בית פורומים ברסלב נייעס

השמים החדשים " - דברי תורה וחידושים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2006 16:04 לינק ישיר 
השמים החדשים " - דברי תורה וחידושים

על מנת שנחיה את עצמינו ממימי רבינו זיע"א אנא העלו דברי תורה או חידושים שנתחדשו לכם בבחינת מה שאמר הנביא ישעיה "כִּי-הִנְנִי בוֹרֵא שָׁמַיִם חֲדָשִׁים, וָאָרֶץ חֲדָשָׁה; וְלֹא תִזָּכַרְנָה הָרִאשֹׁנוֹת, וְלֹא תַעֲלֶינָה עַל-לֵב" 

יהי רצון שנזכה להוסיף ולהעשיר אחד את השני עד שנזכה לקיים דברי מוהרנ"ת זצוק"ל "בברסלב בוער אש הבער אותה בקרבי" ונזכה להיות תלמידי רבינו באמת.

חידוש : "האש שלי תוקד את ביאת המשיח" -האש שלי תוקד על המזבח עד ביאת גואל צדק

המזבח היא המלכות והאש הינו היסוד שמעל המלכות כלומר רבינו אומר ששמירת הברית שלו תחיה את המלכות עד ביאת גואל צדק ועוד תוקד לשון עקוד כלומר שרבינו היה שמור עקוד במלכות פה בבחינת א"ק ששם לא היה הבחן כלי כלל,כפי שהאורות היו עקודים בעתיק דא"ק ועוד תורה באתב"ש ג"מ עקד ולכן נאמר שהכהן שהוא בבחינת צדיק האמת היה הולך על הכבש שהרי הכבש עולה בג"מ ;פה , חזה טבור שהם המסכים המונעים את האור מן המלכות ולכן רבינו רמז לדורות שהוא בחינת הצדיק האמיתי בחינת יוסף ממש שהיה שמור בבריתו בחינת פורת אותיות תרפ"ו אורות ולכן כל בקשותיו לפני ד' נענות שהרי תרפ"ו ג"מ ויעתר שנאמר "ויעתר יצחק לנוכח אשתו כי עקרה"כלומר שהיה יודע להעתיר ולהתחנן לפני ד' ממש,ועוד ישנו דיבור בחסידות שפרות טוב לעיניים ועלה בדעתינו להוסיף שפירות הם דייקא אותיות תרפ"ו,  ולכן הדור שהוא פגום בברית מתוך העבירה של העיניים שהינם שלוחי הלב, על ידי שנשענים על הצדיק האמת זוכים להגיע ולהטהר לפני ד' ולכן להלכה מי שלא עירב תחומין בין יו"ט לשבת יכול לסמוך על רב העיר כלומר שיכול להשען על הצדיק שהוא בבחינת שמירת תחומין בחינת שבת קודש.

בהצלחה לכולנו....

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2006 04:21 לינק ישיר 

חשבתי אתה כבר מעדכן על שמי קייב שנפתחו/ שיפתחו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2006 09:26 לינק ישיר 

אור הגנוז,
למרות שכתבת ברמה הרבה יותר גובהה מהבנתי, אני מאוד מעריכה את רצונך לעלות את רמת הפורום.
תודה רבה ותמשיך להעשיר אותנו בחידושים שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > ברסלב נייעס > השמים החדשים " - דברי תורה וחידושים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext