בית פורומים חדשות אנש עולם הנגינה

חדשות המוזיקה החסידית (64) - כסלו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/11/2006 10:24 לינק ישיר 
חדשות המוזיקה החסידית (64) - כסלו

בס"ד  | חדשות המוסיקה החסידית |  גליון 64  ערב ר"ח כסלו תשס"ז  |    www.chasidinews.com   |    [email protected]

חודש טוב!

--> ארי גולדווג באלבום שלישי ולא שגרתי. ארי גולדווג הוא בוגר של מקהלת הילדים הידועה "פרחי מיאמי",  מוזיקאי בחסד שקשה למצוא הפקה מוזקלית שיצאה לאחרונה בלי הנגיעה שלו, בין בלחנים, בין בעיבודים או כזמר אורח, על מה עושה את הנשמה לטהורה? על אלבום של איש אחד, על הפרוייקטים שבדרך ועוד. חני שוורץ בשיחה מרתקת עם האיש והנשמה (הטהורה).

--> עוד בגליון-  דיסקים חדשים והרבה, בינהם יבול לא מעט מעבר לים וחלקם אף אינם בלשון הקודש,  דיסקים לצפיה בו תוכלו למצוא גם את החלק הראשון מסדרת "העיתון" של יהודה גרובייס, אתר מומלץ ועוד. מקווים שתהנו מהעיתון. הפורום שלנו מחכה לכם. הכניסה דרך האתר או פשוט ללחוץ כאן. אתם מוזמנים להכנס ולכתוב. 

המהדורה של "חסידיניוז" בשפה האנגלית במיוחד עבור קוראינו שמעבר לים ממשיכות להופיע, אם גם אתם מעוניינים להצטרף למנויים באנגלית, חינם כמובן, תלחצו על הלינק שבראש הגליון. תוכלו לצפות בגליון האחרון ע"י לחיצה כאן.

ברכות, איחולים, חידושים, רעיונות, הגיגים, הערות, תגובות, וכל מה שעולה לכם בראש לשלוח ל: [email protected] . בקשות למנויים (חינם כמובן) לשלוח ל: [email protected].

מערכת "חדשות המוזיקה החסידית"

מקבץ חדשות 

"ותמלוך" – אלבום בכורה לזמר זאבי קראושר בהפקת שמשון דרעזדנער, שגם הלחין את רוב השירים באלבום. עוד הלחין לאלבום, בחור צעיר בשם שמעיה ווקאל ("עורה נא", ו"הטוב"). בין השירים באלבום: "המדבר" – ע"פ מילים שכתב "החפץ חיים" – "המדבר טוב על חבירו, מלאכי השרת מדברים עליו טוב", "ותמלוך", ה' מלא רחמים", "ברוך המקום" ועוד.  כמו-כן באלבום משתתפים מקהלת ילדים בניצוחו של אלי דולינסקי. עיבודים: יהושע פריד. הפצה: גל-פז.  לחץ לרכישת האלבום*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

ליאור גריידי מגיש את "מול שלהבת" – אלבום בכורה לילד הפלא מידד טסה. "את מידד שמעתי לראשונה בחתונת אחיו"- מספר ליאור גריידי- "ומיד היה לי ברור שלא מדובר בעוד 'אח של החתן' אלא בכשרון צעיר ומבטיח שלא פוגשים כל יום... למרות גילו הצעיר הוא כבר נשמע בוגר ובטוח, מה שבא לידי ביטוי בשירה מקצועית ובסלסולים מדוייקים להפליא". באלבום עשרה שירים חדשים גם ישנים, בינהם: בגן של החיים, אמא שלי, שמע ישראל וכן "עלינו לשבח" שהלחין דניאל טסה ו"מול שלהבת" שכתבה אורלי משכיל לאיתן.  עיבודים: רפי גריידי.  הפצה: גל-פז. לחץ לרכישת האלבום

"שבת עם משפחת ורדיגר" - אלבום חדש של שירי שבת עם משפחת ורדיגר המורחבת על שלושת דורותיה, וכוללת את ר' דוד ורדיגר, מרדכי בן דוד, חיים ורדיגר (שגם הפיק את האלבום), שרולי ורדיגר, מנדי ורדיגר, מאיר ורדיגר ויידל כמובן. באלבום 24 שירים, ממיטב שירי השבת מחצרות חסידיים השונים עליהם גדל ר' דוד ורדיגר: גור, באבוב, בויאן, סקולען, מעליץ, סאטמר ואחרים – אותם הוא מבקש להנחיל לציבור. "הרעיון להפקת האלבום" -  מספר חיים ורדיגר – "עלה כשראיתי שיש משפחות שלא שרות זמירות שבת רק בגלל שהם לא מכירים מנגינות..". בין השירים: לכה דודי, רחם בחסדך - בשני חלקים, לא תבושי, ביום השבת, כל מקדש ועוד

אלבום הבכורה של "אזמרה" -  "ירח שלו", מציג עשרה שירים חדשים בלחנם של דני טרנק, שנכתבו בהשראת להקת "דביקות", בשילובים מקוריים מעולים של תירגום של השירים באנגלית. החל ב"שמע קולנו" הקצבי אך רגשני, "לכה דודי" המלודי וריקוד וואלס יפיפה של "שלום עליכם", השירים הללו מדגישים את המילים היהודיות המסורתיות שלהם. "שיר המעלות" עורך ניסוי עם כמה מקצבים אקזוטיים, וה"גם כי אלך" בעל גוון הרוֹק מציג את ההרמוניות המעולות. לאחר מכן שלושה שירי חתונה: "עוד יישמע" (בהשפעה של להקת ישיבת התפוצות), "אשר ברא" עם קצב ריקוד נפלא, "מי אדיר" אשר וודאי ייהפך לשיר חופה פופלארי, ולבסוף "אשת חיל" מסיים את השירים בעברית. השיר היחיד באלבום שהוא באנגלית הוא שיר הנושא, המתאר את שיר העתיד "שמעולם לא נשמע, אך תמיד היה בתוכנו".

"תא שמע" – זהו שמה של להקה חדשה בסגנון מיוחד המשלב היפ-הופ חסידי היוצאת כעת באלבום בכורה. האלבום הופק ע"י אלון כהן - המפיק של אלבומו הראשון של מתתיהו – "Shake Off the Dust" שכתב והלחין את מילות השירים, באנגלית, כמובן. החברים בלהקה הם חנוכה סילברמן, מנחם שפירא, דניאל זליגר ואלון כהן. מתארחים באלבום: מתתיהו – בגירסת היפ הופ מיוחדת לניגון החב"די "רחמנא", אנדי סטטמן - בגירסא מיוחדת ל"קול דודי" ניגון חב"די אף הוא. האלבום מוקדש לרבי מלובאוויטש שהשירים נכתבו בהשראתו. הפצה: Jewish Music Group .

"ניגוני חב"ד" – שלושה אלבומים חדשים של מבחר ניגוני חב"ד בביצוע אמן הקלידים החסידי לייבלה ליפסקר הערוכים מתוך סרטי "ניצוצות של קדושה". באלבום הראשון עשרה ניגונים, בינהם: ניגון שמחה, אשרינו, בני היכלא, הופ קוזאק, ימין ה' ועוד. באלבום השני ארבע-עשרה ניגונים, בינהם: אני לדודי, ניגון געגועים, צמאה-צמאה, הנרות הללו, ליהודים היתה אורה ועוד. באלבום השלישי עשרה שירים גם כן, בין השירים: הרנינו גויים, אנעים זמירות, וואלס חב"ד, כאייל תערוג, מארש נאפוליון ועוד. שלושת האלבומים נמכרים במחיר מבצע מיוחד. הפצה: גרינטק.

"שיעלה האור" – אלבום בכורה לאדם וינטר ומנחם אופיר מלהקת "רקעים". אדם וינטר, מנגן מגיל 12 על כלי נגינה שונים- גיטרות, גיטרות בס, קלרינט, קלידים וכן מעבד מוסיקלי. מנחם אופיר, זמר חתונות, יוצר ונגן גיטרה. אדם ומנחם, חברים מילדות וספסל הלימודים. החברות האמיצה הזו לאורך השנים נולידה מצבים רבים של שירה ונגינה וכך לאט-לאט נאספו להם אחד עשר שירים כשרוב מילות השירים ומן המקורות והלחנים מתחלקים בין השניים. העבודות על האלבום נמשכו למעלה משנתיים, כשהקו המנחה הוא העשייה הספונטנית והאווירה הביתית שנעשו באופלנו הביתי של אדם. בין השירים באלבום: הבדלה, אשירה לה', נחני בדרך עולם, הניגון של דניאל, דודי ירד לגנו (שיר שהולחן לזכר כנרת מנדל הי"ד) ועוד.

אריה נפתלי ("להקת אין ספק") יוצא כעת באלבום רביעי וחדש -  "Waiting For Elijah" או בעברית "מחכים לאליהו (הנביא)". "האלבום הוא מעין יומן אישי מוסיקלי" – אומר אריה בראיון ל"חסידיניוז" – "המוצג בסדר כרונולוגי החל מהחוויות שלי בסן פרנסיסקו וגילוי התורה הקדושה ועד החיים בצל הסוכה שלי במושב מבוא מודיעים. זה גם האלבום הראשון שלי שכולו באנגלית, ואני מקווה מאד להגיע ע"י כך לקהל שמתקשה להתמודד עם עברית". האלבום כולל חוברת עם 13 תמונות מקוריות (גזרי נייר) שאריה יצר במיוחד בהתאם לשירי האלבום. משתתפים בתקליט מתופף-העל רועי שקד (אהוד בנאי, אביתר בנאי) ודוויד סוירסקי (להקת המושב). את האלבום הנוכחי, כמו את קודמיו, ניתן להשיג אותו ב: www.israel-music.com/chasidinews  

◄ לאור הצלחת האלבום הראשון, מגיש כעת דוד בלמס את "דינמיקס 2". באלבום החדש, כמו גם קודמו – מיטב הזמר החסידי והמזרחי בעיבודי דאנס מצויינים של דוד בלמס. במחרוזת החסידית ניתן למצוא בין השאר את "בראש השנה", בוא יבוא", רק להתענג", במחרוזת המזרחית ניתן למצוא את "מי כעמך", "ארבע מידות" ועוד ובמחרוזת השקטה ניתן למצוא את "אם אשכחך", אתה מלך", "תפילת הילדה" ועוד. האלבום הוקלט באולפני מוריה באילת. הפצה: גרינטק.

יהודה זיתון – כשרון מבטיח בעולם החזנות הספרדי – יוצא באלבום בכורה "הכתר".  יהודה, ילד צרפת החי בישראל מזה כשלוש שנים, קיבל את החשיפה הגדולה שלו בארץ בזכות הביצועים המיוחדים שלו במופע "קונצרט היובל" של קובי מזרחי ומקהלת "תפארת המזרח". יהודה עבד על האלבום למעלה משנה כשהוא משלב באלבום מגוון סגנונות מוסיקאליים בעיבודים יחודיים של שמואל אהרון עם הרכב מורחב של נגנים אוטנטיים לצד אלקטרונים. בין הפיוטים באלבום: י-ה רם לעמך, חביבי יבוא גואל, א-ל בעני, אל גליל ועוד.

"טוב להודות" – סינגל חדש לזמר דודו דרעי, מתוך אלבום חדש שיראה אור בקרוב. את השיר הלחין גידי שרון ועיבד רולי אזרחי שאף אחראי על הקולות בשיר ביחד עם פיני פלאי וינון דרעי.

◄ צאו למסע של ניגוני חב"ד ש"מעוררים את הנשמה ומסעירים את הלב עד היסוד" - "תנועות הרבי מחב"ד" – אלבום בכורה לזמר מאיר שמחה ריבקין. באלבום מוגשים 14 ניגוני נשמה מעוררי יראת-כבוד אותם לימד הרבי במשך השנים את חסידיו ואת העולם. השירים היפים ומשובבי-הנפש מבוצעים בקול מתוק ומתוך הלב, מעוררים את המאזינים לשמוח, להצטרף בשירה ופעמים אף להוריד דמעות של מחשבה ושמחה. קטעי השירה מלווים על ידי תזמורת ייחודית בניצוחו של זלמן גולדשטיין. לאלבום מצורף חוברת מפורטת בת 28 עמודים המסבירה על הרקע ההיסטורי והתוכן העמוק של כל אחד מהניגונים, יחד עם תירגומים וצורת ההגויות. החוברת מבוססת בעיקר על ההסברים שהרבי עצמו נתן כאשר הוא הציג ושר את הניגונים.

◄ "לשם מצוות קידוש השם" – כך פותח הרב שמואל את אלבומו החדש החדש "פרוטוקולים" או באנגלית ''Protocols". הרב שמואל הוא רב שיש לו ששה ילדים וחושב את עצמו לכוכב רוק, כהגדרתו. מעריצים של גֶ'ק ג'וֹנְסוֹן, סָאבְּלַיים, פִישׁ ירצו להוסיף את הדיסק הזה לאוסף שלהם. האלבום מכיל 12 שירים, כולל "פרוטוקולים", "עולם מטופש" ו"מישהו אחר".  הפקה: מיכאל פרנטינו ואנדרס קרוא. הפצה: Jewish Music Group.

"שיר למעלות" – סינגל חדש לניסים גלעד לקראת אלבום בכורה. את מילות השיר כתב מלכיאל אברהם, הלחין גידי שרון ועיבד כפיר סימן טוב. ניסים גלעדהוא מוסיקאי המנגן בקלידים, כלי הקשה וגיטרות וכן כותב ומלחין שירים למעלה מארבע עשרה שנים. כמי שמופיע היום עם הרכב משלו המשלב סגונות מזרחי וחסידי, הוא החל את דרכו לצד אמנים מהשורה הראשונה כגון: יצחק ריס, אשר ברדה והורדצ'קה, אבי בן עטר ועוד. האלבום צפוי לצאת בעז"ה בחודשים הקרובים.

◄ הזמרת דבי פרידמן יוצאת באלבום חדש "כאיש אחד - One People''  לנשים ונערות בלבד. "כאיש אחד" שופע ביצירות מופת, שירים שתיכף ימצאו את מקומם בקטגוריית מוסיקת הנשמה הנצחית, ובו בעת ימשכו גם את הקהל שאינו-דתי. בסגנון המפתח שלה, היא לוקחת תפילות קלאסיות ורעיונות דתיים, והופכת אותם לשירים מגביהי עוף עם ניגונים פשוטים ואלגנטיים ומילים מליאות בהכרת הטוב, אמונה ותקווה. הפצה: Jewish Music Group.

להקת "הכלייזמטיקס" יוצאים באלבום חדש לקראת חנוכה המוקדש לשירי חג החנונה, כמובן. האלבום מגיש שנים-עשר שירי חנוכה עממים בשפה האנגלית, שחודשו כאן לראשונה אחרי חמישים שנה. בין השירים באלבום: חנוכה שמח!, לביבות מתהפכות, דמי חנוכה, סביבון סוב-סוב (באנלגית. לא לשכוח.) ועוד. האלבום הופק ע"י גרג אנדרסון וחבורת טוב ורע. הפצה: Jewish Music Group.

"התבוננות" –"SI TU VOYAIS'' -  סינגל חדש לזמר-יוצר יהורם זארקה. יהורם, יליד הארץ שירד עם משפחתו בגיל שבע לצרפת, שם למד מוסיקולוגיה ובמשך השנים הופיע אינספור פעמים בפני הקהילה היהודית אך לא רק ולפני כשנה עשה יהורם עליה לארץ ישראל.  יהורם מנגן בכלים שונים, מעבד וכותב ומלחין בעברית ובצרפתית, בעל אולפן ביתי משלו.  יהורם נמצא בימים אלו בעיצומן של העבודות על אלבום הבכורה שלו, כאשר ניתן להבחין בהשפעת התרבויות האירופאיות והמזרח-תיכוניות גם יחד עליהם גדל. הסינגל הראשון שהוא בצרפתית, מדבר על הצורך שלנו להסתכל על עצמנו ועל הסובבים אותנו בלי מסכות ותחפושות...

שלומי דקס כבר בשלבי עבודה מתקדמים ביותר על אלבומו החדש ביחד עם גדעון לוין.  האלבום צפוי לצאת בעז"ה בין חנוכה לפורים ויעבדו אותו רובי בנט, ישראל לאם ומשה לאופר.

ארי גולדווג באלבום שלישי ולא שגרתי. ארי גולדווג הוא בוגר של מקהלת הילדים הידועה "פרחי מיאמי",  מוזיקאי בחסד שקשה למצוא הפקה מוזקלית שיצאה לאחרונה בלי הנגיעה שלו, בין בלחנים, בין בעיבודים או כזמר אורח, על מה עושה את הנשמה לטהורה? על אלבום של איש אחד, על הפרוייקטים שבדרך ועוד.

שיחה מרתקת עם האיש והנשמה (הטהורה).

חני שוורץ.

נשמה טהורה

נשמה טהורה - אלבום חדש של ארי גולדווג שיצא בארצות הברית לפני כחודשיים ועכשיו גם בארץ ישראל. פרוייקט מיוחד הכולל עשרה שירים כאשר חמישה מהם באנגלית וחמישה בעברית, בסאונד שונה מאוד מהאלבומים הראשונים שלו ובכלל מהסאונד הרגיל של המוזיקה החסידית, לא תשמעו כאן חצוצורות או כינורות, אלא רק בס, פסנתר, גיטרות ותופים. כאשר אבי אבידני על התופים, אריה וולניץ על הבס, סינגולדה על הגיטרות וארי עצמו על הקלידים. כמו כן, כל קולות השירה, כולל קולות הרקע הם של ארי עצמו.

מה עומד מאחורי שיר הנושא של האלבום Flippin' In?

"התחלתי עם הרעיון של האלבום כששמעתי על שיר של בלו פרינג' שנקרא  Flippin' out. השיר של בלו פרינג' מדבר על בחורים שבאים לארץ ישראל אחרי התיכון לשנה או שנתיים לישיבה ומתחילים ללמוד ונהיים חזקים יותר באידישקייט שלהם, אבל השיר של בלו פרינג' עושה צחוק מאלו שנהיים יותר מדי "פרומערים", כמו שאומרים, אבל זה יותר מבדיחה, כאילו שהם עושים צחוק ממישהו שנהיה יותר חזק ביהדות שלו.

כששמעתי את השיר הרגשתי שזה לא בסדר מה שהם עשו, הרגשתי שחייבת להיות תשובה לשאלה, כביכול, שיש בשיר שלהם. ואז כתבתי את השיר שליFlippin' In   שמסביר שאפשר להיות יותר חזק ביהדות ולא להיות משוגע כמו שהם ציירו את הדבר. השיר שלי מציג את הענין מזווית חיובית.

זה הרעיון של שיר הנושא באלבום ומזה בניתי את כל הדיסק. מבחינה מוזיקלית רציתי להישמע בסגנון שלהם, יותר פופ, יותר עכשווי כדי לכוון לקהל ששומע גם אותם. לכל שיר באלבום יש מסר מיוחד, ואפילו לחלק מהשירים מהמקורות הוספתי מילים מעצמי באנגלית שמטרתם להעביר מסר, כל שיר והמסר שלו". בגדול, המטרה היא לחזק את הקשר לבורא העולם בין בחיי היום-יום ובין ברגעים מיוחדים שהאדם נתון בהם.

האחים בל

פרוייקט נוסף שארי עובד עליו בימים אלו הוא אלבום מיוחד מאוד הכולל את האחים משה ושמעון בל, סולנים במקהלת "שירה חדשה" של נחמן סלצר ובעבר חברי מקהלת "קול ברמה" מרמת בית שמש. שני ילדים עם קולות מצויינים, לפי דבריו של ארי, אחד בן 12 והשני בן 14. "יש קצת דמיון בקולות שלהם", ארי מסביר לנו "אבל שומעים את ההבדל כי אחד יותר מבוגר ואחד יותר צעיר. הם מאוד מקצועיים ויש להם קולות מיוחדים. אנשים מהברנז'ה ששמעו חלק מההקלטות שלהם אמרו שזה נשמע משהו בין שלשלת ג'וניור ל'חברה', אבל אנחנו מנסים להפיק סאונד חדש ומיוחד, ייחודי להם".

כמו ברוב הפרוייקטים שהוא מתעסק בהם, גם כאן רוב השירים הם לחנים שלו אבל במקרה הזה, חלקם הולחנו על ידי הילדים עצמם.  "מודים אנחנו" - לחנו של משה בל- השיר אולי הכי יפה בדיסק לדעתו של ארי ו"אברהם יגל" - לחנו של שמעון בל. שני שירים נוספים הולחנו על ידי הילדים ביחד עם ארי והשאר כאמור לחנים של ארי עצמו. שיר מיוחד נוסף שיופיע באלבום הוא השיר "שמע בני" שהופיע לראשונה באלבום שהוציא ארי לפני כחמש שנים "רוח ונשמה", שיר מקסים שיוקלט מחדש בביצוע של האחים בל. העיבודים גם הם נכתבים על ידי ארי בסגנון המזכיר את האלבום שלשלת ג'וניור, שעובד על ידי רון תיכון.

שירי שבת

אלבום שירי השבת של ארי גולדווג, המארח כמה וכמה זמרים אורחים, אמור לצאת אם הכל יילך כמתוכנן, עוד לפני חנוכה. יטלו חלק באלבום שלושה מבוגרי פרחי מיאמי: הזמר נחום סטארק, שמאחוריו עומדים שלושה אלבומי סולו, ייצי ספינר שנטל חלק בכמה וכמה הפקות מוזיקליות ועובד בימים אלו על אלבום סולו ועודד קריטי. בנוסף, בחור בשם דוד שטיין, שטרם נשמע קולו במוזיקה החסידית יופיע כאן לראשונה. כמו כן, הילדים משה ושמעון בל מבית שמש ישירו גם הם באלבום. ארי גולדווג, שוהה לאחרונה בארצות הברית לכמה הופעות והוא מקווה כמונו, לחזור משם עם הדיסק המושלם.

אם שאלתם את עצמכם מדוע יש כל כך הרבה זמרים אורחים בדיסק הזה, ארי מוכן עם תשובה: "כשהתחלתי לעבוד על האלבום הזה רציתי שהוא יהיה בסגנון של Sameach At The Wheel אלבום שנמכר בהצלחה מרובה בארצות הברית. משתתפים בו ארבעה זמרים: דוד גבאי, שלמה שמחה, דב לוין ואני. רציתי משהו בסגנון הזה של כמה וכמה זמרים שרים יחד וכל אחד לחוד. כדי שיהיה מעניין יותר חשבתי שזה רעיון טוב לקחת דווקא את סטארק, ספינר וקריטי לשיר יחד איתי ואז זה יהיה כאילו "אלומני" (בוגרים) של פרחי מיאמי. הפעם האחרונה ששרנו כולנו באלבום אחד היה באלבום "It's  מן השמים", בו לכל אחד מאיתנו היה סולו ועכשיו באלבום הזה אנחנו שוב שרים ביחד גם כמה שירים של ירחמיאל ביגון, זה מעין סגירת מעגל לזכרונות טובים מאוד מהימים ההם. הוספתי גם את האחים בל לשיר באלבום כי רציתי שהקהל הרחב ישמע את הקולות שלהם ויבין את הרעיון העומד מאחוריהם כדי שזה יעניין אותו לקנות בעתיד את הדיסק שלהם".

*  *  *

האלבום "נשמה טהורה", כמו האלבומים הקודמים של ארי, הוא דיסק של איש אחד. החל מהלחנים, עבור דרך כתיבת המילים (חלקם), העיבודים, השירה ועד לעטיפה שעוצבה על ידי אשתו המוכשרת.

האם אתה רואה את עצמך יותר כמלחין או יותר כזמר? גם ארי עצמו לא בטוח בתשובה...

בכל אופן הוא משיב לנו בסיפור: "לפני כמה שנים הגעתי לביתו של ירחמיאל ביגון. זה היה אחרי שעזבתי את המקהלה, הגעתי אליו להביא לו משלוח מנות בפורים. מטבע הדברים אני שתיתי קצת וגם הוא שתה קצת ותוך כדי דיבור אמרתי לו: "תשיר משהו" והוא אמר לי: "לא, תשיר אתה משהו", אז אמרתי לו: "אבל אתה ירחמיאל ביגון..." אז הוא אמר לי: "אני לא זמר-אתה זמר..."

ירחמיאל עצמו הזכיר לא פעם שהוא קודם כל מלחין, משם התחילה כל הקריירה שלו. גם אני התחלתי להלחין בגיל מאוד צעיר. אני רואה עכשיו את הבן שלי, הוא בן שלוש וחצי והוא כבר מלחין. מרגע שהוא יודע לשיר הוא כבר מלחין. כבר מגיל שנתיים שמעתי אותו שר מנגינות חדשות.... ועל פי הסיפורים כך גם אני הייתי. אמנם אני גם מנגן בחתונות ובשמחות, גם שר וגם מלחין. ברור לי שאני זמר יותר טוב מאשר נגן, אבל לגבי מלחין או זמר-זה אולי שווה. קשה לומר..."

לארי יש נקודת השקפה מעניינת מאוד על מה שעושה את הזמר למה שהוא. "הקריירה של כל זמר תלויה קודם כל בחומר שהוא שר". הוא נותן דוגמא את שוואקי ומספר שהוא מכיר אותו הרבה לפני שהוא נהיה זמר. "למעשה מה שעכשיו חושבים שזה שיר בסטייל "שוואקי", לא בטוח שזה מה שהוא היה מלכתחילה, אלא מה שהוא נהיה במשך הזמן בעקבות הלחנים של מלחינים שונים שהוא שר את שיריהם. לעומת זאת, אני התחלתי בדיסק הראשון שלי עם אחד-עשר שירים, כאשר עשרה מהם היו לחנים שלי. לכן תחילת הקריירה שלי הייתה תלויה הרבה בלחני, הסאונד והסטייל של מה שהיום מוכר כ"ארי גולדווג" נוצר בעקבות הלחנים שלי. העובדה שאני גם זמר וגם מלחין משפיעה על הלחנים שלי כי אני מלחין שירים שמכוונים לקול שלי. למשל, אני כותב לפעמים שירים עם יותר סילסולים כי זה מתאים ליכולת שלי ולקול שלי".

קשה למצוא דיסק כזה שכמעט הכל בו נעשה על ידי אדם אחד...

"נכון, תמיד יש את השיקול שכאשר יש כמה וכמה אנשים שמתעסקים באלבום מסוים, אז יש יותר רעיונות כי כל אחד מוסיף משלו לאלבום. אבל מצד שני, בסופו של דבר זה אלבום שלי, יש לזה טעם מיוחד שהאלבום הוא פרי היצירה של אדם אחד.

כשהתחלתי לעבוד על הדיסק הראשון שלי חשבתי לעשות עיבודים עם מונה, לאופר ולאם. התייעצתי אז עם ירחמיאל ביגון ושאלתי אותו לדעתו. הוא אמר לי: 'תשמע ארי, אתה הלחנת את השירים, השירים האלו הם שלך אז אתה תעשה את העיבודים בצורה הכי  קרובה כמו שהם אמורים להיות. באופן הקרוב ביותר ללב שלך. אין אף אחד אחר שיכול לעשות את זה כמו שאתה יכול לעשות'. שמעתי בקולו ואכן זה מה שעשיתי בהתחלה ואני ממשיך עם זה. אני לא יודע מה יהיה בעתיד, נראה..."

על אבי סינגולדה

אבי סינגולדה, נגן הגיטרה מספר אחד בארץ נטל חלק רציני באלבומו של ארי גולדווג. למעשה, כל העיבודים המוזיקליים מושתתים על אבי והגיטרה שמצד אחד נגינתו מלאה ברגש ומצד שני בשמחה ובהתלהבות.

מיד כשעולה שמו של סינגולדה על השולחן ארי פותח בשבחים: "אבי סינגולדה הוא מאוד מאוד מקצועי, אבל הוא לא רק מקצועי אלא הוא קודם כל בן אדם מאוד טוב שכיף לעבוד איתו.  עבדתי עם הרבה נגנים והרבה מוזיקאים בעבר, אך אבי מקפיד לכבות את הפלאפון שלו כשהוא נכנס לאולפן וזה אומר שהוא מחשיב את הכסף שלך, כשהוא עובד איתך הוא איתך כל הזמן".

וברמה המוזיקלית?

"הוא יודע איך להכניס נשמה לשיר, הוא מוסיף פרטים קטנים שמשנים את השיר לגמרי. כשבאתי אליו עם החומר השארתי לו הרבה מקומות לעשות סולו-גיטרה והוא מילא אותם בצורה מקצועית כמו שרק הוא יודע. לדוגמא בשיר "מודים" יש סולו שלו של יותר מדקה ולמרות זאת זה נשמע כל כך מיוחד, אין אפילו שניה משעממת בסולו הזה, אין בו שום דבר שחוזר על עצמו. ביקשתי ממנו לתת יותר ממה שהוא רגיל לתת בדיסק הזה ושומעים את זה, שומעים שהוא נתן יותר. צריך להבין שכשסינגולדה מנגן הוא לא מנגן פעם אחת וזהו. הוא מנגן כמה פעמים על כמה ערוצים והשיר נשמע לגמרי שונה לפני ואחרי הנגיעה שלו."

אם אתם חובבי הז'אנר, וגם אם לא, תמצאו באלבום הזה עיבודי גיטרה מאוד מאוד מיוחדים שלא שומעים בכל יום.

על דוד גבאי

אחד האלבומים האחרונים בהם תרם ארי מכשרונותיו הברוכים, הוא האלבום של הזמר המצליח – דוד גבאי. העיבודים הקוליים בו נעשו על ידי ארי גולדווג. "בהתחלה נפגשתי עם דוד עצמו, בחור מאוד כשרוני שיש לו רעיונות מאוד טובים. יש באלבום שלו כמה עיבודי קול שהוא עשה בעצמו, הוא שר בתור מקהלה של עצמו. ישבתי איתו על כל שיר עד השעות הקטנות של הלילה עד שלכל הפחות נגענו כמעט בכל שיר וכשחזרתי לארץ התחלתי לעשות את עיבודי הקול. לאחר שיחות טרנס-אטלנטיות ותכתובות אימייל עם דוד גבאי ועם המפיק שלו, אבי ניומארק הוקלטו לבסוף קולות המקהלה וב"ה יצא משהו מאוד יפה, קיבלנו הרבה תגובות שזה משהו יוצא מן הכלל".

בימי מתתיהו ובזמן הזה

כשריח הסופגניות הנישא למרחוק כבר ברקע וקול טיפטוף הגשם על החלונות מתמזג עם צלילי הגיטרות, אנחנו מדברים של השיר השני באלבום "בימי מתתיהו". השיר המיוחד ביותר באלבום, לטעמי האישי. לחן מלא הבעה ורגש המתאר איך הקב"ה עזר לעם ישראל בזמנים קשים, הן מבחינה גשמית והן מבחינה רוחנית.

"השיר הולחן לפני כחמש שנים, בזמן שהייתי בחור בישיבת מיר. לחן מאוד  יפה, ב"ה זכיתי". לבד מהמילים המופיעות בתפילה "בימי מתתיהו בן יוחנן כהן גדול..." הוסיף ארי כמה שורות משלו (באנגלית) הנושאות בתוכן בקשה מהקב"ה שיעזור לנו להתגבר על ה"יוון" שנמצא בדורות שלנו על כל הגשמיות והנסיונות שאנחנו מתמודדים איתם. כמו אז, גם היום אנחנו מתחננים לסיוע מהקב"ה שיפזר את העשן ותתגלה מלכותו עלינו, ושיגאל אותנו בשנית ברחמיו המרובים.

לתגובות על הכתבה: [email protected]

דיסקים לצפיה

יהודה גרובייס מגיש את "שורה מסוכנת" – החלק הראשון מתוך דרמת "העיתון". עוז, איש שב"כ שהושתל בישיבה כדי לרגל אחריה, מחליט לחזור בתשובה. המפקד שלו מחליט לעצור אותו בכל מחיר. עוז מבין שחייו נמצאים בסכנה והוא פונה לעיתון. ניסים, משגיח כשרות במאפיה, פונה בטלפון אנונימי למערכת העיתון ומודיע שבעלי המאפיה, אנשים מעולם התחתון מערבבים חומרים לא כשרים במזון, אבל לרוע מזלו מישהו מדליף את השיחה הזו. מנדי, כתב פלילים חסר פשרות עורך כתבה על שר מושחת. השר מחליט לחסל את העתונאי החטטן ותובע אותו בתביעת ענק. אליעזר, עורך העיתון נבהל ומודיע לו שלא יוכל לעמוד מאחוריו – אלו רק חלק מהעלילות בפרק הראשון של "העיתון". סדרה על מערכת עיתון חרדי בה הכתבים נאבקים על סיפורים מרתקים הראויים לפרסום תוך התמודדות עם בעיותיהם האישיות. הסדרה מציבה רף חדש בעשית הסרט במגזר החרדי, באיכות הצילום, השחקנים והדרמה. הפצה: גרינטק.

"תעלות המעיליונר" – סרט חדש מבית היוצר של "אולפני דינור". כאשר הבלש דן נשכר עבור פתרון התעלומה של מר וולף המליונר הסובל, הוא גילה תגלית מדהימה. איש הנקיון הפשוט במשרד, חיים, מחזיק באוצר שלא יסולא בפז – הסוד לאושר, מעיל קסמים.. אבל, הוא לא למכירה!! האם מר וולף יצליח להשיג את מעיל הקסמים? האם מעיל הקסמים יעבוד על מר וולף? האם הבלש דן יצליח לפתור את תיק החקירה? כל זאת ועוד ב-65 דקות של הסרט החדש והמרתק. הפצה: גרינטק.

"בראשית עם מלכהלי" – בואו איתנו לביקור בין דפי החומש, נפגוש את כל סיפורי התורה מחדש, מתחילת הבריאה בשישה ימים ועד ליעקב ועשיו- זוג התאומים. בראשית, נח, לך לך, וירא מצטרפים לחיי שרה ותולדות ויוצרים ביחד בריקוד ושירה את הראשון בסדרת המסע המופלא של "בראשית עם מלכהלי"- מבית היוצר של מלכהלי כמובן. הדיסק מיועד לילדים ואמהות.  הפצה: גרינטק. 

"ניצוצות של קדושה" מגישים את "כולם בחכמה עשית " – התקליטור התשיעי בסדרה על בעלי חיים. מראה בעלי החיים ותכונותיהם אינו מקרי, כשמתבוננים בעולמם המופלא, רואים את גודל חכמתו של הבורא יתברך שטבע בבריאה. חכמינו זכרונם לברכה מורים לנו כיצד אפשר ללמוד מתכונות בעלי החיים דרך בעבודת ה', כמו- צניעות מחתול, גזל מנמלה ועוד. בתקליטור הנוכחי נלמד על דב, נמר, סוס, אלפקה, פינגווין ועז. תפקידם בבריאה, תכונותיהם ועניינם בעבודת ה'. הפצה: גרינטק.

אתר מומלץ: http://www.frumiemovie.com

כל הסרטים החרדיים הטובים והמוכרים - עכשיו גם ניתן להשיג באנגלית. זעקת הנפטר, טעות בחסד עליון וכמובן הסרטים של מלכהלי- הם רק חלק מהסרטים אותם ניתן לרכוש בדיבוב באנגלית באתר. ראוי לציין לשבח את אולפני דינור שהפיקו את הסרטים שלהם פעם נוספת באנגלית. מענין ומרתק. ציון 8+. יש עוד מה לשפר... 

אודות ותודות:

כותבים ומשתתפים: יוסי אשרי, שניאור ג'רופי, חיים שמעיוביץ, דוד פרוידיגר, ארי גולדווג, בני יפה, חני שוורץ, יונתן כץ, קובי רוטמן, מיכל קורן ומלכהלי. עיצוב גליון: יעקב בן דוד. גרפיקה: חני כהן. לוגו: לב-טוב גרפיקה.

תודה מיוחדת ל: אריאל וולף, קובי סלע, מנחם טוקר, פרסומי ניסא, נועם הפקות, גל-פז חמ"ד הפקות, גרינטק, שמח מיוזיק, הינדיק הפקות, לחיים הפקות, פילהרמונה, יוסי אייזנטל, שימיקס, סטודיו רוט, שרון דניאל הפקות, שלום טויטו, יעקב לוי, אלעזר פרץ, ליאור גבאי, תומר כהן, יוסי צוויג, מורשת, מינדי והחבר'ה.

כל הזכויות שמורות. ט.ל.ח.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חדשות אנש עולם הנגינה > חדשות המוזיקה החסידית (64) - כסלו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext