בית פורומים אגודה אחת

אינטרנט-השפעות והשלכות על הציבור החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2007 20:09 לינק ישיר 
אינטרנט-השפעות והשלכות על הציבור החרדי

מה  ההשפעות  או  ההשלכות  של  המצאות  אינטרנט  נגיש  בציבור החרדי?

גישה  מהירה  למידע  שלא  מופיע  בעתונות החרדית

אפשרות ליצירת  קשרים  עם  גורמים  שאינם  חרדיים 

חשיפה  לדעות  שונות  מהמקובל  בציבור

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 16:34 לינק ישיר 

לתשרת- לא ברור לי כנראה על הר בעלי התשובה.
אבל לא אמרתי שזה עיקר הדין בכלל, אלא בדיוק ההיפך.
מה זאת אומרת שטריימל אופנתי בעל בעמיו? אצל מי אצל הקבוצה המצומצמת החסידית?
אנחנו מדברים על השוואה לשאר העולם.
אני אתרכז במה שאני מבינה- מטפחת לנשים ולא לפאה נוכרית למשל- זה כבר כמעט לא קיים בחברה החרדית רק בקרב בעלי התשובה, כי זה באמת בלתי אפשרי ללכת עם מטפחת בעולם של צבעים בשער ופנים וכל מיני תסרוקות חדשות - זה מסירות נפש לאשה ללכת אפילו עם פאה קאסטם הכי מהממת! , אצל גבר לא יודעת - אני לא מדברת רק על החיצוניות, אני מדברת אפילו על הרעיון שעלה כאן לחינוך מיני בבי"ס, אולי זה דבר מתבקש בהתאם להתקדמות שאר העולם.

יצר הרע הוא חוזר האיזון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 15:26 לינק ישיר 

היום זו מסירות נפש?
שטריימל מאד אופנתי.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/01/2007 15:27:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 15:24 לינק ישיר 

שטריימל מעיקר הדין?

באיזה הר נתנו את התורה שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 15:10 לינק ישיר 

תראה אני לא זוכרת איפה אבל ראיתי רב שקורא את הדברים האלה מהכתוב -
הדור הזה יותר תאוותן ומצד שני יותר יכול להגיע לגדולות באמונה,והוא הדור הכי חזק מבחינת דבקות בה' -  רבוי האפיקורסים רק יוצר תשובות וחיזוק באמונה.
חוץ מזה - שהיחסיות קצת מכסחת אותנו , אם פעם ללכת עם כיסוי ראש ושאל לאשה או שטריימל ואנא עראף מה לגבר - היה עיקר הדין- היום זה מסירות נפש עילאית .
אפשר להגיד - אנחנו לא קשורים לירידת הדורות וזה לא נותן לנו גיטמציה להפקרות - אבל המציאות מראה שאין ברירה אחרת.
ואנחנו נולדנו לדור כזה - שאין בו ברירה אחרת, וזה עצוב אבל זאת המציאות.
אנחנו חייבים כדי לשמר את מה שעיקר היהדות להוריד את מה שטפל.

יצר הרע הוא חוזר האיזון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 14:41 לינק ישיר 

אילו "כוחות אחרים"?
מה נשתנה בנפש האדם על פיתויה, חכמתה, גחמותיה, גדלותה ושקריה ב-5000 שנים האחרונות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 14:25 לינק ישיר 

בהחלט, לא אמרתי לבטל את סייגי חז"ל אלא להתאים ברמה מסוימת את עצמנו להתקדמות העולם - אנחנו הגענו בדור זה לא לפני 50 שנה ולא לפני 1000, והדור הזה בעל כוחות אחרים וצריך כלים אחרים כדי להמשיך לקיים את המצוות.
אבל הציבור לא סומך על עצמו לא רק גדולי התורה לא סומכים על הציבור.

יצר הרע הוא חוזר האיזון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 14:13 לינק ישיר 

דובית

אמת שהמרנו את מאבק היצרים בהמנעות מחיים.
אבל
הבה נזכור שבשלילת עקרון הסייגים מכל וכל, אנו שומטים את הקרקע מתחת  גזירות חז"ל. הלוא הם למדונו שלא ניתן לסמוך על עצמינו בכל תנאי.

אני מסכים שכל זה לא מצדיק את הסחף הגדול של ה"לא פלוג רבנן" בדורנו.  בהקשר זה חשוב לזכור את הדברים שכתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 13:54 לינק ישיר 

יש חוסר אמון חזק היום בנוער בפרט ובאנשים בכלל.
אני חושבת שהסגירות הזאת רק מביאה לרצון לבדוק ולפתוח,
אם החינוך יתרכז לא האמונה עיוורת אלא בידיעה ברוורה בנוסף לחיזוק האני של האדם וקיום המצוות שלו באופן אישי אל מול הכלל - יוחודו בעצם לעומת הכלל וחשיבות מצוותיו לפני ה', יהיה לכל אדם קל יותר להחליט לאן הוא גם בטל' וגם באינטרנט גם ברחובות תל אביב.
 אז הכל יהיה כשר, כמו תרחישי 1984 שהזכרתם כאן- אבל הריחוק של החרדים מתורה ומצוות רק ילך ויגדל בוודאות.
אני חושבת שהחסימה של הנוער והמבוגרים בעצם- בפני הצפיה או שהות או גלישה במקומות שלדעתנו לא טובים להם, מרחיקה את הרצון האמיתי שלהם ונותנת להם להבין שעליהם אי אפשר לסמוך בערך " אנחנו יודעים שברגע שנוריד את כל הסייגים מכם תפרצו כל עול, בגלל שאתם לא מאמינים/מושחתים/בעלי תאוות וכו..."  זה לא משאיר מקום לברירה כאשר עולה קושי.
זאת דעתי.

יצר הרע הוא חוזר האיזון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 11:58 לינק ישיר 

בעתון הצופה  של  השבת  יש  מאמר  בנושא  אשתדל  להביא אותו

http://www.hazofe.co.il/web/newsnew/katava6.asp?Modul=24&id=53799&Word=&gilayon=2980&mador=

תוקן על ידי קלף ב- 21/01/2007 12:37:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 15:04 לינק ישיר 

לפני חמישים שנה אני עוד לא נולדתי, לפני שלושים שנה המצב בבני ברק היה הפוך, אני זוכר את תקופת השלכת הטרזיסטורים המוחצנת בניצוחו של הרב שך, את נאומיו של מנחם בגין יכלו לשמוע ברצף תוך הליכה ברחובות בני ברק.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 01:15 לינק ישיר 

להזכירכם כי לפני 50 שנה--אחזקת טרנזיסטור היתה עבירה כבידה. כל אחד יסיק את מסקנתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 18:38 לינק ישיר 

חשבתי שאתה מתכווין לחבר שלי לשעבר, המטורף הידוע ישראל אייכלר.

התכוונת לקטע הידוע מאיגרת המוסר:
<*>

חלק גדול מאחינו בני-ישראל, כמעט רובן ככולם, לא יאכלו בלי נטילת-ידים חלילה, אף גם בעת אשר ירעבו ויצטערו הרבה. ובלשון-הרע החמורה, בנקל יעברו עליה גם בלי תאווה גדולה. עתה הננו רואים, כי עיקר השמירה מהעבירה היא רק לעשות את ההרגל טבע אצל האדם. על-כן, אף אם יתאמץ האדם הלזה ללכת בדרכי המוסר, ליגע עצמו בשמירה מלשון-הרע עם כל חושיו ורעיוניו כיאות, בכל זאת, כל עוד שלא נתחלף טבעו והרגלו בזה שלא יהיה לו שום חפץ טבעי לספר לשון-הרע, יותר יעבר בנקל על לשון-הרע מאשר יאכל בלי נטילת-ידים חלילה.

אני דווקא מעריץ גדול של תלמידו ר' יוסף יוזל הורביץ, הסבא מנובהרדוק.

עיין בהתחלת מאמר 'דרכי התשובה' בספר מדרגת האדם. הסבא מבחין בין 'רצון עבירה' הזהה לעבירות של חפיפניקים למינהם לבין 'שיטה של עבירה' של חפיפניקים אידיאולוגים המסרבים להודות בכך שהם חוטאים.

לאחרונה כתב שלום רוזנברג כי הגדרת האורתודוכסיה היא: האורתודוכס הוא חוטא בעוד האחרים ממציאים היתרים לכל חטאיהם (עיין מאמרו בספר החדש "אורתודוכסיה יהודית - היבטים חדשים', בעריכת רביצקי).

לפי ההגדרה הנ"ל הרי מכון הרטמן הם התגלמותה של ה'שיטה של עבירה'
(ומעניין כמובן לגבי עצכ"ח והפורום דנן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 14:56 לינק ישיר 

התכוונתי לר' ישראל סלנטר וההתיחסות לרכילות כלא מסכנת את הקיום הדתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 13:55 לינק ישיר 

בעלבעמיו

על מה אתה מדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 12:37 לינק ישיר 

היום  בעתון  המודיע  יש כתבה  גדולה  על הכלכה העולמית  בהתיחסות של  שמעון  פרס
ומדברים  שם  על  הכלכה  בתקשורת מחשבים  מקוונת

ולא מזכירים את  המילה אינטרנט

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אינטרנט-השפעות והשלכות על הציבור החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext