בית פורומים עצור כאן חושבים

המופת הבודהיסטי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/10/2002 14:41 לינק ישיר 
המופת הבודהיסטי

איני יודע מה המקור. אבל מקובל לטעון שצדיקים זוכים, וגויותיהם נשארות שלמות לאחר מותם, שלא כמו גויותיהם של סתם בני אדם כידוע.

התופעה אינה ניתנת לאימות פשוט, משום שאסור לפתוח קבר, גם לא למטרת מחקר מדעי כדי לבדוק את אמיתותה של טענה זו, שיכולה לכאורה לחזק מאד אנשים באמונתם - אלו שמזדקקים לזה.

אמנם, יש סיפורים רבים על קברי צדיקים שנפתחו מטעמים שונים, עקב אונס של השלטון וכיו"ב, ואז נדהמו העומדים לגלות שהגוף נותר שלם כביום הפטירה.

והנה, פתאום מתברר שסגולה זו אינה נחלתם של בני ישראל לבד. הסיפור הבא הופיע בניו יורק טיימס. האחריות - עליו.

נס בודהיסטי - או רמאות?

"נס קרה בסיביריה", מבטיח העיתון. כיצד? בשנת 1927 מת מנהיגם של הבודהיסטים של רוסיה. זה היה מאד מרשים. הוא קרא לתלמידים לבוא אליו, נפרד מהם, סידר את רגליו בתנוחת הלוטוס הידועה לכל לומד יוגה, והחל לבצע מדיטציה. וכך מת.
אבל לפני מותו הוא ביקש מן התלמידים שיחזרו "להציץ בגויתי" לאחר 30 שנה.
שמו, דרך אגב, הוא דשי-דורזו איטיגילוב. הוא היה הלאמה ה-12 של פנדיטו המבו, והאריך ימים עד לגיל 75 שנה.

לבודהיסטים לא היו חיים קלים בימי הקומוניזם, ובמיוחד בימי סטאלין (למי כן?) אבל לאחר 30 שנה, או אולי רק 28 שנה, הם חזרו לבית הקברות של הלאמה. הם פתחו את הקבר, וגילו את הגויה שלמה כמות שהיתה.
אם אצטט שוב מהעיתון: "גויתו של איטיגילוב עדיין היתה בתנוחת לוטוס, עדיין היתה שלימה לגמרי, בניגוד לצו הטבע".
הבודהיסטים חזרו וקברו את הגויה, בקבר לא מסומן. אולי זה משמעותי, אך הם מילאו את הארון במלח.
הסיפור עבר כנראה מפה לאוזן, עד שהגיע ללאמה צעיר בשם בימבה דורז'ייב. הוא מצא את אמגלן דבייב, בעצמו בן 88. אמנם אמגלן לא היה בקבר ולא ראה את המראה, אבל חותנו, שמת בינתים, היה שם.
דבייב הוביל את בימבה לקבר. וב-11 בספטמבר פתחו אותו מחדש. זה היה 75 שנה לאחר מותו של הלאמה. היו שם 12 עדים, ביניהם שני פתולוגים וגם צלם. את הקבר עצמו פתחו שני לאמות, שהיו מצויידים במסכות של חדר ניתוח - השפעת הקידמה.
ומה הם מצאו?

את הגויה שהיתה עדיין שלמה.

אחר כך עשו חגיגה שלמה מהסיפור. הלאמה החדש של רוסיה מיקם את הגויה במנזר בודהיסטי, ושם היא אמורה להישאר, מאחורי מסגר ובריח.

הניו יורק טיימס מביא מתולדות חייו של הלאמה, אבל קשה להניח שהן מעניינות מישהו פה.

בקיצור: מדוע הגויה לא התפוררה כפי שאמור לקרות תמיד?
ולדיסלב קוזלצב, שהוא כנראה פתולוג ברוסיה, ניסה להציע הסברים מדעיים. ראשית, המלח. למרות שהמלח יכול רק להאט את התהליך ולא לעצור אותו לגמרי. שנית, המלח אמור היה להתווסף רק אחרי כ-30 שנה (אבל לזה לא צריך להאמין, כמובן).
שנית, סוג האדמה ומצב הארון משפיעים על התהליך.
לקוזלצב היה עוד רעיון, שבעיני נראה משונה עוד יותר. הוא טען שללאמה היה גן מיוחד שמנע את התפרקות המבנה של התאים.
"ואולי חנטו אותו איכשהו", הציע בנוסף. זה כבר נשמע יותר סביר, למרות שאין על כך שום מידע.

ההסבר הבודהיסטי הוא שהלאמה "הגיע למצב קיום מוגבר באמצעות מדיטציה, שמכנים אותו "שוניאטה". או: ריקנות".

עיתונאי שביקר במנזר ראה את הגויה מסודרת. הגוף לבוש בחלוק מוזהב, עם חגורה כחולה. העינים עצומות. הפנים נראות מטושטשות. האף מזכיר את התצלום שיש ממנו משנת 1913. הידים גמישות, הציפורנים קצוצות, העור רך. ראשו מכוסה בשיער מסופר קצר.

מה דעתכם?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2019 17:29 לינק ישיר 

לעיל באשכול הוזכרו שני הרוגי מלכות של הלח"י. בעקבות פטירתה של חברת הכנסת הימנית הותיקה, גאולה כהן, הובא סיפור הגויות מחדש.

בערוץ 7 הובאו הדברים הבאים ואני מעתיק חלקית ומצרף את הלינק:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/421713

גאולה כהן מספרת על הגופות שהשתמרו

לזכרה של גאולה כהן אנו מביאים שוב את הראיון בו סיפרה על הרגע המצמרר של קבלת גופות אליהו בית צורי ואליהו חכים שהשתמרו עשרות שנים

לפני חמש שנים וחצי סיפרה גאולה כהן ז"ל ביומן ערוץ 7 על הרגעים המצמררים בהם ניצבה יחד עם יצחק שמיר ז"ל, מפקד הלח"י, בנמל התעופה בן גוריון לקבלת גופותיהם של לוחמי המחתרת אליהו בית צורי ואליהו חכים, והגילוי שהדהים: גופותיהם השתמרו לאורך עשרות שנים.

בשנת 75' בוצעה עסקת החילופין שבה הוחזרו גופותיהם של השניים לאדמת ישראל. המהלך בוצע אז ביוזמתו של מי שהיה אז חבר כנסת, יצחק שמיר ז"ל שבעברו היה ממפקדי הלח"י והכיר את השניים באופן אישי. אירוע זה זכור היטב בשל הדרמה שליוותה אותו כאשר נפתחו ארונותיהם של השניים וגופותיהם ופניהם התגלו ללא פגע. גאולה כהן זוכרת את הרגעים הללו של קבלת הגופות והיא מספרת:

"שמיר הלך כמה עשרות מטרים עד אליהם. הלכתי אחריו במרחק מסוים. לא נתנו לנו להתקרב יחד איתו. הארונות הונחו על הקרקע עם משמר חיילים. הוא הגיע לגופות והחל טקס פתיחת הארונות. זה היה רגע מצמרר. אף אחד לא ידע מה נמצא בתוך הארונות. זה היה מצמרר לעילא ולעילא כי כשהורידו את הכסות מהפנים התברר שמשקיפים אלינו שני אנשים צעירים ויפים ללא קמט בפניהם, כאילו נולדו מחדש.

היא תיארה את ההלם שתקף את שמיר למראה המחזה המפתיע. כהן ציינה כי המחשבה שעלתה כבר אז בראשם של הצופים במחזה הייתה הקביעה של חז"ל על הרימה שאינה שלטת בגופם של הרוגי מלכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 07:35 לינק ישיר 

מוקפץ עבור ארץ ציה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 17:21 לינק ישיר 

אני_בעודי כתב:
מזמן טענתי שאתאיזם זו "אמונה". הרי אין דרך להוכיח את אי קיום האל. יתכן שהוא ישנו והוא החליט להתחבא. כנ"ל לגבי ידיעה (אמונה) שאין ניסים.

עכשיו מסתבר שזו אמונה חרדית ממש. אפילו אם תראה בעיניים, תחשוב שאתה הוזה...

אין כופרים כמו החרדים, בתכלס אנו נכדים מאברהם אבינו אז למעשה זה דיי טבעי,
ונכון שאין ניסים כי כתוב אין חדש תחת השמש, ולא יכול להיות שאלוקים התחרט על חוק טבע שעשה ואפי' לרגע,
ואומר הרמב"ם  משה רבינו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה, שהמאמין על פי האותות יש בלבו דופי שאפשר שיעשה האות בלט וכשוף,
ואומר האבן עזרא, שלט וכשוף הם שקר ולכן התורה אסרה שקרים, כי אם היה אמת אז למה התורה אסרה את זה ? 
כמו רפואה מותרת כי זה אמת, כך אם כישוף אמת אז למה שלא נתעזר בהם ?

אני כבר לא מדבר על החילול השם שיוצא מדעות כאלה, כמו שהספורנו אומר   כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם לְעֵינֵי הָעַמִּים והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים,,,,,,, ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 17:03 לינק ישיר 

מזמן טענתי שאתאיזם זו "אמונה". הרי אין דרך להוכיח את אי קיום האל. יתכן שהוא ישנו והוא החליט להתחבא. כנ"ל לגבי ידיעה (אמונה) שאין ניסים.

עכשיו מסתבר שזו אמונה חרדית ממש. אפילו אם תראה בעיניים, תחשוב שאתה הוזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 02:44 לינק ישיר 

אני_בעודי כתב:
מכל מקום, הח"ק טענו שהם מצאו את הגוף שלם. ניתן כמובן לחשוד בהם שהם שיקרו, אבל אם כן, אין צורך להרחיק עד אליהם, תוכל בצורה הרבה יותר פשוטה לטעון שאני המשקר, הסיפור מעולם לא היה, ואתה מסודר.
מלבד זאת, לא נראה לי שאפשר לסדר עצמות מפורקות לאחר 40 שנה, שיראו כמו גופה, ולא יזוזו זה מזה בזמן שמטלטלים את המיטה.

הם עושים את זה ועוד איך, כך לגבי פיגועים ותאונות וכו' וכו'

ואם אתה שואל אותי אם אני מאמין, אז אפי' שאני יראה בעניים שלי, אני מיד אלך לקחת כדור, פשוט אין דבר כזה ולא יהיה דבר כזה,

רציתי להוסיף שאלוקים נתן לנו מתנה בשם "בינה" בכדי שלא נצטרך לבדוק כל סוגי השטויות,
למשל: שטויות כאלה,

תוקן על ידי maxmen ב- 18/05/2010 02:59:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 02:34 לינק ישיר 

מכל מקום, הח"ק טענו שהם מצאו את הגוף שלם. ניתן כמובן לחשוד בהם שהם שיקרו, אבל אם כן, אין צורך להרחיק עד אליהם, תוכל בצורה הרבה יותר פשוטה לטעון שאני המשקר, הסיפור מעולם לא היה, ואתה מסודר.
מלבד זאת, לא נראה לי שאפשר לסדר עצמות מפורקות לאחר 40 שנה, שיראו כמו גופה, ולא יזוזו זה מזה בזמן שמטלטלים את המיטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 02:15 לינק ישיר 

כנראה הוא לא יודע שהחברה קדישא נוהגים לעשות השלמה לגוף שרוף וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2010 01:37 לינק ישיר 

בענין הנזיר הבודהיסטי - ראוי לציין שאין בכך סתירה לדעת חז"ל. במס' שבת קנב: כתוב שמי שאין לו קנאה אין עצמותיו מרקיבים. אם אותו נזיר העלה את עצמו למדרגה כזו, וניטרל את הקנאה מליבו, הוא אמור להשאר בשלמותו.

האם קיימים מקרים כאלו בהם האדם נשאר שלם? שמעתי אישית 2 עדויות מאנשים שנוכחו בשני אירועים כאלו.
א. לפני כ-10 שנים שמעתי על אשה חילונית מחיפה שמסיבה כלשהי העבירו אותה מקברה לאחר תשעה חדשים, והיא נמצאה שלימה לחלוטין. פניתי לאחד מאנשי הח"ק, ושאלתי אותו אם זה נכון. הלה אישר באזני שהוא עצמו היה מהמטפלים בהעברה, ואכן היא היתה שלמה. שאלתי אותו אם הוא יודע משהו על האשה הזו, הוא לא ידע מאומה עליה, וזה גם לא הטריד אותו. חברא קדישא מענטש...

ב. סיפר לי אחד ממכרי, רו"ח במקצועו (איש מתמטי, ולא רוחני...), שנסע לצפת לנחם את האבלים על פטירת הרב ביסטריצקי ע"ה. בחפשו הסעה מירושלים, נודע לו כי באותו שבוע העלו ארון של איזה רב מצפון אפריקה (לצערי אינני זוכר פרטים מדוייקים, ניתן לבדוק ע"פ תאריך פטירת הרב ביסטריצקי), כארבעים שנה לאחר פטירתו, ולקחו אותו לביה"ע בצפת. הוא הצטרף לאוטובוס שהתארגן ללוויה של אותו רב, והנה כשהח"ק פתחו את הארון התברר כי הגופה שלמה לחלוטין. הלה סיפר לי כי ראה בעיניו כיצד מובילים אותו לקבורה שנייה על מיטה רגילה, והגופה נראתה כמו כל מיטה של מת טרי. חשוב לי לציין כי אותו יהודי לא נסע לאותה לוויה, ולא היה לו שום מושג מיהו אותו רב, בסך הכל הוא חיפש דרך להגיע בצורה נוחה מירושלים לצפת. אין לחשוד בו שיש לו אינטרס להגדיל את אותו רב, ובפרט שהוא אשכנזי טהור...

כמדומני, שאין זה מן ההגינות לכתוב את שמותיהם של העדים בפורום. אבל, מי שחשוב לו מאוד, יכול לפנות אלי באישי, ואני מוכן לתת פרטים מדוייקים שלהם. אנשים החיים עמנו כיום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2010 14:16 לינק ישיר 
אותות ומופתים באדמת בני חם

ווטו1 כתב:
מסופר על ה"אהבת ישראל" מויזניץ שהיה גופו שלם וכן שמעתי על עוד יהודים "פשוטים" שאחד מהם בנו ידוע בירושלים, אבל כמובן שלא ה"פשוטים" בתקשורת "פשוטים" בעיני הבורא. גם "מופתים" אינם דווקא נחלת בני ישראל. היה לי פעם ספר על מלאי של מופתים בדתות אחרות, כולל עם פסלים של אותו האיש [אולי משום יהודיותו? ] אז למה לא להאמין שגם גויים טובים זוכים במופתים? כמובן שרוב סיפורי המופתים הם הגזמות ובדותיות להגדיל שם בשר ודם או אפילו מתוך מחשבה שאלוקי הטבע זקוק להוכיח את עצמו באנטי-טבע [כדרוש לחלשי הדעת - אבן עזרא בתשובה לר"י הלוי בפי' לעשרת הדברות], אבל היד הווה תקצר לומר לחומץ וידליק?

בקראי ספר אבן ספיר להתייר ר' יעקב ספיר, אמרתי לא אמנע מלהציג הנה את סיפורו כלשונו:

"היהודים (מעיר טאנתא ערות מצרים) ספרו לי מופת גדול אשר שמעו שנעשה בימים האלה לאחד מוסלימאן (מוסלמי) הבא להתקדש פה: כפרי אחד ממהלך יום בא, רוכב על חמורו, והלך להשתטח על הקבר והניח אתונו אצל פתח השער בין ההמון, והוא דחק ונכנס. אחרי התפללו יצא ולא מצא חמורו כי נגנב. חזר על הקבר והתקצף ואין עונה, הלך אצל שכנו מהכפר אשר גם הוא בא בחמורו, ושאל ממנו שישאילנו חמורו וילך וישוב לביתו ויקח עמו חמורו אחר ויחזור אליו.
"מכירו עשה עמו החסד ונתן לו חמורו ללכת ולבוא.  הוא יצא מן העיר לא הרחיק ללכת, ונפשו עגמה ויגעה, ירד מהחמור לנוח כחום היום, ויקשור רסן החמור ברגלו ושכב והוא נרדם ויעף. הגנב בא וחתך הרסן מרגלי האיש וילך לו.
"אחרי הקיצו ראה כי גם החמור השאול נגנב, תלש בשערו ויחרד חרדה, וילך הלוך ובכה על הקבר בקצף ונאצות, וידבר קשות אל הנביא (נביא מוסלמי) השוכב פה זה שמונה מאות ואחד ושמונים שנה ויגד לו כי אם לא ימצא חמוריו לא יבוא עוד אליו ויזהיר גם כל יודעיו למנוע רגלם ממקום הזה.
"עודנו מתמרמר ומדבר על לבו, נתנמנם מעט, אך עיניו נסגרו ולבו ער והנה איש מראה לנגדו עטוף לבן וקוצותיו תלתלים על כתפו ומראהו נורא וקדוש ויאמר לו מה לך פה כי תעתיר דבריך?  - איך לא אתקצף ואקלל וכה וכה קרה לי בעבור כי באתי לשם ולכבוד.. "אמור סאמאכני יא סידי!" סלח לי אדוני אמר לו האיש הנורא "סמאכני יא סידי!. אל תדאג, לך לרחוב הנוצרים ושם מבוי מימין ובשמאלו החצר פלוני, תכנס תוך החצר פלוני ותדפוק על דלת פתח בית פלוני בקרן הימנית ותקרא בשם האשה פלונית ותאמר לה בשליחות בעלה זה שמו... שתתן לה החמור שהביא אמש וגם החמור אשר הביא היום, ואמור לה אלה ואלה הסימנים שהגיד לה בעלה והיא תתן לך מיד שני החמורים ואף מתנה (באקשיש) לא תבקש ממך. והאיש הזקן נעלם ממנו והוא הקיץ וישא את רגליו אל הרחוב והמקום ההוא ועשה ככל אשר צוה עליו הנביא ולקח שני החמורים וילך שש ושמח וחזר אל הקבר ונדר נדרים לבא עוד בכל שנה ולהרבות כבודו בכל אשר תשיג ידו.
"המופת הגדול הזה עשה לו כנפים ומלא את העיר מפה אל פה.
"ידעתי אלופי ומיודעי כי המשכילים שבכם לא תאמינו אף תמלאו שחוק פיכם, גם אני לא אבטיח לכם ולא אשבע אם אמת נכון הדבר, אך כזאת שמעתי גם מפי היהודים אשר גם הם אך שמעו מהמוסלימאנים הנשבעים בד' ובנביאם ובסייעיד אחמאד אל בידיבי, אכן לשקר נשבעו?
"לא אלאה אתכם עוד בהגות ובספורים אותות ומופתים עוד רבות וגדולות מאלה, כי מי בכם יאזין ויאמין. ואולם למען תדעו ממרחק שמץ דבר מאמונתם וכח דמיונם החזק, אציגה נא בזה עוד מעשה קטנה ויפה אשר שמעתי: (וכו' עד סוף המעשה - ) ידעתי מליצי רעי! כי גם בזה לא תאמינו ולכם המשפט. אך אל תשיתו עלי עון כי הבאתי לפניכם ספורים כאלה, כי אולי ימצאו איש או זמן אשר יצטרך גם לזה ואין לכם בזה דבר לבטלה".
אבן ספיר - אדמת חם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 21:16 לינק ישיר 

מוישה גרויס

עצם העובדה שמוטיב מסוים חוזר בתרבויות שונות יכול להצביע על היותו מוטעה- היינו על כך שקימת סיבתיות פסיכולוגית/סוציולוגית  לא רציונלית שהביאה להתפתחותו אך יכול באותה מידה להצביע על כך שיש בו משהו.

העובדה שזה מסופר על נוצרים אינה בעיתית בעייני ייתכן שהם היו צדיקים בעיני שמיים ביחס לסביבתם ולנקודת המוצא שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2007 19:31 לינק ישיר 

http://en.wikipedia.org/wiki/Abraham_Lincoln%27s_burial_and_exhumation

Lincoln's body was almost perfectly preserved. It had been embalmed so many
times following his death that his body had not decayed. In fact, he was
perfectly recognizable, even more than thirty years after his death. On his
chest, they could see red, white, and blue specks — remnants of the American
flag with which he was buried, which had by then disintegrated.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2005 16:00 לינק ישיר 

מיימוני,

אני מקוה מאוד שלא חשדת בי, שהבאתי מקור תלמודי כדי להוכיח אמיתות פיזיקלית מסוג כלשהו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2005 14:26 לינק ישיר 

אמשלום

ועתה צריך לפרש על מה באמת מדובר שם...

לפי גישתי, כמובן.

אך כמדומה שיש עוד מקורות לרעיון זה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2005 14:13 לינק ישיר 

מעשה שישבתי לפני מורי, ובא אחד מן המתלהבים עם סיפור על הצדיק שנמצאה גוויתו שלמה כמו הסיפור "הידוע" על ההוא וכ"ו. חייך ואמר לו ,"עד שאתה מספר לי מה קרה להם אחרי מותם, ספר לי מה עשו בחייהם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2005 11:56 לינק ישיר 

ר' אלעזר ברשב"י -

כי הוה קא ניחא נפשיה אמר לה לדביתהו: ידענא בדרבנן דרתיחי עלי ולא מיעסקי בי שפיר, אוגנין בעיליתאי ולא תדחלין מינאי. אמר רבי שמואל בר נחמני: אישתעיא לי אימיה דרבי יונתן, דאישתעיא לה דביתהו דרבי אלעזר ברבי שמעון: לא פחות מתמני סרי, ולא טפי מעשרין ותרין שנין אוגניתיה בעיליתא. כי הוה סליקנא מעיננא ליה במזייה, כי הוה משתמטא ביניתא מיניה הוה אתי דמא. יומא חד חזאי ריחשא דקא נפיק מאוניה, חלש דעתאי. איתחזי לי בחלמא, אמר לי: לא מידי הוא, יומא חד שמעי בזלותא דצורבא מרבנן ולא מחאי כדבעי לי. [ב"מ פד ע"ב]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המופת הבודהיסטי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext