ומעשה שהיה כך היה :
יש לי חבר המתגורר ברחוב בני ברקי טיפוסי ועקב זאת שאשתו עובדת במשרדי ש"ס היה עליה לעשות מנוי ל"יום ליום" אך במשך כמה חודשים העיתון לא מגיע . חברי מתקשר למערכת ההפצה והם מוסרים לו שהם כן הניחו וכו' וכך היה במשך כמה חודשים עד שביום חמישי האחרון חזר חברי מהתפילה לביתו ואז הוא קולט את שכנו הליטאי בן 45 לערך מוציא מתיבת הדואר של חברי את העיתון וזורקו לתוך פח האשפה.
וכאן אני שואל מה הייתם עושים לאדם הזה????
מה שעשה חברי אכתוב לכשייסתיימו התגובות כאן.
נשלח ב-14/1/2007 10:47
הייתי אומר שצריך להתפלל עליו וללמד עליו זכות שיחזור בתשובה ולמחול לו בכל לבבו כי הנעלבים ואינם עולבין שומעין חרפתן ואינם משיבים כצאת השמש בגבורתו, אך אינני צדיק לכן נעבור לפרקטיקה.
הייתי תובע אותו לדין תורה אצלהרב הכי ליטאי שהוא מכיר (וכמובן לתעד איכשהוא את הגזילה שלא יהיה פתחון פה), ולאחר מכן לפרסם את הדין תורה בכל מוסדות הלימוד של ילדי "אותו האיש" ולכל מכיריו כולל הבית הכנסת שהוא מורגל בו.
לעניינים הטכניים ההלכתיים:
הוא שם את ידו בתוך תיבת הדואר-השגת גבול ללא שום קולא.
לקח את העיתון-זו גזילה אלף כי זה לאור היום ולעיני כל ישראל, ולטענת הקניין ודאי שיש פה קניין-הגבהה משיכה וכו', זה שהוא לא משתמש בזה זה לא אומר שזה לא גניבה לפי ההלכה-טול קורה מבין עיניך.
יתירה על כך יש פה עניין של "גזל הנאכל" מכיוון בעל המינוי כל יום חיכה וחיפש את העיתון התקשר אל העיתון והתחבט הרבה פעמים בעניין בזבז אנרגיות ומחשבות שאף אחד לא יכול להחזיר אותם.
וידועים הענינים הכתובים על גזל הנאכל שאי אפשר להשיבו.
ולסופו של עניין בשורה האחרונה צריך לרחם עליו כמו שמרחמים על בעל חיים לא יותר מזה.
נשלח ב-11/1/2007 15:15
אמור לחברך שיבקש שישלחו את העיתון למקום עבודתה של אשתו ובא לציון גואל:
נשלח ב-11/1/2007 14:26
הוא באמת רצה לעשות לו מנוי לחוברת תועבה אבל במחשבה שניה אמר לי שהוא דווקא יהנה מהעניין.
נשלח ב-11/1/2007 11:56
באמת שלא רציתי להתערב אבל הפתרון הוא פשוט ביותר: לעשות לשכן הרב החשוב מעוז ומגדול ראש כולל של 80 ליטאיים מעוזים ומגדלים, מנוי לעיתון חילוני.
חכמה אחת. לצערינו זה בני ברק.......
תוקן על ידי - ניוטרל - 09/01/2007 1:20:54
נשלח ב-8/1/2007 20:51
חוץ מלומר שאני מזועזעת ברמח איברי ושסה גידי, אין לי מה להוסיף.
הגזענות הזו, פשוט דוחה אותי.
ות'אמת, שאני כמעט בוכה....
ככה?!
הוא נורמלי הבנאדם הזה????
יש לי ספק גדול.
והוא עוד ראש כולל...
מה יהיה על הליטאים האלה, ירחם המרחם.
נשלח ב-8/1/2007 19:39
תכתוב לי באישי אני כבר אדאג שהוא לא יוכל לקחת יותר גם לא אוכל לפה.
נשלח ב-7/1/2007 21:10
שיבקש לשלוח את העיתון לכתובת אחרת או לת.ד. שישכור ולצבוע האשכנזי אני מאחל שיסבול יסורים כמו שהוא מייסר את שכנו
נשלח ב-7/1/2007 19:22
ובכן זה מה שהיה ביום חמישי חברי חזר מהתפילה בשבע בבוקר ולא מצא את העיתון בתיבה מחפש פה מחפש שם הסתכל בפח שבכניסה ולא מצא את העיתון.
החשוד העיקרי בפרשה הוא כמובן מיודענו "האברך" הליטאי{שמתברר שהוא בכלל ראש כולל ידוע בבני ברק עם 80 אברכים!! ואשר "מזכה" אותם מידי יום במסירת שיעור למדני.}
חברי אומר שאין מה לעשות והוא מקבל על עצמו את הדין.
פראייר, לא?
נשלח ב-7/1/2007 14:58
פשקוילים הם יודעים יותר טוב לחלק
נשלח ב-7/1/2007 14:02
הבעה שזה שכן שלו ואין לו כח לפתוח איתו במלחמות.
נשלח ב-7/1/2007 07:55
פשוט להדביק בבנין ובכל הבנינים הסמוכים מודעות בסגנון
זהירות גנב המתחזה לחרדי מסתובב באזור ולהוסיף תאור מלא רצוי עם תמונה שלו
כמו כן להפיץ את זה בין כל ילדי הבנין והבנינים הסמוכים.