זו שאלה שמופנית לגברים שבחבורה..(נשים בבקשה לא להפגע!) דנו פה בעבר מהו הלבוש הראוי..הטוב ביותר לבוא לפגישה ראשונה ובכלל לפגישות אבל השאלה שלי בנים מה הכי הפריע לכם?... ידוע שרושם ראשוני עושה הכול הייתי רוצה לשמוע מהצד שלכם..מה לא נראה לכם ומה לא מתאים ללבוש ואיזה מסקנות אתם מסיקים ישר על הבחורה.. מה כדאי להמנע וכאלה למשל: האם תפסלו על הסף אחת שתבוא מגונדרת יותר מידי עם כמות מופרזת של בושם וכו וכו או אחת שתבוא סבירה כזו אבל נראית קצת חננה...
בכל מקרה זה תלוי גם בהרבה סגנונות אשמח לשמוע את דעתכם...
נשלח ב-31/5/2012 21:59
הדבר שמפריע בפגישות - גישה לצניעות. היום הרבה חרדים עברו לצניעות ליטאי מודרני וזה מדליק נורה אדומה, לפחות אצלי. בהתיעצות אמרו לי שזה ענין של יראת שמים ואחרי החתונה הכל יכול להשתנות, ובאמת ובתמים האמנתי בזה עד היום, כשקראתי באשכל "האם את מתחתנת עם בעלך או עם חברות"
נשלח ב-25/5/2012 16:14
טוב..עוד לפני שהספקתי לקרוא את כל התגובות. משהו קומם אותי מאוד, אז אני חייב לשאול משהו את בחור ישיבה. נכון שהמקרה המדובר של הבחורה בלי גרביים היה לא בפגישת שידוך? או לחילופין אולי הבחור הגיע עם מכנסיים קצרים ונעלי בית?
נשלח ב-25/5/2012 15:42
מה מבין חמור במרק ירקות? מ'כפת לך מהם? תלבשי מה שבאלך ומה שנראלך..
נשלח ב-25/5/2012 14:16
.
נשלח ב-8/9/2006 00:56
בס"ד
ההודעות בנושא : האם אתם חרדים רגילים מבית או לא, נמחק ועבר לאשכול הסמול טוק כדי שלא יפריע את מהלך הדיון באשכול זה.
אני הייתי תמיד רוצה לראות בחורה לבושה יפה אבל צנוע ואני לא מתכיוון צנוע מבחינה הלכתית אלא צנוע מבחינה יוקרתית, והאמת שזה מה שקיבלתי. תודה רבה לקב"ה.
תוקן על ידי - אסיק_good - 05/09/2006 19:54:38
ת'אמת אכן הכרם ביבנה אם אני לא טועה מלא באמריקאים מפה לפה וגם קצת בחרדים עם כובע וחליפה וכו'...אבל שוב
כל אלה הם בראש ובדעה הרבה יותר מודרנית ולאומית ולכן אני יכול להבין את זה. ובמכון לב אכן לומדים גם חרדים
רגילים או כאלה שרוצים לשלב בין הקודש ובין החול אבל אתוש אני אחדש לך משהו אם לא ידעת...ראש הכולל אצלינו שמתעסק עם כאלה
שיצאו כבר לעבד או שמשלבים עבודה בכולל שלו הסביר לי משהו "חרדי אמיתי ישאר אמיתי איפה שיהיה" דהיינו
אחד שנשבר ברעיונות שלו או עקב יציאתו לשוק וללימודים וכו' החליף את מדיו הרי שיש מקום לשלל את היותו חרדי רגיל
מן המניין..לא אמרתי שכולם אמרתי שיש כאלה. פשוט אתה יכול לראת אברכי ובחורי ישיבות ששלבו את הקודש והחול
ע"י עבודה וכו' ושינו ממלבושם וממנהגם וסדרם הרגיל..אני מכיר הרבה שזה התחיל בלשנות לבוש והמשיך בלשנות מסדר
הלימוד והעיתים שנקבעו לתורה גם כאדם עובד. לעומת זאת אני נהנה לראת את אותם אלה ואפילו אנשים בקבע בצבא
שחרדים כיום שפשוט כל שעה ואפשרות שיש להם הם חוזרים לכולל או לחלופין את אותם חסידים שאתה רואה שבאו
עם הכובע וחליפתם הארוכה לעבודתם בין במפרכת ובין באותו משרד וכו' ואלו לטעמי יראי שמיים אמיתיים שנשארו כמות
שהם גם ללא מסגרת כולל האברכים הרגילה לילה טוב וחודש טוב
תוקן על ידי - בחורישיבה - 24/08/2006 0:18:41
נשלח ב-23/8/2006 22:49
עוז והדר כל אלה שלומדים בכרם דיבנה ובמכון לב הם חרדים לאומים או חרדים שיצאו מהכולל ללימודים אקדמאים במסגרת שמשלבת בין לימוד תורה ללימודי חול... כרם דיבנה היא ישיבה גבוהה בסגנון הסדר רק לאמריקאים ולחרדלניקים..אז מה הפלא שהם יתלבשו עם צבעוני? מכון לב הוא מוסד לימודים ולשם מגיעים רוב האברכים החסידים או כאלה שהם חרדים רק רוצים ללמוד בלי כולל וידוע שיש כאלה שכשיוצאים לעבודה או ללימודים מחליפים את הגרדרובה שלהם משחור לבן לשאר הצבעים..
נשלח ב-23/8/2006 00:11
בחור ישיבה יש לך סיגנון חזק (אייקון ירוק) ראיתי שושו כבר הקדימה אותי בכל אופן טוב מאוחר מאף פעם לא(אייקון פרחים) (פשוט אין לי כוח להיכנס לעוד דף ואין בתגובה מהירה אייקונים{אייקון עצוב})
אמנם תשובתי היא: 1.איפור מוגזם לדעתי מפריע - זה רק מכער... [יופי טבעי עם שיפוץ קטן = שילוב מנצח - לטעמי] 2. בושם חזק - תלוי של איזו חברה... 3. הביגוד הוא מאד תלוי מה הרקע של הבחור- בפרט איך אחיותיו מתלבשות כי על פי רוב בחור נראה לי שהפרמטרים של הסביבה והאיזור קובעים, כלומר נורמות החברה בה הוא חי, מודרני יותר או פחות.
נשלח ב-21/8/2006 20:37
בס"ד
האמיני לי עזר כנגדו גם אני חרדי מאז ומתמיד ב"ה ותמיד היה לי ברור שאין כזה דבר בחורה חרדית ללא גרביים אבל
מספיק והבאתי מקרה אחד פה שהדברים נראו כך וכבר חשבו אותי לאחד שיצא מן המגזר או לא יודע מה. סה"כ מודה, אני
אישית וגם
החבר שלי שקרה לו מקרה עליו דברתי לא מסוגלים להבחין בזה! ואני מאמין שגם הרבה גברים חרדיים אחרים לא.
ולכן ,כמו שאמרתי בתחילת האשכול הזה, אני יכול להבין אם בגלל אותו חוסר אבחנה או יותר נכון אותה מראית עין שאין
גרביים (ונכון שעל פניו עוביים ניתן לויכוח -ואני לא אוחז בכך)למשל אז שבחורים יחליטו לרדת מהסיפור כי זו אכן עילה
מספקת בכדי שהבחור יבין מיהי היושבת לידו ויתחרט.אין מה לעשות יש כאלה שאין להם פשרות בקטע הזה נקודה.
נשלח ב-21/8/2006 20:02
תסלחו לי אבל אם יש כאן איזה בחור שיכול להבדיל בין גרביונים של 15 דנייר לבין רגל מגולחת למשעי וחלקה בלי שום ניילונים עליה,אני מורידה בפניו את הכובע
נ.ב לכל אלה שחושבים שאני כופרת בדעותיי,אני הולכת עם גרביים-תמיד.
נשלח ב-21/8/2006 16:13
בחור ישיבה,
לגבי לבוש של בחורים בפגישות:
אלו שהם מיישוב או מערבא, בדר"כ הם לא בגיל של פגישות, אלא אם כן, הם נשארו כיתה, או משהו כזה.. הכי מבוגרים שם זה 18 (במערבא) ו-19 (ביישוב) אני מכירה ממש מקרוב את הישיבות האלה...
שם אומנם מותר חולצות צווארון וכפתורים (בלבד) צבעוניות, אבל אני מדברת על 90% מהבחורים שיוצאים משם לישיבות: איתרי, עטרת, חברון הם כבר מחוייבים לתקנון ששם.
שאר הבחורים שהולכים לכרם דיבנה או למכון לב, הם לא מוגדרים אצלי כחרדים, הם ממשיכים ללכת עם חולצות צבעוניות.
מובן?
נשלח ב-21/8/2006 14:39
בס"ד
הסוכנת
זאת הסיבה בדיוק למה אני אישית לא הייתי מתעסק עם אחת כזאת אפילו שהיא סה"כ חרדית מבחינת איפה לומדת ואיזה משפחה גדלה וכו' אבל מספיק שחורגת בדברים
מסוימים זה כבר יכול לגרר לדברים אחרים. אולי הכיוון הזה הוא קיצוני אבל זאת דעתי. לא כל כך הבנתי במדויק
בדברייך אם את יכולה להסכים עם קו המחשבה הזה אבל אם כן נחמד לדעת שיש מישהו שסוף סוף מבין אותי
ולא ננעל סתם על דוגמאות שהבאתי .מכיון שאני מתחיל להרגיש מאד לא מובן ולא רצוי בדיעות בפורום הזה אולי חלק מזה באשמתי סה"כ לא התרגלתי ועדין קשה לי מאד להתנסח נכון ומדויק למטרה
ולא יודע למה..אבל עוד יחשבו שאני שבבניק ..מה שיהפך אותי ללא רצוי בפורום ואני לא כזה בכלל!
אשתדל בע"ה לא לכתב יותר עד שבאמת אוכל להשתלב בכתיבה אני הרי סה"כ חדש פה וחוץ משני חברי פורום אולי שיש לי איזה קו איתם אז,לא נראה לי שאני עושה רושם טוב וחבל לי
כל טוב לכולם בנתיים
תוקן על ידי - בחורישיבה - 21/08/2006 14:43:38
נשלח ב-21/8/2006 14:26
בחור ישיבה .. קל להבין שמי שחורגת היא תחרוג בעוד הרבה מוסכמות. לכן מי שחורג הוא לא בהכרח חרדי. תניחו לכל אחת לבחור לה את הלבוש שלה .. לכם יהיה קל בפגישות להחליט....