בית פורומים א חרדים ספרדים

מדוע אברכים ספרדים אינם מקפידים על הוצאה בשבת ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2007 22:27 לינק ישיר 
מדוע אברכים ספרדים אינם מקפידים על הוצאה בשבת ?

אנחנו עומדים ומשתאים מדוע אברכים בני תורה ספרדים מתירים לעצמם לטלטל בשבת ולהוציא  מרשות לרשות במקום שאין עירוב כדעת הבית יוסף .
אנחנו רואים אותם עם עגלות ילדים , עם שקיות של טלית , וכו....
למה אין בעלי נפש שיכולים להחמיר על עצמם . ?
המחמירים נותנים לנשותיהם  לטלטל  וכי אשה היא גוי של שבת וכי אשה אינה מחויבת   בכל הלכות שבת ?

מתוך הלימוד אנחנו מכירים את כל להקת הפוסקים בנושא הנ"ל . גם אחינו האשכנזים מחמירים בזה .
לדוגמא משפחת גרינמן מבני ברק לא ילכו בשבת  עם אדם המטלטל .

אז למה הזילותה הזאת של השבת ? הרי אין לספרדים על מה לסמוך?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2007 23:51 לינק ישיר 

קודם כל ברוך שובך סיירת.
לעצם הנושא אתה מעלה בעייה אמיתית וקשה שמצויה אצל הרבה אברכים ספרדים.
היא לא רק בנושא ההוצאה בשבת אלא גם בנושאים נוספים שיש לספרדי להחמיר בהם, כמו כיסוי ראש ולא פאה. הוצאת שבת בזמן רבינו תם.
זכור לי שפעם שוחחתי עם חבר מהישיבה שסיפר לי כי הוא נוהג להלכה על פי פסיקותיו של הרב עובדיה יוסף שליט"א, ואז שאלתי אותו וא"כ מדוע אשתך חובשת פאה לראשה הרי הרב עובדיה אוסר זאת, הוא גימגם לי תשובה כי כך חינכו אותה בסמינר שלמדה. המשכתי לשאול אותו האם אתה מקפיד לא להוציא בשבת לרשות הרבים? ענה לי לא, אמרתי לו והרי הרב עובדיה מחמיר בזה, והמשכתי לשאול אותו והאם אתה מקפיד להוציא שבת עפ"י דעת רבינו תם? ענה לי שלא.
אז אמרתי לו אז באיזה ענינים אתה נוהג כמו הרב עובדיה? רק באותם דברים שהוא מקל בהם? ואילו במה שהוא מחמיר אתה לא נוהג כשיטתו, א"כ הרי שיש לך דין של נבל ברשות התורה.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 02:39 לינק ישיר 

פה בחול ישנה אותה בעייה, ספרדים סומכים על עירוב אשכנזי, בישול עכום אשכנזי, שחיטה אשכנזית וכו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 02:53 לינק ישיר 

סיירת על איזה מקום הינך מתכוון לגבי העירוב?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > מדוע אברכים ספרדים אינם מקפידים על הוצאה בשבת ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext