אני מתאר לעצמי שלא כולכם מבינים מה זה אומר , אבל בגדול אתם בטח מבינים את המשמעות ... אז ככה , יש לי אח , בחור לעניין , שילוב מדהים של פתיחות ויראת שמים (אני יודע שזה נדיר ככה לפרגן לאח גדול אבל שיהיה) .. נראה מצוין , מבין עניין , כשרוני במיוחד (משהו לא רגיל , באמת) .. טוב , נגיע לעניין (כמה אפשר למתוח אתכם) יש לו בעיה קלה והוא זקוק להפריה חוץ גופית כדי להביא לעולם ילדים .. הפריה חוץ גופית לדעת רוב רובם של פוסקי ההלכה מותרת לכתחילה , כך שמבחינה הלכתית אתם יכולים להיות רגועים .. רק כדי שאולי תבינו את המורכבות בהפריה אני יסביר בקצרה למי שמעונין במסר אישי (בכל זאת התיאור לא כ"כ מתאים פה לפורום) , מה שחשוב לדעת זה שאת עיקר הטיפול עוברת הבחורה (לא משהו מפחיד או כואב , רק זריקות קלות פחות או יותר) . ועכשיו לסיבה שכתבתי את כל זה פה , אתם בטח מבינים לבד שאנשים לא כ"כ מוכנים לשמוע על זה כשמדברים עליו בשידוכים (בלשון העמטה) ובחורה"רגילה" לא מוכנה לשמוע ודיי בצדק , הבחור מוכן כמובן "להתפשר" על בנות עם בעיות רפואיות קלות .. אבל בכל זאת ברור שעדיף למצוא מישהי שגם צריכה הפריה או משהו בסגנון , אך דא עקה שאי אפשר לדעת את זה על פי מראה הבחורה לבד ומן הסתם אנשים מעדיפים להסתיר את המידע הזה ולא לנפנף בזה בחוצות העיר , וזו בדיוק הסיבה שכתבתי פה בפורום (וזה לא היה קל) אם מישהו או מישהי מכירים או שמעו על בחורה שזקוקה להפריה חוץ גופית, לא להסהס ולשלוח לי מסר .. ומי יודע אולי מפה תבוא הישועה ...
נשלח ב-14/6/2013 00:27
יש לי איזו בחורה שמתאימה לבחור הזה...
נשלח ב-11/6/2013 19:16
chouteng כתב:
עת_לאהוב:
נדיר ביותר למצוא בחורה חרדית שיש לה את היכולה להעריך בחור כפי מה שהוא באמת, ולא לפי
הדברים החיצוניים השטחיים. אז בחורה חרדית "רגילה" אין סיכוי שהיא תשמע להצעה כזאת. כך
דעתי.
אבל! אני חושבת שהכל תלוי באמת כשהדבר קורה בפועל, יש שיקולים קטנים ורעיונות שלא חשבנו עליהם ה' מנסה את מי שיכול להתמודד (נכון?)
נשלח ב-11/6/2013 15:45
אדם_ה1 כתב:
אתם הורסים את האשכול עם הסמול טוק הזה...
אם אדם מצא לנכון להעיר, משמע האשכול הזה מעניין (אותו בכולופן..)
נשלח ב-11/6/2013 15:19
בס"ד
צודק...סליחה!אז בוא נחזור לנושא...הפריה חוץ גופנית.מי בעד?מי נגד?ומי נגד מי?
נשלח ב-11/6/2013 15:16
אתם הורסים את האשכול עם הסמול טוק הזה...
נשלח ב-11/6/2013 15:15
בס"ד סיפורים...מספרים לסבא
נשלח ב-11/6/2013 15:07
א. ממתי תאריך הלידה בכרטיס מורה על הגיל האמיתי ?
ב. התאריך לידה בכרטיס היה של אבא שלי (כעת, בזכותך, עדכנתי אותו כדי למנוע תקלות בעתיד).
ג. אני מסוכן שלי קשר לגיל.
נשלח ב-11/6/2013 14:45
בס"ד זהו...ידעתי...בדקתי בכרטיסך ו....אתה בן 27!!!הגיל המסוכן הזה!
נשלח ב-11/6/2013 14:44
בס"ד פעם אחרונה שאני מזהירה אותך תוריד את העצב מהלקסיקון. מבואר בתניא שהמרירות טובה רק אם אח"כ זה פועל באדם עשיה חיובית...ו"עבדו את ה' בשמחה"
נשלח ב-11/6/2013 14:29
חייכנית זו פעם אחרונה שאני מזהיר אותך, תורידי את החיוך הזה.
מבואר בתניא (פק כו והלאה) שאמנם העצבות אינה טובה אך אפשר לתעלה לקדושה כמ"ש "בכל עצב יהיה מותר" ומרירות היא טובה. ושמחה ע"פ דרך חב"ד היא שמחה מהולה בעצב, וכמו שמצטט בהמשך מהזוהר "חדווה תקיעא שליביה מסטרא דא וכו'".
נשלח ב-11/6/2013 13:57
בס"ד
אפשר לשמוח שמחה של מצווה,ומותר לחייך ולהשתגע בגבול המותר...בכלל כל הדרך של חב"ד זה עם שמחה. בקיצער,אל תחפש סימוכין מהתורה להתנהגות נפשעת כזו...
נשלח ב-11/6/2013 13:50
אסור אדם שימלא פיו שחוק בעולם הזה (ברכות ל).
שחוק וקלות ראש מרגילין את האדם לערווה (אבות פרק ג).
"לשחוק אמרתי מהולל, ולשמחה מה זו עושה" (קהלת פרק ב).
"טוב כעס משחוק", "לב כסילים בבית שמחה" (קהלת ז).
מוקדש לחייכנית היקרה.
נשלח ב-11/6/2013 13:32
גם לי כשאני באמצע ספר, אין לי זמן לקרוא.
נשלח ב-11/6/2013 13:32
בס"ד למה קו אדום?מה רע להשתולל ולהשתגע קצת?לתת ביטוי לילד שבנו?זה כ"כ כייף.