בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול יצירתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2006 21:38 לינק ישיר 
אשכול יצירתי

ברשות...

אשכול זה מיועד להצגת יצירות אמנותיות של משתתפי הפורום.

יצירה פירושה: ציור, איור, צילום, פיסול וכדו'. נא להמנע מהצגת יצירות ספרותיות (שלא בשילוב אמנותי), לשם כך כבר נועדו מספר אשכולות.

נא להציג יצירות  הקשורות ישירות או בעקיפין לנושאי יהדות, מחשבה, סוציולוגיה, תיאולוגיה ושאר מרעין בישין.

המנעו נא מפגיעה ברגשות הזולת, בסטנדרטים הלכתיים כלליים (משפט טעון) ובחוקת הפורום.

אבקש גם לצרף כותרת בת מספר מילים לכל יצירה. וכן להמנע מדיונים מייגעים וארוכים, כדי לשמור על רצף טריטוריאלי של יצירה.

תוקן על ידי - semedia - 06/07/2006 22:02:20

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 23:27 לינק ישיר 

השאלה מי משניהם החמור? זה תלוי האם הוא קנה בסוף או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 23:01 לינק ישיר 

אםשלום.

רק בדיחה קטנה של ד"זיגן על מה שאמרת  שאת לא רואה תורה.( ח"ו זה לא מופנה אליך אישית) ד"זיגן סיפר: לאחר שבניתי לי בית יפה, רציתי לקשט אותו גם עם תמונות. פניתי לגלריה מפורסמת ובקשתי לקנות תמונה מודרנית, גדולה ויפה.
המוכר הראה לי תמונה עם עיגולים משולשים קוים וקישקושים שונים. שאלתי את המוכר מה זה .ענה לי המוכר -זה חמור הסתכלתי שוב בתמונה, ושוב מכל הצדדים
ואמרתי למוכר אני מצטער אני לא רואה  חמור, אני לא רואה חמור צעקתי.. הסתכל עלי המוכר והסתכל בתמונה ושוב עלי ואמר אני כן .

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 21:50 לינק ישיר 

'סטנדר' בתרגום לעברית: מעמד. דבר שעומד. הסטנדרים הללו אינם עומדים אלא מרחפים. ואולי עומדים באוויר (החץ במעופו של זנון)?
"וכל העם רואים את הקולות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 21:01 לינק ישיר 

"וכל העם רואים את הסטנדרים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 20:11 לינק ישיר 

ירוחם,

מה צריך ומה לא צריך איני יודעת.
אני רק תיארתי מה אני רואה (מבחינת הצבע והסמלים הגרפיים), ולא הצעתי פרשנות ערכית לציור.
האם הייצוג הגרפי של "תורה" הוא דוקא באמצעות סטנדר צבוע שחור ולבן? אולי במרחב התרבותי שלך ושל אחרים כאן (שגם הם פירשו את הדברים בדומה לך), ואולי גם במרחב התרבותי של הצייר.
אני, כפי שאמרתי, לא רואה כאן תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 19:56 לינק ישיר 

אםשלום.

באומנות סוריאליסטיט הכל אפשרי. השחור והלבן מסמלים באמת את החרדי  שזה  צבע לבושו. זה שזה לא צבע טבעי זה נכון. זה שהסטנדר ריק, הרי ברור, צריכים באמת להתחיל ללמוד מחדש. עם תורה משמיים שבני אדם מפרשים אותה ולא להפך. זה שזה במדבר הרי זה ברור,חינוך מחדש עושים כמו אבותנו במדבר. לצאת מההשפעה של מצריים ולא להכנס להשפעה כנענית. המדבר מתאים מאד אין השפעות סביבתיות ואפשר להתחיל ללמוד מחדש.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 17:21 לינק ישיר 

אני לא רואה תורה. אני רואה סטנדרים ריקים, צבועים ב"מדי" החרדיות. הם לא נוגעים באדמה, אלא מרחפים מעליה (הימני ביותר, היה אמור  - מבחינת הרצף - לעמוד על הארץ, אבל הוא "בורח" ממנה כלפי מעלה).
אני רואה גם, שצבעי הסטנדרים והמבנה שלהם מבטאים מעשה ידי אדם (שחור ולבן, שאינם צבעים של "טבע" אלא של "תרבות", וכן גם הקוים הישרים והמהוקצעים), ובכך הם בולטים מאוד על הרקע הטבעי, המדברי, העגול, הרך, הזורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 21:49 לינק ישיר 

בוגי ו-ג

איקון ירוק.

שלוימעלע

עכשו אני כבר לא מבין את היצירה. חשבתי שהפירוש של בוגי הוא הנכון.
לגבי סמדיה

ירוחם

איקון ירוק וחייכני.

ופירוש חדש, אבל לשם כך צריך פחות שולחנות.

מעשה שנכנסו לפרדס, ואחד הציץ ומת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 20:53 לינק ישיר 

אם יורשה לי לפרש את יצירתי, ברמיזה בעלמא, ולא לאפוקי משאר פירושים ח"ו:

אינה דומה שמיעה לראייה, וכל העם שומעים את הקולות ורצין אחריהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 20:23 לינק ישיר 

שלויימלע,

רבינו, אשריך!

אך לא הוספת כותרת.

ארשה לי להציע...

"מה יפו פעמייך"

או

"בדרך שאדם רוצה לילך"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 18:30 לינק ישיר 

לפי מה שהבנתי מהיצירה של שלויימלע, האמת והצדק הם ערכים אוניברסליים, אך כשמנסים ליישם את הרעיון הזה נתקלים בכמה בעיות. ראשית, לוקח קצת זמן עד שמבינים מה כתוב, כלומר הרעיון הוא לא כל כך פשוט (אך אולי זה בגלל שאנחנו לא רגילים אליו). שנית, כל תרבות מגיעה לערכים אלו מכיוון אחר (העברית מימין והאנגלית משמאל). אפשר להשתמש ביצירה כמבחן זהות, הכיוון הראשון שממנו בנאדם מתחיל לקרוא זוהי הזהות העיקרית שלו. שלישית, במילים כ"כ קצרות אי אפשר להכניס אותיות מכל השפות בעולם, ובמילים אחרות, אי אפשר להאבק על כל העוולות שנעשות בעולם (ואולי באמת המינון האידיאלי הוא שרוב האותיות הם בעברית והשאר מהשפות והתרבויות שקרובות לעברית, כלומר עניי עירך קודמים).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול יצירתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext