| נשלח ב-26/8/2006 21:54 |
|
| |
ימים נוראים
בפרוש עלינו חודש אלול לטובה ולברכה ולגזירות טובות, פישפשתי בזכרוני וניסיתי למצוא שירים של פרחי מיאמי שקשורים לימים הנוראים, היתכן שאין להם יותר שירים חוץ מהשניים שלהלן:
1. אלוקי עד שלא נוצרתי - מתוך האלבום הראשון "ויקטורי אנטבה" 2. אחת שאלתי - מתוך בסיעתא דשמיא ?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2008 09:02 |
|
| |
מסכים, אבל עדין יש תקווה! את האבומים החדשים יותר הם כן מכירים... לפני חודשיים הייתי חזן בשחרית בשבת, ובקדושה שרתי את ממקומך. אמנם, שרתי לבד, אבל אחרי התפילה נגשו אלי כמה חבר'ה ושאלו "זה פרחי מיאמי, נכון?" ואחד הגדיל לעשות ווקבע שזה מהדיסק האחרון שלהם, אז תיקנתי אותו שבינתיים יצא כבר עוד דיסק ("משיח"), אבל זה באמת שיר חדש יחסית.
טוב, אולי בדיסק הבא של מיאמי יהיו כמה שירים מימים נוראים אז יכירו אותם בתפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2008 22:33 |
|
| |
כן, היו ימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2008 22:32 |
|
| |
יו!!! גם אצלי ביית הכנסת למרבה ההפתעה, אחרי שנים רבות היה חזן ישראלי שהיה בעברו הרחוק אמריקאי, ושר את באין מליץ יושר! הייתי בשוק!
ובכל מקום שהייתי, גם בבית וגם בישיבה, מי שהיה שר איזה שיר של פרחי כלשהו שמע רק אותי...אף אחד לא הכיר כלום! רק קרליבך וקרליבך וקרליבך. רק "מראה כהן" נשאר. לא בטוח שכולם יודעים מהו המקור לכך.
כנראה שזה התאים לזמנו, ורק מעטים אנחנו שנשארנו משוגעים לדבר...
נשאר לנו רק להתפלל "והשיבה פרחינו כבראשונה".
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2006 09:58 |
|
| |
לא הגזמנו??? "קוה" הוא חלק מ"לדוד, ה' אורי וישעי..." שנהוג לאומרו דווקא מאלול עד הושענא רבה (ואפילו עד שמחת תורה לפי מנהג אחד) אבל "ממקומך" הוא קטע מקדושה של כל שבת!!! אולי נוסיף גם את "במרום" מברכת המזון, אמנם ביוה"כ בדר"כ לא יוצא להגיד אותו, אבל בראש השנה כן...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2006 01:00 |
|
| |
הי, וגם "ממקומך מלכינו" מרווח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 20:55 |
|
| |
כי זה לא מדבר במפורש על ימים נוראים.
שיר על ימים נוראים זה למשל "באין מליץ יושר".
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 14:12 |
|
| |
ואיך שכחתי את "קוה"??????????
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 20:35 |
|
| |
נחום סטארק ממ"ש מדהים שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 21:03 |
|
| |
זהו פיוט לשלש רגלים שנהוג לאמרו בחלק מהקהילות דווקא לאחר קריאת התורה בחג הסוכות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 20:06 |
|
| |
י-ה א-לי הוא פיוט לשלש רגלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 18:29 |
|
| |
"קה קלי" הוא פיוט לסוכות?
אז למה למען ה' הם שרו אותו בפסח.
ובכלל, מאיפה ירחמיאל הביא את הלחן הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 14:53 |
|
| |
המשפט הראשון של השיר נקדש, כלו': "נקדש את שמך בעולם, כשם שמקדישים אותו בשמי מרום", אכן מופיע בנוסח הקדושה של כל השנה בנוסח אשכנז. אבל החלק השני של השיר, דהיינו "ימלוך ה' לעולם, אלקיך ציון לדור ודור, הללוי-ה. ואתה קדוש יושב תהילות ישראל, א-ל נא" מופיע רק בתפילות ימים נוראים!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 21:54 |
|
| |
מעט שירים שלא קשורים במישרין לימים נוראים, ז"א למחזור עצמו.
רעיון טוב להוציא אלבום שיוקד הפעם לימים נוראים...
מי שמעוניין יש את "ברכי נפשי את ה'" של פרחי לונדון, אלבום משנת 1968 ובו שירים מדהימים ביופים, עם ליווי של נבל וכו'. פשוט קודש קודשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 10:49 |
|
| |
"נקדש" נמצא גם בקדושה (בסידורים נוסח אשכנז) שאומרים בכל השנה (אני לא ממש מתמצאת בנוסח אשכנז אז אני לא יודעת אם זו קדושה של שבת או של חול).
|
|
|
|
|