| נשלח ב-28/10/2006 22:21 |
|
| |
חידה: למה רק הרבנים הסתובבו ב"בואי בשלום"
התפללתי השבוע בבית כנסת מוזר. רק הרבנים סובבו את פניהם בבבואי בשלום, בעוד כל הציבור נשאר לעמוד במקומו התוכלו לפענח עבורי את מקורו של מנהג מוזר זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2006 11:12 |
|
| |
סתם שאלה.
מצפה יריחו ממוקמת במזרחה של ירושלים, כיוון התפילה א"כ תמיד לצד מערב, בבואי בשלום יש להסתובב לצד מערב דווקא, לא הסיבוב העיקר אלא הכיוון, לאן מסתובבים אם כך רבני 'מצפה יריחו' ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2006 11:24 |
|
| |
תתקנו אותי אם אני טועה, אבל אני הבנתי שההסתובבות ב"בואי בשלום" אינו תלוי בכלל בכיוון - מזרח, מערב, וכו - אלא צריכים לפנות לכניסה של בית הכנסת. והמדקדקיםן לא מסתפקים ברק להפנות אלא עושים כמה צעדים לקראת פתח בית הכנסת!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2006 11:52 |
|
| |
אני מרשה לעצמי לתקן אתך ההסתובבות היא רק לכיוון מערב, כנגד שקיעת החמה. פעם הייתי בשבת בטבריה בבית הכנסת של הרב אוירבך שזה זקני טבריה והם הסתובבו לצד מערב, שזה רבע סיבוב לימין ואחר כך שלושת רבעי סיבוב חזרה למקום. הייתי במלון בים המלח והיה שם רב שגם אמר להסתובב למערב וכל הקהל עמד לכיון הצד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2026 09:22 |
|
| |
| אסתיאו כתב: |  | אני מרשה לעצמי לתקן אתך ההסתובבות היא רק לכיוון מערב, כנגד שקיעת החמה. פעם הייתי בשבת בטבריה בבית הכנסת של הרב אוירבך שזה זקני טבריה והם הסתובבו לצד מערב, שזה רבע סיבוב לימין ואחר כך שלושת רבעי סיבוב חזרה למקום. הייתי במלון בים המלח והיה שם רב שגם אמר להסתובב למערב וכל הקהל עמד לכיון הצד.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2026 10:25 |
|
| |
זה היה פעם, לפני 20 שנה, היום זה כבר לא כך.
|
|
|
|
|