| נשלח ב-16/10/2006 11:44 |
|
| |
האם מומלץ לתת לילדים לצפות בסרטים או אסור לתת להם
,
תוקן על ידי - חיים9999 - 16/10/2006 11:55:28
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 16:50 |
|
| |
לב העברי, מעבר לדברים הנכונים שאמרת שאני מסכים להם,רציתי רק להתייחס לאמירה הפותחת : "מדוע אמצעי טכני הופך לנושא ערכי "ראוי או לא לראוי"? "
ביהדות אין הבדל חד וברור בין האמצעי לערך. יכולת לשאול על " סתם יינם" ממתי שתיית יין של עכו"ם הפך לערך?. נשתה יין ונבדוק האם נתחבר לגוים ונתחתן בהם. אלא מאי? כל אמצעי שבא להגן על ערך הופך בעצמו ערך: "סחור סחור אמרינן ליה לנזיר ולכרמא לא תקרב". הסחור סחור הוא ערך בפני עצמו. ערך של זהירות ושמירה.
אגב, יש סרטי טבע נפלאים שחבל למנוע אותם מילדים. זה במקום לצאת באופן פיזי לערבות אפריקה, או לגן החיות, ניתן להביא את החיות ואת נפלאות הבורא אל הבית פנימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 00:53 |
|
| |
מדוע אמצעי טכני הופך לנושא ערכי "ראוי או לא לראוי"? הדבר דומה לשאלה "האם ראוי להשתמש במיקסר?" התשובה היא: כן! בתנאי שהעוגה תצא כשרה בריאה וטעימה. יש לעמוד על התהליך המעניין שהופך כמעט כל אמצעי טכני ניטרלי (רדיו, אינטרנט, קולנוע, טלויזיה) לאיסור גורף: א. האמצעי הומצא בתרבות שאנו נמצאים עמה בקונפליקט. ב. עד שהוא מגיע אלינו הוא כבר מתמלא בתכנים שלה (אמנות פלסטית - עבודה זרה, ספרות מודרנית - ליצנות ואפיקורסות, קולנוע - פיתוי ואלימות, אינטרנט - הימורים וזימה, וכן הלאה). ג. בשלב זה קשה להפריד בין התכנים לאמצעי ולהמציא את הגלגל מחדש בכשרות. ד. הלכך האמצעי הטכני מזוהה עם תכניו ומורחק מן המחנה. ה. בדיפוזיה איטית נוצרת תרבות חלופית (ספרות חרדית, סרטים חרדיים, פופ חרדי וכו'), עפ"ר ברמה אסתטית ותכנית ירודה לאין ערוך ממקבילתה בעולם הרחב.תרבות זו אינה תחליף לצמיחה תרבותית , כי אם חור הצצה להנאה "אסורה" בהכשר שבשתיקה. בעלי נפש שיש להם פוטנציאל להיות מפתחי תרבות - סולדים מהסכריניות הזולה שמוכרת התרבות החלופית, ונמנעים מלהשתתף בה. ז. בשלב זה נשאלת השאלה האם לקרב או לרחק את בנינו מהמדיה במצבה הנוכחי. התשובה: אם אני מסתפק בכך שהעוגה "כשרה" ולא אכפת לי שהיא גדושת סוכר לבן וצבעי מאכל זולים, בעיקר כשהם מפסיקים לנג'ס לי כשהפה שלהם מלא בקצפת פרווה - למה לא?
מאידך, למה נדונו להסתפק במועט - בשאלות דיעבד? למה שלא נמיר את השאלה "האם מותר או כדאי להשתמש במדיה", לשאלה "כיצד אנו נוטלים על עצמינו את האתגר לפתח את המדיה שהקב"ה נתן לנו ברחמיו?"
תוקן על ידי - לבהעיברי - 18/10/2006 1:02:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 03:43 |
|
| |
[ שכחתם את תורת ההמחשה הציורית מבית התלמוד של קעלם ? ]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 21:55 |
|
| |
בספרים טובים ישנם גם תיאורים שבמאי מתקשה לתאר במחזה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 15:20 |
|
| |
סרטים בשונה משאר בילויים, משך אינטלקואלים רבים. פרופ' ליבוביץ שהרבה לגחך על הספורט אהב ללכת לקולנוע ולצפות בסרטים. לדעתי השפעת סרטים גבוהה מהשפעת ספרים. סרטים יכולים להמחיש היבטים בחיים שסופר מתקשה לתאר בכתב ידו.
|
| נשלח ב-16/10/2006 15:06 |
|
| |
אקדים כי איני מכיר את הנושא מקרוב אלא רק מהיותי בן התקופה, דומני כי בחיי ראיתי פחות סרטים ממספר אצבעות ידי האחת. (יש לי חמש, אאוטינג?) האם יש חומר להשכלה כללית שקל יותר להחשף אליו דרך סרטים? נכון שילד לא אוהב לקרוא, ולהכיר את העולם דרך סרטים זה כמו לטייל, אך כנראה כדאי יותר לטייל ופחות לצפות, גם משום שהמקור עדיף על החיקוי וגם משום הפאסיביות המעבירה את החויה מהשכל לחושים הגסים, זהו מעין גירוי ממכר ולאו דווקא אינטלקטואלי. מה גם שכמובן שאלת התכנים שאלה חמורה היא.
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 14:59 |
|
| |
אפשר לחלק זאת לשתיים. סרטים לילדים קטנטנים וגדולים מעט. סרטים לילדים קטנים יש בשוק דברים די נחמדים, דודו פישר, סביר, פוקס וכו. אולי הרמה לא הכי גבוהה. אבל יש שם שפה עשירה, ידע, וכו' אני עכ"פ רואה שהילדים מדברים בשפה עשירה הרבה יותר וכן הידע שלהם בנושאים מסוימים מתפתח אודות לסרטונים אלו. ולדעתי הם הרבה יותר טובים מכל הסרטים המצוירים של המיקי מאוס וכו'' החילוניים שאולי יש שם שפה עשירה אבל לא יותר מכך. לעומת זאת בסרטים לילדים גדולים יותר כאן יש עדיין בעיה מסוימת, כי הם כבר מחפשים יותר תוכן, והסרטים בשוק עדיין לא מספקים כ"כ את הסחורה אע"פ שלאחרונה נראה שיש התקדמות בנושא. ולעצם הדיון. אני חושב שאין שום בעיה עם זה ואדרבא זה כלי מפתח מאוד וזה טוב גם לאלו שלא יכולים לקרוא או אין לההם סבלנות ומול מחשב כולם מרותקים. לדעתי אחד הדברים שממכרים מאוד ילדים זה המשחקי מחשב ולא הסרטים. סרט נגמר לבסוף ומעט מאוד יבקשו מיד לראות עוד הפעם ואפשר גם להגביל ע"י ההורים. לעומת זאת המשחקים ממכרים ועושים עוד סיבוב ועוד סיבוב ללא הרף. אני שומע לאחרונה על מוסדות חשובים ביותר ובי"ס שיש להם במשרד רשימת סרטים מאושרת, אני חושב שזה דבר מבורך, כי אפשר לאסור ולאסור צריך לתת פתרונות. כמובן שככל שהילדים גדלים צריך יותר זהירות. וכדאי לשים לב לדבר יסודי מאוד. "האם כל הנוער שנפתח לסרטים וכו' האם הם מבתים שאסרו סרטים או שהתירו, אני ממליץ לכל אחד לבדוק כמה מקרים מקרוב והוא יווכח לדברים מעניינים" עוד דבר שעכ"פ אני ראיתי זאת לתועלת גדולה, אני הוצאתי את המחשב הגדול מהבית ומשתמש רק במחשב נייד. זה נותן כמה דברים, קודם כל המושג של מחשב בבית לא כ"כ חזק. זה המחשב של אבא. ומה גם שהוא לא נמצא תמיד בבית כי אני לוקח אותו. וכן לא נוגעים במחשב של אבא ללא רשות של אמא או שלו, משא"כ מחשב של הבית קשה מאוד לשלוט עליו. אני המלצתי זאת לעוד חברים וכולם מרוצים מהרעיון.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 12:45 |
|
| |
לומד
אצלי השכלת ילדים, היא המעלה הגדולה מכל. בנוסף, אני מצפה לדיון איכותי על עצם מעלות
וחסרונות הציפייה, כך שנשמע מעלות וחסרונות נוספים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 12:12 |
|
| |
עוד קודם הדיון, לא כתבת מעלות כמעט.
צפיה בסרטים איכותיים, קשה למצוא אותם. ואם אתה מצפה מסרט להיות גם איכותי וגם נקי אתה בעצם שולל מראש את האפשרות שיש סרט כזה. (אגב, אנו באמת מצפים שיהיו כאלו, אבל לא צופים שזה יקרה. צפיה, לא ציפיה).
לעשות להורים קל? זה לענ"ד לא ממש שיקול. למרות שזה מאוד מפתה. אולי יותר פשוט לא להביא ילדים אם זה קשה? או למצער אם זה התברר רק אחר כך שקשה לגדל אותם, לזרוק אותם מהחלון?
כוונתי, אם זה דבר חיובי, סרטים. אדרבה. אם זה שלילי, לא אבין כיצד תועלת צדדית יכולה להפוך אותו לחיובי.
|
|
|
|
|