בית פורומים שידוכי חרדים

רישיון נהיגה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2006 11:01 לינק ישיר 
רישיון נהיגה

מאחר וראיתי שמישהי הזכירה את הנושא של רישיון נהיגה לנשים,באחד מהאשכולות
אז חשבתי באמת לפתוח אשכול בנושא - לשני המינים.
לי יש רישיון כבר מעל 3 שנים , ואני לא רואה בזה משהו שיש להיתגאות בו בימיוחד.
בשידוכים ,אני לא קופצת להגיד כי ישנם דברים יותר חשובים לדבר עליהם ,אבל במידה ומגיעם לנושא ,אני אומרת.
ואז ליפעמים רואים איזה חיוך קטן על פניהם של הבחורים , חלקם הוציאו כבר וחלקם לא.(ובעצם זה עוד נושא לשיחה... כמה טסטים וכו ...)
אולי זה מראה על פתיחות מסוימת כי בסמינרים לא מרשים רישיונות
מה דעתכם בנושא?

חברת פורום "שידוכי חרדים "

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2006 23:27 לינק ישיר 

אני מכירה אישית אשת ראש כולל שהיא נוהגת אומנם למדה במקום מאד פתוח אבל ילדיה לומדים בחרדים וכדו אין צורך לצור בעיות אם בחור מפריע לו שלבחורה יש רשיון סימן שהוא לא מספיק פתוח ואולי לא מתאים לה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2006 14:21 לינק ישיר 

בס"ד
אחתתמימה

ההבהרות מעולות. תודה. 
-

באמת אני חושב שהבעיה פה היא התשובה הכללית החד משמעית שחלק מן הרבנים/משגיחים. (אני מכיר את המצב בשטח) נותנים שלכתחילה לא כדאי לשמוע על אחת עם רשיון. 
אולי אינני מחדש כלום אבל יש בזה הגיון והוא:

1. זה נתפס כלא צנוע- כל כבודה בת מלך פנימה. 

2.המושג של צניעות אינו מצטמצם רק כפשוטו, לדוגמא: הסביר לי פעם רב שבחור שנוסע על אופנוע (כבד) זה לא צנוע. זה כעין פריצת גדר. ודעתם בקשר לרשיון הוא על אותו הדרך (ובפרט לבחורה.) וזהו המושג כדת משה וישראל.  
רשיון ורכב אינם בעיה. כלומר: רשיון לבד וודאי שאינו בעיה. זה רק   כשאשה נוהגת הרבה אז הדיון נפתח.

אמנם היום שהדברים נשתנו והמצב הפוך - שבעצם ישנם הרבה נשים שמפרנסות את בעליהן (והנשים לא כתבו כתובה לבעליהן.....) א"כ המצב הנוכחי הוא שאולי בעצם העובדה שנשים היום יוצאות לעבוד לפרנס, וכל כבודה בת מלך קצת יצאה מן הפורפוציה המקובלת אלפי שנים, אולי זה כולל את זה שרשיון לבחורה זה בסדר.
*:namespace prefix = o />

תוקן על ידי - צבי613 - 18/07/2006 14:22:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 00:53 לינק ישיר 

בס"ד

משיב כהלכה.

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 00:20 לינק ישיר 

שינסו להפגש, אם אחרי פגישה שתיים עדיין מפריע לו שיש לה רישיון, סימן שהוא לא התחבר אליה והרשיון הוא רק "כלי עזר" או תרוץ נוסף להוריד אותה.

אתר "שידוכי חרדים"-כנסו ולא תוכלו לצאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 22:57 לינק ישיר 

אחתתמימה

בקיצור:
1. תודה על ההבהרה בקשר לרב.

2.בתחילה את מצינת שכל מקרה נידון לגופו ושכל אחד ילך לפי רבותיו ומיד אח"כ את מאשימה חלק מן הרבנים והמשגיחים בישיבות הליטאיות באחריות לנפילות שידוכים

ואני שואל : למה את קוראת לזה נפילות? שמא אינם אלא הצלחות?   ואם תתעקשי ותאמרי שאלו נפילות למי את רוצה שנקשיב?!...............

3. אני מסכים בלב שלם שהכללות זה דבר מכוער..... אבל לכל דבר יש כלל ויש את היוצא ממנו.

4. אני שואל אותך ואת כולם בעצם: לו הייתם עומדים במקום רב/משגיח בישיבה ממוצעת (ויש ים בחורים) ואתה לא מכיר את הבחור השואל באופן אישי באמת, ושאלתו בפיו לגבי שידוך ולבחורה יש רשיון מה היתה תשובתך הכללית?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 21:30 לינק ישיר 

Allmonit
אם לא משנה מה מתכוונים המייצרים אז איך החולצות של הבנים שהכפתורים שמו של בנות אסורות לבנות? או להיפך, מותרים לבנים?
שאלה רטורית את לא צריכה לענות.

מה שאני רוצה לומר זה שזה מאוד לפי הציבור אליו את משתייכת כמו שאמרה אחתתמימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 20:37 לינק ישיר 

בס"ד

זה שלא שמעת שביטלו שידוך בציבור הליטאי .  אני דווקא מכיר אישית אחד שביטל.  
הוא אמנם קצת צו"ל, אבל לומד בישיבה מכובדת וכך פסק לו ראש הישיבה, שהוא אישיות מורמת מעם 
זה שלא שמעת - את לא בענינים!

לכן אמרתי שאני לא שמעתי ונכון, אני לא בעינינים (שלך).
ואותו ראש ישיבה מכובדת שפסק לו- סיבותיו עימו וכל מקרה נדון לגופו .
ומלבד זאת לכל בחור יש את הרב שלו והמשגיח שלו אשר בגללם(או בזכותם) הוא מבטל שידוכים מסיבות אלה ואחרות,  וכל בחור ילך לפי רבותיו.
וכמו שכתבתי באשכול "היכן הדולרים" , הרבה שידוכים נופלים באחריות ראשי ישיבות ומשגיחים במעולים שבישיבות הליטאיות.
ואני מזכירה זאת כדי להראות שעצם זה שהשידוך בוטל בפסיקת הרבנים לתלמידיהם לא אומר שבחורה עם רשיון פסולה לשידוכין, כשם שזה לא אומר שבחורה ללא "3 מפתחות" פסולה לשידוכין.

וחוץ מזה מענין לדעת מה הם הנימוקים של הרב המכובד שיעץ  ובירך.....
אנלא חושב שרב ישר וללא היסוס יענה: ברכה והצלחה.

נכון, הוא לא עשה זאת ללא היסוס- אך לאחר שמיעת נימוקי -הוא קיבל אותם ב"ה ובירך בפה מלא!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2006 19:18 לינק ישיר 

בס"ד
אחתתמימה

זה שלא שמעת שביטלו שידוך בציבור הליטאי .  אני דווקא מכיר אישית אחד שביטל.  
הוא אמנם קצת צו"ל, אבל לומד בישיבה מכובדת וכך פסק לו ראש הישיבה, שהוא אישיות מורמת מעם 

זה שלא שמעת - את לא בענינים!

וחוץמזה מענין לדעת מה הם הנימוקים של הרב המכובד שיעץ  ובירך.....
אנלא חושב שרב ישר וללא היסוס יענה: ברכה והצלחה
תוקן על ידי - צבי613 - 17/07/2006 19:53:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 15:36 לינק ישיר 

בס"ד
חולמת בהקיץ,
זה באמת תלוי לאיזה ציבור שיי'כת האישה.

ובנוגע לציבור החסידי אשלים את דבריך, רוב חסידויות לאסור ואף לאחר החתונה, למעט חסידויות מעטות.
קחי לדוגמא את סערט ויז'ניץ- שם גם לנשים נשואות אסור בתכלית האיסור להוציא רשיון נהיגה.
ישנן סנקציות חמורות הננקטות כלפי הנשים  הללו, שנה שעברה אף נחתמה עצומה שבה יש הסכמה שמי שיתגלה כי היא לומדת נהיגה - בנותי'ה יצאו מבית הספר לאלתר.(הנשים האוזרות אומץ לומדות בעיר אחרת ונוהגות רק בקצה השני של המדינה...)
וגם לגברים מתירים לרוב רק לאחר החתונה.

בציבור החרדי- לאומי מאפשרים לכל בחורה אשר חפצה ברשיון נהיגה לממש את רצונה בלי שום בעי'ה, אך מקפידים להזהיר על דיני יחוד יותר מאשר את הבחורים(הבעיתיות מתבטאת בנושא הטרמפים).

בציבור הליטאי והספרדי- יש דיעות לכאן ולכאן, אבל כבר לא מרימים גבה לשמע בחורה עם רשיון.
לא שמעתי על שום מקרה של ביטול שידוך מסיבה זאת.

ואני הקטנה, לאחר התיעצות וברכה מרב מכובד הוצאתי רשיון וקיבלתי גם טיפ שאחלוק אותו עמכם:
סגולה בדוקה לרכב כדי שלא יעבור כל תאונה היא לעשות עם הרכב חסדים.(להסיע אנשים נכים, להעמיס ולחלק מצרכי מזון לנזקקים ,להסיע כלה ביום חופתה, וכו'). בדוק!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2006 14:42 לינק ישיר 

פוקה,
זה לא משנה מה חושבים הבתי חרושת ביפן, מה שמשנה זה מנהג המקום אצלנו.
ואין כזה דבר שהסמינרים משום מה לא מרשים, לכל דבר יש סיבה.
ואני לא הבאתי את הדעה שלי הפרטית, אלא את מה שאמר לנו מנהל הסמינר שלנו בשם גדולי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 14:41 לינק ישיר 

השאלה הגדולה היא האם בציבור אליו הבחורה נמנית זה מקובל או לא.

בציבור החסידי זה בכלל לא מקובל, ולכן בחורה חסידית, אפילו מודרנית מומלץ לה להמתין מעט (ואחרי החתונה הן נוהגות? לא יודעת לענות, נראה לי שהמודרניות כן).

בציבור הליטאי יש כל מיני גישות:

1. יש את הציבור האדוק יותר (מה שנקרא בלע"ז פרומערי או חניוקי), סטייל קרית ספר-בני ברק-תפרח וכו'- שם זה בערך כמו בציבור בחסידי, דהיינו לא נהוג.

2. יש את הציבור היותר "מודרני", סטייל חוצניקים, או אילו ששולחים את הילדים שלהם למוסדות דוגמת: יישוב-לוסטיג-חברון-מערבא-עטרת, שם בד"כ בנות נוהגות ולאף אחד אין בעיה עם העניין.

3. יש את ציבור "הביניים", בו  דהיינו משפחות חרדיות "רגילות", לא מודרניות בהגדרה אבל פתוחות באופן סביר, וכאן בעיקר מתחילה ההתלבטות: לעשות רישיון, לא לעשות? מה יחשבו עלי? אני אקרא מודרנית? יציעו לי הצעות טובות? בחורים יבהלו?

יש לי חברות שניגשו לרב, הסבירו לו את הצורך (אם היה כזה), ובמידה והוא השתכנע תשובתו היתה: "תעשי, אבל אל תספרי לאף אחת כדי לא ליצור 'אופנה' כזו בקרב חברותייך", וזה מה שכולן עושות בתכל'ס- עושות, אבל לא מספרות, ועד שמישהי בטעות פולטת, היא מגלה שלעוד 3 חברות שלה יש גם רישיון (כשהן נמנות על ציבור הביניים, והן מעל לגיל 21 זה בהחלט מצוי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 14:24 לינק ישיר 

אלמונית
----------------
ציטוט:
"לעומת זאת יש חולצות חסידיות לגברים, שהכפתורים שם כמו של הנשים, ובזה אין את האיסור, כי החולצות מיוצרות לגברים."

נראה לך ששם ביפן או כל מקום אחר שמייצרים את הרכבים, מתכוונים למי הם מייצרים אותו, לגברים או נשים...
ויותר מזה: רכב זה כבר מזמן לא כלי גבר בארץ , כך שאין שום בעיה לאישה לנהוג.

ולדעתי, אין שום בעיה ברשיון נהיגה. גברים עד כמה שידוע לי בטח לא רואים בזה פגם, ואצל הבנות זה מין סטיגמה כזו "היא, יש לה רישיון" אבל זה עדיין לא הופך את זה למשהו רע או אסור. בסמינרים משום מה מתנגדים לזה. כך שמי שרוצה להוציא רשיון והיא בסמינר, באמת כדאי לה לחכות שתגמור ללמוד.

בשבילי רישיון נהיגה זה כמו עוד תעודה שתעזור לי בחיים. ואם צריך את זה אז למה לא להוציא?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 14:10 לינק ישיר 

מוטי,
קודם כל אני עכשיו בעבודה, ולא התכוננתי לאשכול בנושא, כך שאני לא יכולה להביא מקורות מדוייקים, אם תחכה עוד יום, אני אשתדל להביא מקורות.
ועכשיו לתגובתך, האיסור לא ילבש הולך לפי מנהג המקום, למשל: מקובל שחולצות של נשים הכפתורים זה ימין עולה על שמאל, ולגברים שמאל עולה על ימין, אז אסור לגברים ללבוש את החולצות שיצרו לנשים שהכפתורים הם ימין עולה על שמאל. לעומת זאת יש חולצות חסידיות לגברים, שהכפתורים שם כמו של הנשים, ובזה אין את האיסור, כי החולצות מיוצרות לגברים.
עוד דוגמא: לפני כמה מאות שנים, היה רב שכתב (ושוב, כרגע קשה לי לדייק בפרטים) שמראה זה כלי אשה, ואסור לגבר להסתכל בזה. היום המצב שונה, ומראה לא נחשב כלי אשה.
כך גם ברכב, בחו"ל זה רגיל שאשה נוהגת, לכן זה לא נחשב כלי גבר, מה שלא כך בארץ, זה לא כ"כ רגיל שנשים נוהגות.
וחוץ מזה, אולי לא כדאי שתתבטא כ"כ חריף לפני שאתה בודק את הנושא, ומה גדולי תורה אומרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 14:07 לינק ישיר 

שושו,

זה ברור מה החיוך!

נהגת !!  WOMAN DRIVER !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2006 13:53 לינק ישיר 

מענין אותי לדעת: שיוצא ואני מספרת שיש לי רישיון והבחורים מחיכים

מה זה אומר ?( מן הסתם בחורים יוכלו לענות לי )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רישיון נהיגה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext