בית פורומים חדשות אנש עולם הנגינה

חדשות המוזיקה החסידית - גליון 59 - מנחם אב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2006 13:47 לינק ישיר 
חדשות המוזיקה החסידית - גליון 59 - מנחם אב

בס"ד  | חדשות המוסיקה החסידית |  גליון 59  י' מנחם אב תשס"ו  |    www.chasidinews.com   |    [email protected]

חודש טוב!

"במסיבת בר המצווה שלי, שרתי מספר לא מבוטל של שירים, כולם פרי לחני, ובגיל חמש עשרה הוצאתי אלבום דואטים עם אבא שלי, כל זה עוד לפני שהתחלתי בקריירה המקצועית שלי כזמר מן המנין". כך מספר לנו יהודה צ'יק בשיחה שקיימנו עימו. והנה אנו היום, שנים לאחר מכן מסקרים את אלבומו השישי במספר. אלבום משובח ואיכותי שיש בו משום סגירת מעגל עם האלבום הראשון ואלו שבאו בעקבותיו.  ואילו תזמורת להבה כבר קרוב לחצי שנה בשוק וכבר צוברת תאוצה וזוכה לאהדה ותגובות חמות. לתזמורת קהל מגוון מכל קצוות הקשת, והדגש שיחיאל גרינברג שם הוא על יוקרה ומקצוענות. ימי בין המצרים תשס"ו יצאנו לבדוק מה המצב היום בשוק. פגשנו את יחיאל גרינברג, ושוחחנו איתו על הפרישה משלהבת, ובכלל, על האיש שהקים ועמד מאחורי תזמורת שלהבת עד לפני כחצי שנה.    "בחודש האחרון אני זוכה לשיר רק בין האזעקות והפיצוצים ממש בתוך המקלטים. אני יוצא עם הגיטרה ושר-  מנסה גם להרגיע את הסובבים אותי" - כך מספר לנו הזמר אליעד אליהו שגר בעכו, עוד עיר שנמצאת עתה בקו האש הצפונית, בקטע מתוך ראיון מלא שיתפרסם בעז"ה בגליון הבא.  עוד בגליון: דיסקים חדשים, קלטות לילדים, דיסקים לצפיה מעניינים- במיוחד לימי בין הזמנים, ובקאמבק מפתיע - "חסידודון". למי שלא זוכר, מדובר בחידון במוסיקה החסידית נושא פרסים. מקווים שתהנו מהעיתון. הפורום שלנו הולך ומתפתח הכניסה דרך האתר או פשוט ללחוץ כאן. אתם מוזמנים להכנס ולכתוב. 

חידושים, רעיונות, מאמרים, הערות, תגובות, וכל מה שעולה לכם בראש לשלוח ל: [email protected] . מנויים לשלוח ל: [email protected].

מערכת "חדשות המוזיקה החסידית"

מקבץ חדשות 

"שבת חזק" – אלבום חדש של שירי שבת בניחוח חסידי במיוחד עם מקהלת חזק וילד הפלא מאיר הלוי. משתתפים באלבום: אייזיק האניג, אביש בראדט, בצלאל גאלד, יעקב אונגר, יונתן שווארץ ושלמה דאסקל. באלבום מיטב הניגונים, בינהם: "שלום עליכם" של סטאמר, "קל אדון" של דז'יקוב, "אזמר בשבחין" של ברסלב, "מנוחה ושמחה" של מודז'יץ, "א אידענע" של אייזיק האניג במילים שכתב יונתן שווארץ ועוד. את האלבום עיבד ישראל לאם. לתשומת לבכם: מפיקי האלבום יוחי בריקסמן ויונתן שווארץ מתחננים בפניכם שלא לצרוב את האלבום ומודיעים לכם בו זמנית שהאלבום נמצא אצלכם ב"שכירות בתנאי". הפצה: גל-פז.*:namespace prefix = o />

"על חומותיך ירושלים" – אלבום חדש למשה גוטמן. גוטמן, איש עסקים וזמר מניו-יורק הביא לנו בקיץ שעבר את "קוז'ניץ גישמעק" שהפך לרב מכר בתוך שבועות מספר. באלבום החדש "על חומותיך ירושלים" מפגין גוטמן יכולות וירטואוזיות כמלחין וכמבצע.  "הגיוון בין שלל הסגנונות הוא מפליא", אומר לנו המוסיקאי ג'ף הורביץ מי שהופקד על מלאכת העיבוד באלבום, "אחרי שהקהל פגש בו עם ניגונים חסידיים עתיקי יומין, גוטמן מוכיח שהוא גם זמר ומלחין משובח בזכות עצמו, היה לי תענוג לעבוד איתו" מוסיף הורביץ.  משה גוטמן: "שילבתי מגוון סגנונות בתקליט החל מחסידי אותנטי ועד למזרחי אסלי דרך פאנק והורה כי אני חש בעוברי לפני התיבה שדווקא השילובים המיוחדים והניגודים השונים הם שיוצרים את העניין בקרב המאזינים". באלבום החדש 10 להיטים מבטיחים בהם שירי רגש הפורטים על נימי הנפש דוגמת "הרנינו גויים עמו" בו ניכרת השירה היוצאת מן הלב ומשתפכת והלהיט "אשר ברא" בתיבול המזרחי הוא שלאגר חתונות מבטיח ומקפיץ. שירי האלבום למעט השיר "וכי ידיו" חוברו ע"י גוטמן במשך מספר שנים והתוצאה מרשימה בהחלט. את הלחן "וכי ידיו" חיבר האדמו"ר החלוץ רבי שייע שפירא זצוק"ל.  האלבום ימכר במחיר מוזל ויצורף אליו במתנה האלבום הקודם קוז'ניץ גישמעק".

דוד הולשטיין מגיש את "נעימות יתנו" – אלבום חדש לחזן יצחק אשל הכולל תפילת סליחות ראשונות כפי שהוקלטו בבית הכנסת "היכל מאיר" בתל אביב וכן שישה יצירות שהלחין יצחק אשל ובוצעו בשנת תשט"ו ביחד עם מקהלת בית הכנסת הגדול בתל אביב בניצוח יחזקאל פרשטנדיג. בין היצירות: רצה במנוחתנו, ה' בציון, שים שלום, את שם, רבונו של עולם ועוד. הפצה: נועם הפקות.

"כמעט שקט" – האלבום החדש של גד אלבז כבר בחנויות. באלבום דואטים עם מיטב האמנים, בינהם: ישי לפידות ("העם מחפש מנוח"), אבי נקש ("פינה שקטה"), אבי בן ישראל ("תוגת הלב"), ניר קפטן ("תפילת אב"), איתי עמרן ("אמן"), אביעד גיל ("אחות קטנה") ועוד. עיבודים: חגי מזרחי, דני טלבי, דודו קומה, משה אברהם, יוסי ורסאנו, אריק שחר ושי ברק. הפקה מוסיקלית וקולות: גד אלבז. הפצה: גרינטק.

סוקי ודינג מגישים את "הדרן" – אלבום חדש של שירי נוסטלגיה בהשתתפות דב לוין, ריבי שוובל, אלי שארף, גרשון ורובא, יוסי רוזנברג וחיים פרוכטר. בין המחרוזות באלבום: שנות הרב ברוך צ'ייט, ר' שלמה המתוק, מחרוזת שבת, מחרוזת קומזיץ ועוד. הפצה: גל-פז.

"נעימות המלוכה" – אלבום חדש של ניגונים עתיקים מבית ויז'ניץ לחג השבועות. באלבום ט"ו ניגונים, בינהם: קדרותא דצפרא, והאר עיננו (איטי, מהיר ועוד מהיר), ברוך אלוקינו, קרוץ מחומר, ובאו כולם ועוד. האלבום יוצא לאור ע"י "ניגוני המלוכה" -המכון לחקר ושימור נוסח ניגוני ויז'ניץ.

הזמר יהודה בנרו, מוסיקאי, מלחין ותמלילן שלפני כ-12 שנים חזר בתשובה ועשה עליה לארץ ישראל אליה כה נכסף, לפני תהליך החזרה בתשובה היתה ליהודה קריירת זמר מצליחה מאוד. באוירה הקדושה של ארץ ישראל החליט יהודה לפתח את הפן המוסיקלי שבו עוד והחל לכתוב ולהלחין שירים, לאחר זמן רב של כתיבה והלחנת שירים ובחירת חומרים הקליט יהודה את אלבומו הראשון "השיר של מצדה". כעת הוא יוצא בסינגל חדש- "שמע ישראל" על המילים של פרשה ראשונה של קריאת שמע. השיר מופיע גם בגירסה אינסטרומנטלית. העיבודים של דימה גרמציאני וההפקה של אליזה הפקות.

חבורת א.ק.א. פלא של חיים דוד אייכלר יוצאת בסינגל וואקלי חדש לימי בין המצרים "ומחה" בהפקת שמח מיוזיק. כל ההכנסות קודש לעמותת "משפחה אחת" למען נפגעי טרור..

"מעבר למילים" – שלושה אלבומים ווקאלים חדשים לימי ספירת העומר המבוצעים ע"י יהודה סלומון מלהקת המושב.  באלבומים מגוון רחב של שירים וניגונים מכל הסגנונות. בין השירים: "ממקומך" – של ר' שלמה קרליבך, "לעושה נפלאות גדולות"- המיוחס לבעל שם טוב, "ניגון שאמיל" – של חב"ד, "י-ה ריבון" – של ר' קאפל, חסיד ויז'ניץ, הניגון של ר' מיכל מזלוטשוב, "שבת קודשנו" – המיוחס למגיד ממעזריטש ועוד. 

את הדיסקים החדשים מבית "לחיים הפקות" שדיווחנו עליהם בגליון הקודם"לחיים טיש 2" – "שבת קודש" בעיבודו של הרב יוסף משה כהנא ו"בכל קהלא" -  ניגוני חסידי בעלזא עם הרב ירמיהו דמן ניתן להשיג גם אצל גרינטק.

◄ "נשמה טהורה" – האלבום החדש של ארי גולדווג צפוי לצאת בעוד כחודש בעז"ה, והעבודות על אלבום שירי השבת עדיין בעיצומן. ישתתפו באלבום השבת: נחום סטארק, איצי ספינר ועודד קריטי (פרחי מיאמי). האלבום צפוי לצאת לקראת חג הסוכות.

אתי חזן ושרה הלר מגישות את "צלילים" -  שירים שילדים אוהבים – אלבום חדש לנשים ובנות בלבד. באלבום תשעה שירים קליטים במיוחד לילדים המבוצעות ע"י מקהלת בנות בניצוחה של אהובי הלר. בין השירים: צלילים, לילה, זמן, תודה, אמא וצבעים. עיבוד מוסיקלי: חנוך הלר. הפצה: גרינטק.

קלטת חדשה לילדים מבית אולפני חיות הקודש -  "השודדים הקדושים" – דרמה אנושית מרגשת עם דוד החקיין. חוויה מרתקת לילדים כמיטב המסורת של דוד החקיין. הפצה: גרינטק.

בעז"ה לקראת החגים הולך לצאת סוף סוף האלבום החדש של שי ברק ותזמורתו "ברק בשמחות". באלבום מיטב הלהיטים החדשים והישנים ומתארחים בו מיטב הזמרים החסידיים, ויהיו גם הפתעות. במקביל יושק אתר האינטרנט החדש שאומרים עליו שטרם נראה כמותו.

עמירן דביר עובד על דיסק חדש עם חומרים מקוריים, כמה שירים בנושאי חתן-כלה  ושיר אחד באנגלית כשכתב קן ברג'ס. רוב הלחנים של עמירן דביר. האלבום צפוי לצאת בעז"ה לקראת החגים.

יוחי בריסמן עובד על המיקסים של אלבום חדש שמבוצע ומולחן ע"י ברוך לוין שהלחין את "חשוף" ו"ירושלים" של שוואקי וכן הלחין גם ליהודה צ'יק ו"אש". באלבום ישתתפו כנראה גם 2 זמרים אורחים.

האלבום החדש של להקת החבר'ה – "החבר'ה 3" צפוי לצאת לקראת החגים, ומיד לאחריהם בעז"ה "מנוחה 2" ללהקת מנוחה. ההפקה היא של אלי גרסטנר כמובן.

מקהלת קול ברמה מבית שמש יוצאת בימים אלו באלבום בכורה – "אדיר במרום" בהנהלת אפרים ניימן. באלבום לחנים של ר' שלום כינורי ושפרה גולדמאייר. כמו כן לאלבום מצורף קליפ לצפיה.

בחודש האחרון החלו הקלטות של שירים חדשים לאלבום הבא של יעקב שוואקי בהפקת יוחי בריקסמן כמובן.

פרק שירה/ ראיון: יהודה צ'יק

"הכל התחיל אי שם, בשנות ילדותי המוקדמות, כשליוויתי את תזמורת החתונות של אבי באירועים שונים בקליבלנד, אוהיו. במסיבת בר המצווה שלי, שרתי מספר לא מבוטל של שירים, כולם פרי לחני, ובגיל חמש עשרה הוצאתי אלבום דואטים עם אבא שלי, כל זה עוד לפני שהתחלתי בקריירה המקצועית שלי כזמר מן המנין". כך מספר לנו יהודה צ'יק בשיחה שקיימנו עימו. והנה אנו היום, שנים לאחר מכן מסקרים את אלבומו השישי במספר. אלבום משובח ואיכותי שיש בו משום סגירת מעגל עם האלבום הראשון ואלו שבאו בעקבותיו.

חני שוורץ

יהודה והאריות

מי לא מכיר את הלוגו המפורסם המופיע על כל אלבומיו של יהודה צ'יק, הידוע יותר בשמו הפרטי בלבד, בעיקר בקרב אחינו שבגלות האמריקאית? לוגו זה, נושא את דמות האריה. "סמלו של שבט יהודה הוא אריה המייצג כוח, חוזק ועוצמה. זו הייתה אסוציאציה מצוינת בשבילי. החלטנו להציג מחדש את תמונת האריה על עטיפת האלבום החדש "פרק שירה", מכיון ששיר הנושא מדבר על שירת הבריאה, מה טוב יותר מלהציג תמונה של בעל חיים שמתקשר כל כך טוב אל השם שלי ומעורר אסוציאציה מידית אליו?" כך מסביר יהודה צ'יק את הקשר המיוחד בינו לבין מלך החיות, לאורך כל אלבומיו השונים. על עטיפת אלבומו הראשון הופיעה תמונה של יהודה עצמו לצידו של אריה, ועכשיו על עטיפת האלבום החדש, אמנם לא תראו תמונה של יהודה, אך האריה עודנו שם.

יהודה ופרק שירה

הנושא המרכזי באלבום החדש של יהודה הוא שירה והלל להקב"ה, ומצד שני תחינה ותפילה להקב"ה שיגאל אותנו מן הגלות הארוכה והקשה.

תוכלו למצוא בו, בין השאר, את השיר הפותח את האלבום "כוס ישועות" שהולחן על ידי יהודה עצמו , שיר קליט שכולו הלל והודיה. מיד אחריו "לכו נרננה", שוב מילות שבח ותודה. "עלינו לשבח", "חי ה'", "פתח ליבי" ועוד להיטים ששווה לשמוע. סך הכל שניים עשר שירים מצוינים.

אחד השירים השקטים שריגש אותי באופן אישי, הוא השיר "שמעו", מילותיו מתוך ספר ירמיה והלחן המדהים הוא של יוסף חיים בלוך. תשמעו, ואז נדבר.  גם השיר "נחם", הוא שיר מיוחד שיש ליהודה מה לספר לנו עליו: "השיר "נחם" הוא שיר יקר לי באופן מיוחד. המילים נלקחו מתוך תפילת מנחה לתשעה באב ומדברות על כך שירושלים תיבנה מתוך האש. בהתחשב בעובדה שאחינו, תושבי גוש קטיף, הוגלו מבתיהם מיד אחרי תשעה באב, יש לשיר הזה משמעות מיוחדת עוד יותר והוא מוקדש לכל היהודים שאיבדו את בתיהם ואת שגרת חייהם כתוצאה מן הגירוש."

עוד באלבום, שיר במקצב מזרחי, כמיטב המסורת של יהודה באלבומיו השונים. ההתחברות שלו אל הסגנון הזה, בשל היותו מקורי ואותנטי, גרמה לו גם הפעם לשיר באלבומו לחן טורקי המשולב עם לחן שלו עצמו. המילים "אנא עבדא" מתוך תפילת שחרית.

לגבי השיר פרק שירה, נפנה את המיקרופון ליהודה: "generations of Song", הוא הנושא המרכזי של האלבום, הסובב סביב פרק שירה. פרק שירה -  ידוע כשירת הבריאה, אלו מילות שבח שנאמרות על ידי אלמנטים רבים של הבריאה, כך שהיקום כולו שר ומהלל לה' בכל רגע נתון. ה"פשט" בשיר הזה, מדבר על כך שאנו, בני האדם, היצורים החיים היחידים שלא מוזכרים בפרק שירה, ולמה? מפני שלנו ניתנה האחריות להיות המנצחים על הסימפוניה הנפלאה של הבריאה. בכל דור, אנו חייבים להרים את הכפפה ולתרום את קולנו לשירת הבריאה".

כל השירים באלבום הוקלטו באופלנו הפרטי של יהודה. תופעה נפוצה בקרב המוזיקאים השונים בתקופה האחרונה. אולפנו של יהודה הוא אולפן מתקדם מאוד מבחינה טכנית ומאפשר לו גמישות מבחינת לוח זמנים, אבל יותר מכך מאפשר לו להיות קרוב יותר אל המוזיקה שהוא עצמו יוצר, הן בלחנים והן בעיבודים המוזיקליים והקוליים, שהם כולם פרי יצירתו העצמית. הקולות ושירתו של יהודה הוקלטו באופן שלו, אך רוב המוזיקה עצמה הוקלטה באולפני "קריאטיב אודיו" בירושלים. "אין דבר יותר מעורר השראה מאשר לקום בבוקר לתפילה בכותל המערבי ולעבור אחר כך ליום של הקלטות באולפן, זוהי חוויה שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר. חוויה שיש לה השפעה, כמובן, גם על המוזיקה עצמה".

יהודה וקרליבך

למרות שזו הפעם הראשונה שלחן של ר' שלמה קרליבך מופיע באלבום של יהודה צ'יק, הקשר ביניהם התחיל עוד הרבה קודם, אי שם בגיל נעוריו של יהודה. אז, לא הייתה להם אפשרות לדעת שיעברו שנים רבות לאחר פטירתו של ר' שלמה קרליבך עד שיתגלה ניגונו ה"אבוד" של הרבי המרקד. אז, גם לא היה להם שום מושג עד כמה הניגון הזה "יתפוס" את אזני הציבור, ואולי בעיקר את הרוקדים בחתונות מסביב לעולם. אז, לפני שנים, נרקם הקשר בין יהודה, הנער הצעיר לר' שלמה קרליבך. "הפעם הראשונה אי פעם שהופעתי על במה הייתה יחד עם ר' שלמה קרליבך" מספר לנו יהודה, "הייתי בן שלוש עשרה בלבד, כשהוא הגיע אל הבית שלנו בקליבלנד, כדי להתאמן לקראת ההופעה בערב. שרנו אז כמה שירים בדואט וכבר אז ידעתי שהוא התרשם ממני. "ניגון נשמלה'", הלחן שלו שמופיע באלבומי החדש, היה כביכול ניגון "אבוד" עד עכשיו. השיר התגלה על ידי כמה אנשים ששמעו אותו בקלטת וידאו ישנה והבינו שלמעשה מדובר פה בלחן לא מוכר של ר' שלמה. מאז פרסומו השיר הפך לפופולארי יותר ויותר בחתונות ובאירועים שונים והרגשתי שזהו לחן ששווה להשקיע בו בעיבוד איכותי וראוי. זהו כבוד גדול עבורי להקליט את אחד מניגוניו המיוחדים של ר' שלמה קרליבך".

יהודה והעתיד

אנו מנסים לגשש עם יהודה את צעדיו הבאים במוזיקה החסידית, לגלות את דעתו האמיתית על היוצרים של המוזיקה שלנו ועל דרכה העתידית. "המוזיקה החסידית תמשיך להתפתח, אני בטוח בזה" אומר לנו יהודה צ'יק לסיום, "אני נרגש לחלוק את התפתחות המוזיקה עם כלל הציבור, ואני בוודאות אמשיך לתרום את חלקי למוזיקה המיוחדת שלנו, שכל מטרתה בסופו של דבר היא לקרב את עם ישראל אל אבינו שבשמים".

תזמורת להבה/ פרופיל: יחיאל גרינברג

כבר קרוב לחצי שנה מאז ייסד את "תזמורת להבה". הוא זוכה לאהדה ותגובות חמות, ותזמורת להבה צוברת תאוצה.  לתזמורת קהל מגוון מכל קצוות הקשת, והדגש שיחיאל גרינברג שם הוא על יוקרה ומקצוענות. ימי בין המצרים תשס"ו יצאנו לבדוק מה המצב היום בשוק. פגשנו את יחיאל גרינברג, ושוחחנו איתו על הפרישה משלהבת, ובכלל, על האיש שהקים ועמד מאחורי תזמורת שלהבת עד לפני כחצי שנה.

מיכל קורן

תזמורות רבות רואות את תקופת שלושת השבועות כזמן להתחדש ולהתארגן. וגם לנוח קצת ממש לפני שמגיעים הימים הטובים.  את יחיאל גרינברג אני פוגשת ממש סמוך לתשעה באב, ובין פגישה לפגישה הוא מתפנה לספר לנו על סיפור ההצלחה של להבה.

על  תזמורת שלהבת

יחיאל גרינברג הקים את תזמורת שלהבת, האווירה והסגנון בשלהבת נולדו בעקבותיו ואת מרבית השירים המצליחים בדיסקים כמו ניגון "ייממי" של חיים דוד סרצ'יק ,"זכרני נא" ועוד, הכניס הוא לשוק החסידי. שנתיים לאחר שהקים את התזמורת הצטרף גלעד כשותף.

מדוע בכל זאת החלטת לפרוש?

"לאחר תקופה של מספר שנים בהם הרגשתי שהתזמורת דורכת במקום, ובעקבות חילוקי דעות רבים עם גלעד בכל הנוגע להתחדשות וסגנון הנגינה, נאלצתי לפרוש ולהקים תזמורת משלי. החלום שלי היה לבצע שינויים בתוך תזמורת שלהבת אולם משהדבר לא התאפשר לצערי, החלטתי לעשות זאת עם צוות חדש". "להבה" היא נבחרת מקצועית של נגנים מדהימים שמתכוונים לתת מענה לכמה סגנונות בחתונה אחת, ולהופיע במגוון מגזרים.

זמר הבית של "להבה" - ירון בר עם מנדי ג'רופי                     תזמורת "להבה" בהרכב מלא 

על הסינגלים החדשים

התזמורת הקליטה לאחרונה שני סינגלים ראשונים מתוך דיסק שלם שיצא בעז"ה בקרוב. ניתן להאזין לשירים באמצעות הלינק שמופיע למטה. שיר אחד הוקלט על המילים "ע"י ניגונים ומחיאת כף מתמתקים כל הדינים" ע"פ מילים של ר' נחמן מברסלב בלחנו של הרב יצחק גינזבורג מכפר חב"ד. השיר זכור היטב מתקופת ההתנתקות, והוא זוכה לאהדה רבה כמו השיר "זכרני נא". השיר הזה הפך ללהיט ענק ואין כמעט חתונה היום במגזר הדתי לאומי שהשיר אינו מתנגן בו. יחיאל מקווה שהשיר יתנגן במהרה גם בחתונות של המגזר החרדי.  הניגון השני שהוקלט נקרא "ניגון נשמה"  של הרב שלמה קרליבך, ניגון זה הוקלט בעבר ע"י שלמה כץ ולאחר מכן ע"י אוהד מושקוביץ והקינדערלך, ותזמורת להבה הקליטה את הניגון בקצב סוחף ומלהיב המזכיר מאוד את ניגון הייממי .

על התזמורת וההרכב

התזמורת מונה שישה נגנים וזמר (ירון בר) וכאמור, שמה דגש מיוחד, על יוקרה ומקצוענות. המוסיקה שהיא מנגנת כוללת הכל- מוסיקה חסידית ישנה ומודרנית, הרב קרליבך, ניגונים והרבה נעימות מדהימות (ב-12 סוגי חלילים)שטרם נשמעו במגזר הדתי! בהרכב שני גיטריסטים, חצוצרה וחלילים, סקסופון או טרומבון, קלידים, תופים וזמר. דגש נוסף שמה הלהקה על כל עניין החופה ובשעת הליווי והברכות- כחמישה נגנים מנגנים ושרים בכמה קולות והופכים את החופה למעמד מרגש וייחודי. לשאלתי, מדגיש יחיאל כי סגנון הנגינה בשעת הריקודים אינו סגנון "אלטרנטיבי" אלא חסידי מובהק מקצועי וסוחף, אבל בזמן האוכל ובזמן השירים הקופצניים שבסוף הריקודים ישנה חדשנות רבה שגורמת לקהל להתאהב ולהתרגש...

לפי כמות החתונות בזמן כה קצר אני מאמינה שהצוות החדש של תזמורת להבה עומד להיות ללא ספק בזמן הקרוב הלהיט הבא בחתונות ובשוק המוסיקה החסידית, תרשמו זאת לפניכם. אגב, את מס' הפלאפון של יחיאל ניתן למצוא ע"ג עטיפות הדיסקים של "הנשמה לך".

מתוך הגליון הבא/ קול מהצפון: אליעד אליהו

מיכל קורן

"בחודש האחרון אני זוכה לשיר רק בין האזעקות והפיצוצים ממש בתוך המקלטים. אני יוצא עם הגיטרה ושר-  מנסה גם להרגיע את הסובבים אותי. בכלל כל המצב הזה לא כ"כ חדש בעבורי במהלך שירותי כסולן ללהקת פיקוד צפון הייתי שר הרבה בין הקטיושות בחדרי הביטחון, במטבחים ובמקלטים. אני משתדל לא להשקיט את המוזות למרות שהתותחים עדיין רועמים והאזעקות מעירות אותנו לפנות בוקר". אומר אליעד אליהו בראיון מיוחד ל"חסידיניוז" שיתפרסם במלואו בעז"ה בגליון הבא.

אליעד אליהו מגיע אלינו מעכו, עוד עיר שנמצאת עתה בקו האש וסופגת אליה את הקטיושות שנאסרללה מעביר עלינו. בלהקת פיקוד צפון הוא הוציא את השיר "קול מהצפון" כשיר תפילה לצפון  איש לא חלם אז כמה אקטואלי זה יהיה להיום. הימים ימים של מלחמה בין אזעקה לקטיושה שם בחדרי ביטחון ובמקלטים הוא שר-  מנסה למצוא הרמוניה בין האזעקה אחת  לקולו הערב הוא היה. שם גילה את האמת והחליט לחזור בתשובה. יש לו קול אדיר מיוחד ונעים ולפני לא הרבה זמן הופיע באלבום בכורה "שירת האל".

דיסקים לצפיה

"האוצר מסיני" – סרטו החדש של יהודה גרובייס. אבי בן ארי, יהודי אמריקאי, הגיע לסיני למטרה אחת- למצוא את האוצר האבוד של משפחתו שנעלם לפני מאות שנים במדבר. סעיד הבדואי הזקן הופך לשותפו בעל כורחו, כשהוא מנסה לגנוב את ארנקו ונתפש על חם. עניינים מסתבכים כשהם חודרים לאזור של השבט הארור- שבט שקולל לפני מאות שנים וידוע באכזריותו. עדל, בנו חם המזג של ראש השבט ולוחמיו האכזריים נחושים לעצור את הפולשים, אבל אבי אינו מתכוון לוותר על האוצר, שגם יסביר את הקללה הרובצת על השבט. סרט הרפתקה ופעולה המשולב במרדפים עוצרי נשימה ומעביר מסרים וערכים חינוכיים החשובים לצופים. אלבום כפול במחיר אחד, למרות ששוה לפחות שניים... הפצה: גרינטק.

האחים כהן וחצי מגישים את "חרב דוד" – שוקי (שם בדוי כמובן), סוכן המוסד מהסרט המצליח "הרפתקה בפראג", נשלח לבצע משימה חשאית בבודפשט. המטרה: חיסול מדען העובד בשורות האויב. אבל אז הכל מסתבך. שוקי נתקל בקשיים במשימה ותוך כדי מתגלה מפת אוצר יהודי עתיק בהונגריה. ארכיאולוג ישראלי מפורסם יוצא לחקור ביחד עם שני חוקרים אירופאים המחפשים גם אחרי האוצר ובמקביל חובב עתיקות הונגרי בעל עין אחת ועוזרו הארגנטנאי יוצאים גם הם בעקבות באוצר. כולם רוצים את האוצר המסתורי. בכל מחיר. מי יגיע ראשון? ואיך שוקי הסוכן קשור לכל זה? כל זאת ועוד בשני החלקים הראשנים של הסרט "הרפתקה בבודפשט" ו"כנגד הזמן". החלק השלישי בדרך...  שווה כל רגע. הפצה: גרינטק.

"אורות גבוהים" – סרט דרמה חדש מבית "אגם הפקות". אדם פשוט ועממי, החי מן היד לפה נקלע לארוע מסעיר אשר בו מצליח להציל נפש מישראל. השכר שהיה אמור לקבל נגנב ממנו. אך למרות זאת פעולת ההצלה משנה את חייו ואת חייהם של רבים אחרים. במרדף אחרי הגנב שנעלם עם הכסף, המשתרע לאורך המדינה עד לשדה התעופה שזורים מתח ומוסר השכל עד לסוף המפתיע. העלילה נוגעת בבעיות כמו מהות הגבורה ומשמעות הכסף בחיים מול נאמנות ויושר. הפצה: גרינטק.

"המתחזים" – סרט דרמה חדש מבית חברת ההפקות הוותיקה "גל דיסק". נמרוד ניצן – האיש בעל אלף הזהויות, מנהיג המבצר וראש המפלגה שרואה הכל ובוחש בכל, צץ תמיד תמיד במפתיע וטורף את הכל הקלפים – מול שלמה ברקו המנסה לקרוא תיגר על נמרוד שותפו לשעבר ומשלם על כך מחיר אישי כבד ביותר- בנו שלמה ברקו, שנכנס לתוך לוע הארי תוך גילוי אומץ לב נדיר, מסתבך במלכודת אימתנית שבמהלכה עובר "פרמוט מוחי" שהופך אותו לאדם אחר... עד שבסוף נקלעים לדרמה מרטיטה ומתמשכת שהופכת את הקערה על פיה. הפצה: גרינטק.

"סידיש 57" לחודש מנחם אב עם מנחם טוקר וקובי סלע. מצב מלחמה- מצפון או מדרום תפתח הרעה, קליפ- אפרים מנדלסון ובנו בדיסק חדש, ברק כהן בקליפ "בגן השושנים", תפוצות- יהדות אזרבייג'אן, בטחון – תערוכת בטחון 2006 ועוד. 

חסידודון: חידון המוזיקה החסידית.

חזרנו. מפתיע. לא? אז זהו. עונה חדשה של חסידודון בגירסא משופרת עם קצת שינויים. (שימו לב כתובת חדשה) החידה החודש מתבססת על הגליונות האחרונים, אז לא כדאי להשאיר אותם במחשב ולא למחוק. השאלה היא איזה שיר מופיע במקביל בארבעה דיסקים חדשים שיצאו לאחרונה. (רמז: שלושה מהם סוקרו בגליון הקודם). מה הוא השיר, ומה הם ארבעת הדיסקים?

תשובות יש לשלוח עד כ"ב בחודש לכתובתינו החדשה [email protected] . בין הפותרים נכונה יוגרל דיסק. שאלות , פתרונות, תלונות ומענות אתם מוזמנים להפנות לדוא"ל של חסידודון- [email protected] . נא לציין בשורת הנושא את הפניה (פתרון לחסידודון, שאלה לחסידודון, בקשה וכו'). זה עוזר ומקל עלינו.

בהצלחה לכולם!

לחצו כאן כדי להשתתף ב"חסידודון".                      

אודות ותודות:

כותבים ומשתתפים: יוסי אשרי, שניאור ג'רופי, יהודה צ'יק, יחיאל גרינברג, אליעד אליהו, חיים שמעיוביץ, דוד פרוידיגר, בני יפה, חני שוורץ, יונתן כץ, קובי רוטמן, פיני פרוינד, מיכל קורן. עיצוב: יעקב בן דוד. לוגו: לב-טוב גרפיקה.

תודה מיוחדת ל: אריאל וולף, קובי סלע, מנחם טוקר, פרסומי ניסא, נועם הפקות, גל-פז חמ"ד הפקות, גרינטק שיווק, שמח מיוזיק, הינדיק הפקות, לחיים הפקות, יוסי אייזנטל, שימיקס, סטודיו רוט, שרון דניאל הפקות, שלום טויטו, יעקב לוי, עוזר דרוק, אלעזר פרץ, ליאור גבאי, תומר כהן, ישראל מיוזיק, מורשת, מינדי והחבר'ה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חדשות אנש עולם הנגינה > חדשות המוזיקה החסידית - גליון 59 - מנחם אב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext