בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הדיסק "חזנות טיש" עם הבעל מנגן ר' ירמי' דמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/12/2006 23:41 לינק ישיר 
הדיסק "חזנות טיש" עם הבעל מנגן ר' ירמי' דמן

בראשית השבוע יצא לאור עולם תקליט בשם "חזנות טיש" עם הבעל מנגן של הבלזעאי (ובכלל) הרב ר' ירמיה דמן הי"ו.

לדעתי, התקליט הזה מעניק לנו מבט על מה שקורה בעולם החזנות בשנים האחרונות. מחד, התקרבות גדולה של כלל הציבור לחזנות, ומאידך, הרדידות שההתקרבות הזו מכניסה לעולם החזנות. בתקליט מבצע הרב דמן, שהינו רחוק מלהיות חזן, קטעי חזנות קלאסיים, לצד כמה שירים קלילים שזכו ונכנסו לרפרטואר החזני. הרב דמן הוא חסיד של יוסלה רוזנבלט שנים על שנים, ניתן לשמוע מדי פעם ביצירתו החסידית מדי פעם "התפרצויות" של ההערצה הזו בדמות שביבים מיצירתו של יוסלה בתוך השירים של החסידויות השונות. אני משער כי בעקבות התמורות שציינתי לעיל בעולם החזנות, חש הרב דמן כי גם הוא יכול לשיר חזנות, כאשר היא כבר לא נחלת המקצוענים בלבד, והמבין יבין.

אפרט בהרחבה את הקטעים המבוצעים בדיסק: אלוקי נשמה, הנני העני, ר' ישמעאל אומר, רצה עתירתם, המבדיל משל יוסל'ה רוזנבלט. רזא דשבת של פינצ'יק (על הדיסק רשום מ"אחד מאדמור"י רוסיה זצ"ל"), וע"י עבדיך של קוורטין, וגם הללו של תלמוד, ו- סעודת משיח ושופר של משיח (נישט ווייט צו גיין) גם הם של יוסלה.

אני מניח שכוונת היוצרים של התקליט היה לספק את מה שהכותרת מבטיחה - "חזנות טיש". הביצועים הם אכן "ביצועי טיש"
 וכלל לא קולעים לכוונתם החזנית. ביצועים "שירתיים" וחוטאים לרצ'טטיב. קולו של הרב דמן חביב עלי ביותר (זו הסיבה שרכשתי בכלל תקליט כזה לא מבטיח..) אך בשביל לבצע קטעי חזנות צריך יותר מקול נעים, אם כי הרב דמן מתמודד יפה עם הקשיים שמעמידים קטעי חזנות גם לביצוע רדוד, לדוגמא האינטרוואלים בוע"י עבדיך של קוורטין. אציין גם את הפאלסטים (קאפ שטימע) היפים ששר הרב דמן, לטעמי הוא לא היה צריך לקמץ בהם. אך העיבודים גם הם "טישיים" מאד, שמעתי עליהם תלונות גם מעולם המוסיקה החסידית ואני בהחלט מזדהה.

אך כאשר לא מעמידים את התקליט הזה ביחס לסטנדרטים של עולם החזנות, מה שכמובן לא היתה כוונת היוצרים, הוא עומד באור חיובי מאד. כמובן שהלחנים הללו הם החומר המעולה ביותר בכלל. הלא בעבר ניגונים של חצרות החסידים היו יצירות חזנות לשמן, שכאשר בוצעו ע"י חזנים מקצועיים הובלטה הגאוניות שבהם. גם כאן למי שאינו מכיר את עולם החזנות יכול מאד להתחבר לביצועים. כאמור, אני לא אובייקטיבי לגבי הרב דמן, בעל רגש והגיה חסידית אותנטית חביבה עלי. זהו דיסק שמתנגן יפה ברקע (גם ברגע זה..).

לסיכום, חובבי החזנות - אין לכם מה לרוץ. אם מתחשק לכם משהו קליל ושונה בשביל הרכב שגם האישה והילדים יוכלו לסבול, אז תקנו את הדיסק בנחת.

התקליט יצא בהפקת הרב יוסף משה כהנא - לחיים הפקות, והעיבודים היו פרות העבודה של ר' בנימין הרטמן וירון גוטפריד.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 18:09 לינק ישיר 

ב"ה

ראו עטיפת האלבום: http://he.israel-music.com/rabbi_jermayah_daman/chazzanut_tish/

"מתוך שנחרבנו ונחרב העולם עימנו מתוך שנאת חינם, ניבנה ועימנו העולם יבנה מתוך אהבת חינם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 10:00 לינק ישיר 

צריך להודות שמבחינת "הפקה" דווקא בוצע פה משהו מעניין.
אין ספק שזה לא חזנות.
דווקא ב"רזא דשבת" קיבלתי משמעות חדשה. עד עכשיו זה היה אצלי משהו מינורי בביצועו של פינצ'יק, היינו ביצוע של החזן, ר' ירמיה נתן פה יחד עם המקהלה משמעות של תפילה ביחד של חזן וקהל שנשמע כמו נוסח משולב. אהבתי את הרעיון אף שאין זו החזנות הרצויה.
בנסיעה ברכב ויש לי עוד נוסעים שלא סובלים חזנות ואני לא סובל את הדיסקים ה"חסידיים" כביכול שלהם, זו פשרה טובה ורצויה, אני נהנה והם לא סובלים.
ר' יוסף משה, יישר כח ובהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2007 19:52 לינק ישיר 

יוסי, בבית שלי לא אוהבים כל כך חזנים, אבל כשהראיתי ההבדל בין אלוקי נשמה של ירמי' לזה של יוסעלע, התחילה האשה להבין מה זה חזן, באומרה על יוסעלע: אההה זהו חזן אמיתי, ואילו לא הוציא ירמי' הדיסק אלא בשביל זה דיינו.

אבל בכלליות מה נאמר אין לו אפילו שמץ ריח של חזנות, מי כבר מדבר מההנני העני ממעש, רחמנא ליצלן, לא יודע לאלתר קול של חזן. אפילו השירים באידיש, שדומה יותר לנגינה, אינו יודע איך להוריד הקול, לדוגמא: אבער ווען ער וועט הערן דעם שופר של משיח, יא, וועט ער אויסקומען פון זיין קב גיעך, יא. המילה 'יא' מזמרים המקהלה, לא שזה יפה כך יותר, רק שהוא לא יכול, אם תשמעו את זה, תבינו.

כזה כעס שהי' לי על הדיסק, איני זוכר בחיי על חזנות.

סליחה על הבורות בהמילים שלי שאיני יודע איך לכתוב הקודס של חזנים, אני לא חזן, אבל יש לי ברוך השם הרבה רגש בחזנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 23:51 לינק ישיר 

נכון שרמת הביצוע  נמוכה יחסית ואינה מקצועית אבל...

היא נעימה לאוזן הרבה יותר מכל חזני דורינו ! לא פחות.

נ.ב. עד היום כל דיסק חזנות שהשמעתי בבית זה גרם לחוסר שלום בית עד הדיסק הזה שפתאום כולם נהנים לשמוע.

אולי זו אינה חזנות במיטבה אבל בהחלט חזנות ביופיה !

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הדיסק "חזנות טיש" עם הבעל מנגן ר' ירמי' דמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext