בית פורומים בחדרי חרדים

אבקש את עזרת הציבור במציאת מקורות לסיפורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2006 10:49 לינק ישיר 
אבקש את עזרת הציבור במציאת מקורות לסיפורים

מחפש עזרה במציאת מקורות

א' מחפש את המקור לכך שהמהר"ם מרוטנבורג לא נפגש עם אביו רבי ברוך כדי שלא יצטרך לעמוד מפניו. שמעתי בעל פה שזה נמצא באיזה רא"ש בקידושין אך אין לי מושג היכן? זקוק למקור תודה מראש

ב' מחפש את המקור לכך שמספרים על המהרי"ל רבי יעקב מולין סגל לא החליפו את מצעי מיטתו רק מערב פסח לערב פסח. על דרך עניין קדושתו של הנביא אלישע.

אם תוכלו לעזור לי אהיה אסיר תודה

יום טוב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2022 16:13 לינק ישיר 

את הסיפור מעין זה שמעתי לפני שנים רבות מהגאה"צ רבי משה אהרן שטרן זצ"ל, וכה סיפר, בהיות המלבי''ם צעיר לימים ורב כח בתורה ביקר אצל מרנא החתם סופר, והיה אצלו בשבת קדש וכיבדו החת''ס לשבת בבית הכנסת לידו במזרח, ובזמן מנחה היה חשוך בבית המדרש והגיע המלבי''ם מוקדם לבית הכנסת ובטעות החליף וישב במקומו של החתם סופר, כשהגיע החתם סופר לבית הכנסת וראה את המלבי"ם יושב במקומו, נבהל המלבי"ם על טעותו ורצה לזוז למקומו , אמר לו החתם סופר, תשאר במקום.  ואמר המלבי''ם, שמאז נשאר על מקומו הרוחני ללא התקדמות. ויתכן שזה מתאים גם לספר ארצות החיים שהבאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2022 15:14 לינק ישיר 

הסיפור מופיע בספר ר' יעקב על ר' יעקב קמינצקי זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2022 03:23 לינק ישיר 

אולי הציבור יכול לסייע בידי, פעם קראתי סיפור על הגאון מלבי״ם שאיבד את כוחו בכתיבת חידושים על ש״ס ופוסקים באמצע חיבורו ״ארצות החיים״, לכן הספר מסתיים באורח חיים בסימן ל״ב. המעשיה קשורה באירוע של פגיעה בשגגה בכבוד החת״ס. אני זקוק למקור מוסמך וכן הסיפור בהרחבה ודיוק. תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 13:31 לינק ישיר 

תודה רבה על המקורות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 12:46 לינק ישיר 

לגבי א' זה אכן ברא"ש שם קידושין פרק א' סימן נ"ז:

"נז. איבעיא להו בנו והוא רבו מהו לעמוד מפני אביו ולא איפשיטא. איבעיא להו בנו והוא רבו מהו לעמוד אביו מפניו גם זו לא איפשיטא וספיקא דאורייתא הוא ויעמדו זה מפני זה אמרו עליו על רבינו מאיר מרוטנבורג שמיום שעלה לגדולה לא הקביל פני אביו ולא רצה שאביו יבא אליו".

(באדיבות "פרוייקט השו"ת" - בר אילן).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אבקש את עזרת הציבור במציאת מקורות לסיפורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext