בית פורומים אגודה אחת

מה ההבדל בין פורום זה לעצכח ? יאמרו דברים ברורים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2006 20:51 לינק ישיר 
מה ההבדל בין פורום זה לעצכח ? יאמרו דברים ברורים!

ראשית דברים חייב אני לציין שאם אכן פורום זה אינו עצכח,וכך נראה מקופיא, אלא מקבל על עצמו את מסורת תורותינו הקדושה ורק תיקונים ומקצה שיפורים באי אלו אורחות חיי החרד הוא חפץ, הרי שחבר אני לכל אשר ירואך. ויהיה רצון שיתקדש שמו ברבים. ואני כשלעצמי בן למשפחה ליטאית שורשית שהרבה הבלי הדור לא  נכנסו אליה ועדיין אנו מתרפקים בערגה לגידולי חברון ופירות לומז'ה.(וידוע הווארט שנהגו לומר על לומז'ה -"למה זה" אנכי...)
אך אליה וקוץ בה. אם פורום זה יהפוך למסגרת ניגוח בגדולי ישראל או בדעות ענקי הדורות במסוה של תיקונים ושיפורים מבית מדרשם של  הרפורמים,הרי שקידוש השם לא יהיה ואני מאמין שלא ישתתפו בו רבים וטובים שאחים לדעה בנושאים שנדונו  עד כה בפורום.

אין בדברים משום התקפה על מה שכבר נדון, שהיה בטוב טעם ודעת ובמסגרת הגיון התורה, אלא רצון לברר המקח בטרם קניה מתוך רצינות ומתינות.

מקוה שהבהרתי עצמי היטב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 02:32 לינק ישיר 

בעזהי"ת

YMY.
   תודה על הסבלנות.
   והרי לא כתבתי אשר תבין ממנו כזאת?
   "הווי אומר, שהפעולה הראשונה שיש למרחיק מבט להמליץ לקצר הרואי, היא לטפל תחילה בענייני אמונתו, שהרי אחת היא כמה יראה, הראיה מוגבלת על ידי אמונה", היו דברי! והלמאי תניח לכל כולו של אותו המגדל, אם דברי הם נקודת המוצא? 

הבדל גדול הוא בין ידיעה רחוקה שיש שם גבול לתפיסתו של האדם, אי שם אי שם הרחק הרחק מעבר לאופק, ובין הבנה ברורה ומעשית של תבנית נפשו של אדם, של היות כוח החכמה רק אחד מכוחותיו (צא וראה שכל כוח הנבואה, מבוסס על "והיה כנגן המנגן", שאינו כוח לוגי כלל, ואם כן תחום נרחב ובלתי נתפס, עד כדי עליית משה אל הר הא-לקים, עד כדי האספקלריה המאירה, כלל אינו עניין של היסק דבר בכוח החכמה. ואמנם חכם עדיף מנביא, אבל אין זאת אלא דברי נחמת עוני ושברון, שהרי סוף סוף לא קבלנו תורה מידי החכמים אלא מידי הנביאים), ושל היותו מוגבל מאוד ביכולת תפיסתו אל מול האינסוף והנצח., ושל היות החוקים האנושיים קיימים רק עד תחום האדם (ושוב אחזור אל האסטרו-פיזיקה כדי לשאוב דוגמאות, ולמשל בתוך החור השחור -שהזמן והפיזיקה מתעוותים, וכל שכן לפני היווצרות הזמן בתהליך המפץ הגדול. וכו' וכו'), ואם כן, הבנה אמיתית של ענווה, שלמרות ובוודאי מצווה להסתכל ככל שתוכל להסתכל הרחק אל גבהי המגדל, למרות זאת עדיין לא לשכוח שבעיניך שלך אתה מסתכל -עין אנוש שלמרות הכל נפסדות מאוד הן ביחס למיקרוסקופ ולטלסקופ ולעדשה התרמית (ולא כל שכן לראיית התחומים שמעל הפיזיקה, כאמור), עין שניתן לשחד אותה מאוד בקלות, עין שמושפעת באופן מכרעת מהמידות שקנו משכב ומושב בלבבך.

ווטו1 היקר והנכבד.
   האם כתבת "מהדעות הכוזבות", כביטוי ז'רגון פנימי של שפת הברסלבאים?

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבאות  

תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 13/03/2007 2:57:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 00:51 לינק ישיר 

ואם הצלחתם להביא את וטו עד כאן....

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 19:23 לינק ישיר 

לומד, הבנתי גם הבנתי, והוספתי בדיחה על בדיחתך - אתה מדבר בכלליות על החסרונות שב"מנהיגות של עצכח", ואילו אני נחתתי לפרטים, מדוע עבדות? משום שטרחנים הם סרבנים הם.ומה שכתבת:
 לדידי, כל עוד אין לכם מתחרה רציני, זו הוכחה שאינכם יהודים כשרים,
על זה כתבתי שאין לנו מתחרה מאותה סיבה שאין ליהדות מתחרה רציני. אי אפשר להתחרות באמת, כי לשקר אין רגליים, ואמת יש רק אחת. ה' אחד, שמו אחד, תורתו אחת ועמו אחד, וכל המפקפק בה וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 12:47 לינק ישיר 

000_אלישיר,

אעירך שמרוב זהירות הנך עלול לכרות את ענפך [ולייבא לכאן ח"ו מהדעות הכוזבות רח"ל של עצור כאן קויפרים].

אם הנך קובע שאין יכולת למצוא אמת מוחלטת בהאי עלמא או ליתר דיוק יש את היכולת למצוא רק אמת מוחלטת אחת שאין יכולת למצוא אמת מוחלטת חוץ מהאמת הזאת, איך תאמין באמונה שלימה בשלושה עשר העיקרים בו בזמן שהנך מכריז עליהם שאינם אמת מוחלטת? לשם מניעת סתירות כאלו הנוגסות ביראת השמיים שבעומק המודעות נוסדה עצכח והצליחה בעזהי"ת. [אין זה מפחית מהפן החשוב לא פחות למען התקדמות האדם, שתהיה לו חממה חברתית לדרכו, אך משום כך אין לטשטש בין התחומים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 12:12 לינק ישיר 

אלישיר

חוששני שלא הבנת את כוונתי.
אתה טענת שכיון שבסופו של דבר לא הכל יובן לשכל האדם והוא יצטרך להתבסס על האמונה, לשם מה לחקור? המשלת לבנין גבוה שכיון שעד תכליתו לא תגיע הנח לכולו.

שאלתי אותך אם גם בפיזיקה תאמר כך, היות שלא תוכל לפצח את הקוד הפנימי של הפיזיקה לא תתחיל ללמדה?
לא התכוונתי דווקא לפיזיקה, קח לך כל דוגמא אחרת, אם לא נבין את מהלך הכוכבים עד קיצם לא נלמד אסטרונומיה? והוא הדין בפסיכולוגיה והוא הדין בסוציולוגיה.

הוי אומר, מה שתוכל תלמד ומה שלא לא, כמו כן בענין האמונה, עד היכן שכוחך מגיע חקור, מכאן ואילך האמן.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 01:13 לינק ישיר 

בעזהי"ת

גוונא, חברינו היקר.
   דומה שאינך אלא מגדיר את מעלתם של ה"מהר יותר גבוה יותר חזק יותר" בעיניך. ואף אני מה לי לשכנע אותך אחרת מהם.
שמא תכלה את חייך במרדף אחריהם, והיות שלעולם לא תשיגם, עדיין תשאר באמונה האדוקה בם. ושמא יפליא אתך הא-לקים יתברך פלא, ולא רק שתרחיק לכת, אלא ישארו לך הכוחות והבריאות הנפשית להעיף מבט מסכם על כל המסע הגדול הזה. שמא.

YMY הנכבד.
   א. השאלה שהעלית, אינה מאפשרת עדיין חילוק מתאים. שהרי מאי "לימודי פיזיקה"? האם רק מי שלומד תואר ראשון ושני בפיזיקה לומד אותה? או שמא כל אחד שעסוק במדעים המדויקים? (והרי תחומי הלימוד משותפים ואף זהים) או אולי ממבט שלישי, רק החוקר אחר פריצת הדרך והתגלית החדשה, הוא הוא הלומד פיזיקה?
   למעשה, כולם, עוסקים בפיזיקה, ולכן דרוש לנו חילוק אחר.
   ראיתי לפני כחצי שנה דברים שכתב הרבי מליובאוויטש זי"ע, ובהם חילק בין לימוד "חכמות חיצוניות" לצורך מעשי, ובין לימודן בשביל השכלה כללית. שהראשון אינו אלא בגדר לימוד מלאכה, שבוודאי מותר ורצוי על פי היהדות, והשני הינו בגדר מגדל הפורח באויר -שרק מבלבל את היהודי מתפקידו בעולם.
   אוכל לקחת את הדברים הללו, ולמקד אותם על סטיבן הוקינג ונסיונותיו למצוא את התיאוריה המאוחדת הגדולה של ארבעת הכוחות המוכרים לפיזיקה כיום, ומתוך כך -כהתבטאותו המפורשת- למצוא אחר הדרך בה האלקים מפעיל את העולם, ואחר כוונותיו העתידיות בהפעלה זו.
   שלימוד פיזיקה שמטרתו להשיג "למה", שמטרתו כהזיות החברתיות של ספרי המדע הבדיוני (*), שמתיימר לחקור אלוק, באמת לא רק שהוא חסר טעם, אלא שלנוכח הבת קול שיוצאת בכל יום מחורב -הוא מהווה פגם ליהודי בן התורה. ולעומת זאת, התמחות לצרכים מעשיים בענייני טבע העולם, ללא "מה למטה מה למעלה", הרי היא כלימוד רצענות או מלאכת חייטים.

(*) הנקודה הזו דרושה יותר ביאור, במיוחד למי שאינו מכיר דיו את ספרות המדע הבדיוני. בזמנו, לאחר מלחה"ע ה-2, דיברו ממנהלי פרויקט מנהטן (פרויקט יצירת הפצצה הגרעינית) על שעוד רגע עוד רגע יהיה עולם חדש, ובעזרת הטכנולוגיה הגרעינית בוודאי יבוא גן עדן לאדם וימצאו התרופות לכל המחלות וכו' וכו' וכו' ועוד הרבה "וכו". כך גם בספרי מדע בדיוני רבים, מעבר לתיאור של מערכות טכנולוגיות מתקדמות מאוד מאוד, ישנה הזיה חברתית שעיקרה האללת המין האנושי, והבטחה מחודשת-דומה של גן עדן למאמיני הפיזיקה כעבודת אלילים.

ב. "רוץ כאן חובטים", אינו אלא "בחדרי חרדים".

תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 12/03/2007 2:07:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 20:59 לינק ישיר 

אלישיר

אם אין סיכוי לפצח את הפיזיקה, לא תלמד פיזיקה?

נראה לי שפספסתי משהו בדבריך, מי זה 'רוץ כאן חובטים' ואיפה ניסית להסביר להם משהו?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 19:54 לינק ישיר 

אלישיר,
אני אישית הרבה יותר אעריך את אלה שינסו להסתכל לגובה על אף שהם ידעו בבירור שלא יצליחו להגיע עד למעלה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 12:09 לינק ישיר 

בעזהי"ת

אל באפך מיימוני.
   אמנם טבעי שהנך מרגיש שהכינוי שלי לעצכח מעליב מעט, שהרי כמה וכמה קולמוסים שברת בדיונים שם, ועשית זאת לעצמך מתוך רצון ליראת שמים.
   אולם אף אתה במשך הזמן כנראה לומד יותר ויותר מתוך דיוני עצכח, שאין יכולת למצוא אמת מוחלטת בהאי עלמא, ושהרבה תלוי באופיו של השואל, ביצרו ובמידותיו, בתפיסות מקובלות שיתבררו לאחר ימים כמוטעות, ובכך שאין ערוך לפלאו של עולם.
   דווקא החיפוש לכאורא אחרי אמת מוחלטת, מתוך היותו מכשיר כל שאלה (או יותר נכון מפתה לחשוב כאילו כל שאלה היא באמת חלק ממחזור של "תמיהה-מענה-תמיהה-מענה" (או אולי "אי הבנה-העמקת חקר-אי הבנה-העמקת חקר"), ומתוך חיפושו הכרוני אחר התמודדויות שכאלה, יוצר עיוות.
   והיא אשר נסיתי להסביר מכיוון אחר לתגרני "רוץ כאן חובטים", שדווקא מערכת הבלמים והאיזונים במידה יפה היא להרצות אי הבנות בתחומיה, ולכן היותם מוציאים את מערכת הבלמים והאיזונים מכלל שליטה, וישר מדביקים פאשקוויל על כל אשכול ואשכול שרצה לדון בהא ודא, מותירה את התוהה עם עצכח ותו לא. 

משל למה הדבר דומה.
   לבניין נישא וענק, המתמר לגובה שבעים אלף קומות. ואולי שבע מאות אלף ואולי גם שבע מליון. ובין כך ובין כך, הרחק מהישג עין. והרחק מהישג ידה גם עם משקפת. ואחד יכול לראות עד הקומה ה-6000. ומשנהו יכול לאזור מבט עד ה-10000, ואחר יפליא ויגיע בכוח עינו עד ה-20000. וכולם לא יכולים להשיג אפס קצה המגדל הזה. וכולם מתישהו יגיעו למגבלות שלהם. וכולם יצטרכו להגיע אל האמונה.
    הווי אומר, שהפעולה הראשונה שיש למרחיק מבט להמליץ לקצר הרואי, היא לטפל תחילה בענייני אמונתו, שהרי אחת היא כמה יראה, הראיה מוגבלת על ידי אמונה.
   וכל זה לא שייך בדיון רציונאלי המתבסס על תוצא מדידת המעבדה. לדידם של מכשירי המעבדה, כל עוד לא מדדנו את הקומה השבעים אלף, היא אינה קיימת. וכל עוד לא מדדנו את מעמד הר סיני -מעולם לא היה הוא. ומה תאמר ומה תמשיך להגיד ליהודי.

תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 11/03/2007 12:16:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 08:03 לינק ישיר 

אלישיר

אני רואה שאכן יש בינינו אי הסכמה.

הפורום שאתה מכנה "עצור כאן כופרים" והינו, לאמיתו של דבר, "הזמנה לחשוב", מיועד להיות הבימה האמצעית הזו, שמשלבת חשיבה זהירה וביקורתית עם איזון.

מאיר

לא התכוונתי דווקא לצד של הרווח שיש מניהול פורומים. כפי שודאי גילית, זה כמו שכתב לומד, יותר עבדות מאשר שררה.

כוונתי היתה שכאשר יש לך ילד טיפוחים שהשקעת לגדלו, אתה רוצה לראותו מצליח. וגם אם יש נושאים שהפורום הזה מעדיף לא לעסוק בהם, עדיין יש רבים שנידונים בשניהם, או שהיו ראוי שיידונו אצלנו בעצור.

אבל בוודאי שאין לי לצפות שמתוך אהבה אנוכית למשהו שטרחתי עליו (למרות שהוא אינו שלי) יש מקום  לצפות שאחרים לא יתחרו. אדרבה, ראוי לעזור בכל האפשר כדי להגדיל תורה ולהאדיר. ובמקרה שלנו, אין זה רק עיון תיאורטי, אלא עיסוק בשינוי הדברים הראויים לשינוי בציבור שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 02:42 לינק ישיר 

ועדיין לא זכיתי להבין את ההקשר לאשכול זה.

כל כוונתי היתה למאמחז"ל "וכי שררה אני נותן לכם, עבדות אני נותן לכם". (באדיבות זכרוני הדל, ללא פרוייקט השו"ת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 02:39 לינק ישיר 

בעזהי"ת

מיימוני הנכבד.
   זה אינו סתם הומור ריק מתוכן, אלא הומור שחור ומחאתי. בתווך בין שני הפורומים "רוץ כאן חובטים" ובין "עצור כאן כופרים", בהחלט חסרה הבמה שתכיל את האיזון בין המצווה להעמיק ולשאול ולדון, ובין "החקר אלוק תמצא, אם עד תכלית שדי תמצא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 01:55 לינק ישיר 

זאת ועוד.
הנביא זכריה אומר:
"והיה ביום ההוא (בימות המשיח) יבושו הנביאים איש מחזיונו בהנבאותו ולא ילבשו עוד אדרת שער למען כחש. ואמר לא נביא אנוכי, איש עובד אדמה אנוכי"
הנביאים=ת"ח, בני תורה. (למשל ירבעם בן נבט שחטא והחטיא את ישראל היה ת"ח עצום, עד שחז"ל אמרו שכל ת"ח דומין לפניו ולפני אחיה כעשבי שדה.(
אדרת שער=פראק.
למען כחש= לשקר ולגלות פנים בתורה ובנבואה שלא כהלכה, כלומר שרצון ה' הוא א' ב' ג' ד', כאשר הדברים לא מדוייקים, או לא נכונים כלל.
איש עובד אדמה אנוכי= עיין ערך תלמידי ר' גדליה וחבריהם.

כלומר, בימות המשיח כבר לא יהיו מתחרים, האנושות תבדוק את כל האפשרויות, ואז, בימות המשיח - יגיעו למסקנה שאין ברירה אלא לחזור לאותה דרך, וילכו עמים רבים לקרוא כולם בשם ה', וינהו אחר עם ישראל.

אמנם קשה לומר שהגיעו ימות המשיח, אבל כבר אמרו חז"ל: כך היא גאולתם של ישראל, קימעא קימעא. עד שיראו גויים צדקנו וכל מלכים כבודנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 01:45 לינק ישיר 

אוי, סליחה... פשוט לי יש פרוייקט השו"ת ממוזער וקל לי להשיג את הפירושים, ושכחתי שלא אצל כולם זה כ"כ קל, אז שוב, סליחה.

מה שזה אומר, שהקב"ה מבטיח לעבדי ה' האמיתיים באמת, שכל מי שינסה להילחם בהם, בגשמיות או ברוחניות - יפול. וכך אכן קרה, שעד היום כל הדתות והמעצמות נפלו, כל המתחרים לדת האמת, כולם ללא יוצא מן הכלל נפלו ולא קמו. רק דרך אחת החזיקה מעמד בכל השנים, ועליה הכתוב אומר "כל לשון תקום אתך למשפט" - כל מי שיבוא להתווכח איתנו על האמת, כמו להבדיל - הנוצרים בימי הביניים - "תרשיעי" - כולם יפלו אחד לאחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 01:23 לינק ישיר 

מצטער. לגמרי לא הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מה ההבדל בין פורום זה לעצכח ? יאמרו דברים ברורים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext