסטנדרטית שלנו אין דברים שמגיעים לידי ביטוי בלחנים החסידיים וזה לא שאני לא עובד,אני כרגע נמצא בעבודה גם על דיסק חסידי חדש, אבל רציתי לעשות משהו שונה,משהו שיפתח את השוק , מבחינת מכירות כולם יודעים שהשוק פשוט מת. ודיסק עם מילים בעברית  מגיע לכל אוזן וחודר לכל לב,ומבחינת התגובות שאני מקבל על הדיסק זה ממש קונצנזוס מדתיים ועד חרדים. הצלחתי להגיע ולגעת בכל היעדים,זה קהל שמבין ומתחבר אל המוסיקה וזה בעצם נתן לי את הרעיון לעשות משהו אחר שיתקבל על כולם.

מבחינת טקסטים כבר מיצינו המון,תמיד אפשר למצות עם סגנון מוסיקלי כזה או אחר,עם לחנים בסגנונות שונים, אבל אני אומר שכמו שבמוסיקה המזרחית הפסיקו לקחת פסוקים וכד' והתחילו לתת מילים מקוריות וזה הוכיח את עצמו, כך גם במוסיקה החסידית- אברהם פריד יצא בזמנו עם "עלה קטן",ופה ושם היו עוד הברקות קטנות אבל לא היה דיסק מסודר, אמנם יש את המוסיקה האלטרנטיבית ששם יש בהחלט מילים מקוריות,אבל במרכז המפה של המוסיקה החסידית לא היה עדיין דיסק שכל המילים הם מקוריות עם תכנים יהודיים משלנו שכל בן אדם יכול להתחבר אליו ,ואני באופן אישי חושב שכל בן אדם גם אם הוא מחובבי המוסיקה החסידית והמושבעים ביותר אלה שאוהבים אפילו את בעל"ז וויזני'ץ וכד' כשהם שומעים את השיר הם פחות מתחברים למילים ויותר למנגינה לקצב ולריקוד,לעומת זאת בדיסק יהודי ישנה משמעות אחרת ,כל שיר הוא סיפור,כל שיר אתה יכול לדבר על זוויות שלא כתובות בתהילים,ובתנ"ך ללא ספק הלכתי על הימור מסוים וב"ה שההימור הצליח.

על השם 'מחשבות'

אין שיר "מחשבות" בדיסק כמו שהרבה שלא שמעו את הדיסק טועים לחשוב,אנשים אומרים לי איך השיר מחשבות לא קיים, למעשה כל רצועה בדיסק היא מחשבה בפני עצמה ,הרב אהרון לוי מבכירי המרצים בערכים כתב את המילים לשמונה שירים, ושני שירים אני כתבתי ,הוא פשוט ידע לחפור טוב ולגעת בנקודות שכל בן אדם מתחבר אליהם אם זה בקטע של רגש, אם זה בקטע של שמחה,מחיי היום יום מההווי הכללי, דברים כואבים,דברים שמחים, ולכן בחרנו בשם 'מחשבות' כי כל רצועה שאדם שומע,הוא חושב על המילים ותוכנם מעלים בו מחשבות כך שהשיר לו עובר לו סתם כך , הוא מתחבר אליהם. 

יהודה דים - "מחשבות"

על השירים

שיר 'השבבניק' – בעיית "הנשירה" בציבור החרדי והדתי הינה בעיה כאובה ורצינו לכתוב שיר בנושא, הרבה נאמר ונכתב על התופעה, אך עדיין אנשים מפחדים לגעת בזה בכתבות או במאמרים, מנסים לתקוף את הבעיה מכל מיני כיוונים כי אנחנו הציבור הדתי חרדי לא אוהבים להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה, ופה בעצם רצינו לבוא עם זעקה / צעקה, זאת אומרת יש בשיר מצד אחד המון נקודות של תביעה כלפי ההורים והמחנכים, ומצד שני גם את הפן של אותו ילד – שבא לידי ביטוי בפזמון - אותה נשמה שבעצם נושרת שעם כל מה שאנחנו יודעים עליו אנחנו בעצם לא יכולים לדעת מה הוא מרגיש ולמה זה קרה, או איך הוא הגיע לזה, והשורה התחתונה היא שרק תפילה יכולה לעזור, אני מקבל תגובות מהורים ומבחורים שנושרים והם אומרים "אני מרגיש שהשיר הזה נכתב עלי" ,כל אחד חושב שהשיר פשוט נכתב עליו, כי הסגנון של הכתיבה והצורה בה הבעיה מוצגת היא הצורה הכי כואבת והכי אמיתית.

שיר 'הישיבישער'–  הוא השיר עם המקצב היווני, אפשר להכתיר אותו כרגע "הלהיט  של הדיסק", הוא נתפס חזק בכל המקומות, על השיר הזה אני נוהג לומר שהוא "שיר הקונטרא" לשיר השבבניק, זאת אומרת  כאן הוצאנו גם שיר שמתאר מהלך מחשבה של בחור ישיבה שיושב ולומד וזה בעצם העיקר של החיים שלו, לא רק "כי הקב"ה ציווה" או כי כך נוהגים וכך התרגלנו, אלא גם משום שיש משהו בלימוד התורה ושם הפזמון מגדיר את זה בצורה מאוד מדוייקת וחזקה "תגיד לי מה יותר מתוק מדף גמרא מסברא טובה ברמב"ם", גם אם נעזוב עכשיו את כל הציוויים בצד,לימוד תורה מעבר לשאר הוא תענוג, אדם שמתחבר ללימוד זה הדבר הכי מתוק שיש לו בחיים, ולא משנה מה אומרים עליו, ומה חושבים עליו, ואיך מסתכלים עליו ברחוב, וגם אם בכל מיני מקומות קצת צוחקים, זו בעצם הקונטרא לשיר השבבניק לתקוף את הסוג האחר של ה"בחור".

השיר טרבלינקה –הפזמון הוא של השיר המפורסם "אני מאמין" שכולם מכירים כתב אותו הרב פסטג לפני למעלה מ-60 שנה בדרך לטרבלינקה אנשים ידעו שהם בדרך לתחנה האחרונה בחיים שלהם, השיר הזה מאוד ליכד אותם בקרון הרכבת ותוך כדי שירה אמר הרב פסטג שמי שיזכה להעביר את הניגון הזה לאדמו"ר ממודז'יץ (שחי באותה עת בארצות הברית) אני מבטיח לו חצי מהעולם הבא שלי וזאת בכדי שהשיר יישאר לזיכרון ,ושאנשים ידעו מה אנחנו הרגשנו וחווינו בשעות האחרונות של החיים שלנו, ובאמת כך היה, שני בחורים קפצו מהרכבת אחד נהרג במקום והשני נשאר בחיים וזכה להעביר את הניגון לאדמו"ר, הרב אהרון לוי כתב בתים מאוד יפים המתארים את המסע ברכבת, את ההרגשה של אותם יהודים, דו-שיח של ילד עם אביו, וכשהוא הראה לי את המילים עלה הרעיון לשלב את השיר הזה ביחד עם הניגון של הרב פסטג, ולעשות מזה שיר אחד שלם, את הבתים אני הלחנתי והפזמון זה בעצם הניגון המפורסם.

*    *    *

הקטע אצל יהודה - אומר לנו צבי, מפיק האלבום - שהוא לא רק זמר, יש כאן אומן שיודע להלחין בצורה מרגשת ולשיר בקול נעים, הייחוד של יהודה שהוא משתדל בעצם לשיר יותר חומרים שלו, במבט לאחור אני רואה שדווקא הלחנים שלו מהדיסקים הקודמים הם הלהיטים שתפסו, ראיתי שהשירים שהקהל אהב ואוהב הם הלהיטים שכששומעים אותם הם "נתפסים" וזה מה שאחר כך זוכרים, ויש גם שירים שאני הלחנתי, כמו "שובי השולמית", "גל עיני" ולהיטים נוספים שהלחנתי לזמרים אחרים.

"שובי השולמית"

הסיפור המלא של הלחן המדהים הזה התחיל מזה שהשמעתי לצבי בזמנו את הלחן ויש לו אוזן מאוד מוסיקלית הוא יכול לזהות להיטים, הוא יכול לומר לי זה יהיה שיר טוב, שיר חזק אבל לא להיט,הוא מאוד אהב את הלחן והתחלנו לעבוד על זה יחד, יום אחד כשחזרתי ממקום עצוב התחיל להתנגן לי בראש "שובי השולמית" ואז פתחתי ככה את "שיר השירים" השמעתי לו את השיר והוא אומר לי- שמע זה שיר ענק אבל אתה לא מוציא את זה, שאלתי אותו למה? אז הוא אומר לי אתה מתאר לעצמך איזה בחור בסעודה שלישית פתאום מתחיל לשיר "שובי השולמית", עד אז עוד לא היו המילים עם היציאות "המוזרות" היו אולי כמה יציאות של יוסי גרין, אבל אלו היו מילים שהגיעו פתאום משום מקום, זו הייתה יציאה משיר השירים , הסגנון של המילים יצר שאלה מבחינה הלכתית אם אפשר בכלל לשיר אותו, ואז יום אחד הוא מתקשר ואומר לי שמע זה סגור. יום אחד לאחר שהתחלנו כבר לעבוד על העיבוד הוא אומר לי, אתה משנה את המילים, אמרתי לו מה פתאום ואז הוא מתחיל לשיר את 'שובי השולמית' עם המילים של "קווה אל ה" והוא אומר לי תראה איזה יופי זה נשמע, אני שמעתי ואמרתי לו תודה רבה ! לא בגלגול הזה אולי בגלגול הבא, במילים אחרות: אם אתה רוצה נוותר על השיר, כי לחן שאני מלחין על מילים אני לא יכול לקחת אותו אחרי זה למילים אחרות כי אני מתחבר רק לאותם מילים. אחרי חודש הלהיט הזה יצא. חודש וחצי לאחר מכן יהודה מתקשר, שמע - הוא אומר לי - אני נמצא פה בחתונה יש כאן מעגל של 200 בחורי ישיבה רוקדים וכולם שרים את "שובי השולמית" אני מסתכל על הפה שלהם כולם שרים את אותם מילים, זה היה מדהים כי הוויכוח בנינו היה אם ישירו זאת או להיפך חודש אחרי הוא גילה שהוא טעה השיר נתפס בגדול וקבל אהדה רבה בקרב כולם.

על ההרכב התזמורת והדיסק

יש לי הרכב שלי שאני עובד איתו באירועים,ובתור זמר אורח מזמינים אותי עם כל מיני תזמורות כאלה ואחרים, היום בארץ זמר לא יכול להתפרנס בלי אירועים גם אם הדיסקים שלו נמכרים, אני יוצא לאירופה בזמן האחרון, שמעתי שהמוסיקה שלי מאוד פופולארית גם במקסיקו, אני מקבל משם המון פידבקים, אנחנו צריכים להתפרנס מהכל גם מחתונות וגם מבר-מצוות.

לא מזמן קיבלתי טלפון מאדם שלוקח קבוצות של סטודנטים חילוניים מהאוניברסיטאות למחנות ההשמדה בפולין, איך שהוא התגלגל הדיסק שלי אליו, הוא אומר לי: השיר "טרבליניקה" זו יצירה, תדע לך אין מסע שאני לא מתחיל איתו בדרך באוטובוסים, הוא מחלק להם דפים עם מילות השיר והם עוברים חוויה מעמיקה ונרגשת יחד עם המסע ובפרט עם השיר המיוחד הזה.

על תופעת הצריבות

כל עניין הצריבות פוגע בצורה ביוצרים כלכלית מאוד קשה ,אני שומע על הרבה זמרים  שנפגעו מהצריבות וההורדות מהאינטרנט, לעומת זאת אני חושב שהפלוס בדיסק הזה הוא שכל אותם שצורבים אינם יכולים להנות מהמילים המופיעות בחוברת שמצורפת לדיסק המקורי, מי שצורב יכול מקסימום לשמוע. אנשים צריכים להבין שמי שצורב זה נראה לו משהו פשוט אבל באמת זה ממש כמו שאדם מכניס את היד שלו לכיס וגונב לי 60 ש"ח.

*    *     *

בדיסק הזה יש משהו שמדבר לאנשים בשפה שלהם אני חושב שלא הקפנו את כל מגוון הנושאים ובעז"ה אנחנו עובדים כרגע על מחשבות 2 שתשמעו עליו בעתיד הקרוב

לפי המפה של המוזיקה החסידית לא ירחק היום שהמון זמרים מהתחום של המוסיקה החסידית יעשו יותר חומרים מקוריים, ובמובן מסוים זה חלק מהעתיד הקרוב של המוסיקה כולל הגדולים פריד ובן דוד,זה משהו יותר מתקדם כי אין ספק שזה נכנס יותר חזק ואנשים מקבלים את זה וחובבים את הרעיון.

כשהדיסק יצא התלבטנו מאוד איך הציבור החרדי יגיב לזה כי באמת היינו בדילמה עבדנו על הדיסק הזה וכל מי שמנגן - ואפילו אבי סינגולדה - נהנה לנגן את הדיסק, אבי עשה שם "גיטרות", והוא בעצמו אמר לי תשמע יהודה אתה מגיע ממרכז המפה של המוסיקה החסידית, אתה לא מפחד לצאת עם זה? דע לך שזו תהיה או הצלחה מטורפת או כישלון מוחץ, ואמרנו או שאף אחד לא ישמע עליו ויקנו אותו עשרה אנשים ובזה זה ייגמר, או שזה יכה גלים ויהיה במהדורה מתקדמת, היום השוק מת ובכל זאת המכירות ב"ה, במיוחד בתקופה הזאת ניתן להשיג בכל חברות המוזיקה ובכל החניות ברחבי הארץ, ואני שמח הייתה לי תחושה הוצאתי את זה במטרה שזה יתפוס ולא להפך חלום חולף.

תודות

לכל אותם עשרות האלפים שרכשו את הדיסק ואני מקבל את הפידבק שלהם באירועים,בהופעות,ברחוב ובטלפונים לכל אותם שלא רכשו עדיין את הדיסק אתם הרבה יותר ממוזמנים. תודה מיוחדת לרב אהרון לוי על המילים,  ולג'ף הורביץ שבאמת גם כן קיבל את החומר ליד והתלבט רבות ולבסוף עשה עבודה טובה . תודה גם לצבי בלידשטיין המפיק של הדיסק ואבי לביא על היחסי ציבור והכל. קרדיט גדול לגרפיקאי שלי יואב ון-דן- ברג עשית עבודה גדולה! ואחרון חביב- רולי אזרחי על הקולות.

הופעות

שלמה כ"ץ במופע חגיגי לרגל השקת האלבום "והכהנים" יתקיים אי"ה ביום חמישי, י' תמוז תשס"ו בשעה 21:00 בקאלב צרעה ליד קיבוץ צרעה. לפרטים: 03-5325272.

"יחדיו ירננו" – ערב חסידי מזרחי ענק עם יעקב שוואקי בהופעה מלאה וחיים ישראל ולהקתו בלווי תזמורת מלאה בניצוחו של יוחי בריסמן מארה"ב. המופע יתקיים אי"ה ביום שני י"ג מנחם אב תשס"ו בשעה 20:00 בהיכל התרבות תל אביב. הפקה: שרון דניאל הפקות. כרטיסים: 03-5218069.  

עצרת גאולה ומשיח עם הזמר החסידי אבי פיאמנטה ולהקת הילדים "ניצוצות" בניצוחו של דני פינקלמן. אי"ה ביום רביעי אור לג' תמוז תשס"ו בשעה 19:00 באמפי-תיאטרון, שד' העצמאות 1 בת-ים. כרטיסים: 03-6584633.

התוועדות המרכזית לרגל ג' תמוז עם הזמר החסידי מנדי ג'רופי תתקיים אי"ה ביום חמישי ג' תמוז תשס"ו בשעה 19:00 ברחבת בית אגודת חסידי חב"ד בכפר חב"ד. פרטים: 03-9607588.

אתר מומלץ: מנדי ג'רופי www.mendijerufi.com  

מנדי ג'רופי- עכשיו האתר. באתר נמצא כל מה שרק קשור אליו. החל מחדשות ושיתופי פעולה, ביוגרפיה, גלריית תמונות, חדשות ועדכונים, קליפים, אלבומים, יצרית קשר ועוד. די נדיר למצוא- אבל האתר בעברית ואנגלית - כל הכבוד!! ציון: 9.5+                         

אודות ותודות:

כותבים ומשתתפים: יוסי אשרי, שניאור ג'רופי, יהודה דים, חיים שמעיוביץ, דוד פרוידיגר, בני יפה, חני שוורץ, יונתן כץ, קובי רוטמן, פיני פרוינד, מיכל קורן, מנדי ג'רופי. עיצוב: יעקב בן דוד. לוגו: לב-טוב גרפיקה.

תודה מיוחדת ל: אריאל וולף, קובי סלע, מנחם טוקר, פרסומי ניסא, נועם הפקות, גל-פז חמ"ד הפקות, גרינטק שיווק, שמח מיוזיק, הינדיק הפקות, לחיים הפקות, יוסי אייזנטל, שימיקס, סטודיו רוט, שרון דניאל הפקות, שלום טויטו, יעקב לוי, עוזר דרוק, אלעזר פרץ, ליאור גבאי, תומר כהן, ישראל מיוזיק, מורשת, מינדי והחבר'ה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חדשות אנש עולם הנגינה > חדשות המוזיקה החסידית - גליון 58- תמוז
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext