| נשלח ב-15/11/2006 14:45 |
|
| |
מצעד התועבה האלטרנטיבי
.
|
|
| שירה סיפרה לגננת שאבא ביקש ממנה "להכניס דבר לא צנוע לפה". זה אותו אבא שהולך כל יום לבית הכנסת ומעורב בחיי הקהילה. לאחר שהפסיכולוגית אילת וידר-כהן נאלצה להכריע מה יעלה בגורל של שירה, מי יאכיל, ישחק וישכיב אותה לישון, היא קוראת לכולנו להאבק למען נקיון החברה |
|
|
|
 |
דפדף ביהדות |
 |
|
אילת וידר-כהן
15/11/2006 7:30 |
|
|
|
|
|
|
 |
סוף השבוע מתקרב, אני מתחילה להרגיש את השעון מאט את הקצב ומאפשר לי לנשום נשימות איטיות ועמוקות. לקחתי זמן לאמבטיה חמה וארוכה, אכלתי ארוחת ערב מזינה, שתיתי כוס קפה הפוך. הבית שקט ושלו. השעה מאוחרת. כולם כבר ישנים.
אני צריכה לכתוב חוות דעת לקראת ישיבת צוות שתתקיים בשבוע הבא. בישיבה נצטרך להחליט איפה תחיה שירה, איפה היא תגור? מי יקלח אותה כל ערב? מי ישכיב לישון? מי יעיר אותה בבקר וישלח אותה לגן? מי יאסוף אותה מהגן? עם מי היא תשחק אחר הצהריים? מי ייקח אותה לרופאה כשתחלה?
מה יעלה בגורלה בשנים הקרובות?
שירה
| *************** id="5" tabindex="-32768" marginwidth="0" marginheight="0" src="/cache/banners/newopenbanner.php?vnum=111&vpage=451&loc=5" frameborder="0" width="238" scrolling="no" height="140"> |
רק בת 5, היא סיפרה לגננת שאבא שלה עשה לה דברים לא צנועים, הוא ביקש ממנה "להכניס דבר לא צנוע לפה שלה". שירה הוצאה מהבית באופן דחוף למקלט חרום לילדים.
פגשתי את שירה כמה פעמים ואני צריכה לכתוב חוות דעת על מצבה ומה אני ממליצה לגביה.
אני דוחה ודוחה את הכתיבה הזו. כל כך קשה לסכם במילים מקצועיות את ההתרשמות שלי ממנה. ילדה חמודה וסקרנית, פגועה עד עמקי נשמתה. חווה את עצמה כילדה ללא ראש, כחילזון ששברו לו את הקונכייה. אומרת על עצמה שהיא לא אוהבת לשחק. ילדה שאביה הרס את עולם המשחק שלה על ידי משחקי אימה שהחדיר לעולמה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
התועבה האמיתית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אביה של שירה איש דתי, המשתייך לקהילה דתית והולך מידי יום לבית הכנסת. אני תוהה איך האיש הזה עומד בתפילה מידי יום? מה הוא חושב כשהוא אומר: "סלח לנו אבינו כי חטאנו"? איך יגיבו הגבאים בבית הכנסת שלו אם ידעו מה הוא מעולל? האם ינדו אותו ויקיאו אותו מקרבם? האם יפסיקו להעלות אותו לתורה?
אני כותבת במרץ, רוצה לסיים, להיות שלמה עם מה שאני כותבת. מידי פעם אני עוצרת, לאגור כח, לנשום עמוק. אני קמה, עושה סיבוב בבית, מתבוננת בילדי הישנים, מכסה אותם, סוגרת את החלון. חוזרת להרגיש שיש בעולם גם בריאות, יופי וניקיון, לצד כל הגועל והתועבה.
כל כך הרבה קראתי בשבועות האחרונים על מצעד התועבה, הגאווה, הענווה ומצעד האהבה. אבא שמבקש מבתו, בת החמש, להכניס את אבר המין שלו לפיה זו התועבה האמיתית,
ועל התועבה הזו אף אחד לא מוחה ולא מקיים מצעד.
אני רוצה לארגן מצעד תועבה נגד אבות שפוגעים בבנותיהן, נגד אחים שפוגעים באחיותיהן,
נגד שרים שמנשקים חיילות צעירות, נגד נשיא שאונס נשים שעובדות למענו. נגד כל מי שמאפשר לדברים האלה להתרחש בדלת אמותיו, נגד כל מי שמתעלם ומעלים עין.
אני רוצה לקיים מצעד אהבה: אהבה לילדות וילדים רכים שלא אוהבים לשחק, שמרגישים קטועי ראש, שרמסו את גופם, את הבית השביר שמגן עליהם. מצעד אהבה לכל הנשים שהעזו להתלונן על אנשי כח וסמכות. אהבה לכל השורדים והשורדות, אהבה לכל מי שמוכן להילחם למען חברה נקייה ובריאה.
אילת וידר כהן - פסיכולוגית קלינית, עוסקת בפסיכותרפיה, מדיטציה, היפנוזה ובייעוץ מקצועי בנושאים הקשורים לפגיעות מיניות. פעילה ב"קולך". מתגוררת בירושלים.
|
|
|
http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/505/684.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 11:37 |
|
| |
אם שלום.
שימי לב איך את לא קוראת נכון את המפה, או יותר נכון אנשים. לא היה כל גיחוך במה שכתבתי וגם לא לעג . להפך אני כואב את כאב הנפגעים ומודע לסכנה לחברה מאנשים כאלו- הכונה לאונסי קטינים.
אבל אני מודאג לא פחות מרוח הליברליזם והחובבנות שאנשים מנסים להתיחס אל הנושא. לקרא מאמרים בעיתון, ולקבל אינפורמציה בפורום ועל בסיס זה לההפך למומחה בנושא, ובתוקף מומחיות זו לחרוץ גורלות של אנשים , לנדותם מהחברה וממשפחתם, ובסוף יתברר, אם בכלל כי המומחיות שלנו שווה - אפילו פחות. ההעזה הזו לקבל על עצמך את האוטוריטה לדבר אפילו עם אשתו של החשוד בעייניך. זה בעייני פסול מעיקרו. ולשאלתך אז מה לעשות? אני לא מומחה בנושא
אבל אני יודע, כן גם את, כי את עונש התליה ביטלו באנגליה לאחר שהתברר שתלו חף מפשע ( אגב הוא היה פושע לא קטן אבל תליה לא הגיע לו). מוטב יסתובבו חופשי מאה רוצחים ולא יהרג חף מפשע אחד.
כך בכל אופן נומק הנושא. איני בטוח שאני מסכים עם כולו אבל -כרעיון.
לשאלתך אם אחשוד שחברי גנב . אספר לך סיפור אמיתי שקרה לי.
לפני שנים כשילדי היו עוד קטנים, השתמשתי בשרותיה של בת ידידים
לבייבי סיטינג, באחת הפעמים שחזרנו מאוחר. פנתה אשתי לארון שם הניחה בערב שבת סכום כסף מכובד, והכסף איננו. חיפשה וחיפשה והכסף איננו. מבלי להכנס לאבדן הכסף שהיה נכבד. הטרידה אותנו הבעיה כי שהביבי סיטר לקחה את הכסף. בכל אופן לא נעים, בת ידידים. רעיתי בעלת תאר בפסיכולוגיה ועוסקת בחינוך, ניסתה לשכנע אותי שנספר את זה להורי הילדה. בנימוק כי הילדה כנראה חולה וזקוקה לטיפול, וכל המקדים הרי זה משובח. ורק טובה אנחנו עושים אתה ועם ההורים. התנגדתי בתוקף מהסיבה -ואם לא היא הגנבת.
אבל לא היתה כל אפשרות הגיונית אחרת. המשכתי לסרב בתוקף לספר את המקרה להוריה ואפילו אתה, אסרתי לדבר על הנושא. לי הציקה הבעיה ואם ח"ו אנו טועים, הרי זה יהיה נורא לילדה ולהוריה.
לאחר מספר ימים אשתי מצאה את הכסף במקום אחר, ששם היא שמה את זה ושכחה. עד כאן הסיפור האמיתי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 07:30 |
|
| |
ירוחם,
אפשר להגחיך כל דבר, במיוחד מאמצי אנשים לעשות טוב. אני חושבת, שאם היית חושד כי חברך גנב, כבר היית יודע מה לעשות. עשה אותו הדבר גם כאן (דבר עם הרב - שאני מקוה שכמנהיג קהילה וכמחנך יש לו לפחות הכשרה מינימלית לעסוק בדברים מאין אלה, או אולי מידע על הרשויות העוסקות בכך; עם מרכזי הסיוע בטלפון - שם אינך חייב להזדהות, ויכול לברר על הסימנים שאתה חושב שראית; דבר עם חברים אחרים שאתה סומך עליהם - אולי גם הם שמו לב למשהו אבל חששו שיעשו מהם צחוק, בדיוק כמוך? וכד').
אלי,
אתה צודק בהחלט. למרות זאת, אני מאמינה כי אם נמצאים עם מישהו זמן רב (במיוחד במקום "צפוף" כישיבה וכו') אפשר להכירו גם בתחומים חסוים כביכול. אני מודעת לכך שיצר ההסתרה גדול מאוד והשיטות לעשות זאת מפותחות ויצירתיות. לא תמיד אפשר לדעת, ואולי רק לעתים רחוקות. אני חושבת שמודעוּת עוזרת מאוד בעניין הזה (היא, למשל, מגבירה את תשומת הלב לשיחות ילדים, שעלולים לדעת יותר ממבוגרים במקרה הזה, אלא שאין להם מילים לתאר ולהסביר).
ועוד משהו חשוב - לענ"ד,
מי שיודע ולא עושה כלום בנידון משתף פעולה עם פשע חמור. לפעמים, חמור יותר מגניבה או מחבלה שהן ניתנות להחזר ולתיקון.
תוקן על ידי אמשלום ב- 17/11/2006 7:32:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 00:12 |
|
| |
אמשלום, כולנו מתנהגים בצורה שונה בסיטואציות שונות.
אנחנו מתנהגים אחרת בעבודה מאשר בחיק המשפחה, עם לקוח חשוב מאשר עם אנשי טלמרקטינג וכו'.
יש להניח שפדופיל מתנהג בצורה אחרת כשהוא מנסה לפתות ילדים מאשר הוא מתנהג למשל בבית הכנסת או בעבודה.
אני לא יודע איך לזהות פדופיל מהתנהגות יומיומית. מה שאני כן יודע זה שברגע שמתגלה שאדם מסויים הוא פדופיל אסור לחברה לאפשר לו לתקוף עוד ילדים בכל מחיר.
|
| נשלח ב-16/11/2006 22:59 |
|
| |
אםשלום
עם כל הכבוד את אשה מאד רצינית, איך את מדמינת בדיוק את הסיטואציה? בואי נניח שאני אדם משכיל בעל תאר אקדמי במדעי המחשב או ו רב בית כנסת. לפי הגילוי שיתגלה לי פה בפורום או מקריאת מאמרים בנושא. בצורה שטחית- הרי יש לי גם עיסוקים התעניינות אחרות. ואז לפי הידע השטחי שרכשתי אני אגלה דפוסים זהים אצל אחד ממכרי או ממתפללי בית הכנסת שלי. ואז לפי דבריך אני צריך להודיע לאשתו שבעלה עלול לאנוס. או לספר את דעתי לכל החברים הקרובים שיזהירו את ילדיהם. או למתפללי בית הכנסת אולי למשטרה גם שיזהרו ויזהירו את כל השכונה.
כך את רואה את זה ? או אולי אחרת. אני אדם מאד אכפתי מה עלי לעשות? ואם חס וחלילה טעיתי בדיאגנוזה שלי. מה יהיה אז?
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 22:38 |
|
| |
ירוחם,
אני לא מבינה מה מצחיק בזה. לו היית חושד באחד מחבריך שהוא פדופיל (לו היית יודע כיצד פדופיל חושב או מתנהג) האם לא היית מדווח על כך או מזהיר את אשתו וילדיו? או, לכל הפחות, מפנה אותו לייעוץ ולטיפול?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 22:33 |
|
| |
גברתי ואדוני המכובדים.
עדיין לא הסברתם לי אייך בדיוק מתבצע. הגילוי של האנסים החייכנים המסכנים בשעור אחרי התפילה בבית הכנסת. או בישיבה או במוסדות מי יגלה, החברים שלו? הצחקתם אותי!!!!.
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 22:11 |
|
| |
שכחתי לציין שמדובר במשפחה חרדית.
ירוחם,
כמו שכתבה אמשלום, אם אתה מבקש לאתר את המתעלל הבא בקהילתך, שהוא מן הסתם גבר חייכן ונדיב ומסייע לכל דורש וכו', כדאי שתבין טוב יותר את המתעלל הקודם זה שנחשף כבר. גם הוא לפני שנחשף נחשב לגורם חיובי בקהילתו ואיש לא חשד בו וכו'.
אני לא מכחיש גם שלדעתי אנסי ילדיהם הם אנשים מסכנים שראויים לחמלה, בסוף החשבון. הם מפסידים (בפער עצום) ב'תחרות' על תשומת לבי ורגשותיי עם קרבנותיהם, אבל בסוף הדרך גם הם ראויים לחמלה. רע להם מאוד (לא להיבט הזה התכוונתי כאן, אבל הוא קיים).
שלישית, וזו נקודה רגישה מעט - הכינויים הנוראיים שאנו מכנים אותם מסייעים לנו להשתיק את המחשבות הבלתי אפשריות במעמקי ליבנו: האם גם אנחנו עשויים להיות כאלה? בדומה לתגובות שמשמיעים הורים 'נורמטיביים' כשהם שומעים בחדשות על אם שהכתה את ילדה שצרח והפריע את שנתה. זו דוגמה קרובה יותר, ואפשר לתת דוגמאות קרובות ובנאליות עוד יותר. אני אומר - האדם הזה דומה לנו, כמוך וכמוני בדיוק. הוא מתעלל בבתו, אתה ואני לא. למה? העניין שבשאלה אמור להיות סובייקטיבי לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 22:09 |
|
| |
ירוחם,
אם אפשר יהיה להכיר את מניעיהם (הנפשיים/רגשיים/פיזיים וכו') של האנשים האלה, אפשר יהיה אולי למנוע מהם לעשות זאת שוב. אפשר יהיה אולי, גם למנוע מאנשים אחרים ללכת בדרך הזו. אין לי כל רחמים או אמפתיה לאנשים שפוגעים באנשים אחרים ובמיוחד בחסרי ישע כילדים, אבל יש בי בהחלט רצון עז להילחם כנגד התופעה הזו ולנסות למונעה. אני לא בטוחה שאמירות והתייחסויות כגון "חית אדם" או "מפלצת" וכד' מועילות בהקשר הזה, שכן הן מרחיקות את האפשרות להתמודד עם המעשה ועם תדירותו (אם הוא "מפלצת" אין לנו דרך לצפות את התנהגותו וגם לא התנהגות של אחרים שאולי דומים לו. אם הוא אדם עם בעיות, אולי אפשר לטפל בהן ולנסות לפתור אותן לפני שיזיק לאחרים).
[זאת פרשנותי בלבד. ייתכן ובי טי כיוון למשהו אחר לגמרי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 22:00 |
|
| |
אם שלום
איך בדיוק הוא ימנע בעתיד מעשים כאלו? בהבנה? את מאד מוכשרת בהסברה אנא הסבירי לי
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 21:45 |
|
| |
ירוחם,
בי טי אינו זקוק להגנתי, אבל דומני שהוא הבהיר את עמדתו היטב - הוא אינו מבקש לרחם על אבות מתעללים, אלא להכיר את מניעיהם ואופים. אני מניחה שהוא מכוון לכך שהכרות כזו יכולה לעזור במניעה עתידית, וגם בטיפול בהם ובבני משפחתם הפגועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 21:39 |
|
| |
בת
|
<להבין (במשמעות של להכיר) את מוחם של אנשים מסוגו. מן הסתם הבנה כזו עשוייה לסייע גם בפתרון)>
אודה לך אם תוכל להסביר לי איך בדיוק אתה או אני אם נבין אותם נסייע בפתרון הבעיה של הבת שנאנסה
אם נגלה סימפטיה ונבין את האנסים הבזוים אולי נבין גם שזה לא כל כך נורא, שבעצם האב והאח האונסים הם הסובלים האמיתים ולא הילדה הקטנה. צריכים להבין????????.
|
|
|
|
|
 |
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 21:35 |
|
| |
בי טי,
ישנה טענה שילדים (בנים דוקא, כי אצל בנות התהליך בד"כ הפוך) שעברו התעללות מינית, אם לא יזכו לטיפול הולם, יהפכו לבוגרים מתעללים. אולי זה פתח להבנה עליה אתה מדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 21:02 |
|
| |
הארץ: אב ובנו חשודים באונס בנות המשפחה
אני מבקש (אם זה המקום) להכנס לראשו של האב. נדמה לי שכינויים כמו מפלצת וחלאה שאנשים מעניקים אינסטינקטיבית לטיפוסים מסוגו, מטעים ומזיקים. סביר להניח ששכניו ומכריו לא חשדו בכלום. מיהו אדם כזה?
(למען הסר ספק: האמפתיה שלי נתונה כולה במקרה מעין זה לקרבן, והוא איננו האב. למרות זאת, לדעתי יש חשיבות רבה להבין (במשמעות של להכיר) את מוחם של אנשים מסוגו. מן הסתם הבנה כזו עשוייה לסייע גם בפתרון).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 14:59 |
|
| |
אמשלום
לא העליתי בדעתי שכתבת בציניות. ואני סבור שאת מאד צודקת. ראוי לכל אדם להשתדל לתרום לעולם במידת האפשר. צריך רק שרצונו לתרום ייבדק לפי הקריטריונים של האפשרי כדי שלא יזיק יותר משיועיל (הכלל הזה נחוץ מאד אצלנו).
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2006 13:57 |
|
| |
צעדת הנאנסות: "חייבים להחמיר את הענישה"
אורלי בן
לולו (29) ועליזה עמר (46), שעברו אונס בעברן, החליטו לשבור את קשר השתיקה
ולצאת למסע מחאה בן שבוע, מבסיס חיל האוויר בו התפוצצה פרשת הניצול המיני
ועד לכנסת. "למה גנבי מכוניות יושבים שנים בכלא לעומת עברייני מין שיושבים
חודשים ספורים? אנחנו שוות פחות מפח של רכב?"
מסע לשבירת קשר השתיקה: שתי
נשים שנאנסו בעברן, החליטו לצאת לצעדה בת שבוע, במחאה על הענישה הקלה
לעברייני מין. "גנבי מכוניות יושבים שנים בכלא, לעומת עברייני מין שיושבים
חודשים ספורים, אז אנחנו שוות פחות מפח של רכב?", הן אומרות בזעם.
אורלי בן לולו, בת 29, ועליזה עמר, בת 46, בחרו כנקודת הפתיחה למסע
שיחל ביום א', את בסיס חיל האוויר בנבטים, שם התפוצצה פרשת הניצול המיני
של בת ה-13 על ידי עשרות חיילים ועובדי צה"ל. משם הן ימשיכו לכנסת ולאחר
מכן יצעדו לכיכר רבין בתל אביב. סיום הצעדה יהיה בעת שיצוין היום הבין
לאומי נגד אלימות מינית. בשנה שעברה קיימה עמר מסע
אופניים בו שברה לראשונה את שתיקתה בנושא. השנה גם בן לולו החליטה להשמיע
לראשונה את קולה. "24 שנים אני שקופה. מאז האונס הראשון, עברתי לשבת
מאחור. השנה גמרתי עם השתיקה", היא אומרת.
שנים היא ניסתה לספר על הטראומה שעברה, אבל לא הצליחה. בערב ראש השנה
האחרון, חל השינוי. "התקשרתי לברך ברכת שנה טובה חבר מהעבר. אשתו ענתה
ואמרה שהוא כבר לא נמצא בטלפון הזה. הם התגרשו לאחר שהתגלה לה שהוא אנס את
בתה מנישואים קודמים במשך שלוש שנים. באותו הרגע קיבלתי בום חזק שניער
אותי והעמיד אותי מול מציאות קשה. ילדות וילדים רבים נרצחים בנפשם ולאף
אחד זה לא מזיז. גם לא למערכת המשפט והענישה".
בן לולו מספרת שעברה כמה התעללויות מיניות. "בגיל 23 יצאתי לדייט
עם בחור שהתחיל איתי ברחוב. קבענו להיפגש בערב וזהו. אני זוכרת את ההתחלה
ואת הסוף. לא זוכרת כלום ממה שהיה שם. זה מן איבוד הכרה. החבורות הכחולות
והשפה השסועה שהיו לי הם ההוכחה שלי לעצמי שנלחמתי בו. אני לא יכולה לזכור
את הפרצוף שלו. התברר לי אחר כך שזה סימפטום של הנפש שאינה יכולה להתמודד
עם מה שקורה לגוף".
לדבריה, "היום אני מרגישה חזקה יותר בגלל המטפלת שלי וגם בגלל
עליזה עמר. היא אישה חזקה שלא מוותרת לאף אחד. בשנה שעברה הצטרפתי למסע
שלה כתומכת, השנה אני אצעד אתה בראש. אני מאוד מקווה שרבים וטובים יצטרפו
אלינו ויסייעו לנו להעביר את המסר. אני מקווה שנצליח להעיר משהו שם
למעלה".
מה שהתחולל בנקודת הפתיחה למסען, בסיס חיל האוויר בנבטים, לא נותן להן
מנוח. העובדה שעשרות קיימו יחסי מין עם בת ה-13 ויצאו ללא עונש, מעורר את
זעמן. "איך זה ייתכן? הם רצחו את הנפש שלה ועוד אומרים שהיא רצתה את זה?
ולא קם אף גבר אחד שאמר 'נכון, טעיתי'. משהו כאן מעוות בתפיסת ההבנה מה זה
להיות קורבן של התעללות מינית". הן אומרות זאת גם על רקע הפרשות הנוספות
השנה, בהן פרשת הנשיא משה קצב ופרשת השחקן חנן גולדבלט.
איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי
תקיפה מינית תומך בצעדה ומלווה את השתיים. לדברי מנכ"לית האיגוד, טל קרמר,
"החברה שלנו מלאה בדעות חשוכות בנוגע לשאלה מה זה נפגעות ונפגעי תקפה
מינית. שאלות שעלו בעקבות הפרשיות האחרונות כמו למה הן מגיבות כמו שהן
מגיבות? למה הן חוזרות למקום העבודה? למה הן שתקו כל כך הרבה? הציבור לא
מוכן לקבל את ההסברים המחקריים לזה. עדיין באיזשהו מקום מתעלמים מציבור כל
כך גדול. מעטות הן נשים כמו עליזה ואורלי שאומרות אני נפגעתי ויש לי כוח,
או כמו המתלוננת א' בפרשת קצב. הרוב הן בחושך ולא באור".
|
|
|