בית פורומים אגודה אחת

צנזורה ומחיקת הודעות בפורום, דעת החברים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2007 12:30 לינק ישיר 
צנזורה ומחיקת הודעות בפורום, דעת החברים!

בעקבות הצנזורות ומחיקת הודעות שהתרחשו לאחרונה בפורום, רציתי לשמוע דעת החברים הפעילים בפורום.

כל פורום מצליח צריך מנהלים שישמרו  על התנהלות הפורום בכיוון "מטרת הפורום".

וכך כתב "אגודה_אחת" באשכול סמוך.

"הנושאים האמורים להיות נידונים כאן, עשויים לגעת בכל תחומי החיים והחברה. הפורום לא נועד להודעות חדשותיות, אבל הוא בהחלט מתאים לדיון בנושאים חדשותיים כבסיס לשאלות אקטואליות. באותה מידה הוא גם לא אמור להיות בית מדרש לענייני אמונות ודעות, אם כי ברור שלעמדות השונות בעניינים הנידונים בו יש בסיס בהשקפת העולם של המתדיינים.

צורת הדיון היא הדבר החשוב ביותר בכדי לשמור על רמתו, חשוב להקפיד על כבודו של הזולת גם אם דעותיו הן שערוריתיות לטעמו של המגיב. ניתן להגיב בחריפות על דעותיו, אבל להמנע ככל האפשר מהטחת האשמות אישיות. כלל זה תקף כמובן גם בהתייחסות לאדם כלשהו לדעותיו ולמעשיו, ההתייחסות צריכה להיות לגופם של דברים ולא לגופו של אדם.

זהות המשתתפים היא חסרת משמעות, אם ברצונם של חילוניים או דתיים להביע את עמדתם כלפי החברה החרדית ולקיים דיאלוג עם משתתפים חרדים על כך אני רואה בכך חשיבות גדולה, בתנאי שהדברים ייעשו בכבוד הנדרש וללא התרסה.

הפורום נועד לדיאלוג ולא להטפות, כותבים הרואים את יעודם בהפצת אמונה או אי אמונה בדרך מסויימת או במנהג כלשהו [חב"ד, ברסלב, קבלה, ספר "הזוהר", פאה נוכרית] מתבקשים לעשות זאת במקום אחר."

נשאלת השאלה, באם כותב חרג מכתיבה במסגרת מטרת הפורום או חרג ממכתיבה בלשון ראוי, האם על מנהלי הפורום להתערב וא"כ באיזה מינון?

אני מעלה מס' נושאים הראויים לדיון, ואשמח שאחרים יעירו ויוסיפו משלהם.

משפטים הפוגעים בחברים. מהו משפט פוגע ומתי על המנהלים להתערב?

כתיבה שלא לפי רוח התורה. מהם ביטויים ודיונים שאינם ראויים במסגרת הפורום ומתי על המנהלים להתערב?

דיונים החורגים ממסגרת הפורום כגון דיון על ספר הזוהר. האם על המנהלים להתערב כשיש חריגה?

חברים, הביעו דעתכם!

תוקן על ידי חיים9999 ב- 17/01/2007 12:32:06

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2007 09:49 לינק ישיר 

ב"ה

איש לומד, על מה אתה מדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2007 11:55 לינק ישיר 

לא הבנתי את עניינו של אשכול זה עד הבוקר הזה.

ישר כח למוחקים,

גועל נפש שכזה מוטב שלא היה נכתב, ומשנכתב ימחק מייד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 14:47 לינק ישיר 

אפדאון,

אין זה אלא תואר "אגודיסטי" הנגזר מדברי רב סיינפלד:
"והדברים אמורים במידה שווה למתקני הדוקטורינה מבית מדרשם של מייסדי עצכ''ח ולמתקני הפרנוסה וחוקי הגרביונים מבית מדרשם של אנשי אגודה אחת."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 08:44 לינק ישיר 

בעזהי"ת

א. רוב חברי הפורום הנוכחיים, מכירים זה זה את זה ומשתתפים יחד בפורומים אחרים, כך שאם הם זקוקים לשעת שיחת חברה ביניהם, יש להם די מקומות נוספים לערוך אותה.
   ואם לא די בכך, הרי שדומה ואשכול "שיחת בטלה", קצת לא מתאים לאווירת הפורום.

ב. מדיניות ניהול פורום עקבית, שקיפה והוגנת, שתישמר לאורך זמן, טובה הרבה יותר ממדיניות סופר-הוגנת וסופר-צודקת, שאינה שקיפה ונתונה למצבי רוח. אין כאן הערה על מה שנעשה, אלא מבט כללי על הנושא.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבאות  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 03:10 לינק ישיר 

אותו מישהו ממש לא עשה כאן שמח אלא אם אלימות מילולית בוטה ורדודה משמחת אותך.

אגב המלצה שלי קטנה, כשמוחקים המנהלים  הכי טוב לא לציין את סיבת המחיקה כמו "נמחקו ביטויים פוגעניים" וכדומה זה מעורר יצרים. הכי טוב זה אפילו לכתוב "תוקן פונט". ולתת לענינים להתנהל בתיבות האישיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 23:58 לינק ישיר 

לב

אני הקטן מצטרף לבי-טי לפתוח אשכול מיחוד בו יקשקשו אנשים מתוך הנאה ולא מתוך מחוייבות לביקוש האמת באשר היא האמת (כולןל השאלה הקיומית באשר לספר הזוהר הקדוש).
אני מכיר אישית מישהו שכל רצונו היה לעשות כאן קצת שמח.
וסופו שלא רק הודעתו נמחקה אלא ניקו נחסם כאחד יחד עם הודעותיו המחוקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 20:44 לינק ישיר 

ב"ה

לב, מי מתקן גרביונים בימינו? לא הבנתי....

לעניינינו,

אם יש מנהלים לפורום יש לצפות שיעשו תפקידם נאמנה. אני חושבת שאחריות המנהלים בכל פורום היא על כמה תחומים ואין שונה פורום זה מהשאר. אולי יש לנהוג בו משנה זהירות על מנת לשמר את אופיו המכובד של הפורום ולא להופכו לזירת התנגחויות רדודות.

התחום הלשוני- תפקידו של המנהל לתקן ובמידת הצורך אף למחוק, הודעות בעייתיות מצד סגנון הכתיבה, פגיעות אישיות וכד'.

התחום התוכני- לפורום יש מטרה. דיונים שאינם שייכים לפורום אמורים שלא להיות. ייתכן ויש להעלות תחילה באוזני פותח האשכול את התמיהה על הקשר לפורום ורק אחר ההסבר להחליט אם למחוק או לא.

כמו כן מסכימה עם לב באשר למיקוד נושאי האשכולות ומניעת גלישה למחוזות שאינם רלוונטים.

התחום הטכני- לעיתים ישנן טעויות כתיב, כתב מודבק, הודעה שעלתה פעמיים, תגובה שנכתבה על הודעה שנמחקה וכו'. גם במקרים אלו המנהלים הם הנדרשים לשמור על חזותו של הפורום.

אני חושבת שאין טעם להפגע אם נמחקה הודעה. אפשר לברר עם אחד המנהלים מה הסיבה למחיקה או לתיקון. אין לקחת זאת אישית. אולי אפשר להציע שכאשר נמחקת הודעה של אחד מן הכותבים תשלח לו הודעה עם נימוק קצר לתיבה האישית. אך ייתכן וזה לא אפשרי כי זה יוצר עומס גדול מידי.

בכל מקרה כדאי לאמץ את הפתגם- אהב את הביקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 20:16 לינק ישיר 

לב איקון ירוק גדול  מאוד

הסיבה, כי אתה החבר הראשון שדן לגופו של דיון, מתי מומלץ לערוך? מתי מומלץ לצנזר? (סליחה מבן ציון, הוא מנהל ולא חבר מהשורה)

אני קורא בקול רם ובתרועות חצוצרה לחברים נוספים, אנא הביעו דעתכם!  התנהגות המנהלים בפורום שלנו (על עצמי זה ודאי על אחרים אני מנחש), היא כהלך הרוח של החברים בכפוף למטרות הפורום.

תוקן על ידי חיים9999 ב- 18/01/2007 20:18:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 19:38 לינק ישיר 

לב העברי,

אני מציע להנהלה הנכבדה (ובהזדמנות זו אאחל מז"ט לפרנסי המשנה דקהילתינו יע"א) לפתוח אשכול אוף טופיק בו יקשקשו החברים אלו עם אלו בעניינים שאינם עומדים ברומו של עולם. זה חשוב להווית הקהילה שמנסים לגבש כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 16:34 לינק ישיר 
מעלות התערבות השלטון המרכזי

בעבר התלונן ר' בן ציון על שאנו מרבים לדון בשאלה איך כותבים וכיצד דנים. לדעתי  חשוב לדון בשאלה זו דוקא בפורום זה השואף להיות מעשי - ולכן ממוקד. 
לדעתי מסגרת הדיון צריכה להיות מכוונת מ"למעלה" לפי מטרות הפורום לא רק במקרים של עלבון אישי וכיו"ב.
[ואכן, דמוקרטיה אינה רלוונטית כאן.]
אדגים מה הוא דיון יעיל והיכן אפשר להתפוגג לפטפטת לא רלוונטית.

Wrong
ניק א': הייתי רוצה לדון באפליית נערים שאינם מסולסלי פיאות בישיבות תימניות.
ניק ב': מי ביקש ממך לשלוח את הילד שלך לישיבה?
ניק א': אני רוצה שהוא ילמד תורה. עכ"פ רציתי לומר שהר"מים לא מתיחסים כראוי לנערים ששואלים בשיעור שאלות כאשר פיאותיהם מאחרי האזניים. האם לדעתכם זה אמצעי מוצדק לשמירת מסורת אבות?
ניק ב': אתה עדיין מתחמק מהאמת המרה. אין צורך לשלוח לישיבה. הוא יכול ללמוד תורה בממ"ד ואח"כ לצבא ולאונברסיטה.
ניק ג': ניק ב'.  עזוב את ניק א' - תראה לאן הגיעה שטיפת המוח של הגדוילים. עדיין לא פקחו עיניהם.
ניק א': לא משנה. נניח לרגע שהוא הולך לצבא אחרי זה. בנתיים כשהוא בישיבה - האם ראוי להפלתו בגלל צורת הפיאות?
ניק ד': שאלת שאלה מעניינת מאד (.... כאן יש טקסט ארוך ורלבנטי .... ) הערת אגב: האם ידעתם שלעולים מתימן היו כתבי יד נדירים של המאירי?
ניק ה': זה שקר וכזב, לא היו מעולם כתבים של המאירי אים זו אלא בדותא של חבר פרופסורים טיפשים וכו וכו
ניק א': בואו נחזור רגע לפיאות.
ניק ו': הפיאות ההודיות עוד חומרא מטופשת!

Right

ניק א': הייתי רוצה לדון באפליית נערים שאינם מסולסלי פיאות בישיבות תימניות.
ניק ב': מי ביקש ממך לשלוח את הילד שלך לישיבה?
אגודה_אחת: נא לפנות לאשכול "ישיבות גדולות" כאן הדיון הוא על סלסול פיאות.
ניק ג': הגם אתה "אגודה אחת"? תראה לאן הגיעה שטיפת המוח של הגדוילים. עדיין לא פקחו עיניהם.
אגודה_אחת: למה שלא תעשה copy paste לכל ההודעות שלך ותחסוך לעצמך את טרחת ההקלדה?
ניק ד': ניק א' שאלת שאלה מעניינת מאד (.... כאן יש טקסט ארוך ורלבנטי .... ) הערת אגב: האם ידעתם שלעולים מתימן היו כתבי יד נדירים של המאירי?
אגודה_אחת: כאן נמחקה הודעה של ניק ה' והוא נשלח לסיביר לחינוך מחדש.
ניק ו': סיביר? גם הפיאות שם נאסרו?

[הערה חשובה: כל קשר בין המחזה הנ"ל למשתתפים בפורום מקרי בהחלט, אין כאן "ירידות אישיות" אלא המחשה הומוריסטית של חוסר היעילות של חופש הכתיבה מהבטן הלא ממוקדת והלועסת שוב ושוב את "השאלות הגדולות"]

מינאי,
מתקן גרביונים מוסמך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2007 15:47 לינק ישיר 

אין ספק שעכשיו אפשר כבר לצאת לדרך חדשה, ולהתנתק ממגרעות הפוליטיקה החרדית.

ב"קדושית" החדשה, לא יהיו לאף אחד משאלות ומאויים אישיים, ומשום כך לא תהא שם לעולם סיבה לוויכוח והתנצחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2007 14:35 לינק ישיר 

עד לפתיחתו של אשכול זה לא היה ידוע לי על מחיקות כל שהם בפורום זה, האמנם זיכרוני קצר, או שמא לא זכיתי להמנות על המחוקים לע"ע.

בכל אופן יפה הציע ר' בןציוןכהנא כי מחיקה ע"ד רבים שמה מחיקה, וכי אין אחר מעשה בי"ד כלום ובמותב תלתא יתוקן שטרא והכל בהסכמת הדיינים המופלגים ה"ה בןציוןכהנא, YMY, חיים9999 והכל שריר וקיים.

צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2007 14:29 לינק ישיר 

כי יודע אני כי בשלי הסער הגדול הזה עליכם.

בתקוה שלא תקיימו בי את חציו הראשון של הפסוק, הריני להודיע בשער בת רבים כי אני הקטן מחקתי וקשקשתי באשכול המדובר ואסביר את השתלשלות העניינים.

המדובר הוא בדין ודברים שהיו בין שני חברים חשובים, אחד חשף כאן את עצמו - ירוחם.
החבר האשים את ירוחם שהוא מלביש על חז"ל את דיעותיו,  הסגנון בו נכתבה הטענה היה קשה מידי לטעמי וראיתי לנכון למחוק משפט וחצי כדי שהדיון יוכל להמשך בצורה עניינית, כדי להסביר ולהזהיר הוספתי "(נמחקו ביטויים אישיים, נא)".
הכותב היקר מצא כי נעשה עימו עוול, שכן הקורא יחשוב שהוא גידף בצורה קשה ומי יודע מה עוד, ירוחם ענה לו על אותו משקל, אני נכנסתי וראיתי את ההתפתחות ורציתי להפיס דעתו של הכותב, לכתוב הודעת התנצלות לא אביתי מסיבה שאולי קצת תעלה גיחוך, העמוד היה מלא והודעת ההתנצלות היתה פותחת עמוד חדש, הרושם הגרפי היה עושה עוול ובלבול, העין מתחילה עמוד חדש בניתוק מסוים וזה היה מורח את הטעם הרע על עוד עמוד.
לכן נכנסתי שנית ומחקתי את ההערה כלפי הכותב ואח"כ נאלצתי לטשטש עקיבות וכך נמחקו גם מילותיך, ירוחם, שכבר לא היה להם מקום משום שהם ענו על משפט שכבר נעלם.

בתקוה להבנה.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2007 14:27 לינק ישיר 

ירוחם

אבי שיחי' אוהב לספר על אדם שעלה על בימת בית הכנסת וקרא "משה שקרן, משה גנב, משה רוצח", לאחר שתבע אותו משה לבית הדין, חייבוהו הדיינים לעמוד על הבימה ולומר "משה לא שקרן, משה לא גנב, משה לא רוצח". עלה מיודענו על הבימה והכריז, "אמרתי שמשה שקרן, משה לא שקרן? אמרתי שמשה גנב, משה לא גנב? אמרתי שמשה רוצח, משה לא רוצח?", כשהוא מסביר שבית הדין רק קבע את הנוסח ולא את המנגינה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2007 14:14 לינק ישיר 

צריך למחוק את כלם שכותבים ומרגיזים אותי
אבל שאלה? ( כי הרי אין אדם עומד על דבר הלכה אלא אם נכשל בה) כתבתי באחד התגובות שלי
נדמה לי שכך כתבתי--ועל זה יצאה קיצפך- וזה נמחק. בסדר אין לי טענות. אבל  דבר כזה גם אין לכתוב? היתכן? הישמע כדבר הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > צנזורה ומחיקת הודעות בפורום, דעת החברים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext