בית פורומים אגודה אחת

תופעת המקוואות לגברים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2007 21:52 לינק ישיר 
תופעת המקוואות לגברים

בפורום בחדרי חרדים התקיים דיון ענק על סיפור המצער של מנחם לאנג.

בין שלל התגובות צדו עיני הודעה שמאד דיברה אליי ואף גרמה לי להרים גבה ולהתפלא על עצמי על שלא חשבתי והבחנתי בנושא עד כה.

הנה הודעתו של ניק בשם שלוימלע שאני מעתיק דבריו ללא רשותו בתקווה שאין לו בעי עם זה, אין לי בעצם כמעט מה להוסיף על דבריו.

המקוה לגברים הוא אחד האסונות הגדולים של הציבור החרדי. ואל תיתממו.

שם הוא מתגלה במערומיו, תרתי משמע.

המקוה הוא גם חידה גדולה בעיני:

על נשותינו אוסרים ואוסרים בלי סוף, בשביל שלא להכשיל את הגברים.

והגברים את עצמם? 

ובפרט לבחורים, שמטבעם הם רעבים?

למביט מן הצד זה נשמע מטורף לחלוטין. אם הייתם מספרים לו שיש בישראל חברה טהרנית המפרידה בין גברים לנשים באוטובוס ובמכולת, אבל את גבריה חושפת זה לזה, ועוד בשם הקדושה..

צע"ג. 

< language= type=text/>menuMgr19823938.renderMenubar();

< language= type=text/>
//create NlsMenuManager instance
var menuMgr19823967 = new NlsMenuManager("mgr19823967");

function init19823967() {
var productMenu19823967 = menuMgr19823967.createMenu("user19823967");
productMenu19823967.showIcon=false;
productMenu19823967.showSubIcon=false;
productMenu19823967.addItem("1", "הצג הודעות משתמש", "search_user.asp?userid=159618");
productMenu19823967.addItem("2", "הצג פרופיל", "usercard.asp?uid=159618");

productMenu19823967.addItem("3", "הוסף לרשימת חברים", "userfavorites.asp?fr_id=159618&fr_id_type=1");
productMenu19823967.addItem("4", "שלח הודעה פרטית", "msgbox_post.asp?msg_to=159618");

productMenu19823967.getItemById("2").target = "_blank";

var menubar19823967 = menuMgr19823967.createMenubar("menubar19823967");
menubar19823967.showIcon=false;
menubar19823967.showSubIcon=false;
menubar19823967.drop = true;
menubar19823967.stlprf="top_";
menubar19823967.addItem("1", "שלויימלע", "", "", true, null, "user19823967");
}
init19823967();
menuMgr19823967.renderMenus();

נשלח ב-29/12/2006 10:41 צטט הודעה  לינק ישיר 

וארחיב מעט יותר:

המקוה החרדי הוא באמת חידה גדולה.

הוא נוצר בדיעבד ויצא משליטה, כמו תופעות רבות אחרות בציבור החרדי. ואין ספק שהמצוה הביאה לידי עברה, בעצם עברות. עברות רבות ברמות שונות, ראייה, הרהור ומחשבה, וה'מעשים טובים' הם רק מיעוט אבל הם קצה הקרחון של פירמידה שלמה.

מבחינה סוציולוגית, המקוה החרדי לגברים הוא הוכחה לכך שאפשר למתוח את החבל כמעט עד הסוף, ולשמור פחות או יותר על נורמות חברתיות תקינות ועל פוריטניות ('טהרנות' נורמטיבית קהילתית) למרות שבבסיס התופעה ישנו פרדוקס רציני בכל הנוגע למושגי טהרה וטומאה. המערכת מנסה לטפל נקודתית בסטיות של מיעוט, מתוך אידיאל השמירה על המקוה כ'מצווה דרבים'.

לפיכך, מה לנו כי נלין על חברות אחרות שבהן נקבעו סטנדרטים אחרים משלנו, בנושאים של תערובת בין המינים. גם שם בהסתמך על כך שהרוב ישמור על הקודים החברתיים ולא יעבור את הקו האדום. (בכל חברה יש מיעוט שלא ניתן לשלוט עליו)

הבה נודה על האמת: בעיני המתבונן הישר, סניף בני עקיבא מעורב השומר על חוקי התורה, נראה יותר טוב מאשר העירום הקבוצתי במקוה החרדי.

איפה לעזאזל, כתוב בספרים הקדושים שמצוות המקוה צריכה להתקיים בעירום קבוצתי?

כאמור, חידה היא וחידה תשאר. וכל טיעון שיישמע ויכתב מכאן ולהלן באשכול זה, יהיה מקסימום בגדר מאמץ להצדיק תופעה שבדיעבד, אדרבא, נראה את מי שממליץ על כך לכתחילה!

לחילוני שידרוש הסברים, אנחנו נאלצים להשתמש בתירוצים שונים שעיקרם: אתה צריך להבין את ההקשר, את האוירה החרדית בכלל, ואז תגלה שאפשר לחיות עם זה. זה לא בא מתוך אוירה מתירנית, אנשים בוגרים ורציניים המבקרים במקוה מעניקים למקום אוירה ענינית, והגבולות החברתיים נשמרים.

השאלה היא, מה יהיה אם החילוני ישתמש כנגדנו באותם טיעונים ביחס לחוף מעורב?

תוקנה כותרת לבקשת הכותב

תוקן על ידי - ymy33655 - 24/01/2007 14:59:53

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2007 02:14 לינק ישיר 

אתנתחא, החס-ושלום שלי מכוון כלפי החלק של התופעה החורג מגבולות הטעם הטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2007 18:23 לינק ישיר 

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2076151

גם שוה הקפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2007 17:46 לינק ישיר 

לנושא האשכול.

האם ביהדות החסידית שהולכים למקוה, מקרי הסטיות הם יותר מאשר הפלג הליטאי או בין חילונים? בעי' אחת של היהדות החרדית שאין לנו שום ססטיסקטות אלא הכל השערות בטן.

ולדידי זוהי הבעי' של המקוה, המסמל את תופעת ה'מקוה נייעס', השערות , קביעיות, בעיות הכל על יסוד הדמיון בלבד....

תוקן על ידי אתנחתא ב- 18/02/2007 17:47:08

תוקן על ידי אתנחתא ב- 18/02/2007 17:48:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2007 17:43 לינק ישיר 

דוד,

כעת ראית את התגובה שלך והתפעלתי מה"ח"ו" שלך. ילדים הולכים למקוה ערש"ק שכן טבילה במקוה אז אינה קשורה לטבילת עזרא אלא לטבילה מפני כבוד השבת ודבר שייך לילדים כמו למבוגרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2007 12:00 לינק ישיר 

תודה יעקב.

נו, מישהו יש לו את הספרים או התוכנות הדרושות, וגם מעוניין ויכול להביא לכאן את הדברים קצת יותר בפירוט, בבקשה? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2007 10:49 לינק ישיר 

לצערי הספר בירור הלכה של רי"א זילבר אינו תחת ידי כרגע. הוא סיכם את כל הנושא היטב. (הספר נמצא גם באוצר החכמה, אם זה עוזר לך).

לפי הזכור לי ההיתרים שהוא הביא הם:

1. האיסור הוא רק בגיגית אחת. היתר זה מובא בראשונים ומהר"ם יצא נגדו בחריפות.
2. הולכים עם מכנסים. היתר זה הובא ברמ"א ואינו רלוונטי כיום אלא לבריכה או לים.
3. האיסור מטעם כיבוד אב ואב יכול למחול על כבודו (זו דעה בראשונים, אולי מאירי, אבל הרמב"ם והרמ"א לא הבינו כך). לפי היתר זה בבעל אחותו אין שום היתר כי זה ודאי מצד הרהור.
4. האיסור רק אם אם שניהם לבד (???).
5. האיסור רק במקום שיושבים זמן מה, אבל אם נכנסים טובלים יוצאים אין איסור. (???).
שני ההיתרים האחרונים מקורם באחרונים שונים (אינני זוכר בודאות, אבל נ"ל שבפתחא זוטא ור"צ הכהן מלובלין), ונראים יותר כלימוד זכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2007 10:31 לינק ישיר 

לא אמרתי שנוסף עניין רק שיש עוד מקום.

כעת, אם הספרים קרובים אלייך,  וגם ביכולתך, אבקשך שוב, התוכל להביא לכאן את כל ההיתרים הללו כפי שנמצאים בספרים למען אוכל גם אני להסתכל בהם, בבקשה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2007 09:56 לינק ישיר 

גוונא
לא הבנתי מילה. אני מוותר על חומרות מיותרות ומטופשות שלא מופיעות בהלכה, אבל אני לא מוותר על פסיק אחד מהלכה. למה אני צריך לוותר על גמ' רי"ף רמב"ם רא"ש ורמ"א מפורשים? בגלל שיש כל מיני היתרים מפוקפקים יותר ופחות?

אזרחי

אני לא מבין מה מצאת ברמ"א יו"ד רמ"ב שאין באה"ע כ"ג. ז"ל (ביו"ד שהבאת): "וכן המנהג פשוט ליכנס עם רבו ואביו וחמיו ובעל אמו ובעל אחותו למרחץ אע"פ שבגמ' אסרו כולם והכל הוא מטעם דעכשיו הולכים במכנסים". זה בדיוק מה שהוא כתב באבן העזר, אז מה נוסף כאן שאין שם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 22:59 לינק ישיר 

יהודי יקר ביקש ממני להכניס לכאן את ההודעה הבאה:

"
משנה מסכת סנהדרין פרק ב משנה ה

אין רוכבין על סוסו ואין יושבין על כסאו ואין משתמשין בשרביטו ואין רואין אותו כשהוא מסתפר ולא כשהוא ערום ולא בבית המרחץ שנאמר (שם /דברים י"ז/) שום תשים עליך מלך שתהא אימתו עליך:

זה מה שהמשנה בסנהדרין אומרת על מלך ישראל. אז אניחושב שהמשך השאלה ברור - ליעקב שמוותר על חומרות, יכול לוותר גם על זה, אם לא מטעמי חינוך. ומי שמתבייש - למה הוא פוסק כר' שמעון שכל ישראל בני מלכים, הרי זה דעת יחיד. מה שמעניין פה בכל מקרה, שיש שני דינים:א' לא רואים אותו ערום ב' לא רואים אותו בבית המרחץ. וזה תמיה גדולה בה' רבתי."

(הנימוק שלו היה שהוא איננו חרדי ולכן לא נעים לו להביע דעה בפורום חרדי, מין הראוי לומר שגם אני לא חרדי),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 21:47 לינק ישיר 

אבגד
הצגת הבעיה נכונה מאוד
הפתרון קצת לקוי..
להימנע מסייגים מיותרים - מיותר לומר, אבל זה לא קשור לחינוך הילד
לחנך את ההורים - זה אבוד מראש...
מה שכן הורים שמבינים , צריכים לדעת להסביר לילדיהם דברים במקום לטייח, ואז זה לא יתפרץ במקום אחר...
ויותר חשוב להתפלל על חינוך הילדים, כי לאף אחד אין ביטוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 19:07 לינק ישיר 

עלה כאן נושא ההפרדה וההסתרה המוחלטת שגורמת לתאווה יתירה ואולי לסטיות, כשלכאורה נראה שגם ההפך הוא נכון, הפריצות היתירה גורמת אף היא לתאוות וסטיות. אז כיצד מתמודדים?

כשמסתירים מילד דבר מה, והוא מקבל הסבר המתאים ומתקבל בשכלו, הילד לא יפתח "סטייה", אלא יפנים בקלות שמדובר בדבר שלילי ורע וישמור מרחק. לילד קל להשיב את האמת השכלית שהוא מקבל על הלב. נצרכת רק שימת לב לכך שהילד יקבל בדיוק את ההסבר המתאים לו - ולא כל הילדים שווים.

הבעיה היא כשמסתירים ומונעים מהילד דברים והוא לא מקבל הסבר המתיישב בשכלו ואז כבר יש חשש שהוא יפתח נטייה פנימית לרצות להשיג את הדבר שנבצר ממנו, הנטייה הזו יכולה להגיע בשלב מאוחר יותר לסטייה נוראית.

מסקנה:
אם גדרי ההפרדה מוסברים היטב לילד הם לא יצרו שום בעיה והם תמיד משובחים וטובים.

הפרדה והקפדה יתירה בין בנים לבנים (מקווה? אולי) עלולה שלא להיות מובנת (או מוסברת) היטב לילדים, מכיוון שנטייה טבעית לבני המין לרוב לא קיימת. לכן ההפרדה הזו עלולה להיות יוצרת הבעיה.

כשקובעים סייגים חברתיים ייתכן וצריך לקחת בחשבון שלא כל הורה יודע להסביר לילדיו את טעמי ההחמרות והסייגים והם בהחלט עלולים ליצור בעיה.
פתרון:
א. להימנע מסייגים מיותרים.
ב. לחנך את ההורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 11:08 לינק ישיר 

אזרחי,
למה שלא תנהלו דיון ע"ז ב"ישיבת הגולשים"..
ו-צלצח, אם אתה אכן מסתכל על הכל מזוית ארוטית, אתה חוטא בעיקר!
הרי מדברי המשגיח שלך מוטב לגדול במקומות שרואים מראות אסורות יום יום...
אני מקווה שאתה לא מראה לילדך סרטים כחולים לפני השינה...

עכ"פ העניין של המקווה הוא לא ארוטי לחלוטין, כמו שכתב יפה אחיתופל.
ואין סיבה לעשות מזה עניין, מה שכן כיוון שמגיעים לשם גם אנשים למטרות מיניות כדאי לעשות על זה פיקוח כמו שיש ברוב המקוואות בארץ.

חילונים ודתיים לומדים יהדות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2007 14:59 לינק ישיר 

יעקב, תודה.
ראיתי.
ראיתי גם יורה דעה רמ"ב ט"ז בהגהת הרמ"א.

התוכל גם לספר לי על כל ההיתרים שאתה מכיר בבקשה?

ואנא אל תחסיר מהם וממני.

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/2/2007 11:08 לינק ישיר 

מאיר

אני כבר התגלגלתי מצחוק מזה בתחילת העמוד...

אבל במחשבה שניה, זה לא מסמל באמת את הויכוח????

"אגודה אחת" או לא???

"שפת אמת תכון לעד ועד ארגיעה לשון שקר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 08:01 לינק ישיר 

צלצח,
היית מציע לחזור למקלחת המשותפת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > תופעת המקוואות לגברים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext