חכם, איך הוא אומר?
בתכנית 'עושים צהריים' בגל"צ התראיין ח"כ יצחק לוי מהמפד"ל בעניין הדיון בכנסת היום על קיום מצעד התועבה בירושלים כשמולו הטוענים לקיום המצעד. ח"כ לוי הביא בפני המראיינת את הסקר הקובע כי 85% מתושבי העיר מתנגדים לעריכת המצעד בעיר. בתגובה לשאלת המראיינת: הרי כבר נערך מצעד בשנה שעברה, השיב לוי (ציטוט לא מדוייק) אכן והוא הסתיים בדקירה, אני חושש מישי שליסלים נוספים. בתגובה לשאלת המראיינת: אם כך עצור את האלימות ולא את המצעד!, השיב לוי (ציטוט לא מדוייק) אני אכן נגד אלימות אבל הציבור החרדי אינו נשמע לי... ביה"ד של העדה החרדית פירסמו קוראים להפגין הם אינם נשמעים לי...
שני מהלכים (ואולי יותר) יש כנגד מצעד התועבה . האחד, שאומר שזו פגיעה אנושה ברגשות הרוב וברשות הרבים של המדינה היהודית. השני, שאומר שיש סכנה לתקריות אלימות ושהמשטרה לא תוכל לאבטח את האירוע.
ח"כ לוי בחר להציג את המהלך השני כ: 'סכנה חרדים אלימים' ואוי וי מה הם יעשו לכם. הציונים דתיים לא יעשו לכם שום-דבר, אבל החרדים יואואו...
לעומתו כך מציג זאת ח"כ רביץ: לא מקובל עליי שממשלת ישראל ומשטרת ישראל תאמרנה 'שלום עליי נפשי'. אני לא מתערב בעניין חופש הביטוי אבל הנושא הזה לא מקובל עליי. זה עסק גדול מכדי שהמשטרה תרחוץ בניקיון כפיה חופש הביטוי אמור להידחות כאשר ישנה בעיה של שלום הציבור, של סכנה נזק לציבור... רביץ מטעים כי "כאיש ציבור שרואה את מה שעלול להתפתח, אני לא יכול לדעת מה יקרה. דברים מתפתחים מאנשים בודדים שנותנים חירות לעצמם לנקוט בדרכים שאינן מקובלות עליי. אני עושה זאת לא מתוך איום אלא מהבנת המצב ומהבנת חובת הממשלה והמשטרה לנקוט באמצעים שימנעו מראש הגעה מראש לדילמות כאלה". (nrg)
וְרָאִיתִי אָנִי, שֶׁיֵּשׁ יִתְרוֹן לַחָכְמָה מִן-הַסִּכְלוּת--כִּיתְרוֹן הָאוֹר, מִן-הַחֹשֶׁךְ (קהלת)
 |
|
|