|
|
| נשלח ב-16/1/2007 18:37 |
|
| |
וירוממהו בלבבו - כשנכנס לקויטל, כשנוסע לרבי, וכל דבר שעושה בחסידות, כשלומד מה שהרבי והרב ציוו ובכל דבר יחשוב בליבו למשל כדלהלן, אני מאמין שתכלית העולם בשביל ישראל (שנקראו ראשית), תכלית ישראל בשביל היהדות, תכלית היהדות בשביל החסידות, תכלית החסידות ומשמועתה, כמובן ויזניץ פשט בויזניץ הוא מה שהרבי הקדוש אומר לי והרב מסבירו לי, וכעת אני עושה זאת, - כעת אני עושה את דבר התכלית של העולם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 18:38 |
|
| |
ושיהיה נאמן - פירוש ''גיטריי'' באידיש. ולא די לאמר, אני נאמן. צריך לכוין רצונו הטהור בדיוק, תמיד, מה הרבי רוצה עכשיו ממני, ומה הרב רוצה עכשיו, ולא מה אני רוצה שהרב והרבי ירצו, ומה אני חושב שטוב להם, ומשל למה הדבר דומה, תמיד לכוין את השעון שלי לשעון של הרבי והרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 18:39 |
|
| |
וכן אברך שנזרק מכולל, או בחור מישיבה, בגלל שמאמין שרבי הוא רבי, ולא מנהל קהילה, אין הרב צריך לסדר לו תחליף, ולרצותו, ולפייס אותו, ואפילו יישר כח אין מגיע לו. ובלאו הכי או חסיד עסקן בשביל עניני הרבי שחושב שמגיע לו מזרח ועליה מכובדת עבור פעליו הנשגבים, זה היפוך החסידות, וזוהי חסידות של התנגדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 18:42 |
|
| |
פורום-חרדים
תוקן על ידי ישיעת_משה ב- 16/01/2007 18:43:18
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 19:25 |
|
| |
תודה על הקישור
כן גם תודה על הבאת הקטעים של ולדבקה בו
הינך נהיה ממזכי הרבים ושכרך גדול מאד מאד
תוקן על ידי - תפוחלוהט - 16/01/2007 19:26:19
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 12:30 |
|
| |
ונביא כאן כמה דוגמאות שבהם יכול אדם לבחון א''ע במה הוא עושה א) כשלומד דברי מוסר וחבירו בא מאחוריו והבחין בזה מיד שם את הגמרא על הדברי מוסר וכאילו שכלום לא היה או ממשיך ללמוד לעבעדיג בזה וכשחבירו שואל אותו אה אתה גם מהכת הזאת עונה לו בגאוה דקדושה כן. ב) או שכולם שוים בדבר זה ששמים את ה''לדבקה בו'' בתפילין באטיל (או יותר נכון לומר ששמים התפילין ב''לדבקה בו'' באטיל) איכה הוא שם אותו מעל התפילין או מתחתיו, ואם שם מתחתיו יבחון א''ע טוב מאוד אם הסיבה הוא לא משום שחושש לבושות (ועכשיו שיש כבר ב' קונטרסים מוכרח שישים אחד למעלה) ג) דזה דבר פשוט שבשמו''ע מתפללים כשפנינו כלפי האנפי שכינתא לרביה''ק שליטא ולמורינו הרב שליטא מה הוא עושה אם איזה ''נחש תחכמונית'' בא ואומר לו שמזרח הוא לצד אחר . . . . . וצריך האדם להתגבר על הכל בכח הגאוה דקדושה,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 12:31 |
|
| |
''ולפי''ז למשל שעה של טיש הוא מעמד הר סיני שהשי''ת יורד מן השמים ומתגלה לפנינו וכשאנו מסתכלים על הצדיק אנו רואים את השי''ת השוכן בקרבו ודבוק אליו'' והועיל הבעשט הק' את ענין הביטול להצדיק [הגמרא שואלת וכי אפשר לדבקה בו אלא הדבק בת''ח שהם דבקים בו וממילא הכל מוכרח לבוא ע''י החיבור לצדיק ולנו נוגע דבר אחד בלבד החיבור לצדיק יותר מזה מאוד גבוה בשבילי וכמו שהרב אבד שליטא אומר אני לא יכול להתפלל על השכינה אני מתפלל הצדיק ועל בריאותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2007 02:00 |
|
| |
כשתלמדו ספרי חסידות, ותקראו סיפורי חסידים קמאי, אולי תבינו את הולדבקה בו
למשל תפארת שלמה כותב צדיקים נקראים אלוקים או קדושת לוי שכותב שצדיק לא בדרגה נמוכה מהקב"ה אלא דבוק ממש, באותו דרגה,
כשלמדתי בספרים הנ"ל רציתי לסגרם עקב שחששתי שאני לומד בלדבקה בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2009 10:43 |
|
| |
.
|
|
|
|