כעת רצוננו לשמוע גם מהצד השני........ טיפים מהבנות מה מפריע לכם בין בלבוש /התנהגות/ דיבור וכדו' של הבנים בפגישות? ...
תוקן על ידי - צבי613 - 21/08/2006 22:04:20
נשלח ב-6/9/2006 17:28
תודה יוסי על הערה מאירת עיניים שכזאת, אבל אני לא אשנה את כינויי משום שאני אומרת את מה שהרבה מפחדים לומר.
דבר אחד אני מבקשת סליחה,בקשר לכך שאמרתי שאני לא אוהבת חבדניקים ועל ידי כך גרמתי למצב שפגעתי בך,יוסי,ולכן אמרת את ההערה הנ'ל, פשוט אחותי נשואה לחבדניק ואני לא סובלת אותו
אל תקחי דוגמא מכופרת שכמוני,אבל אני לא רואה צורך לפסול בחור בגלל חולצה עם שרוולים קצרים,אולי הכל היה לו בכביסה?
חוץ מזה שאני מעדיפה חולצה עם שרוולים ארוכים,כי זה יותר אלגנטי.... חולצה עם שרוולים קצרים,איך נאמר?....זה לא זה...
אה ובטח בטח,בנננים,בלי הגזמות עם הבושם,אנחנו נדע שיש לכם בושם גם עם רק שני שפריצים
נשלח ב-24/8/2006 01:44
בס"ד
ד"א עזר כנגדו אם כבר ברצונך לדעת אז..אני ממילא מיוסר מצפונית מספיק וכרגע בדכאון טוטאלי תמידי
שבגללו לא יושן בלילות ובכלל לא אוכל וכו'..תאמיני לי זה מפריע יותר מאיזה שלוש קילו שעולים אבל מצטער
אם פגעתי בך ואל תקחי כל דבר קשה, עשי לי טובה ותביני למה יש לי מספיק על הלב
תודה! לילה טוב
נשלח ב-24/8/2006 00:47
התחרטתי
תוקן על ידי - עזרכנגדו - 24/08/2006 1:09:23
נשלח ב-23/8/2006 23:16
בס"ד
קודם כל אני מתנצל אם פגעתי במישהו ודבר שני עזר כנגדו נראה שאת תמיד באה בנימה להתקיף ולא להקשיב ולא
משנה מה יאמרו לך תמיד תירי איזה סיפור מבית היוצר שלך..שיהיה לך לבריאות אבל ככה לא מנהלים דיון מצטער!
הבנתי כבר את עמדתך בכל מקרה
אז. אתוש 18 ועזר כנגדו הקשיבו לי בנות- אולי לא הבהרתי מספיק את הנקודה ודברתי כללי מדיי ולא פרטתי ממש
את עמדתי שלי כל מה שאמרתי זה דבר כזה ואני אכתב את זה בגדול שזה ייכנס טוב טוב לראש של כולם
בחור שנישא לראשונה לדעתי בין חסיד בין ספרדי בין ליטאי אז בימינו פשוט אין ברירה ו..שנות נישואין ראשונות אין
שום הצדקה שלא ייתנו לבחור ללמד כאברך! אני אישית באידיאל שהדבר הכי טוב זה שבחור ילמד בסביבות 4-7 שנות
נישואיו מקסימום והמינימום 3 4 שנים וכל מה שהתכוונתי שהורים עוזרים וכו' הכוונה היא שנים ראשונות לפחות ולא מדובר
בקריעה של הורי שני הצדדים! חס ושלום חלילה וחס! הם לא חייבים כלום לא מדין תורה ולא מדין החוק. אם הורים עוזרים
זה רק לפנים משורת הדין נטו. יש משהו שהרבה חרדים שוכחים . חושבים שהתפקיד של הבעל זה רק ללמד וללמד..
ואילו האישה תפקידה הוא לגדל ילדים אז אני מחדש לאותם חרדים ש..לאאאאא נכוןןן בה"א הידיעההה!
תפקיד האישה הוא קודם כל להיות עזר כנגדו! של הבחור וזה עוד הרבה לפני לגדל ילדים שכן זו המצווה הראשונה בתורה
והכוונה היא לעזר לו ולכבדו ולסייעו וכו'..לא כתוב שום דבר על לעבד או לגדל ילדים זה נאמר רק לאחר מכן שמצד פריה
ורביה ומצד "לא תהו בראה" מחויבת האישה (אמנם לא כמו הבעל) לעסק בפריה ורביה ולהעמיד דורות וצאצאים לתורה
ולמצוות וכך מובא בספר החינוך וכו'. אתוש את אולי לא הבנת אבל אני מסכים איתך ב10000000 אחוז. בחור אכן צריך לעבד בסופו של דבר בגלל
זה הבאתי בדבריי את דברי התנא במשנה באבות "סופה בטלה וגוררת עוון" כל כוונתי היתה שחייבים שיהיה את המינימום
של העמדת בית על אדני התורה בזה שייתנו לבחור ללמד כמה שנים. לדעתי אלו שיש להם כבר ילדים וצריכים הוצאות
וטיפול וחינוך וחיתון וכו' אז..שיצאו לעבד! ואם לא יש בזה איסור מדין תורה .ברור שיש כאלו שמסכימות שבכל זאת יישב בכולל ויישאר שם.
אבל זה לא מוציא את זה מכלל בעיה הלכתית.! כל בעל חייב בשבעה דברים בכתובה מלבד שלוש המצוות שבתורה
אחד מהם זה "אעבד ואפרנס" וכך הובא בגמרא בכתובות וכך פסקו להלכה רבותינו הראשונים והאחרונים. דעו לכם סתם
במאמר מוסגר שכל הנושא של ללמד בכולל כל החיים הוא אינו פשוט. ברור שזה באידיאל והלוואי וכולנו נזכה לתקופה
שכולם יוכלו ללמד כל החיים...מה לעשות שזה לא מציאותי (מה עוד שיש דיון בזה , הרמב"ם אומר שיש בעיה להתלות כל החיים על הציבור ויש אפילו חשש חלול ה' ויש כאלו שסוברים שאלה הם מחזיקי העולם..ודעתי היא דעת ביניים) רק אמרתי שאין הצדקה ללכת לעבד ישירות אחרי חתונה שכן
בדורינו החובה היא בראש ובראשונה כשמתחתנים זה להעמיד את הבית יציב על אדני התורה והיראה וזה ע"י לימוד של
הבעל ורק לאחר מכן ימלא את חובתו המלאה. אתוש בגלל שהרחבת כל כך הרבה את הדיבור על ההורים ומה שמכניסים
לכם בסמינר אז אומר לך שכל המקרים הנ"ל שעזר מביאה (לא יודע מאיפה אבל היו דברים מעולם) הם בהחלט לא מוצדקים
ולא יודע מה הכניסו לכם בסמינר אבל את אכן צודקת שממאיסים עליכן את כל העול הזה של פרנסה..אני אישית ארצה ללמד
בכולל בשנים ראשונות ואומר לה את זה לבחורה ומקווה שהיא תסכים עם המצב. אני לא מתכוון בע"ה להגיע למצב שהאשה
תקרס כי היא אכן לא נועדה לזה ולא מחוייבת לכך כלל! ולכל הבחורים האלה שחושבים שלא משנה מה יהיה והאישה
צריכה לעשות הכל באמת לא מגיע להם להתחתן ושיסלחו לי אבל זאת המציאות.
ולגבי מה שהרחבת את הדיבור על ההורים התכוונתי שאם מצוייר מצב והאישה מרוויחה סה"כ וגם הבעל מרויח סה"כ
מהכולל אז את מה שצריך להשלים (ומדובר בהשלמת הכנסה לא בסכומים קורעים!) ההורים יעזרו. וזה לא האידיאל! זה
רק בשנים ראשונות כי כל זוג נעזר בשנים ראשונות קצת בהוריו מה לעשות..כמה שיהיו מסודרים הם סה"כ צעירים וכו'.
לסיכום : האידיאל הוא אכן ללמד כל החיים..מה לעשות שזה לא מתאפשר ולכן אמרתי שישארו בכולל אבל יבדקו טוב
ויראו לפי המצב מהו השלב לצאת ואחזר בפעם השלישית כמו שכתבתי בתגובתי הקודמות. אני כלל לא נגד עבודה
להיפך! יש בחורים יראי שמיים מאד ויותר מחמירים ולומדים יותר טוב מכל אברך כולל כשהם עובדים...הרי לאברך יש
את כל היום..הוא יכול להתבטל (לכן בנות תראו אם הוא באמת למדן) בעל בית ירא שמיים שעובד יודע שיש לו רק את חצי
מהיום או רק חלק מהיום ללמד אז הוא ינצל וימצה את אותם כמה שעות ומעלה בצורה הטובה ביותר וכך היא המציאות
והדברים מדברים בעד עצמם בה ויש לי ראיות מהרבה כאלה שמכיר ואף אני בע"ה אהיה ככה בשלב יותר מאוחר בנישואין
בע"ה אני מאמין. לסיכום: אני לא ממש מסכים עם עזר כנגדו מלבד הקטע של מידות שחשובות, ומה עוד שמעדיף שלא
תתנגחי בי כי אני לא בא ליצור ויכוח אלא דיון! כי אחרת אי אפשר להמשיך
אתוש18: מסכים איתך במאת האחוזים רק בגלל חוסר פירוט בתגובותי הקודמות נאלצתי להרחיב את היריעה בדבריי הנוכחים
כרגע על מנת שגם את תביני אותי.ב"ה שמישהו או יותר נכון מישהי מסכימה איתי ואפשר לנהל איתה דיון נורמלי..
נ.ב: את יכולה להרגע אתוש אף אחד לא בא לעשות שום שידוך וגם לא בגיחוך..ואם בגיחוך עסקינן הרי שעזר כנגדו היא
שצחקה אני רק הגבתי לה בצורה סה"כ רצינית בהתחלה. את יכולה להיות בשקט גם אני לא אכיר מראש עכשיו מישהי
מנט זה בסדר!
לילה טוב לכולם
תוקן על ידי - בחורישיבה - 23/08/2006 23:18:51
נשלח ב-23/8/2006 20:16
היי עזרכנגדו תירגעי אפחד לא שווה שתעלי בגללו במשקל!!!! סליחה בחור ישיבה אבל זו האמת! עכשיו בקשר לכל מה שכתבתם וכתבתם הרבה.. עזר כנגדו תני לי להגיד לך משו אבל באמת רציני אם את חושבת שאת תתנגחי ושאת לא תינשאי לבן תורה אמיתי בגלל כל הסיפורים שיש אז את עושה רע לעצמך..סה"כ "דפקת את אגד"... דרך ארץ קדמה לתורה את צודקת הבנתי את הדיעה שלך אני בדיעה כמוך וגמני מחפשת גבר שילמד אבל אם נצטרך שהוא יצא לעבוד הוא יצא אני לא ארצה להסתמך על ההורים שלי או שלו מה שקורה במגזר החרדי שההורים נקרעים לממן דירה ורהיטים וכו וכו זה אסור! פשוט כך לא מעט פעמים שמענו על אבא שנפטר מדום לב ושיש לו איזה 12 ילדים וחובות עד הגג... איזה זוג רוצה בית על חשבון הבריאות של ההורים שלו?? הדיעה הרווחת אצל החסידים היא לעבוד נכון הרבה מהם עסקנים או אקדמאיים לא התנגדתי לזה אף פעם רק השאלה היא התיזמון... אם הם ישבו שנתים או 3 שנים בכולל ורק אח"כ יצאו ללימודים אקדמאים ועבודה לזה אני לא אתנגד אבל מלכתחילה לעבוד?< את יודעת מה ההבדל עושה לבן אדם?
בקשר למה שמלמדים אותנו בבית ספר וגם בסמינר הם פשוט עושים לנו שטיפת מוח!!!! זה פשוט כך! מרוב שמנסים להכניס בנו אהבת התורה הם ממאיסים אותה עלינו פשוט כך ואני מדברת כך רק בגלל שאני שומעת ורואה מזה עושה לבנות אחרות בביצפר שלי הן הגיעו לרמה שהן "מסתפקות" בדתי לאומי או רק אחד שבא מבית חרדי. בקשר לכל הבחורים שחושבים שהאישה מחויבת לפרנס אותם בזמן שהם "ילמדו" בכולל אז אני רוצה להגיד משו אתם בסוף תישארו או גרושים או רווקים... אין שום הצדקה בזה שהאישה לא תקיים את החובה העיקרית שלי את התפקיד שלשמה היא נועדה-גידול ילדים. הרי היא עובדת בפרך! וחוזרת הבית ומוצאת לה פרזיט שיושב בקושי עוזר לה ועוד צועק עליה למה היא לא מספיקה הכול ועוד הפרינסס קם לו ב11 בבוקר ומסיים עד 12 3 חבילות של סיגריה.. כזו התנהגות אני שונאת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פשוט מת-ע-ב-ת! אישה שמפרנסת עושה ממידת החסידות עם בעלה! היא לא מחויבת לזה הוא מחוייב בכתובה! ומי שלא מפרנס או שלמרות המצב הקשה שבביתו לא יוצא לעבוד התורה שלו לא שווה כלום לא רק מבחינתי אלא מבחינת ה' כי כל עבודה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עווון וזו מצווה הבאה בעבירה (כמובן שיש יוצאי דופן שבאמת לומדים בכולל תורה לשמה והם חיים בדוחק כי האישה מסכימה לזה בכל ליבה והילדים גם..)
בקשר לטלויזיה.. אני אישית הייתי מאיימת בגירושין.. איזה דוגמא בדיוק הוא מראה לילדיו בזה שהוא עומד וצופה בתועבה הזו?
נ.ב בחור ישיבה ועזרכנגדו תתחילו להרגיע בקשר לשידוך! (בחור ישיבה לא להפגע) אני לא יוצאת לשידוכים כרגע ובטח ובטח לא עם אחד מהאינטרנט...זה הדבר האחרון שאני אעשה אי פעם בחיים שלי! אז אפילו את תגחכו על זה
נשלח ב-23/8/2006 19:58
האמת היא שאין לי כוח להגיב על כל המגילה הארוכה שהכתבת,
אבל הדבר שהכי עצבן אותי הוא,וזה דרך אגב גם מה שלמדו ומלמדים אותי בבית הספר.
אני מביאה ציטוט שלך,בחורישיבה:
"שאוחזים כמוני. וחוץ מזה שהאשה עובדת וגם אתה סה"כ מכניס מהכולל וגם ההורים עוזרים (ואין זוג צעיר שלא נעזר בהורים"
בחור ישיבה נכבד,אם לפי הדעה שלך צריך ללמוד וללמוד,ולא לעבוד,מאיפה להורים יהיה כסף לעזור לך??
כמה משפחות יש שההורים לא יכולים לעזור כלכלית כי יש להם עוד 12 ילדים חוץ ממך,הם צריכים לדאוג גם להם.לכל זוג הורים יש כסף לקנות דירה לצאצאים שלהם?? איפה אתה חי?ומאיפה כל הפרזיטיות הזאת נובעת??
וכאשר אמרתי שאני מעדיפה בחור עם מעלות גבוהות מאשר מושחת שלומד כל היום תורה,אני עדיין אוחזת בזה. כי דרך ארץ קדמה לתורה.
אני עכשיו יורה כאן על בנדוד שלי,בנאדם שאני לא מאחלת לאף בחורה,כי יש לו מידות דפוקות,הוא חושב שהכל מגיע לו,והוא הולך לישיבה מכובדת,וכל היום לומד תורה,וחוץ מזה כלום.מתייחס לכולם כאל נמלים ואל עבדים.
ולא חסר "בחורי ישיבה" שאמנם נמצאים בישיבה,אבל חוץ מלחשוב מאיזה תוצרת הכסא שעליהם הם כרגע יושבים אין כלום בראש שלהם!אז כן,אני מעדיפה אפילו בחור שלא לומד ולו טיפה אם הוא כזה,בחור ישיבה? תחפושת זה מה שזה! ויש לי מיליון ואחד סיפורים על אנשים שפשוט בא לי לרצוח על הצביעות שלהם!
קחו עוד סיפור ממעללי עזרכנגדו חברותיה ואחיות חברותיה:
בסיפור יש בת שהתחתנה עם בחור ישיבה,שחוץ מזה כלום לא עושה,יש כבר שני ילדים,והוא לומד,אבל כשהוא מגיע לביקורים אצל המשפחה של כלתו הוא יושב מפצח גרעינים מול הטלויזיה,והוא לא מסתכל רק על כדורגל.
עכשיו הישיבה שהוא נמצא בה נקראת הישיבה הכי הכי חזקה שיכולה להיות.
אשתו רוצה להרוג אותו כל פעם שהוא עושה את זה
זה אבסורד
ואני שונאת את זה
ועכשיו הצלחת לעצבן אותי שוב.אתה יודע מה אני עושה כשאני עצבנית?אוכלת!אז ה3 קילו שאני הולכת להוסיף לי עכשיו כדאי מאד שישבו לך על המצפון!
נשלח ב-23/8/2006 19:06
בס"ד
ידידיי חברי הפורום היקרים
רציתי רק לומר שאין לי עוד הרבה זמן לכתיבה פה אז אולי זה לא קשור לאשכול
אבל אלול מגיע!! ומכיון והיה פה לי אישית כל מיני מחלוקות או התנגחויות עם חברי הפורום
אני כמובן מבקש מחילה מכל אחד ואחת במידה ונפגע\ה בישירות או בעקיפין מדבריי או שדבריי לא מצאו
חן בעיני אנשים ולא היו לרוח הפורום .
אני פשוט מעיר את ההערה כי אין לי עוד הרבה הזדמנויות לשבת ולהגיב על המחשב מפאת שה"זמן" בישיבה
מתחיל אז סליחה ומחילה מכולם
ושנזכה החודש הזה כל אחד לעצמו ,בפני רבש"ע ,ובפני חבירו לעשות תשובה שלמה מיראה ומאהבה
בע"ה . ובהצלחה לכל מי שלומד ולמשתדכים למיניהם!
כל טוב וחודש טוב
בחור ישיבה ומשתתף בפורום שידוכי חרדים
נשלח ב-23/8/2006 18:54
בס"ד
אוהו איך שהדברים מתנהלים פה..
עזר כנגדו, אני לא יודע מה את קוראת חסידים של פעם וקלקול אבל רק נאמר לך כזה דבר. אני מכיר חסידים ,גם
חברים טובים שלמדתי איתם וגם פה בצפון איפה שאני גר ולומד יש קהילה מאד גדולה שלהם שאני יודע מה הולך שם
ואני רוצה לחדש לך שאינני בטוח שמה שאת קוראת "דעה חסידית" זאת המציאות אצלם. נכון שהדעה הרווחת היא
לעבד וללמד אבל לא אצל כל החסידים ! וגם זה לא בהכרח מתוך אידיאל, יש פה הרבה בויז'ניץ, בגור בנדבורנא וכו' שהם
אברכי כוילל מצוינים ואני לא יודע על מה את מדברת..אולי אצלך זאת דעה חסידית אבל ממה שאני רואה את המציאות בשטח
יש הרבה ואני מדגיש הרבה ולא כולם! שפשוט אצלם בתודעה זה לעבד יותר מאשר ללמד או שפשוט הם טוענים שהם
לא בנויים או לא רוצים ללמד ומכאן ניתן להבין למה הם עובדים. בקיצור ולעניין, אותה "דעה חסידית" לא מוכרחת כלל וגם
אם היא כן קיימת הרי שלא כל החסידים אמצו אותה. אני לא בטוח שכל חסיד או בכלל כל נשוי חרדי (ואני מדבר על הסוג
הרגיל לא שמודרני יותר או משהו) ירוץ ויעבד אחרי חתונתו כי המציאות היא שיש דברים שצריך לתת עליהם את הלב ואני
אסביר את דבריי .להתחתן, פירושו לעשות צעד שאתה מוכן וראוי לו לא רק מבחינה כלכלית אלא מבחינת שאתה מרגיש
שיש לך הכנה מבחינת יראת השמיים של הבן אדם והרמה הלימודית והרוחנית כמובן. עזר כנגדו אני אישית יודע שאותם
חסידים שעובדים זה אולי עבודות פשוטות אבל בהרבה מקרים אותם חבר'ה גם יש להם פרוטקציה ומעמד מסוים וסדרו
להם את זה שכן אחרת זה לא משתלם להם ואני אסביר לפרטים את עצם הבעיה
א) מה לעשות ושוק העבודה פרוץ מבחינת שאתה צריך למצא מקום עבודה מתאים מכל הבחינות והרי שיש בעיות של
חלולי שבת פריצות וכו'- על נקודה זו עוד אפשר להתגבר אני מסכים. אבל עם זאת יש כאן סיכוי בהתחשב שזה סה"כ בחור
צעיר לרוב שרק התחתן והוא מועד יותר.
ב) כל האברכים שאני מכיר ושלמדתי איתם מסבירים את המציאות אחת לאחת. נכון ש"כל עבודה מכבדת את בעליה" וכו'
אבל היום כולם רואים את זה ככה, אם באמת לדבריך עזר כנגדו היום מי שעובד זקוק ליותר "מקמח" כדברי המשנה (ואת
צודקת) הרי שהוא יצפה לעבודה מכניסה שכזו..שזה אומר שצריך לרכש השכלה -שאין לאותו בחור בהרבה מקרים וזה כרוך
בללמד במוסד אקדמאי עוד כמה שנים ורק אחר כך (וגם זה לא מובטח) משתלבים בעבודה בה הבחור יוכל להכניס את ה5 או
6 אלף..זאת המציאות! אם אין לך כזה סכום בחוץ עדיף לך להשאר בכוילל. למה? כי אולי בכולל תרויח ברוב המקרים את
ה500 עד אלף דולר אבל מעמדך הוא אחר שכן אתה לא מוכרז כעובד ויש לך הנחות בכל מיני רשתות כבעל משפחה חרדי
וכו' וכו' על זה הדרך. לכן צריך לשקל טוב מאד לפני שעוזבים כולל. וזו לא רק דעתי אלא דעת אברכים יראי שמיים אמיתים
שאוחזים כמוני. וחוץ מזה שהאשה עובדת וגם אתה סה"כ מכניס מהכולל וגם ההורים עוזרים (ואין זוג צעיר שלא נעזר בהורים
גם אם שניהם עובדים) ולכן כשאתה יוצא החוצה לשוק לא מובטח לך דבר ומה עוד שיש כאלה בעלי תארים ובעלי השכלה
גבוהה וגם הם עובדים בסופו של דבר בעבודות פשוטות ..(בגלל חוסר פרוטקציה ,נסיון נוסף ועוד קריטריונים שונים נוספים)
ג) נכון שלדברי התנא "כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון" אבל צריך להבין משהו .זה דבר של הדורות הקודמים. כשחז"ל אמרו משהו אמרו את זה לעולם כמובן.אמרות חז"ל והתורה חס ושלום לא השתנו זה אנחנו שהשתנינו ולכן,גם אםנאמר ש"הפרספקטיבה החסידית" הזאת נכונה
הרי שהיא לא דומיננטית ואינה יכולה להאמר על כל מקרה אינדיבידואלי. אני אסביר, נכון שלאורך השנים יש את הרמב"ם
ורבי יוחנן הסנדלר ולאורך כל הדורות עד החפץ חיים וכו' שעבדו.אבל מה לעשות ובדורינו אנו חייבים ללמד אם לא כל החיים
אז לפחות כמה שנים טובות בשביל שיהיה חיזוק ואז לעבד. שאף אחד לא יבין לא נכון האידיאל שלי הוא ללמד ,אינני פוסל
עבודה רק תלוי באילו תנאים, התורה תמיד נשארת העיקר והעבודה רק טפלה לשם פרנסה וזהו. והלואי וכל אחד היה
הרמבם או החפץ חיים שהגיעו לרמות שגם אם יעבדו זה לא יפריע לאורך חייהם התורני והקדוש כענקי עולם ומורי צדק
בישראל לדורי דורות.הם חיו תורה ולא הכירו מושגים אחרים אבל מה לעשות והמציאות איננה כזאת והבחור הכי שפיץ לדעתי חייב ללמד כאברך כמה שנים טובות.אם נאמץ את עבודה כאידיאל ולא כטפל עזר כנגדו, הרי שלא נוכל להעמיד את הדורות
הבאים כגדולי תורה בישראל. ואצטט ממה שאמרו קודמי באשכולות קודמים "בשביל שיצא גדול דור אחד צריך ללמד
אלפים ואז יוצאים מנהיגים" . ולגבי מה שאמרת על מידות.האמיני לי שהתורה מעדנת את הבן אדם ואינך יכולה לזלזל
כלל וכלל בשעות שהוא למד. אם אתה רוצה בעל מידות אמיתי וירא שמיים אמיתי גם אם לא יהיה ת"ח כל כך הרי שעדיף
בן תורה וכך נראה לעניות דעתי.
נ.ב: אם את רוצה לשדך את מוזמנת למה לא, חחחח סתם נו באמת , כמו שאתוש אמרה לא נראה לי שאנשים פה ירוצו
להכיר אחד את השני מהנט אם הם חרדים כי לרוב זה לא מתבשל טוב ולאתוש18 -אל תפגעי כמובן אני בטוח שיש פה חבר'ה נהדרים ובנות חרדיות אמיתיות כך שלא באתי ח"ו לפגע באף אחד ואין זה מעיד עליך או על כל אחת אחרת אלא שזאת
היתה הערה לגיחוך הלא מובן של עזר כנגדו (תיהני להמשיך לגחך )