בית פורומים שידוכי חרדים

המיואשות והמייאשים בע"מ- אגודה לפנויים/יות עם פערים בין הרצוי והמצוי שלהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2007 19:35 לינק ישיר 
המיואשות והמייאשים בע"מ- אגודה לפנויים/יות עם פערים בין הרצוי והמצוי שלהם

המנהלים: בעלי הכי הרבה ותק ב"לדפוק את עצמך"
המשתתפים: כל מי שמביא אסמכתא לכך שיש לו עתיד כמנהל
הקונטרה: אנשים אמיצים/ יוזמתיים/ מאמינים
המטרה: אין מטרה.
מישו יכול לתת עצה לאלה שיודעים מ-ה מעכב אותם בדרך הטבע ואין להם כח לעבוד על החוסם? לדעתי אם יקום כאן איזה נשוי/אה למען העצמת הנישואין בפועל זה יעזור.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2007 11:03 לינק ישיר 

חולמת (אפשר לקצר את השם?):

אני מסכים לכל מילה. נדמה לי שאמרתי את אותו הדבר אבל את אמרת את זה בצורה הרבה יותר טובה ממני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2007 02:26 לינק ישיר 

אולי תרגעו שניכם?

כל אחד מכם אומר דבר נכון.

קאוצ'ינג צודק בכך שהרבה פעמים מפילים שידוך, או בכלל לא נותנים לו סיכוי, בשל כל מיני סיבות שהן אינן מהותיות להתאמה האישית-ריגשית והינן בגדר "תפאורה" בלבד, למשל: בחור מבוגר מדי, ממשפחה לא מספיק מיוחסת, עדה אחרת וכו', ולכן הוא רצה להדגיש שהדבר הכי חשוב הוא תכל'ס ההתאמה הזוגית, דהיינו כמה טוב לזוג ביחד, עד כמה הם מוצאים עניין אחד בשני כבני אדם, ואם קיימת התאמה כזו- אז ללכת על זה, למרות שהתפאורה אינה "מושלמת", הרי בסופו של דבר לא חיים עם תפאורה, אלא עם האדם.

א_ב_ג (זה בסדר לקצר לך את השם?) צודק בכך שצריך בנוסף לפרמטר הריגשי גם פרמטר שיכלי, דהיינו צריך התאמה יותר רחבה מאשר התאמה ריגשית בלבד, צריך גם התאמה מבחינת השקפות, שאיפות, דרך חיים וכו'. ברגע שקיימת זרימה, אך מבחינה שכלית זה לא מתאים (למשל- השקפות חיים שונות, כיוון דתי-תורני שונה, מנטליות "מתנגשת" שגורמת לקצרים חוזרים ונשנים), אז זה משהו שצריך לקחת בחשבון, אי אפשר לומר: "אנחנו אוהבים והאהבה תנצח".

החכמה הגדולה היא לדעת להציב דברים בכיוון הנכון.
לדעת מהי תפאורה חיצונית ומהו שיקול מהותי.
לדעת אם זה קושי שאפשר "להחליק" או שח"ו הוא עלול לגרום לבעיות בזוגיות.

וכאן אפשר להתחיל ויכוח ענייני לגבי דברים ספציפיים,
אבל קודם תסכימו בינכם על קווי היסוד של הדיון.

תוקן על ידי חולמתבהקיץ ב- 02/02/2007 2:30:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2007 01:49 לינק ישיר 

לקבל החלטות לפי הנאה בזמן הפגישה בלבד זה לא לחיות כמו טמבל, זה להיות טמבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2007 00:17 לינק ישיר 

wise:

למה זה לא ריאלי? אני לא חושב שבחורה בת 19 צריכה לצאת עם גבר בן 55. אבל ברגע שיש את ההתאמה הכי בסיסית, אז מבלי לברר יותר מדי צריך לצאת, ואם נהנים אז עדיף להמשיך ככה עד 120. תוך כדי הפגישות אפשר לברר על ציפיות ושאיפות. אם שני הצדדים מתאימים אז אפשר לבנות משהו יפה ביותר ללא צורך בכל החיטוטים והחקירות.

א_ב_ג_ד:

לחיות עם הרגש זה לא הכוונה לחיות כמו טמבל. הכוונה הוא שהרגש משחק תפקיד מרכזי בתהליך קבלת ההחלטות. כיום יותר מדי אנשים מתרכזים ברגש ומתעלמים לגמרי מן השכל. הרבה בחורים לא מצליחים להתארס דוקא בגלל שהם שכליים מדי ולא נותנים לרגש לפעול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 21:21 לינק ישיר 

למה אף אחד לא הבין אותי לא יבין אותי ולא מבין אותי?
התכוונתי לבעיה בגדול- לדוגמא: אני יודעת שמה שעוצר אותי זה רצונות מופקעים אבל אין לי שום סיבה בפועל לרצות לעבוד על רצונות מעשיים. או אני יודעת שבלי דיאטה אין בחורים ואין לי שום מדרבן לעשות בשבילם דיאטה.
ולמה?
כי אין לי באמת אינטרס בכל רעיון החתונה.
ללה לנד של שידוכים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 20:47 לינק ישיר 

צ'אוטינג

אחח לזרוק את השכל, להתחבר לרגש, לעצמך, למה שאתה (כן, אתה מצליח להזכיר לי הרבה פעמים את מדריכי המדיטציה והמודעות העצמית למינהם - אין לי מושג למה).

זה כיף לחיות עם הרגש, אנחנו נוטים לכך באופן טבעי, אך החיים לימדו אותנו ש(כמעט ב)כל פעם שהרגש מחליף את השכל, האמת דופקת לנו חזק בפרצוף בשלב מאוחר יותר. לפעמים השכל מתעורר בזמן, ומציל אותנו (לפני חתונה), לפעמים הוא מתעורר מאוחר מידי, וזה כואב (אחרי חתונה).

אני מסכים שאפשר לוותר על הרבה בדיקות של דברים שוליים כמו המשפחה והאחים, ואולי לתת הזדמנות גם לבעלי רקע פחות מזהיר, אך "נהנית? תמשיכי.." זה כבר מוגזם. יש הרבה דברים לבדוק, לבחון ולברר על הבחור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 11:33 לינק ישיר 

אוי צ'ו, זה לא ראלי!
תחילה היא כן צריכה לבדוק תנתונים, לפחות בסיס, כמו שכתבת איפשהו.

שמת לב לכותרת של האשכול-"המיואשות והמייאשים" ; )

אין פיתרונות אינסטנט! מי שיש לו חסמים צריך לעבוד עליהם.
יש היום בעלי מקצוע שעוזרים לשבור מחסומים.
לא פסיכולוגים!!!(שלא תהרגו אותי...:)) זה נקרא "מוח אחד"-קניזיולוגיה.זה מעולה ומשחרר. אנלא אומרת את זה מנסיון אישי, אבל מנסיון של כמה אנשים קרובים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 11:19 לינק ישיר 

מה שאני מכיר הוא להפסיק לצאת עם אנשים על בסיס נתונים, אלא על בסיס רגשות. אם את נהנית לצאת אתו תמשיכי לצאת אתו, אם לא אז לא. אל תבדקי ברקע, בעדה, בהורים, באחים, באופי, במראה בכלום. אך ורק אם את נהנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 10:00 לינק ישיר 

אם לא תשבי ותעשי חושבים עם עצמך מה את צריכה לחפש, ומה מתאים לך אף אחד לא יוכל לעשות זאת בשבילך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 00:11 לינק ישיר 

היאוש הולך וגובר מוטענת???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/1/2007 19:43 לינק ישיר 

הייתי מעוניין להשתתף גם כמשתתף/מנהל (כי אני מומחה בלדפוק את עצמי) וגם כקונטרה (כיוון שאני לא נותן לייאוש לאחוז בי).
כיוון שהבנתי שהאשכול אמור להיות תמיכה וייעוץ ל"מנהלים" אני אבחר רק בקונטרה.
אם המקום יצבור תאוצה זה יוכל להיות אשכול יעיל.

נא להיות רציניים חבר'ה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > המיואשות והמייאשים בע"מ- אגודה לפנויים/יות עם פערים בין הרצוי והמצוי שלהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext