| נשלח ב-21/9/2006 22:02 |
|
| |
אגודה אח"ת = אחריות חברתית תורנית
שלום רב וברוכים הבאים
פורום זה נפתח היום בער"ה תשס"ז, כששמו לקוח מתפילת ראש השנה "ויעשו כולם אגודה אחת לעשות רצונך בלבב שלם". שם זה בא לבטא את הרצון והכוונה שהוא ישמש במה למעוניינים לשתף זה את זה ולקיים דיאלוג בטענות ומענות הצעות ורעיונות , שמטרתן לשפר את העולם בו אנו חיים. אין כאן יומרה לתקן את העולם, אבל יש כאן בהחלט רצון שכל אחד מאיתנו יעשה כמיטב יכולתו לתרום את שלו לתיקון סביבתו הקרובה. הבמה מיועדת בעיקר לאלו המשתייכים לקהילה החרדית, אולם הרשות נתונה לכל אדם שהוא לכתוב את דעתו בתנאי שהודעתו תתאים לאופי הפורום.
הפורום איננו מיועד לעסוק בידיעות חדשותיות ורכילויות כאלו ואחרות, לשם כך קיים הפורום "בחדרי חרדים" אשר בו ניתן להתעדכן בכל הנעשה בציבור החרדי ובכל השמועות המתגלגלות ברחוב החרדי. הוא גם לא יעסוק בעניינים אמוניים ופילוסופיים מורכבים, את זה אפשר לעשות בפורום "עצור כאן חושבים". הרעיון כאן הוא לפתח דיונים ענייניים בנושאים חברתיים הנוגעים לחיי היומיום, אם כי ברור שהדיון בהם יגעו בסופו של דבר בשאלות השקפתיות יסודיות, בדיוק כפי שצפוי שעניין חדשותי כלשהו יהווה עילה לפתיחת דיון בנושא.
ההנחה היא שלמרות קיומם של פורומים חרדיים רבים מאוד, עדיין ישנו חסר בפורום מסוג זה שתתאפשר בו פתיחות מחשבתית ודיונים ענייניים. יתכן אמנם שישנם פורומים מסוג זה שהם סגורים בפני הציבור הרחב ופתוחים רק למאושרים, אבל זו בדיוק הכוונה לאפשר גישה נוחה לכל המעוניין ולהוות במה פתוחה לנושאים אלו. הטיעון שישנם נושאים שאינם ראויים להיחשף לעין כל מחמת הכלל המפורסם ש"לא מכבסים כביסה מלוכלכת בחוץ", לא נראה לי כל כך משכנע.
לאור השתתפותי מספר שנים בפורומים שונים ב"הייד פארק", אני מודע לעובדה שצריכים רחמי שמיים מרובים ומאמץ מיוחד מצד המשתתפים בכדי שהפורום לא ידעך וייעלם בתהום הנשיה. ככל שמספר הפורומים גדל כך סיכוייו של פורום חדש להתפתח קטנים והולכים. אני מקווה שיימצאו כאן מספר כותבים איכותיים, שיצליחו למשוך אחריהם עוד רבים אחרים.
"תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה".
שונתה הכותרת כדי למצות את המטרה.
תוקן על ידי - אגודה_אחת - 20/04/2007 13:53:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 18:31 |
|
| |
*השאלה המורכבת ביותר שהייתה לי במלחמה*
*הרב שמואל אליהו* | י"ז אדר ב' תשפ"ד
הרבה שאלות מורכבות וקשות נשאלתי במלחמה הזו. השאלה המורכבת מכולן נשאלה על ידי קצין במערך הלוחם שנתבקש לקבל על עצמו פיקוד על יחידה שמצילה חיים. הוא מוכן למלא כל משימה חשובה. אשתו והילדים מבינים את החשיבות וגם הם מוכנים שימלא את התפקיד למרות שהוא היה כמה חודשים בלחימה מתמשכת.
הבעיה הייתה בכך שכדי למלא את התפקיד החשוב שהציעו לו הוא צריך להיות בנמר ביחד עם רופאה וחובשת 24 שעות ביממה. רוב הזמן הם נעו במקומות מאוד מסוכנים כשאי אפשר לצאת מתוך הנמר, בוודאי לא לישון מחוץ לו. לא להתלבש מחוץ לו, וזו בעיה קשה מאוד.
אני יודע שיש כאלה שיש להם תשובה קלה. לי לא הייתה תשובה כלל. מצד אחד זו חובה עליונה להציל חיים. הוא יודע ורוצה להציל חיים, והצבא ממש מפציר בו לקבל את התפקיד החיוני הזה. מצד שני לקבל את התפקיד הזה זה לוותר על ערכים, וויתור על ערכים פוגע בלחימה.
הוא ראה את הרופאה והחובשת, נשים שמוסרות את נפשן למען עם ישראל. חיות בתנאים קשים ובסכנת נפשות במשך חודשים. מתנדבות, רחוקות מהבית ומהילדים שלהן. העיקר בשבילן הוא להציל חיים ולתרום למאמץ המלחמתי של כולנו. הוא לא רואה את עצמו חי איתן בחודשים הבאים בצפיפות בתוך תא שטח כל כך קטן.
המפקדים שלו לוחצים מאוד, כבר כמה שבועות התפקיד הזה לא מאויש. הם לא מוצאים מישהו אחר שימלא את התפקיד החשוב הזה. המפקדים האחרים שהיו בתפקיד הזה פרשו ממנו בגלל הסיבה הזאת או בגלל סיבות אחרות. בסופו של דבר אין מי שממלא את התפקיד החשוב הזה כעת.
אמרתי לו תעשה תנאי למפקדים שאתה מוכן להתגייס לתפקיד ובלבד שזה לא יהיה בעירוב כזה צפוף. אם חשוב להם שתהיה בתפקיד הזה, שיתאמצו. אם הם דורשים ממך ומאשתך מאמץ, שישקיעו ויצוותו אותך לנמר שיש בו חיילים ולא חיילות. אותו קצין אמר לי שהוא כבר שם את התנאי הזה לפני כמה שבועות. אבל הם לא יכולים לעשות את ההחלפה הזו, יש להם הוראות מגדריות מלמעלה. הוא שואל אותי כעת מה לעשות. האם לקבל את התפקיד הזה, או לא?
שאלתי אותו מה תאמר אשתו אם היא תדע שהוא נמצא עם שתי נשים אחרות בתוך הנמר. הוא הזדעזע. הוא אמר לי שאשתו מפחדת כל הזמן מהסכנות החיים ומתגברת כמו כל הנשים. אם היא תדע שבן הזוג שלה ישן בצפיפות עם נשים שישנות ומתלבשות לידו, יהיה לה קשה שבעתיים, וזה ממש לא מגיע לה.
לא סיפרתי לו על מפקדים אחרים שהיו באותו מצב, שמתוך אחריות הציבורית, ובלב חצוי, קיבלו על עצמם תפקיד כזה או אחר בצפיפות ובתערובת עם נשים. ואחרי זמן, השאלות שבאו לשאול אותי היו שאלות קשות יותר. זו לא רק השהות האינטנסיבית, זו גם השותפות במשימה, אחוות הלוחמים וקרבת הדעת הגדולה שנוצרת בסיטואציות כאלו פוגעת בזוגיות המקודשת שלהם, וכעת הם צריכים לשקם גם את הזוגיות שנפגעה קשה.
*הבעיה הגדולה היא לא עם הקצינים והקצינות שבאו להציל חיים במסירות נפש. הבעיה היא עם המפקדים בעלי האג'נדות שיושבים בקריה בתל אביב, אלה שישנו על האף בשמחת תורה וממשיכים להנחית פקודות מגדריות שמסכנות חיים. כנראה שהם עדיין לא מבינים כי צה"ל נועד להילחם ולנצח ולא לקדם אג'נדות פרוגרסיביות למיניהן*.
מישהו צריך לומר להם, אל תחלישו את צה"ל. אל תנסו לחנך את החיילים הדתיים מחדש. אל תנסו לחנך אף אחד מחדש, אף אחד לא מינה אתכם לחנך אחרים ואין לכם שום זכות מוסרית לכך. תזכרו שהמחסום הכי גדול שעומד בפני הציבור החרדי הוא הניסיון שלכם לחנך אנשים מחדש. (אולי אתם רוצים לחסום את הדתיים והחרדים?). מישהו חייב לנער את הפיקוד הבכיר של צה"ל, שמקדם בשעה זו עוד ועוד תערובת שמרחיקה מפקדים טובים מצה"ל. שלא מאפשרת לחיילים קרביים טובים להמשיך ולהתנדב. שלא מאפשרת לצה"ל להפיק את כל כוחותיו.
מישהו גם צריך לומר לבנות שרוצות להתגייס ולתרום אל תתנו לפרוגרסיבים הללו לחנך אתכם. אל תתנו להם להסליל לכן את החיים. תשימו לב שבלי משים חיילות בעלות מוטיבציה חיובית עלולות להרחיק לוחמים שכל כך נחוצים לצה"ל. החיילות לא רואות את הנזק, אבל הוא נעשה וראיתי אותו יותר מידי פעמים.
*יש לכן דברים הרבה יותר חשובים לעשות. אנחנו עם הנצח ומישהו צריך לקחת אחריות על העתיד. מישהו צריך לקחת אחריות על הדור הבא של עם ישראל. להעניק לו חיים בריאים, ערכים בריאים, אהבת אחים, אהבת תורה. אהבת העם והארץ. ערכים שמבטיחים את העתיד של עם ישראל, וזה תפקיד שחשוב הרבה יותר משירות צבאי.*
*לקבלת שיעורי הרב בWhatsApp הכנסו לקישור:*
https://chat.whatsapp.com/GGsdOUi10EGARDN89NBaf6
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2023 10:09 |
|
| |
שלום רב , בן של חבר, ילד בגיל 10, חלה במחלה הידועה רח"ל, ומובא כי לימוד בספר תומר דבורה הינה סגולה להצלה מהמחלה, נבקש מכל אחד ואחת מכם, אנא ואנא תלמדו מתוך הספר תומר דבורה לרפואתו של רועי בן איילת למשפחת ממן או כל דבר טוב לזכותו כגון: תתנו צדקה בקופת הצדקה אשר בבית לרפואתו, מעשה חסד, הארת פנים לאדם אחר, וויתור וכו, וזכות החסד תעמוד לכם אלף המגן להתברך בכל טוב סלה אמן כן יהי רצון
ספר תומר דבורה לרפואת הילד המתוק רועי בן איילת:
https://oraita.net/tomer-devorah/
https://oraita.net/tomer-devorah/about/
מעלת החסד:
https://netsor.org/ethics/20/
יהי רצון מלפני אלהי השמים והארץ, אהיה אשר אהיה, אדון הכול היה הווה ויהיה, ממלא כל עלמין וסובב כל עלמין, חוקר כליות ולב ומשלם לאדם כמעשיו וכפרי מעלליו החפץ בחסד, בקדושה ובטהרה ובזיכוי הרבים, שזכות התורה הקדושה וזכות זיכוי הרבים תעמוד לכלל אחינו בית ישראל בכל מקום שהם וישמרם אל שדי ויגן בעדם אלף המגן ויושפע עליהם תמיד שפע של קדושה וטהרה וברכות ומילוי משאלות הלב לטובה ולברכה וכן לימוד התורה הקדושה וזיכוי הרבים תהיה לזכות ולרפואת הילד היקר רועי בן איילת למשפחת ממן ויזכה רועי להיות מבני עליה בתורה ובמצוות ובמעשים הטובים ולהקים בית נאמן בישראל בנין עדי עד וכן יהי רצון ונאמר אמן ואמן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2015 18:32 |
|
| |
פרשת יתרו והדרוזים-הרצאה והסברה
הרצאות והסברה על הדרוזים
שלום מוזמנים לכנס לפורים של druzim אני מבצע הרצאות על הדרוזים בארץ ובחו"ל. ד"ר עווד סמי 0505501040 מבקש לפרסם ולהפיץ בכל הפורומים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 19:24 |
|
| |
חבל שפורום כ"כ לענין שוכב דומם כאבן שאין לה הופכין. יש למישהו רעיון אולי היאך להחיותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2009 00:09 |
|
| |
בהצלחה

|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2007 16:46 |
|
| |
גם אני מברך על הבמה החדשה, בתור צופה ותיק בפורום זה ובדומים לו...

|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2007 01:08 |
|
| |
היום גיליתי את הפורום, לראשונה.
יש לציין כי למרות שמדובר בפורום פתוח - הרמה גבוהה והלשון נקיה (דבר המזכיר במעט את עצכח).
הוספתי למועדפים, אשתדל לבקר מידי פעם, וגם לכתוב קצת בעצמי.
בהצלחה לכולנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2006 09:42 |
|
| |
תודה רבה ל - " בידור " שהזמין אותי אישית לפורום מבלי לדעת את ניקי. (עכשיו תדע ?!)
נראה כפורום איכותי מעניין ועל רמה.
אשתדל להשתתף ולהקדיש מזמני לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2006 10:53 |
|
| |
אני רואה בפורום חשוב זה תחליף אמיתי לפורום "בחדרי חרדים" שהפך להיות זול וצהוב, וחלק מהמשתתפים בו , הם בתת רמה.
אם יש מקום ,בו אפשר ללבן נושאים העומדים בסדר היום החרדי, כאן הוא המקום !
יישר כח !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2006 21:30 |
|
| |
וואו,
נכנסתי להחסטוריה של איזה ניק וראיתי משהו חדש ואיכותי...
בןציוןכהנא, מורגש שאתה בסביבה..
בהצלחה!
התווסף למועדפים שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2006 15:52 |
|
| |
ברכות להקמת הפורום
יהי רצון ישמש במה לליבון שאלות ברוח טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 21:46 |
|
| |
בימים אלו עם סיומו של החודש הראשון, נדמה לי שניתן להביע תקווה זהירה שאמנם הפורום ישיג את יעדיו. עד היום נכתבו כבר למעלה מ-200 הודעות בנושאים שונים על ידי כותבים איכותיים, ברמה גבוהה ובאופן מכובד ורציני.
יחד עם זאת מוקדם עדיין לברך על המוגמר, ללא כותבים נוספים והתמדה של המשתתפים הקיימים עלול פורום זה לגווע כפי שקרה בפורומים לא מעטים. לפיכך מתבקש כל אחד ואחד הרואה בקיומו של הפורום עניין לנסות ולעניין בו אנשים נוספים בכל דרך אפשרית בעל פה; בדוא"ל; בהודעה בתיבה האישית וכיו"ב.
"ויהי נועם ה' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו" [תהילים צ,יז]
|
| נשלח ב-11/10/2006 13:00 |
|
| |
אתנחתא ברוך הבא!!!
טביעות האצבע שלי בהקמת הפורום אכן ניכרות, אולם הניהול של הפורום איננו דווקא באחריותי האישית, סיסמת הניהול ידועה למשתתפים נוספים ואני מקווה שאכן הפורום יתפתח ויהיה למנהלים מה לעשות בו.
באשר לטענתך על העדר פרסום על הפורום החדש, אנחנו נקבל בשמחה כל הצעה כיצד ליידע אנשים נוספים על קיומו ולהזמינם להשתתף בו ככותבים או כצופים. אני סבור שבלמעלה ממאה פורומים חרדיים הקיימים כיום ב"הייד פארק" עשויים להמצא עוד רבים וטובים שימצאו עניין בפורום זה, אבל אין לי מושג איך להגיע אליהם. להערכתי ישנם עוד רבים אחרים שאינם משתתפים כיום בשום פורום וישמחו ליטול חלק בדיונים הנערכים כאן, לשם כך גם שלחתי דוא"ל לאנשים רבים הרשומים אצלי ברשימת הכתובות של הדוא"ל. מנסיוני במקומות אחרים אני סבור שהשיטה של "חבר מביא חבר", עשויה להוכיח את עצמה כיעילה מאוד.
באופן אישי, חשוב לי שבפורום תהיה השתתפות של אנשים בעלי רקע שונה מכל המגזרים והחוגים בקהילה החרדית, התקווה היא שרמת הדיון תישמר גם כשיתגלעו פערים גדולים בעמדות של המשתתפים. ירידה למריבות אישיות או לרכילויות זולות, תפגע מיידית ברצון של אנשים איכותיים ליטול חלק בדיונים.
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 12:37 |
|
| |
לא חלילה נפגעתי, סתם אני מתלונן שאין פרסומת לפורום, ובטעות נודע לי על הפורום שמהמעט שנכתב כבר יש עדות על תוכן מרתק ואיכותי ביותר.
הם לחשוף ניק מאחורי ניק אוטינג נקרא?
|
|