בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

חטא חטאה ירושליים [פסוק]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/10/2006 11:54 לינק ישיר 
חטא חטאה ירושליים [פסוק]

ושואל המדרש - והאם עובדי הכוכבים אינם חוטאים? למה דווקא מזכירים בפסוק את ירושליים?

ועונה המדרש - שעובדי הכוכבים אינם אלא כלום, וכל מה שהם עושים לא מעלה ולא מוריד כלל.

אבל ישראל, כל דבר טוב שהם עושים, אפילו אם זה לא מצווה ממש, הרי הם ממשיכים על ידי זה המשכת אלוקות.

מספיק כוונה לשם שמיים.

והקב"ה בוחר בישראל להיות לו לעם לא בגלל המצוות...אלא בכלל בחר באבותינו עוד לפני מתן תורה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2006 12:16 לינק ישיר 

בהמשך למה שכתבתי על כך שגופי אומות העולם וגופי ישראל נידמים בחומריותם ובסוף הקב"ה בכל זאת בוחר בגופי ישראל.

כמו שכתוב "כי אח עשיו ליעקב..ואבחר ביעקב ואת עשיו שנאתי"

וחסידים אומרים כהסבר לבחירה [ ונדמה לי שהמקור הוא הרבי הרש"ב ( אביו של הרבי הקודם של חב"ד ( שיום הולדתו בכ' מרחשון הבא עלינו לטובה)]

"ומה רצית??? - שהוא יבחר באיוַן הגוי???!!!?"

תוקן על ידי אזרחי ב- 01/11/2006 12:17:55

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2006 12:07 לינק ישיר 

ב"ה

פז מן

אני באתי רק להבהיר נקודה מסויימת בענין הבחירה. לא התייחסתי לכתחילה לכל שאלתך.

אל יהא בליבך עלי.

לגבי שאלתך הכללית אשתדל לענות ולהסביר ביתר ביאור כאשר אתפנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2006 12:05 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2006 11:14 לינק ישיר 

ההסברים שהבאת כדי שנבין מהם היתרונות של עם ישראל הם גם לשיטתך , בדיעבד .

וכדי להסביר מדוע ה' בחר בעם ישראל מתחילה , לא ענית

וכך כתבת לקראת הסוף של הודעתך: אין כאן מקום לשאלה "למה?" שכן אין לזה טעם. לכן אנו מברכים את הקב"ה על כך- הבוחר בעמו ישראל באהבה. סוף ציטוט

אני לא הבנתי כלום, תסלח לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2006 10:05 לינק ישיר 

פז מן,

ראיתי את שאלתך בנוגע לבחירה של הקב"ה בעם ישראל- שאלת מדוע בחר בנו הקב"ה?

כדי להבין את התשובה נראה שיש להגדיר מהי בחירה.

בדרך כלל אנו מסבירים את המילה בחירה כלקיחת דבר אחד ולא אחר בגלל תכונותיו הייחודיות.

זו אינה בחירה בטהרתה. זו העדפה. התכונות הטובות ,מבחינתי, גורמות לי להעדיף דבר אחד על פני האחר.

בחירה היא דוקא בין שני דברים השוים. אם עומדים לפני שני ספרים זהים בגודלם, בצורתם ובתוכנם ולקחתי אחד מהם- אז בחרתי. אז הבחירה היא אמיתית.

נשאל אם כן- במה בחר הקב"ה בעם ישראל? למה הכוונה באומרינו בתפילה- "אתה בחרתנו מכל העמים"?

במה עם ישראל שוים לאומות העולם?

רוחנית- ברור שאנו שונים. גם אם תאמר שהרוחניות נובעת מהבחירה, הרי שעוד קודם להיותינו עם (במתן תורה) כבר היו בני ישראל שונים מאומות העולם.

השויון בינינו לאומות העולם הוא בגוף החומרי. בזה אנו דומים.

מביא הרבי מליובאויטש בכמה מקומות שהבחירה של הקב"ה בנו הוא בגוף החומרי של ישראל לעומת הגוף החומרי של אומות העולם.
כך הבחירה היא אמיתית.

אין כאן מקום לשאלה "למה?" שכן אין לזה טעם. לכן אנו מברכים את הקב"ה על כך- הבוחר בעמו ישראל באהבה.

לו היו סיבות לבחירה מה הטעם לברך?

אולי בכך ניתן להסביר מדוע כל כך מקפידים ביהדות על כבוד הנפטר. הרי נשמה אין בו כבר אלא גוף בלבד.

אלא על פי הנ"ל מובן- גם גופו של היהודי הוא קדוש ומכובד מעצם בחירתו של הקב"ה בנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > חטא חטאה ירושליים [פסוק]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext