| נשלח ב-12/8/2006 21:35 |
|
| |
ערביי ישראל
מסכנים שכמותם . הם כל כך מקופחים, שכשאני הולך לקרוע את ה*** שלוש שנים כדי לשמור עלי, על משפחתי ועל עם ישראל מפני הרצחנות שלהם ושל אחיהם, הם הולכים לאוניברסיטה ולומדים איך לדפוק אותי.
כל כך מקופחים , שכשאני נאלץ ללכת למילואים, הם "מפגינים" עם דגלי אש"ף החמאס והחיזבאללה, זורקים אבנים, בקבוקי תבערה ומוטות ברזל, או סתם מסייעים לביצוע פיגועים נגד המשפחה והחברים שלי.
כל כך מסכנים , שלמרות שהם מהווים 20% מאוכלוסיית המדינה, הם זוכים ב-50% מתגמולי הביטוח הלאומי. הם כל כך אומללים, שגביית המיסים במגזר הערבי היא מגוחכת, והנתונים על כך ידועים לכל מי שמעוניין לדעת אותם. מילא שמדובר במיסי המדינה כמו מס הכנסה ומע"מ, אבל הם גם לא ממש טורחים לשלם את המיסים העירוניים שלהם, ועוד מצפים מהממשלה לכסות את הגירעונות שהם יוצרים.
כל כך מקופחים , עד שברשויות המקומיות שלהם הם מעסיקים את כל החמולה, וכל שתי דקות דורשים ומקבלים מענקים מהממשלה כדי שהרשויות לא יקרסו.
ואם מענק כזה יתעכב אפילו ביום, זאת כמובן ההוכחה לכך שישראל היא "גזענית".
כל כך מופלים , עד שכל המגזר הזה חי בבתים צמודי קרקע, יעני וילות, ולמעשה - טירות ענק. מאות אלפי בתים במגזר הערבי נבנו שלא כחוק, ואל תספרו לי ש"אין להם תוכניות מתאר". אין תוכניות, כי הם לא עושים שום צעד בכיוון של תכנון המרחב העירוני. אם אתם לא יודעים, ועדת התכנון המקומית היא זו המאשרת תוכניות מתאר מקומיות, וזו האחריות של הרשויות המקומיות הערביות לדאוג לאנשיהם. אבל הרבה יותר קל לבנות בניגוד לחוק בישראל. אף אחד הרי לא מעז להרוס בית של ערבי, בעוד שאם אני רק אתקין פרגולה או אסגור מרפסת שלא כחוק, יעמידו אותי לדין ויחייבו אותי בהוצאות ההריסה ובהוצאות משפט, בנוסף על הקנס.
כל אחד מהם חי על ג'בל משלו כאילו האדמה היא משאב לא מוגבל בארץ הזו. תושבי סכנין מתלוננים על "הפקעת אדמות". הם רק שוכחים לציין שבסכנין חיים 20 אלף איש על שטח של 8,000 דונם, בעוד שברמת גן לדוגמא חיים למעלה מ-150 אלף על שטח של 12,000 דונם שרבע ממנו הוא פארקים וגנים. חיים טוב, הערבים. מספיק לנסוע בוואדי עארה ולראות על איזה שטח יושבים יישובים כמו אום אל פאחם ומוסמוס.
הם כל כך מסכנים , עד שישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון שבה ערבי יכול לבחור ולהיבחר בבחירות דמוקרטיות חופשיות, שבה ערבי נהנה מכל החירויות האזרחיות שבמדינות ערב אנשים אפילו לא חולמים עליהן, ושבה ערבים יכולים להפגין בלי לחטוף כדור בראש. ולמי שעוד לא הבין - מה שקרה כאן באוקטובר 2000 לא היה "הפגנות", אלא סיוע פעיל לאויב שפתח באותם ימים ממש במלחמה נגד ישראל. בכל מדינה אחרת, אוכלוסיה שהייתה מנסה לחסל את אזרחי מדינתה-שלה בכבישים באמצעות אבנים, בקבוקי תבערה, מוטות ברזל ונשק חם הייתה סופגת 13,000 הרוגים, ולא 13.
הם כל כך אומללים , עד שמותר להם להזדהות בגלוי עם הגרועים שבאויבינו - איראן, חיזבאללה, החמאס, סוריה, הג'יהאד האיסלמי וכל שאר הכולרות - ואיש אינו מעלה על הדעת ברצינות לדרוש מהם נאמנות מינימלית למדינתם.
הם כל כך מקופחים , עד שלעולם לא תראו שבמסגרת "איחוד משפחות" איזשהו ערבי יבקש "להתאחד" ב"פלסטין", "ירדן", "מצרים" או "סוריה". הפלא ופלא - תמיד תמיד הם מעוניינים להתאחד דווקא במדינה ה"גזענית" הזו! באמת מעניין. אולי כדאי שמישהו ייתן פעם את דעתו על התופעה המרתקת הזאת.
הם כל כך מופלים , עד שבכל מדינת ישראל לא תמצאו ערבי אחד שמוכן לעבור ל"פלסטין" - מדינה שבה כל האזרחים הם בני עמו, דוברים את שפתו, מאמינים בדתו ומנופפים בדגל האהוב עליו. הם אפילו לא מוכנים להישאר במקומם ושגדר הגבול תעבור ממערב להם ותשאיר אותם בשטח "פלסטין", בלי שייאלצו לעזוב את הבית. אפילו תושבי אום אל פאחם - רובם תומכי התנועה האיסלאמית וההסתה האנטישמית של ראאד סלאח - אינם מוכנים לשמוע על האפשרות שהגדר תעבור ממערב להם והם יסופחו ל"פלסטין" על בתיהם ורכושם. אבל הרי הם "פלסטינים", לא? והרי לא טוב להם במדינה יהודית "גזענית", לא?
מה לעזאזל קורה כאן?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2006 20:10 |
|
| |
אזרחית שלום
"התורה לא נשארת בעלת חוב" זה המשפט הכי חזק ששמעתי השנה ושמחתי לקרוא את המשפט הזה ובמיוחד בהקשר שהרבי הביא אותו.
אמא שלי סיפרה לי שהיתה סדנא עם טובי בראונינג ושם טובי שאלה "איפה אתה רואה את המלחמה אצלך" - שאלה שחשבתי עליה הרבה זמן .עדיין אין לי תשובה. אולי אם הייתי בסדנא טובי היתה מראה לי - מכריחה אותי למצוא תשובה.
בכל אופן אין ספק שהאדם הוא עולם קטן וכל מה שקורה בעולם הגדול יש בעולם הקטן - האדם וכל תנועה בעולם הקטן משפיעה על העולם הגדול.
בכל אופן זה לא עומד בסתירה שצריך לעשות מה שכתוב בתורה בענייני שלום ובטחון בארץ. "אם בחוקותיי תלכו....ונתתי שלום בארץ" מכאן היה אפשר להבין שאם באים אוייבים להילחם בנו התורה הייתה מצווה אותנו להדר במצוות א ב ל התורה מצווה אותנו להילחם עפ"י הטבע בכליי זיין וכו'. שני הערוצים נכונים ואמיתיים כי שניהם מובאים בתורה. לעניות דעתי לא נכון להפריד בניהם. נכון שצריך להתחזק בקיום תורה ומצוות ואחדות ואהבת ישראל והכל ראשית בבית - בית מקדש קטן ויחד עם זאת חייבים לצאת למלחמה עפ"י תורה עם צבא וחיילים וכו'.
יש אנשים שמטבעם נוטים ללחימה - מצד האופי שלהם ולכן הם שמים את הדגש על הפן הזה ומוצאים לו סימוכין ויש אנשים שמטבעם נוטים לא להילחם ולכן שמים את הדגש על הפן של חיזוק היראת שמיים והשלום הפנימי שיביא את השלום הכללי וגם הם מוצאים סימוכין לכך.
ובדיוק עכשיו בתניא מובא העניין של "עבודה" בעמוד קי"ח : "אך לשון עבודה אינו נופל אלא על דבר שהאדם עושה ביגיעה עצומה נגד טבע נפשו רק שמבטל טבעו ורצונו מפני רצון העליון ב"ה"
אז למי שיש נטיה דוקא להילחם צריך לעבוד ביגיעה עצומה נגד טבע נפשו ולשים דגש על תפילה והידור בקיום מצוות וכו' ..ולהיפך ..מי שנטית ליבו לא להילחם .....
אפילו בזמן גזירת המן הרשע מרדכי היהודי פעל בו זמנית בשני הערוצים - תפילה וחזרה בתשובה והישתדלות בדרך הטבע אצל המלך..
זו מערכת של גם וגם לא של או או
היה מי ששאל את הרבי למה הוא מדבר על פוליטיקה וכל מיני עיניינים שלא קשורים לתורה אפילו בשבת והרבי ענה שארץ ישראל זה לא פוליטיקה והשלימות היא כשעם ישראל ארץ ישראל ותורת ישראל כולם שלמים.זה מעין משולש שווה צלעות.
אני חושבת שהסדק שנפרץ בקיום ושמירת הערכים היהודים הוא שהביא לקרע גשמי בארץ ישראל וממילא הוביל לבלתי נימנע - קרע בעם. אחד תלוי בשני.אני ממש מרגישה כך.
המדינה במהלך 60 השנים הלכה וסדקה בכל הקדוש לעם ישראל זה התחיל בחילול שבת רישמי (מה שפעם אסור היה לחלל שבת - ואפילו ממשלת רבין נפלה בגלל חילול שבת) ואח"כ יבוא ומכירת טריפות ואח"כ מכירת חמץ בפסח בפרסיה וכו' וכו' מדחי לדחי עד שהיום כבר בתעודת זהות לא מציינים "יהודי" כי זה גיזעני.... בסדק הזה שניפער לכדי חריטה ענקית ופצע מדמם הכשירו את הקרע בחבל ארץ הקודש - "היתנתקות" - ממש מילה חזקה לתיאור מצבינו.. ואת הקרע בעם אני לא רוצה לתאר.אני ממש עצובה וחסרת תיקווה במתכונת של היום אני מאמינה שרק משיח יכול לאחות את מה שעשינו לעצמנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2006 13:24 |
|
| |
ודר"א, אם את מבקרת שמאלנים על זה שהם כביכול לא מתגייסים לקרבי, למה שלא תבקרי את החרדים על זה שהם מעודדים אותנו להילחם בערבים, למרות שאין להם ילדים בצבא, לכן אין להם סיכןון במלחמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2006 13:18 |
|
| |
"ולעומת זאת עכשיו, כשאנחנו עושים כל מה שהעולם אומר, מגרשים את אחינו והורסים את חייהם, נפרדים מעוד ועוד שטחים עד שלא יישאר כלום לתת במו"מ"- למשפט הזה אני לא מתכוון ברשותך להתייחס כי כבר דיברנו על זה מספיק ונצטרך פשוט להסכים שלא להסכים. הדיון בזה מתחיל לשעמם אותי. מצטער.
את רואה הכל בשחור או לבן. אצלך זה או שאנחנו עצמאיים או שאנחנו עבדים של העולם. רק הבהרה, ברור שעדיף עצמאיים. עובדה שנייה, בעולם של היום אין כזה דבר עצמאות- גם ארה"ב לא עצמאית לגמרי, כי כל מדינה תלויה בדעה של שאר המדינות, בנפט של שאר המדינות וכן הלאה. אין לי מה להגיב על הדברים שלך כי את פשוט הקצת אותם עד כדי עיוות. יש אמת בדבריך, אבל במידה פחותה הרבה יותר.
תמיכת ארה"ב, לדעתי, מגנה עלינו בינתיים. היא גם הגנה עלינו ב-73' כשהרוסים תכננו להנחית לפה כוחות והאמריקאים איימו שאם יעשו כך, ישלחו גם הם כוחות לטובת ישראל. באותה מלחמה הם גם שלחו לנו "רכבת אווירית" של ציוד. מה שאני מנסה לומר זה, שאין דבר טוב מוחלט ורע מוחלט בעולם (אלא אם כן את מאמינה באלוהים), לכל דבר יש גם דברים טובים וגם דברים רעים. לדעתי האישית, אנחנו לא יכולים להינתק מדעת הקהל העולמית וצריכים רק לנסות להעביר אותה לטובתנו. ביבי יכול לעשות את זה מעולה למשל- הוא דובר מעולה.
ולא נראה לי שאחרי אנטבה הם שנאו אותנו.. אחרי הכל שחררנו גם טייסים צרפתים, וכולם התפעלו מיכולתו של צה"ל..
כל הכבוד שחזית זאת מראש. אני בתחילת המלחמה חששתי מכניסה קרקעית בגלל האבידות, אך באמצע בערך כבר תמכתי בה, כי לא היה נראה שאנחנו מכריעים את המלחמה. עכשיו זה תלוי מה ניסית להשיג. לי עד עכשיו אין מושג מה היו מטרות הלחימה. כשפרצנו בה אמרו שנחסל את החיזבאללה- חיסול ארגון טרור אי אפשר לעשות מהאוויר. מצד שני, עכשיו ראשי הצבא אומרים שהישגי המלחמה הושגו בשבוע הראשון מהאוויר, אז אין לי מושג כבר מה נכון. אני אישית מעדיף לא לדבר על דברים שאני לא יודע את כל פרטיהם, ולחכות לממצאי ועדת חקירה.
ויש לי שלוש הערות לסיום:
1. דווקא המורות לא השפיעו לי על הדעה, לא שהאחרונה לא ניסתה. הדעה שלי עוצבה ברובה ע"י המשפחה וע"י דיונים פנימיים שלי.
2. נמאס לי להסביר את זה, אז זו פעם אחרונה: "ואז תוכלו גם אתה וחבריך לרקוד על הגגות. סוף סוף נפטרתם מהיהדות."- "...קריאה למחיקת הרוב היהודי שהיא בגידה באופיה היהודי של המדינה." הציטוט השני הוא ציטוט שלי מההודעה הראשונה שלי באשכול הזה. אני לא יודע מי את חושב שאני, אבל ניסיתי כבר להסביר לכם שאני לא שמאלן קיצוני, אמא שלי לא ערביה ואני לא מנשק ערבים. אני תומך במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. אבל אני פשוט לא קיצוני, אז אני תמיד מנסה לאזן. בגלל שכולכם לא שמים על העובדה שזו מדינה דמוקרטית בהודעות שלכם פה (יכול להיות שבמציאות אתם שונים), אני מנסה לאזן אתכם. לו הייתי נכנס לפורום של שמאלנים הם עוד היו קוראים לי פאשיסט. לו היית אומרת לי, בניגוד לרצוני, לבחור באחד משני משטרים: פאשיסטי לאומני, או קומוניסטי שוויוני, הייתי בלית ברירה זורק את הדמוקרטיה לפח ובוחר במדינה יהודית, אבל החיים הם לא שחור ולבן! תמיד יש נקודת ביניים.
3. לו היית מכירה אותי, היית יודעת שאני בנאדם מאוד מאוד רגוע, ונדיר שאני מאבד את שלוותי. לא הייתי עצבני בהודעה הראשונה שלי, למרות מה שאזרחי חושב, לא הייתי עצבני כשקראתם לי יפיוף, אפילו לא הייתי עצבני כשקראתם לי רוצח, אבל עכשיו הצלחת לעצבן אותי!
"ולמען מטרה קדושה זו אנחנו מסכנים והורגים ופוצעים חיילים שלנו (פלא שצעירי השמאל, שממליצים לנו לעשות זאת בפה מלא, לא מתגייסים לקרבי? הם יודעים למה) "
חברים שלי הם ברובם שמאלנים. מבין החברים האלה, שניים הולכים לטיס, אחד הולך למטכ"ל. כל חבר שלי, למעט אחד (מגדיר עצמו כמרכזי), הולכים לקרבי אם הם מתאימים לקרבי. אני בעצמי לא הולך לקרבי כי יש לי בעיה בברך. במלחמה הזו אחוז הקיבוצניקים שמתו ביחס לאחוז הקיבוצניקים שיש במדינה היה גבוה, כי הם מתגייסים ליחידות ממש קרביות ואיכותיות!
אחי! אחי! התגייס לפלס"ר 501, סיירת של שריון, ולחם במשך כל המלחמה בלבנון וחילץ גופה של חייל מהיחידה שלו מלבנון, אז אל תעזי לומר ששמאלנים לא משרתים בקרבי!! את יודעת איך הבית שלנו השתגע במהלך במלחמה הזו מדאגה?!?! מאיפה יש לך את החוצפה להכליל בגלל קומץ של שמאלנים קיצוניים (שגם אני לא אוהב) ולהכתים קבוצה גדולה מהעם שלך! מה קרה? פתאום לפחות חמישית מהעם שלך לא פטריוטי?!? איפה היית בלעדי? ואיפה אני הייתי בלעדייך? כולנו אחים! כולנו משרתים באותו צה"ל! ושלא תחשבי לרגע אחד שאת אוהבת את המדינה הזו יותר ממני ושרק את מוכנה לתת את החיים שלה למענה! אז תעשי לי טובה, ואל תכפישי לוחמים, אחייך, רק בגלל שהם מחזיקים בדעה שונה ממך!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 17:37 |
|
| |
לא התכוונתי שצריך להיות איש צבא כדי להבין מה צריך לקרות ואיך, רק אמרתי שבגלל שאנחנו לא נחשפים יומיומית לנתונים צבאיים, אנחנו לא יכולים להיות בטוחים מה נכון מבחינה בטחונית ומה לא. ואני אתן דוגמא מהמלחמה האחרונה: אני אישית חשבתי שצריך להתחיל בתקיפה קרקעית ותהיתי למה אולמרט מהסס. בסוף המלחמה אמרתי שיכול להיות שאולמרט חשש שיהיו יותר מדי הרוגים לנו במתקפה קרקעית ולכן היסס. כלומר, בגלל שלא הייתי בדיונים של הדרג הצבאי והמדיני,לא ראיתי את התחזיות של מה יקרה אם תהיה פלישה קרקעית, לכן אמרתי לעצמי שאני לא במצב לשפוט, כיוון שאני לא יודע את כל הפרטים. ועדת חקירה שתוקם אמורה לשפוך אור על כל העניין, ואחריה אדע יותר אני מקווה. דר"א היום חלק מאנשי הצבא אומרים שהמתקפה הקרקעית בימים האחרונים, בה נהרגו 33 איש, הייתה מיותרת.
בקשר לתורה: התורה לדעתי היא דבר חכם. הבעיה שלה היא שכל דבר בה יכול להתפרש לפחות בשני אופנים, וזה נכון לגבי כל ספר דתי. בקוראן למשל לא כתוב בשום מקום בפירוש שצריך להרוג יהודים- זוהי פרשנות שנבעה מהמצווה בקוראן לאסלם את כולם. רוצה עוד דוגמא לפרשנות: "לא תאכל גדי בחלב אימו". מהמשפט הזה הגיעו למסקנה שאסור לאכול בשר וחלב ביחד. זה לא מה שכתוב, זו פרשנות. אולי נכונה, ואולי לא. וכל התורה ככה. הרי יש מספיק פרקים בתנ"ך שמדברים על אהבת הגר החי עמך ועל רדיפת שלום. אשמח אם תסבירי לי מה זה סימן שכ"ט שו"ע, כי אני לא יודע מה זה.
ויש מצב לטרנספר של יהודים. אם זה נכון או לא זה משהו אחר, אבל יש מצב לזה וכבר היה..
דר"א, אנחנו לא מתקדמים לשום מקום. הגענו לשלב שאנחנו סתם מתווכחים על אותו דבר ומוסיפים יותר ויותר סימני קריאה. סימני קריאה לא ישכנעו לא אותי ולא אותך.
צר לי שאת קוראת לי רוצח. קריאות מסוג כזה כבר הביאו לרצח בעבר. את יכולה לומר שטרנספר של יהודים הוא לא מוסרי והוא פשע, אבל רצח זה כבר מוגזם, כי רצח זה רצח. לפחות לדעתי.
ומה שהכי חשוב לי להגיב לך זה זה: כל הכבוד על שהצלחת לשכתב את ההסטוריה! בגלל מה שאמרת על הקסאמים, הלכתי לאינטרנט ובדקתי שוב, למקרה שאולי אני טועה. באתר ויקיפדיה נרשם כך (עבור הערך "קסאם"):
ב-28 ביוני 2004 נחתה רקטת קסאם בסמוך לגן ילדים בשדרות, וגרמה לשני הרוגים ולתשעה פצועים.
ב-29 בספטמבר 2004 נחתה רקטת קסאם, אחת מתוך מטח של שלוש רקטות, בסמוך לבית מגורים בשדרות, וגרמה לשני פעוטות הרוגים ול-27 פצועים. בעקבות הירי החל מבצע ימי תשובה.
ב-21 בינואר 2005 נחתה רקטת קסאם בשדרות. אלה אבוקסיס, בת 17, שזינקה להגן על אחיה הקטן, נפצעה אנושות. כעבור מספר ימים היא מתה מפצעיה.
ב-1 ביוני 2005 נחתו שלוש רקטות קאסם בישובי צפון השומרון. לראשונה נורתה הרקטה מיישובי הגדה.
ב-7 ביוני 2005 רקטת קאסם פגעה בבית אריזה ביישוב גני טל והרגה שני פועלים פלסטינים ופועל סיני אחד.
ב-17 ביוני 2005 נחתו 4 רקטות קסאם על יישוב נתיב העשרה שמצפון לרצועת עזה. מהירי נהרגה דנה גלקוביץ', בת 22.
יש עוד אירועי נפילות קסאמים אחרי הקיץ של 2005, אבל הכנסתי רק את האירועים הנ"ל, כיוון שהם קרו לפני ההנתקות (קיץ 2005). את מוזמנת להיכנס בעצמך לדף ולראות גם את הנפילות שאחריה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A1%D7%90%D7%9D
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 16:21 |
|
| |
גונידוב, אף אחד לא צריך להיות איש צבא או מנהיג דגול כדי להבין מה קורה כאן או מה צריך לקרות ואיך. כפי שנשמע מדבריך את השכלתך אתה רוכש מהתקשורת ולכן מסקנותיך הן כאלה. אוצר המילים שבהן אתה משתמש מעליבות ופשוט רוצחות יהודים.כן , כשנותנים לגיטימציה לטרנספר יהודים ומסבירים שליהודים אפשר לעשות את מה שלא בא בחשבון לעשות לערבים זה ממש רצח!!!! משפיל אותי אישית שהיהודים עושים לעצמם את מה שהגרועים באויבינו לא עשו , או מדויק יותר - לא הצליחו לעשות. דעת הקהל מעניינת את סבתא של אפריים הדייג , מבחינתי. "עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב". מבחינתי רק מה שכתוב בתורה אמת מוחלטת. ועפ"י הכתובים צריך לנהוג. לעת עתה אני מכירה שלש מצוות : 1. "הקם להורגך השכם להורגו.". 2. סימן שכ"ט שו"ע. (ושכחתי את המצווה השלישית.) בכל אופן תתעורר .....אין מצב לטרנספר יהודים!!!!!!!! ואם אתה אומר שקאסמים היו עוד לפני ההתנתקות אז תפרסם את זה באתר של כוכב נולד במדור "כשרונות צעירים" - בטוח תזכה מקום ראשון .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 15:02 |
|
| |
18
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 13:46 |
|
| |
הוא כתב שעוד מעט הוא מתגייס
חמודי וחכם הא?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 05:48 |
|
| |
גונידו, בן כמה אתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 02:25 |
|
| |
אני מצטער, היו מקומות שבטעות פניתי אלייך במין זכר. ובפסקה האחרונה, שורה שנייה זה אמור להיות: "למה שרשמתי פה" ולא "למה שרשמת פה"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 02:21 |
|
| |
בשבילך קראתי שוב את כל ההודעות שכתבו אראל ומגי אחרי שהתחלתי להגיב.
קודם כל, אני רק רוצה לומר לכם, שאף אחד מאיתנו לא איש צבא או מנהיג דגול, ולאף אחד מאיתנו אין גישה למסמכים צבאיים ומודיעיניים, אז שום דבר שאנחנו אומרים לא בטוח ומוחלט, אז אין צורך להתעצבן כל כך ואני חושב שזו טעות לדבר באבסולטיות.
בקשר למימון: כל מדינות ערב וחלק ממדינות המערב מממנות את הפלשתינאים. אני בספק אם מדינות כמו ארה"ב הן גם מממנות של המלחמה נגד ישראל.
בקשר למנהרות, יש מצב שאתה צודק, אין לי שום נתונים שיוכיחו או יסתרו את מה שאני אומר. אני יודע על קיומן של מנהרות, אבל לא אם הממשלה המצרית מסייעת להן. אם הדבר נכון, הייתי מצפה שהממשלה שלנו תעשה משהו ואפילו תבטל את הסכם השלום אם צריך, אבל זה לא קרה עדיין, אז בינתיים אני מניח שהטענה הזו איננה נכונה.
תאמין לי שאני אעדיף לעשות טרנספר לערבים ולא ליהודים, אבל המצב כרגע ודעת הקהל העולמית לא מאפשרים זאת. אם בעתיד נוכל לעשות שלום תמורת טרנספר של פלשתינאים זה יהיה עדיף. כרגע פתרון כזה אינו אפשרי, לכן אפשר לפנות לפתרון אחר. ופתרון אחר הוא טרנספר של יהודים.
"עד כמה שידוע לי עזה היא שטח של ארץ ישראל יותר מאילת וחיונית לבטחון"- אז לא בדיוק. עזה מעולם לא סופחה למדינת ישראל, ואילו אילת הייתה חלק ממדינת ישראל מאז קום המדינה. זכור לי שלפני ההנתקות אמרו ראשי הצבא שלעזה אין חשיבות בטחונית, בניגוד ליש"ע, ששם יש אזורים שהם טוענים שהם כן בעלי חשיבות בטחונית.
בקשר לקסאמים, שרמזתם עליהם, הם נורו עוד לפני ההנתקות. השוני בין לפני ואחרי הוא שהן הגיעו מעבר לשדרות ועד לאשקלון. אבל לא הנסיגה היא זו שגרמה לקסאמים, הם היו לפניה.
ובלי קשר לכל הויכוח, רציתי רק לומר, שאולי שלא במתכוון, פגעת בי כשקראת לי "יפיוף", אבל זה נסלח כי את לא מכירה אותי מעבר למה שרשמת פה, ופה אני באמת מצטייר מאוד שמאלן, אבל זה בגלל שכולכם ימנים. אבא שלי שירת בצה"ל ואני אשרת בצה"ל בקרוב מאוד. אני לא אוהב ערבים, אבל גם לא שונא אותם. גם אני תמכתי בפעולה קרקעית ובפגיעה באזורי אוכלוסיה בלבנון אם תינתן אזהרה מספיק זמן בראש (ונתנו אזהרה מספיק זמן מראש). אני מעדיף ש-100 פלשתינאים ימותו על חייל יהודי 1, אבל, כן, אני מעדיף גם שנשמור כמה שרק נוכל את ערכיה המוסריים של התורה, לכן איני תומך בהרג סתמי של פלשתינאים.
ושוב, אני לא בעד טרנספר של אף אחד, ואני מעדיף שישראל והעם היהודי פה ייפגע כמה שפחות מהסכם השלום, אבל אני מאמין שהמצב הנוכחי לא טוב. וששתי האפשרויות היחידות הן שלום עם ויתורים או טרנספר/הרג של שכנינו. שתי האופציות נוראיות, אך השנייה לדעתי באמת לא מוסרית.
לילה טוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 23:41 |
|
| |
גונידוב , אולי תקרא בעיון כמה פעמים את מה שכותבים לך מגי ואראל. נראה שאתה תקוע חזק. מה בעיה להבין שעם מצריים אין שלום כי אם מלחמה שקטה - הם מממנים את הפלסתינאים ויש מנהרות להובלת נשק וכ' וכ' אז תפתח ת'עניים ות'מוח . ואם ברור לך כל כך שצריך ויתורים כואבים למען השלום מה קשה לך שהויתורים יהיו מצד הערבים ובמקום לעשות טרנספר לבני עמך תטרנספר אותם. אהה יפיוף. אתה הומני. דואג לזכויות האדם . לא גזעני.שומר חוק.חחחחחחחחחחחחחח עד כמה שידוע לי עזה היא שטח של ארץ ישראל יותר מאילת וחיונית לבטחון אין צורך להוכיח, מספיק לבקר בנתיבות ואשקלון ואולי גם באשדוד ועוד מעט גם ברחובות ויבנה. חוצפה!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 22:32 |
|
| |
אני לא מבין למה אתה מתקיף אותי. אני מסכים עם מה שאתה אומר. הממשלה לא הייתה צריכה לפנות מתנחלים, לפני שהיא מצאה להם פתרונות דיור. אבל לא אני זה שצריך להיענש על הפאק הזה, הציבור היה צריך להעניש את הממשלה ההיא ולא לבחור בה שוב בגלל מחדל הדיור של המפונים. ועדת חקירה הייתה עוזרת גם כן, כדי שיוכלו להפיק לקחים. אבל התקשורת לא התמקדה במצוקות של המפונים. חוץ מעיתון הארץ שמדי יום פרסם את מצבה של משפחה מפונה, אף עיתון לא טרח לדבר על המפונים עצמם, ובטלויזיה הם בכלל לא הוזכרו.
ואני מבטיח לך שיש גם שמאלנים שחיים בקוי עימות, אבל זה נכון שרובם גרים במרכז. ואני אומר לך שאני מסכים לוותר על הבית שלי אם יעבירו אותי עם הקהילה שלי, אז למה אתה ממשיך להציק? עברת מספיק דירות בחיים שלי, ואין לי שום זיקה לאדמה או למקום מגורים. כל עוד מצבי הכלכלי-חברתי יישמר, אהיה מרוצה.
אה ודר"א, רק דבר אחד רציתי להגיד: חלק מהאשמה על זה שאין להם בתים (למרות שרובה לדעתי נופל על ממשלת שרון) היא אשמת המתנחלים. אמרו להם מראש שהם יפונו וביקשו מהם לעזוב את בתיהם, והם סירבו. אני לא תולה את כל האשמה בהם, כי אין מצב שיש 270,000 דירות/בתים פנויים במדינה, לכן זו גם אשמת המדינה שלא בנתה דירות/בתים. בנוסף לכך, הממשלה הכריזה על הבתים שלהם כשטח צבאי אסור, ובהיותם אזרחים, הם עברו על החוק והיו אמורים להיענש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 22:14 |
|
| |
"בקשר לזה שהם גרים בקרווילות, זה באמת בזיון. זה פאק רציני
של הממשלה שהם לא התארגנו כמו שצריך לקראת הפינוי! ולמה שהמתנחלים יעברו
במקום מישהו שכבר גר בבית?! זה טמטום. ככה אתה עוקר 540,000 איש מהבית
שלהם. אני מדבר על בניית בתים ל-270,000 איש." - אז בבקשה, קודם כל תבנה דירות חדשות ל- 270 אלף איש ורק אחר-כך תתחיל לדבר על פינוי.
"לקחת אחריות" הכוונה, שאם אתה חושב שצריך לעשות "ויתורים כואבים" בשביל
השלום, אז אתה צריך להשתדל שזה לא יכאב לאף אחד אחר מאלה שחושבים אחרת
ממך. אם, משום מה, אין לך זמן או כסף לבנות בתים ל-270 אלף איש, אז אל
תגיד "לא נורא, נזרוק אותם לקרווילות לכמה שנים עד שנבנה להם דירות", אלא
תתן להם את הבית שלך, ותעבור בעצמך לקרווילה, כך שהפגיעה בהם תהיה
מינימלית.
הצביעות הגדולה ביותר של השמאל היא שהם מדברים על "ויתורים כואבים למען
השלום", כאשר הויתורים האלה כואבים לאחרים, ולא להם! אני רוצה לראות
שמישהו מהם באמת יסכים לוותר על הבית שלו בשביל שלום, לא רק על הנייר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 09:35 |
|
| |
גונידו,
תודה על התיקון. חבל הסודטים, כמובן. ולא רק שהוא לא היה חיוני לצ'כיה - אלא גרו שם גרמנים מששת ימי בראשית, והוא היה מרוחק ביותר.
והמוצלח בכל העניין זה שצ'כיה עצמה ישבה בחוץ בזמן שמכרו אותה לגרמנים... אבל כאן אנחנו אלה שיוזמים...
אתה היית מוכן לעבור תמורת שלום אמת. יפה, נכון, מוסרי, כל הכבוד. אבל אתה מציע עכשיו להעביר אנשים מביתם ולהרוס את חייהם לעולם, לא תמורת שלום אמת אלא תמורת מלחמת אמת, אפילו לא תמורת שלום-לא-אמת, אפילו לא תמורת שלום-נייר ואפילו לא תמורת יריקה לכיוון היותך קיים בכלל.
מה בדיוק הרעיון והחכמה הגדולה בלסרב ללמוד מן ההיסטוריה ומן העובדות? כי זה מקלקל את התיאוריה החביבה שהוכיחה עצמה שוב ושוב ושוב ושוב כטעות?
הנפנוף של השמאל הוא תמיד השלום עם מצרים. אבל מה שמצרים עשתה עם מיליארדי הכספים שקיבלה מארה"ב תמורת שלום - זה להתחמש בטירוף, לשנייה לא לנסות לאושש את הכלכלה המזוויעה שלה. נגד איזה אויב בדיוק? האויב הציוני כמובן, ככתוב בפקודת היום של הצבא המצרי. ודבר שני שהיא עשתה זה להקים את צבא פלשתין.
כשאתה נלחם בפלשתינים, ידידי, אתה נלחם במצרים, איתה יש לך שלום אמת. ותמורת זה שקיבלת בתוך הבית שלך את צבא פלשתין - תמורת זאת רק נתת את אבו-רודס, שהיה מקור נפט חיוני, ואת כל סיני, שהיה טווח ביטחון שהציל אותך במלחמת 73.
הצורך-עיוועים שלך להיאחז בתיאוריה נגד עובדות לא היה מפריע לי אם לא היה גורם לאסון אחרי אסון ולעשיית מעשה הפשע הגדול ביותר שנעשה אי פעם על ידי מדינה כלשהי בעולם לאזרחיה.
אבל דומני שעבור השמאל התיאוריה של נסיגות תמורת שלום שווה בערכה המעשי לוויכוח עם פיקסו הוא צייר גדול או שזוכמיר צייר גדול ממנו. מדברים, מה יש?... אנשים בינתיים נהרגים, נפצעים, מגורשים, הכלכלה מידרדרת, הארץ נחתכת, פיגועים ברחובות, צבא מבולבל, השלטון יורד מדחי אל דחי... אבל יש תיאוריות יפות שכל כך חבל לזרוק, כי הן נשמעות כל כך נחמדות וכל כך מתקדמות וכל כך נאורות...
 |
|
|
|
|
|