בעומדנו כעת כשלושה חודשים לאחר הקמתו של הפורום, אנו רואים מקום להודות על העבר ולבקש על העתיד. כוונתנו ליצור דיאלוג פנים-חרדי בנושאים מהותיים הנוגעים לאורח חיינו, נראה לעת עתה כמתקדם בכיוון הרצוי. עד היום השתתפו בדיונים המגוונים למעלה מ-60 משתתפים שונים, ונשמרה רמת דיון גבוהה ומכובדת. מעבר לדיונים הוירטואליים התחזקו גם הקשרים האישיים בין משתתפי הפורום, כפי שנוכחנו השבוע במפגש חנוכה. אנו מאמינים שאם נצליח בסייעתא דשמייא להמשיך בדרך זו, יצטרפו אלינו במשך החודשים הקרובים עוד רבים וטובים בעלי מטרות משותפות, אשר שמע "אגודתנו" יגיע לאוזניהם ויתקיים בנו "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק". זוהי ההזדמנות לזרז למזורזים להתמיד בהשתתפותם בפורום, ולהביא את דברו לידיעת חבריהם העשויים למצוא בו עניין.
"ויעשו כולם אגודה אחת, לעשות רצונך בלבב שלם"
נשלח ב-23/9/2008 09:31
9,000 הודעות
כ"ג אלול תשס"ח / 23.9.08
נשלח ב-21/7/2008 11:39
למרבה הפלא, ההאטה אינה משמעותית.
בשנה הראשונה הגענו ל5000 ובתום השנה השניה לפי הקצב הנוכחי, נעמוד על כ9000. מה שאומר, 4000 לשנה.
זה לא עליה, זו אפילו ירידה של 20%, אבל זה רחוק מללמד על מגמה פסימית.
צריך גם לזכור, שזה רק מרכיב אחד, לא הכי חשוב. המרכיב של כמות ההודעות הוא הקל ביותר לניתוח, אבל לא בהכרח המהותי באמת.
יש מקום לאופטימיות, אם כי ריאלית.
נשלח ב-21/7/2008 10:57
למרבית הפלא, איש לא טרח לעדכן על כך שעברנו את ה-7,000 ואת ה-8,000 הודעות.
האם זה מפני שכבר אין בכך חדש ,או מפני שבניגוד לפעמים קודמות הדבר מלמד על האטה וזו איננה סיבה למסיבה?
נשלח ב-5/11/2007 09:41
6,000 הודעות באגודה אחת
כ"ד חשוון תשס"ח
5 נוב' 07
נשלח ב-29/8/2007 01:57
אני לא יודע איך ליצור כמות ולשמור על איכות. אבל אני בטוח שניהול נכון יכול ליצור קבוצה יותר גדולה בלי להכנס לזוטות נוסח הצלה/זקא.
גירוי בסגנון יושב סתר יגרום לתגובות חריפות והצטרפות של כותבים שיכתבו את ההפך שזו בעצם מטרת הקמת הפורום. ע"י ניהול נכון של הפורום וכפי הנראה ישנם מנהלים מנוסים בעלי טקט והבנה אפשר לגרום לדיון להיות עם יותר אוריינטציה עצכ"חית ופחות ירידות אישיות.
כתבתי דוגמא ואני לא יודע האם יו"ס הוא המודל הרי דעתו מתוכנתת ואולי רמת הדיון תרד. אך ודאי שכאשר כולם מסכימים כמעט פה אחד איך אפשר ליצור דיאלוג?
נשלח ב-28/8/2007 21:51
הטענה טובה אבל השאלה אם הרוב חסר האיכות יביא
לשינוי, או יוביל לשינוי הפורום והפיכתו לכפיל נוסף
לפורום הפופולרי. לא שאני מזלזל בפורום ההוא, אבל
ייעודו שונה מאוד מייעוד הפורום כאן.
נשלח ב-28/8/2007 13:25
שרגא. עד כמה שאני מבין מטרת הפורום היא ליצור שינוי. אם האיכות כ"כ מועטה אולי אין זכות לכפות דעת ה'איכותיים' על הכלל? וכשנינה הידועה שנאמרה (או שלא) לאותו משוגע מבית המשוגעים שטען לשפיותו ולמשוגעות כלל שוכני ארץ "אנו המשוגעים אבל אנו גם הרוב".
נשלח ב-27/8/2007 08:10
חלילה וחס! אל לנו להקריב את האיכות לצורך הכמות!
מה כן? נראה לי שרוב הכותבים כאן נאמנים לפורום ונכנסים על כל עדכון קל. הבעיה היא שלא תמיד יש מה לכתוב, לא תמיד יש על מה לדון, כמה אפשר לחדש באותם נושאים? לכן שקט לפעמים. שקט מאוד לפעמים. אם רוצים כאן יותר פעילות, הייתי מציע קצת "הפעלה יזומה" מצד המנהלים או מי-שלא-יהיה, לעורר דיון על נושאים הקרובים ללב חברי הפורום וכדומה.
נשלח ב-27/8/2007 04:49
היכן כל ניקי עצכח? היכן החבר'ה מבח"ח שיושב_סתר מקפיץ את דמם? לדעתי צריך להחתים את יו"ס וחבריו על חוזה כתיבה בפורום, התגובות הרבות יגיעו במהירות..
נשלח ב-27/8/2007 01:25
מעט מדי יודעים על הפורום הזה וחבל
נשלח ב-27/8/2007 00:33
5000
עייפות החומר? צריך כוחות חדשים! חבר מביא חבר!
לא נעצור המהפכה!!!
------- מאיר
תוקן על ידי - ymy33655 - 27/08/2007 0:31:56
נשלח ב-4/6/2007 13:04
אשקיפה
למרות היתרון של האיכות על הכמות, לא ניתן לבטל לחלוטין את המשמעות של הכמות. הרי דווקא מפני שבכל הודעה כאן מושקעת מחשבה, הכותב מעוניין שדבריו יזכו לחשיפה רבה יותר. הנוכחות בפורום מושפעת באופן ישיר מהקצב של כתיבת הודעות חדשות, הן מחמת העובדה שהנכנס לפורום מעוניין לקרוא בו דברים חדשים והן מחמת הדינמיקה והאינטרקציה שנוצרת בין הכותבים ומדרבנת אותם לשוב. ישנם לא מעט פורומים איכותיים שנכשלו דווקא בשל רמתם הגבוהה, שגרמה למחסור בהודעות חדשות ולנטישה של כותבים וצופים כאחד, כמו למשל הפורום שקדם ל"אגודה אחת" הלוא הוא "רב שיח". לכן חשוב לנו להגיע למצב שבו הכותב בפורום ידע שדבריו אינם נאמרים בחלל הריק ושיש כאן נוכחות מכובדת של אנשים, נדמה לנו שמספר ההודעות בפורום מלמד על כך רבות.
נשלח ב-4/6/2007 12:20
תמוה בעיני שאתם רואים לנכון לציין את מספר ההודעות בפורום.
הרי איכות כל הודעה והודעה שכאן רבה עשרת מונים על הודעות דלילות בתוכן ונבובות המופיעות בפורומים הסמוכים. ואם כך, בהעריכי שרב הכותבים מעדיפים איכות על גבי כמות הרי מה הטעם בציון המספר?
נשלח ב-3/6/2007 16:31
אז הנה האלף הרביעי. תשעה שבועות בדיוק (עם פחות ימי עבודה = יותר חגים), טיפה יותר מהר מהאלף השלישי.