| נשלח ב-9/1/2007 18:42 |
|
| |
ב-ר-ו-ר-י-ם .........
אז ככה,
זה בעקבות טלפון שקיבלתי עכשיו.
אחת מחברותי לכיתה, התקשרה,
ושאלה האם היא יכולה לשלוח לברר אצלי עליה.
אמרתי לה את כל האמת.
התקשרו אלי פעמיים, ומרוב התרגשות, כאילו נעלמו לי המילים מהפה.
ואני חלילה לא רוצה שיפרשו את זה לא נכון.
סוכם, שהיא תשלח......
^ ^זו הקדמה^ ^
לעניין:
איך אני יכולה להפסיק עם ההתרגשות הזאת, ולדבר חופשי וזורם,
כמו שאני היטב יודעת???
כל טיפ, המלצה וכו' יתקבל בברכה!
|
|
| נשלח ב-26/1/2007 03:34 |
|
| |
אני גם הייתי באותו מצב, אבל בתור מחנכת הטלפונים התרבו, פעם אחת הייתי בכזאת מצוקה שלא ידעתי איך להגיב ופשוט אמרתי תגידי לי את מה את רוצה לדעת על הבחורה, זה עבד כל כך טוב שכשהחזרתי את השפופרת על הבסיס אמרתי לו תודה!
הסיכה הייתה בערך ככה
השואלת: אפשר לדבר אם ............
תשובה, מדברת,,,,
קוראים לי ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, מה שלומיך?
ב"ה
הייתי רוצה לשאול על בחורה מ,,,,,,,
בבקשה
שאלה: מדברים לאחי את .........פרנקל, איזה בחורה היא?
תשובה: היא בחורה בגיל 19 ומשהוא,
שאלה: תספרי לי קצת עליה.
תשובה: מה את רוצה לדעת עליה?
שאלה: הכל!
תשובה: בסדר, אין בעי, את תשאלי אותי מה שאת רוצה לדעת ואני בעז"ה יענה לך לפי ידיעתי, ופה שמתי אותה במקום היא תהיה המדריכה בשיכה
אחרי התשובה הזאת, אני כבר לא מתנדבת רק עונה לפי יכולתי, ולפי רגשותי וכמובן לפי דיני שמירת הלשון של החפץ חיים
היום אני עונה רק לפי הפזמון הזה וגם אני לא עונה במהירות רק לוקחת לי את הזמן וחושבת קצת כך שהשואלת גם מרוצה
בהצלחה ושבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2007 00:30 |
|
| |
גילית, יפה, אהבתי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2007 21:31 |
|
| |
גילית,
את גדולה!!
הרשימה שלך ממש תעזור חי, אני בטוחה!
תודה רבה רבה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2007 16:28 |
|
| |
טוב חמודה
תדפיסי תיגזריותדביקי על המקרר - לשעת הצורך :
בחורה מקסימה , יראת שמיים ,מתפללת ממש - , (מקפידה על שחרית. בדילוגים..)
מתיחסת נפלא לחברות שלה ,יש לה חברות, לא לא ררעשנית מדאי ולא שקטה (לא ממש מכירה אותה...)
מתלבשת צנוע , יפה ,מכובד לא, לא חליפות יאכנההה, ולא מודרני מדאי (מה שהולך+\-)
ממש אצילי
ממש , לא כעסנית, ולא עומדת על שלה, אבל יש לה עקרונות...(קונה רק בזרה...)
ממש יהלום,
המידה המאפיינת אותה - צניעות וחסד ויחס טוב לכולם, אה וגם יושר ודיוק...
היא בחורה פתוחה אבל צדיקה
בעצם
הכל נכון לגבי כולם פחות או יותר
מה
שאתה לא יודע מי שם....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2007 15:43 |
|
| |
שתי חברות הודיעו לי שאני צריכה לקבל טלפונים.
אני מ-ת-ח-ר-פ-נ-ת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2007 14:18 |
|
| |
אולי תשאלי אותה מיד "את מבררת אצלי ראשונה או ששמעת עליה כבר קצת?" ככה בזמן שהיא עונה לך תנסי להירגע ואז כשתתחילי "לזמר בשבחין" זה יצא יל יותר חלק וזורם... מנסיון, זה מאוד עוזר!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2007 20:23 |
|
| |
חכמה,
דבר ראשון:
תרגעי !!!
דבר שני:
תבקשי יפה מהגברת "סליחה, דקה אחת ואני איתך..." ורוצי להביא ת'רשימה.
רק אח"כ תתחילי תשיחה.
(היא תחשוב שאת מביאה משו לעזר?! שתחשוב... עדיף מגמגומים נואשים. הלא כן?! )
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2007 11:54 |
|
| |
אחותי ענתה.
שאלו, כחמה נמצאת
אמרה טעות
שאלו, חכמה נמצאת
אמרה כן.
בלי שום מילה שרה כהן
אני: אני מבינה שהתקשרת לברר
היא: כן
אני: שלום וברכה (דופק מואץ, גימגום ורעד בכל הגוף)
היא: מה יש לך לומר עליה
אני: התחלתי לגמגם שתיים או מקסימום שלושה מידות טובות ולשאול אותה אם היא מעדיפה לשאול שאלות ספציפיות. ואני בדרכי לחדר, לחפש את הרשימה שמול עיני, ואני לא מוצאת.... היתה לי שניה לומר לעצמי: חכמה, תרגעי.
היא: מה היא לומדת וכו'
כל זה ערך לא יותר מ-3 דק', אח"כ זה קצת יותר זרם. אבל ההתחלה, ההתחלה הזאתי, מוציאה אותי מדעתי.
רציתי לצרוח כשסיימתי ת'שיחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2007 01:47 |
|
| |
ניסית כוס מים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 23:30 |
|
| |
חכמה, ניסית ת'רשימה'?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 22:45 |
|
| |
הטלפון הגיעה, והגימגומים........ אף הם!
אוי, זה היה נורא נורא מעצבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 22:16 |
|
| |
אני מסכימה עם הדעה של לכתוב לעצמך תכונות וכך תוכלי לעיין ברשימה ולהזכר בתכונות טובות שיכולות להתאים לה...
אני מאד משתדלת כשמבררים אצלי לתת דוגמאות אמיתיות אפילו קטנות אבל מהותיות על הבחורה כדי שלא יישמע סתמי ("היא חכמה, נחמדה, טובת לב" וכו....) לדוגמה יש בת שאני תמיד אומרת עליה שהיא מכבדת הורים בצורה לא רגילה שעשוה עבורם משהו שאינו רגיל [לא כאן המקום לפרט...] או על חברה אחרת שהיא באמת בעלת לב טוב אז אני מביאה דוגמה שהיא מאד חרוצה ותמיד אין לה בעיה לתת סיכומים ולהסביר בנחת ובסבלנות וכו'... כל מיני אנקדוטות קטנות ממחישות את האמת ומראותא ת הבנאדם באור מאד חיובי ולא כ"עוד אחד שאמרו עליו אותו דבר..."
בהצלחה, ותזכרי, הכי חשוב לפרגן ולדעת לומר את האמת בלי ל"הרוס" למישי אחרת. ובעז"ה ה' ישלם לך כגמולך הטוב! ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 22:02 |
|
| |
חכמה אחת אני ממש מבינה ומזדהה איתך אבל לאחר שתשתפשפי בנושא כבר לא תתרגשי או תגמגמי בכלל.פשוט קחי נשימה ותתחילי לספר או שתבקשי שיכוונו אותך בשאלות ספציפיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 21:35 |
|
| |
אצלנו ב"ה המורות זוכרות...
אם מתקשרים לברר אצלהן הן זוכרות את כולן או לפחות את רובן הרי הן לימדו אותן במשך שנה הלא כך??
ואם מתקשרים לברר אצלי אז חברות שלי מודיעות לפני...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 21:20 |
|
| |
חכמה_אחת,
את מציירת תופעה מוכרת..
ככה זה בהתחלה:) עם הזמן תתרגלי וחוץ מלצרוח עם לב הולם ש"התקשרו אלי לברר על.." אחרי שתטרקי את הטלפון- תתפקדי 100%. סמכי עלי;) ואולי עם הזמן יעלמו גם דפיקות הלב.. לי עדיין לא
מצחיק. אפילו בחופות של חברות אין לי דפיקות לב כאלה. אולי בגלל ידיעת גודל האחריות... אין דבר משמח יותר מלשמוע על חברה שהתארסה עם הבחור שהוריו בררו אצלך עליה...
זכור לי היטב מוצ"ש בלתי נשכח- נסענו באוטובוס מספר חברות לאחר שהיינו בשבת כלה אצל חברה משותפת. לידי ישבה חברה די טובה שעמדה להתחתן 3 שבועות לאחר אותה שבת, היתה לנו שיחה חצי רצינית שנסבה כמובן על שידוכים.. באמצע השיחה מתקשר שדכן לחברה לברר על חברה טובה של שתינו, שאיכשהו יש לה שם זהה לשלי:) מובן שנלחצתי קשות... (ובכן- ברור שהצמדתי את האוזן לצד השני של הפלאפון;) הלחץ המשיך גם אחרי שהבנתי שמדובר בחברתי ולא בי (בהתחלה לא ידעתי) - השדכן שאל שאלות קטנוניות כאלה שהתמלאתי הערצה לנוכח כושר הדיפלומטיה של החברה שישבה לידי, ו... ציינתי לעצמי באותיות זעירות בפינה הימנית העליונה במוח להפנות שדכנים אליה.
בכל אופן- אני מניחה שדיפלומטיה, רוגע ופרגון זה שם המשחק. אחרי שתניחי את השפורפרת את יכולה לקפוץ ולהתרגש כמה שאת רוצה (מקווה בשבילך שאת יותר שפויה ממני ברגעים של התרגשות... אני רוקדת עם המטטא- מה שהולך טוב אגב עם צווחות שמחה סוג-אידיאניות מתורבתות למחצה), בזמן אמת- תשמרי את הרגשות בבטן... או לפחות נסי
הערה: אני לא מופרעת כמו שזה נשמע. רק לפעמים;)
 |
|
|
|
|
|