| נשלח ב-28/11/2006 23:33 |
|
| |
שיח חרדים - חנוכה תשס"ז
בחנוכה הבעל"ט יתקיים בס"ד מפגש נוסף של שיח חרדים. המפגש יתקיים אי"ה ביום א' ליל ג' דחנוכה בשעה 20:00.
המעוניינים להשתתף במפגש, יכולים לשלוח באישי.
תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 29/11/2006 9:13:08
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2006 21:25 |
|
| |
כמאמר הגדויילים בפשקווילים והכרוזים.. גם אנוכי הקטן מצטרף למעודדים את רבי בן ציון שליט"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2006 10:13 |
|
| |
נחשפתי לפעילות המעניינת הזו של "אגודה אחת" אך לפני מספר ימים, ואני סבור שזו פעילות חברתית פנימית חשובה ביותר.
חבל שלא ידעתי מראש על קיומו של הפורום ועל קיומו של המפגש.
אשתדל לתרום באשכולות השונים.
בהצלחה מרובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 21:04 |
|
| |
בברכת הצלחה בכל אשר תפנו
וכאן הריני מוריד את כובעי הווירטואלי בפני ר' בן ציון כהנא שלמרות שאני חולק עליו באלו שהם נקודות, הרי שכל דברי ומעשיי הם חלומות באספמיה ובגדר מגדלים פורחים באויר, ואילו ר' בן ציון הוא היחיד שמפשיל שרוולים ועושה משהו בשטח.
ואפילו מיימוני יסכים שמעשים שנעשים למטה מעשרה טפחים חשובים לעין ערוך ממה שמתרחש בעולם האצילות.
נקודה נוספת בהצלחתו של ר' בן ציון, הינה למדנותו, עדינות נפשו, ויראתו שקודמת לחוכמתו, ובעיקר המוטיבציה שלו שכולה לש''ש. אין ספק שהצלחת הנקודות שהועלו במפגש מותנית ביצירת אליטה אלטרנטיבית, ומי כר' בן ציון ראוי להוות חלק הימנה?
יהי רצון, לבל ישלטו בו עין הרע וכל מיני מזיקים ומשגיחים וממונים הרואים את עצמם כשופטי בי''ד של מעלה, ובל יזיקו לו, לביתו, ולזרעו עד עולם. אכי''ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 20:04 |
|
| |
כתושב בית שמש, אפשר שהיה לי קל לבוא ולהשתתף, אבל גם בגלל שאני חדש יחסית כאן, ולא כל כך מעורה, גם בגלל שאני הנני חסידי (נימוק שמתברר לי למפרע כלא רלוונטי) ובעיקר בגלל שאני הססן וביישן.
בנתיים אני אסתכל מהצד ושישחקו המבוגרים לפני.
אפשר לשאול איזו שכתב גיל השתתפה במפגש-רב שיח הלזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 16:37 |
|
| |
עוד כמה דברים על המפגש:
* אולי אני משוחד אך כמדומני משתתפי המפגש הרגישו אוירת אחדות מיוחדת ומומנט של התקדמות מאלמוניות וירטואלית ל"אגודה אחת" מבחינה אנושית מעבר לניקים אלמוניים.
* מבחינה אפולוגטית הייתי שמח אילו אברך שמרני היה בא ורואה את צביון המשתתפים ללמדו שחרדים באינטרנט אינם נערים פוחזים אלא אברכים ו"בעליבתים" שקולים ולא "קלים" - לא בחזותם ולא בהנהגותיהם.
הצעות להמשך אחר שבירת המסך הוירטואלי
1. שמתי לב שניתן לחלק את המשתתפים לכמה מוקדים (אאוטינג?): ירושלים, בית שמש, צפת וביתר עילית (לעומת זאת בב"ב, בקריית ספר ואלעד יש יחידים בלבד - יש הסבר סוציולוגי?).
הצעתי היא לנסות להגיע למצב שבכל אחת מהערים הנ"ל, יאורגן חוג כעין המפגש שהיה לנו בחנוכה. כ-20 איש שיהוו גרעין של "אגודה אחת" וינסו לפעול בתחומים שניתן לפעול בהם רק במרחב מקומי (כגון ועד הורים בחיידר וכיו"ב). בבית שמש לפחות אין לי ספק שזה אפשרי.
2. לחיזוק הקשר הלא וירטואלי הייתי מציע לכל אחד לשלוח לי לתיבה האישית את שמו, טלפונו וכתובותו. כך אחלק לכל אחד מהשולחים "דף קשר" - זה דבר המתבקש לכאורה אחרי שבירת המחיצות.
3. יש לארגן באופן נפרד קיבוץ נשים, אבל זה לא ענייני.
4. לאחר תקופה של פעילות והרחבת השורות יש לעשות ספירת מלאי ואם נגיע עד לכ - 200, ניתן ללכת להסתובב אצל כמה רבנים "משלנו" ולדווח להם על מציאותו של ציבור מגובש. זה יכול לתת אומץ לכמה יהודים חשובים להרחיב פה.
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 12:16 |
|
| |
כצופה משתתף אני חש צורך בשנית להחמיא למשתתפים ולמארגנים.
הופתעתי לטובה מרמת השיח, מתרבות הדיון ומרמת האינטליגנציה של החברים.
ראה זה חדש בעולם החרדי, דיון פתוח וכנה על בעיות קיומיות, מתוך אמפתיה הדדית ורצון לעזור איש לרעהו.
אין ספק שזוהי תרומתו הגדולה של האינטרנט - לסינון קבוצות איכות מתוך הציבור החרדי המבקשים לתת דין וחשבון לעצמם על דרכם, ומחפשים תשובות כנות.
יש שיאמרו: התבגרות מאוחרת. אכן, טוב מאוחר מלעולם לא. מה לעשות שמבחינה סוציולוגית המקבילה החרדית של גיל ההתבגרות - היא תקופת הבתר-נישואין, אם בכלל..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2006 10:35 |
|
| |
מצטרף לבקשת קודמי.
יש מי שהוא רחוק והוא קרוב, ויש מי שהוא קרוב אבל אנוס.
|
|
| נשלח ב-17/12/2006 01:51 |
|
| |
מצטרף לבקשת הבורח מן הכבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2006 12:27 |
|
| |
פנקס שיקים
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2006 11:38 |
|
| |
צריך להביא משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2006 17:21 |
|
| |
כיפות אינן התקפלות כי לא יצאו מודעות נגד אלו שהולכים בלי כיפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2006 15:04 |
|
| |
וכמובן: הפתעות!
גם בנושא שהעלה המנהל, שיתוף פעולה פורה, וגם בנושא שהעלה ביטי, מוסדות החינוך.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2006 14:20 |
|
| |
אגודה
יש עוד מטרה למפגש - והוא הזדמנות לאותם ההולכים ברוח פורום זה, אך אינם משתתפים בפורומים להשתתף בפעילות.
אם למישהו יש חברים כאלה כדאי להביא אותם למפגש.
הייתי מכתיר את הנושא הכללי של המפגש כחיזוק הפעילות החוץ וירטואלית (שהרי בסופו של דבר היא העיקר). וזה כולל: קשר אישי, פעילות מעשית, יצירת קשר עם "אגודיסטים" שאינם גולשים, הקמת בתי ספר ושירה בציבור...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2006 14:12 |
|
| |
בעל
אנחנו נבוא גם עם כיפות (אע"פ שאין חיוב מעיקר הדין), גם זו התקפלות?
|
|
|
|
|