| נשלח ב-9/10/2006 21:36 |
|
| |
מחר יש לי פגישה
לכולם \ ן השלום והברכה ומועדים לשמחה תמיד!
מחר אחר הצהריים המאוחרים יש לי פגישה במלון באיזור ת"א - ר"ג
הפגישה עם בחור בן 27 {כאמור אני בת 24} בחור ישיבה שלומד בישיבה.
לפי מה שסיפרו לי הוא נראה מאוד טוב , בחור נאה , פנים יפות ונראה צעיר לגילו.
היינו לפחות נראה בן 21 - 22 כך אומרים... { הלוואי... } כי אני ניראת ממש בת 19 ...
כפי שבטח קראתם את ההודעה הקודמת שלי { ראו מצ"ב בפורום- אשה משכילה בראי עולם הישיבות }
אני בחורה משכילה , בעלת 2 תארים.
איך אתמודד מחר עם בחור שלומד כל היום?
מצד אחד, אני מאוד רוצה בחור שלומד , ולהקים בית של תורה. מצד שני, איך נצליח להתפרנס כפי שאני מצפה מעצמי להתפרנס??
אני חוזרת לאותה סוגיה , של אישה משכילה שרוצה לממש בית של תורה וקשה לה... על מה נשוחח מחר בפגישה? מה יהיו התכנים שלה? על לימודי המשפטים? על המשרה העמוסה שלי? או על איך עבר הלימוד שלו בישיבה עד כה? איזה בית נקים? איך יראה חינוך ילדנו? והאם אני מסוגלת לחיות עם בחור שלומד כל היום ללא פרנסה מספיקה... של אולי 3,000 ש"ח מהכולל... אם בכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 11:36 |
|
| |
ברצוני להוסיף משהו נוסף :
אני לא חושבת שיש לי איזושהיא הרגשה של "עליונות" כלל ( לפי דעת אחד מהחברים שהגיבו כאן) יש לי מעין "הערכה עצמית" שאני חושבת שיש לי זכות להרגיש אותה לאחר עמל של לימוד 2 תארים במקביל ועבודה מפרכת בנוסף לכל. למדתי מאוד קשה, השקעתי "וחרשתי" שדות של ספרים ומחברות להגיע למקום שבו אני נמצאת היום ( וכמובן שהכל עם המון המון סיעתא דשמיא והודיה לבורא בכל יום ויום!!! ). אני בטוחה ויודעת שבחור שלומד כל היום יש לו תואר לעולם הבא ולי יש תואר רק לעולם הזה...
בכל זאת אני בחורה "ססגונית" אם אפשר לתאר ולהגדיר אותי כך. אני רוצה בחור "מלומד"- אקדמאי\ משכיל \ חכם\ בקיא ולא משנה לי מהיכן הוא רכש את הידע ( כפי שאחד מהמלומדים כאן האיר את תשומת ליבי ולא את האנטליגנציה שעפ"י גרדנר נמדדת מחולקת ל- 7 סוגים של אנטליגנציה. אין מדד למנת משל ( אנחנו לא בצבא ולא מחפשים איי - קיו) אלא אני מחפשת בחור עם "ראש" על הכתפיים.. בוגר, מבין עניין, תורני מאוד, בקיא בהלכות, גמרא, תורה, חומש.. שלא יהיה רגע משעמם מולו.. בעל שיחה, רמת שיחה, שפה "שירה" גבוהה ולא רדודה ובטח לא חסר טקט ..
מקווה ש"סייעתי" בידם של אחרים להבין את מבוקשי..
שלכם, הפרקליטה 
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 11:18 |
|
| |
לא מפריע לי כלל עניין הזקן.. לפעמים זה אפילו יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 05:07 |
|
| |
פרקליטה, ציינת שני נושאים עיקריים שמטרידים את מנוחתך:
א. פרנסה ב. התאמה
לגבי פרנסה, השאלה פחות פרקטית ויותר השקפתית,
האם את מעונינת במקרה שלדעתך פרנסתכם לא תהיה מצויה בשפע, שבעלך לעתיד יעזוב את הכולל וילך לעבוד? אם התשובה חיובית, את צריכה לחפש סגנון שמתאים ומוכן לכך,
התנגשות השאיפות לבית של תורה לבין צרכים וקיום, זו סוגיה שאת צריכה לעסוק בה לפני שאת מגבשת רצון וכיוון עם מי להפגש,
ב.התאמה, החשש שלך מובן.
רמת השכלה דומה היא בין הדברים שיכולים לקרב בין בני זוג אך אינם מרכיב עיקרי (לדעתי) בזוגיות ובקשר, תקשורת הבנה וכימיה, הם מרכיבים מושכים ובונים, ולעיתים מוצאים זאת בבני זוג שאינם בהכרח באותה רמה וסגנון (או מנטליות),
כשפוגשים אדם מבין ומתאים נושאי השיחה אינם בעיה כלל,, אם בתחילת השיחה קיימת מבוכה וחוסר זרימה טבעיים, רצוי להתעניין באמת בבן זוג , לשאול אותו עליו ולהקשיב,
אני בהחלט מבין את החשש, אני אישית די מסויג בגילי המופלג להפגש עם בנות סמינר שעדיין לא סיימו את לימודיהן , עדיין חיות בבועה חברתית די ילדותית, תמימה ולא ריאלית, למרות זאת נפגשתי ולפעמים הופתעתי לטובה, כדאי לנסות ולבדוק לגופו של עניין, לא לשלול מראש,
וללא קשר לענין זה, "השכלה" היא ביטוי כללי בשביל להגדיר אינטלגנציה ומנת משכל, אנני מזלזל בלימודי התואר (אני אישית לומד לתואר ראשון) אך לעיתים השכלה נרכשת ע"י התמדה ושקידה, והידע הנצבר אינו מעיד בהכרח על אינטלגנציה אלא על "ידע" (חמור נושא ספרים)
בהצלחה בפגישה,
אגב, פגישה בחוה"מ, הבחור אינו מגולח, לא מפריע לך? מקווה שמצאתם מקום לשבת במלונות העמוסים בחג. (לא היה עדיף לדחות לאחרי החג?)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 02:12 |
|
| |
גברתי הפרקליטה, במחילה מכבודך הניכר את סובלת מריגשי "עליונות"
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 00:03 |
|
| |
פרקליטה
לפי שאלותיך כדאי שתחשבי טוב טוב אם באמת יתאים לך בעל שיושב כל היום בכולל בשעה שאת
מתרוצצת מהמשרד לביהמ"ש וחוזר חלילה(סתם בצחוק)
ועכשיו ברצינות-אולי תחשבי על בחור חרדי שגם הוא אקדמאי?היום יש הרבה מכונים להכשרה וכו'
ובעצם כשאניחושבת על זה-עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד-את ובחור ישיבה זה שני עולמות שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 20:40 |
|
| |
בס"ד
הפרקליטה נכבדה
נו לאחר מעשה אולי תואילי לספר לנו איך היתה הפגישה?.... לדעתי אחרי התרשמות ופגישה ראשונית עם הבחור, את יכולה לענות לעצמך על שאלותיך ואולי ע"י עזרה/נקודות למחשבה -פה בפורום להחלטתך.
אבל כן, בהחלט אני מבין את הקושי והסבך בנדון.
תוקן על ידי - צבי613 - 10/10/2006 20:42:55
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 14:52 |
|
| |
רגע, פעם ראשונה שאת נפגשת עם בחור ישיבה? ומה עד היום?
ואגב, חלק מהשאלות שציינת שם, זה החלטות שלך- שאין מה לדון מהן איתו. האם את מסוגלת לחיות עם בחור שלומד כל היום? את זה את צריכה לשאול את עצמך, לפני שאת נגשת לשידוך עם בחור כזה. נניח והכל יהיה טוב ויפה, ואז פתאום תרגישי ש-"מה, איך אוכל לחיות ממשכורת אחת וכו'"- ההחלטה שלך לא תהיה אמיתית וחלקה, לכאן או לכאן. שבי עם עצמך, תחשבי למה את מסוגלת, ואח"כ תצאי... (אמנם להיום זה כבר לא אקטואלי, אבל תחשבי על זה בשעות הפנאי :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 07:51 |
|
| |
הפרקליטה,
לא מספיק מה שתרוויחי את? הרי את עורכת דין עם 2 תוארים! לך בטח משכורת מספיקה לזוג צעיר!
מסגנון השאלה שלך, לא נראה לי שאת באמת רוצה בעל שילמד. את רוצה בעל שיפרנס ואז אם הוא גם ילמד מה טוב ומה יפה! וזה ליגטימי! רק אל תשלי לעצמך!
בהצלחה ....
|
|
|
|
|