ירוחם
<במחילה- ההתר היה בגלל הפיקוח של השלטונות על הקומפאניס- ויחששו לערב בחלב חלב טמא>
מחול לך, אף שאיני יודע על מה עלי למחול.
<מי התיר לנו לשתות חלב- תנובה- מהקיבוצים- שהם כדברי וכעדותו של- מרן -אוכלי שפנים מחללי שבת ובועלי נידות>
ההיתר הוא מדין ספק ספק-שמא הסטייפלר (קריינא דאיגרתא חלק ב, אגרת קכג עמ' קל) צדק שהחזון איש (בחידושיו לע"ז סי' ד, נדפס גם בחזו"א על יו"ד סימן מא סעיכ ו, דף נו טור ב בד"ה ואמנם) התיר חלב בפיקוח ממשלתי, ושמא אפילו הקיבוצניקים אינם בהגדרת "מחללי שבת" ואינם כעכו"ם (ראה הלכות המועדים (גרוסמן) עמ' צו בד"ה ועיין בדרכי תשובה).
ראה להיתר החזון איש בשו"ת חלקת יעקב יו"ד סימן לה ד"ה והנה סיפר:
"והנה סיפר לי הרב הה"ג ר' משה סאלאווייטשיק, נכד הר"ח, שהוא שאל להחזו"א ע"ז שאומרי' עליו שהתיר חלב עכו"ם, והשיב בזה הלשון מה עוד יאמרו עלי, בקרוב יאמרו עלי שאני מתיר ח"ו גם א"א"
האם הם לא הבחינו בהטעייה ובגנבת הדעת שבדבריהם?
לא רציתי לכתוב "הנשים ההונגריות" מפני שהיו מאשימים אותי בגזענות, ולא רציתי להביא את טעם הכינים מפני שהוא נראה לי טעם טפשי, שהרי לא נהגו לגלח את כל שערות הנשים, וכן למה גם מגלחי שיער הנשים לא גילחו את שער ראשם או זקנם, מחשש שיטלטלו את הכינים בשבת בשטח ללא עירוב.
האם הכינים בהונגריה דגרו רק על ראשי הנשים?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 07/09/2009 13:05:17