בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

ניתוח אופי של חזנים - החזן פנחס סגל פינטש'יק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2006 10:21 לינק ישיר 
ניתוח אופי של חזנים - החזן פנחס סגל פינטש'יק

אני מעוניין לנתח בעזרתכם את מעלתו של כל חזן וייחודיותו
מכאן אני פונה למנהלי הפורום  במידה ואתם נתקלים בהשמצות נא להתייחס בהתאם 
תודה מראש
דר' אליהו דולינסקי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 23:10 לינק ישיר 

בני היקר, תודה שהחזרת את הנושא. לי דווקא נראה כמו שדניאל כתב, שהרוך והעדינות של פינצ'יק היא זו שעשתה אותו גדול, ולדעתי גם כן כמו שכתב וייס 2000, שה" מה נאמר לפניך" וכן ה"אב הרחמים הוא ירחם" שלו זה דברים שמלמדים אותך בין רגע, את האמת שבחזנות, את הרוך והדמעות האמיתיות שנמצאים בחזנות. 
אהבתי את הנושא, וראוי שיפתח כזה גם על חזנים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 20:48 לינק ישיר 

על פי חוקת הפורום נדמה לי שאני עובר על החוק על ידי הקפצת אשכולות ישנים, נתקלתי בטעות באשכול הזה על ידי העילוי "גוגל" ואני מקווה שההנהלה תחליק לי את זה.
פינצ'יק היה לא עלינו חזן עם קול קטן עם קול לא מיוחד באופן יוצא דופן ובוודאי לא עם רה גבוה. אז מה באמת מצאו בו אנשים? במה הוא היה כל כך מיוחד?
אלא שפעם החזנות היתה על יד עמוד התפילה במקומה האמיתי ושם גם אם נעמיד את המלך משה קוסוביצקי הוא יראה חיוור אל מול תפילתו של פינצ'יק. פינצ'יק ידע לנצל את המתנה שקיבל ולפתחה כמה שיותר, אז אם אין קולרטורות אז הוא פיתח לעצמו קולרטורות משונות של כמין רעידה, הוא פיתח סגנון משלו בגישה החזנית דבר שנדיר בעולמינו. תקשיבו לתפילת מוסף ראש השנה מי שמצליח להישאר אדיש ולעצור באמצע ולא להקשיב עד הסוף, אז משהו בו לא ראוי לספוג את הגאונות והרוממות הזאת.
מה שברור לי הוא שאם פינצ'יק היה חי כיום הוא היה מובטל! חבל!

דוד קוסוביצקי הוא היוצר הגדול ואף יותר ממי שהלחין את היצירה, הגדולה היא לא רק ההלחנה אלא לקיחת היצירה והאופן בה אתה גורם לעצמך ליצור את היצירה מחדש וזאת היתה האליפות של דיוד קוסוביצקי, היתה לו גישה גאונית ממש. הוא אלוף החזנים והוא פשוט שחה בעולם שכולו חזנות טהורה. הלחן זה ענין של מזל, ההתאמה היא הקשה ביותר.
ודוד היה גאון בדרכו היצירתית, נדיר! זה שאחרי זה קמו כל מיני ממשיכי דרכו זה לא מוריד מגדולתו כאמן.

אני אוהב את הנושא הזה וראוי היה לו היה עוזרים לקדם דיונים אלו בפורום

תוקן על ידי Bnei ב- 28/06/2012 20:53:41

תוקן על ידי Bnei ב- 28/06/2012 20:54:53

תוקן על ידי Bnei ב- 28/06/2012 20:56:34

תוקן על ידי Bnei ב- 28/06/2012 20:56:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2006 09:54 לינק ישיר 

אומרים שלא היה לו קול גדול, כי פשוט לא היה לו. והכוונה "קול גדול" לקול חזק ורחב במונחים פשוטים, הוא לא גרשון סירוטה אם אתה מבין למה אני מתכוון. אבל אף אחד לא מונה את זה בתור פסול, אדרבה, זה רק תוספת עדינות ורוך ליופי של יצירותיו, ולסלסולים האלה שאתה מזכיר לבל ייפגמו. זוהי הסיבה שהרבה חזנים לא מצליחים להכנס לנעליו. מכיון שהם קולות חזקים וגדולים מדי בשביל הגמישות הפינצ'יקית (וכמוהי הגלאנצית - במידה רבה יותר). אני למשל מאד אהבתי את הביצוע של יצירתו של פינצ'יק לספירת העומר, מהחזן משה שולהוף - הועלה כאן בפורום בוידאו ע"י יהודה במסגרת ביצועי ספירת העומר. הוא החזן ששמעתי אותו נכנס הכי טוב לנעלים של פינצ'יק ביצירה זו.

אני ברשותך, הייתי מבדיל בין היצירה של פינצ'יק וגלאנץ לבין זו של דוד קוסביצקי. לא הייתי מיחד את דוד קוסוביצקי בתור יוצר "שונה" בחזנות - הוא היה יוצר ענק אבל לא ביחודיות כמו פינצ'יק ובטח לא גלאנץ.

דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2006 08:58 לינק ישיר 

פינצ'יק הגדול... אני לא יודע למה אומרים שלא היה לו קול גדול או מנעד רחב וכו', גם באתר של מולר הוא מסביר שפינצ'יק "לא היה חזן גדול" במובנים של יכולות ווקאליות, אבל איזו נשמה... ולמרות שאולי לא היתה לא כ"כ נשמה טהורה של ירא שמיים גדול (ככה שמעתי אומרים), היתה לו נשמה בשירה...
מי ישמע את "מה נאמר לפניך יושב מרום" ולא יזיל דמעה ? מי ישמע את "אלוקיי נשמה" ולא יתרפס מיד לפני קונו ?
היה לו קולרטורה (נראה לי ככה מדברים מקצועית בפורום) או מבחינתי "סלסולים" או שטיקים שידע להפיק מקולו, שכיום מעטים מצליחים לשחזר. תשמעו את "רזא דשבת" בכל ביצוע של חזן בן ימינו, לרבות הלפגוט המהולל, אין מי שיודע לסלסל את הקטע כמו המקור. אולי רק ח.א. הרשטיק, ואני חושב שגם רוזנפלד ושטארק מתקרבים.
והיה לו לחנים משלו, כל אחד מהם לא דומה לאחר - ובכל זאת בכולם עובר קו מחבר של פינצ'יק המלחין. וכולם אהובים, כולם ברורים. גם גלאנץ היה ככה, וד. קוסביצקי. היצירות שלו לא "שילבו מוטיבים מוכרים מיצירות אחרות" - אלא היו כל אחד יצירה עצמאית, בפני עצמה, שלמה ומלאה מתחילה ועד סוף עם הייחודיות שלה כיצירה - ועם הייחודיות שלו כמבצע.
אין מי שלא אוהב את פינצ'יק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > ניתוח אופי של חזנים - החזן פנחס סגל פינטש'יק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext