שלום חברים, אני מתכבד לחנוך את הודעתי הראשונה, דווקא בעניין כאוב. אני אמנם צעיר לימים, אבל כבר אוחז בפרק ב', לאחר שהזיווג הראשון לא עלה יפה. כעת אני בפגישות נוספות, אבל יש דבר שמעיב, ואותו איני יכול לברר גם לא בשיחות סחור סחור, והוא רמת ה"עניין" שיש לה ב... אחת הסיבות אם כי לא הישירות לפירוק חבילתי, היה אי התאמה בין הרצונות שלי לשלה, ותמיד הרגשתי "נצרך". איך אפשר לוודא שהדברים לא יחזרו שוב? הייתי רוצה לברר דברים אלו עד הסוף, אבל איך אפשר לעשות זאת בלי לשאול ישירות? אשמח לקבל תגובות לא רק תיאורטיות, אלא מבעלי נסיון.
אריקסון אריקסון אריקסון. הוא פרוידיאני, נכון?
דווקא אנשים עם חסכים יכולים לקיים מערכת יחסים סוערת יותר...
שרפ- :)
ציפור- (אייקון נבוך...) אפשר להשען על נסיונות של אחרים?
נשלח ב-15/3/2009 10:53
ע"פ תיאורית השלבים של אריקסון - התמודדות לא טובה בשלבים המוקדמים (ובפרט בשלב 1) מגדילה את הסיכוי לכישלון השלבים הבאים.
שלב 6 הוא הרלוונטי כאן.
במילים אחרות - אדם בריא בנפשו, שעבר ילדות תקינה - מירב הסיכויים שיצליח לקיים זוגיות טובה בכל המישורים.
(אם כי גם מי שלא צלח את השלבים הראשונים יכול לגדול למבוגר בריא בנפשו - נקודת הבחירה לא נשללה - רק שצריך יותר כוחות נפש לכך.)
נשלח ב-15/3/2009 04:06
שאלה מסקרנות:
כל מי שהגיב כאן הינו בעל ניסיון?
נשלח ב-12/3/2009 23:40
orn135 כתב:
אתם שמים לב שהפניה של הבחור היא מלפני כשנה וחצי??
תבררו אם זה בכלל אקטואלי!
לנו זה דווקא נראה מלפני שנתיים ושלושת רבעי.
נערת הבזק שהיא חברה ותיקה בפורום העלה זאת מהאוב, לא בכדי לעזור לו אלא בכדי לספר אלו תובנות נוספו לה בינתיים.
נשלח ב-12/3/2009 22:39
אתם שמים לב שהפניה של הבחור היא מלפני כשנה וחצי??
תבררו אם זה בכלל אקטואלי!
נשלח ב-12/3/2009 22:22
גם אצל החילונים, הגברים טוענים שהטבעת משנה את אופי האשה בנושאים אלו (וגם הנשים מודות בזה).
נשלח ב-12/3/2009 18:10
מממ.. האמת כולכם די צודקים
אפשר לראות במובן מסוים מה הטיפוס, אבל לעולם אי אפשר לדעת לגמרי
אבל אנלא חושבת שאמורה להיות בזה בעיה עד כדי גירושין.. עושים תיאום ציפיות
נשלח ב-12/3/2009 17:34
*תעשי*
נשלח ב-12/3/2009 17:31
22 תעשה לי טובה!
ההדרכה נחוצה רק בשביל הצד הטכני. היא לא יכולה להכתיב יצרים. ליצרים יש יצר משל עצמם.
זה כמו ללמד עומק. או שיש לך את זה או שאין לך את זה...
נשלח ב-12/3/2009 15:54
אני שמה לב פה, בין השורות, להשוואה בין ה"פתיחות" של הציבור החילוני אל הציבור החרדי.
אם נסתכל עליהם, אפשר לראות שגם אצליהם אי אפשר לדעת בדיוק על עיניינים שכאלה עד שמגיעים ישירות לנושא
ולכן זו דרכו של עולם.
לדעתי אפשר לשים לב יותר כבר בפגישות איזה "סוג" של בחור הוא וכו',
נשלח ב-12/3/2009 09:56
נערתהבזק כתב:
וגם היום שנתיים וחצי אחרי אני עדיין חושבת שאפשר להרגיש את הדברים האלה באויר. . .
אלה דברים שקשה מאד לדעת או להרגיש מראש - גם אם יש איזו הרגשה לגבי הכיוון, זו הרגשה כללית בלבד ובהחלט יש הפתעות בחיים , דברים שמתגלים רק אחרי החתונה.
נשלח ב-12/3/2009 09:36
דברים כאלו אי אפשר לדעת רק אחרי החתונה !
זה מאוד תלוי מי הייתה המדריכה של הכלה או המדריך של החתן
נשלח ב-12/3/2009 01:05
הייתי הולך יותר רחוק אם אוהבים אין בד"כ שום בעיה. ואם לא אוהבים אז לא יעזור כלום.
וחוץ מזה תלוי מאוד מה הסגנון של הב"א מאיזה רקע הוא הגיע ומאיזה רקע היא הגיעה. אם הוא הגיע או שהוא בזכות עצמו יותר פתוח או בא מכך והיא באה מבית או מאזור מגורים אפילו של סגורים יותר אז מאוד יכול להיות שלבחורה אין הרבה מושגים ופתאום מגיע לה גבר ומבקש ממנה את כל העולם. יש דברים שמה שלא יעשה השכל יעשה הזמן. ומה שכן בציבור שלנו הדברים האלה בעיקר נפתחים עם הזמן וצריך הרבה סבלנות.
נשלח ב-11/3/2009 23:37
וגם היום שנתיים וחצי אחרי אני עדיין חושבת שאפשר להרגיש את הדברים האלה באויר. . .