ראיון שנערך עם מפיק ומייסד הלהקה - יצחק רוזנטל בטבת תשס"ו
--
שלשלת ג'וניור/ ראיון: יצחק רוזנטל
שיחה טרנס-אטלנטית, מרחק פיזי גדול לאין שיעור והבדלי זמנים ושפות, כל אלו לא הצליחו לעמעם כהוא זה את החביבות השופעת של יצחק רוזנטל, מייסד ומקים להקת "שלשלת", אשר הביאה לצאתו של ראיון זה לאוויר העולם. למרות האנגלית המקרטעת שבפי והעברית הצולעת שלו, למרות שאצלי שעת לילה מאוחרת והוא רק מתחיל את הערב, יש "שלשלאות" שמגשרות. יש מוזיקה שנוגעת לכל לב.
שלשלת = מערכת חוליות אחוזות זו בזו. ארבעה חברים כישרוניים האוחזים זה בידו של זה במשך כמה שנים במטרה להוות חולייה מקשרת בין דור העבר לדור העתיד של המוזיקה החסידית, במטרה לחבר בין חלקי העם באמצעות שירה וזמרה ולקשר בין נשמת המוזיקה החסידית לליבו של כל אחד ואחד מאיתנו.
חני שוורץ
"שלשלת", שם שהפך למושג....
אכן. שלשלת הוקמה לפני כשש שנים. הייתי אז רווק וצעיר שעיתותיו בידיו והיה לי חבר טוב שהיינו הולכים לקעמפים ביחד וככה התחלנו ליצור מוזיקה. בדקנו את תגובות האנשים לראות איך המוזיקה שלנו מתקבלת בציבור, וההדים החיוביים שקיבלנו גרמו לנו לחשוב "היי! למה שלא נוציא אלבום משלנו?". לא רציתי להוציא אלבום סולו, מכיוון שהשוק רווי בזמרים מזמרים שונים ולכן בחרנו בקונצפט של להקה.
חברי הלהקה הם: יצחק רוזנטל, ברוך אריה, חיים בלאק ושמחה זוסמן. להבדיל מלהקות אחרות שקמות ומתפרקות, אנחנו עדין אותם ארבעה חברי הלהקה מיום שהוקמה ועד היום. עד אותה תקופה, הרכבים כגון אלו נחשבו לדבר השייך לעבר הרחוק, לשנות ה-60 וה-70 של המוזיקה החסידית בהן הרכבים של להקות היו מוכרים ונפוצים. המטרה של שלשלת היא להציג מחדש את הרעיון של "להקה" אך להישאר מחוברים לנשמת המוזיקה החסידית באמצעות "שלשלת" ומכאן גם שם הלהקה שבא לבטא את הקשר והחיבור בין הדורות באמצעות שלשלת המוזיקה החסידית.
אתה מלחין את כל שירי הלהקה, נכון?
הוצאנו עד עכשיו שלושה אלבומים "רגילים" ועוד אחד של שירי שבת בהשתתפות זמרים אורחים וכעת אנחנו משיקים את האלבום החדש "שלשלת ג'וניור", כולם מורכבים מלחנים שלי. התחלתי להלחין כאמור בזמן שעבדנו על האלבום הראשון של "שלשלת" וכדי לשמור על הסאונד המיוחד של שלשלת לא לקחנו שירים ממלחינים אחרים.
כמו כן, עד עכשיו לא הלחנתי לזמרים אחרים, מכיוון שתמיד רציתי לשמור את הלחנים הטובים לשלשלת, אולם עכשיו אני עובד עם זמר חדש בשם יעקב יאנג וכמה מלחני יופיעו באלבום החדש שלו שאמור לצאת בחודשים הקרובים.

הדיסק החדש של "שלשלת ג'וניור"
"שלשלת ג'וניור", אלבום חדש, רעיון חדש...
אכן כן. הרעיון של "שלשלת ג'וניור" הוא כזה: השם "שלשלת" מבטא קשר וחיבור; קשר לנשמת המוזיקה וקשר בין הדורות. הרעיון פה הוא לקחת את אותו סוג של הרכב מוזיקלי אבל עם ארבעה ילדים, לבטא את הקשר לדור הבא. הילדים הם: יוסף שיק, שמחה קאץ', אבי מעהל ורפי געלג. שני ילדים נוספים משמשים כסולנים אורחים – יונתן ברודי ושמואל יאנג. כולם מוזיקליים ומוכשרים מאוד ומבצעים את השירים בצורה יוצאת מן הכלל. מי שמנצח בעצם על קבוצת הילדים הוא שמחה זוסמן, אחד מחברי הלהקה, שגם שר מעט בחלק מן השירים באלבום. בעצם הוא היחיד מבין חברי הלקה שמשתתף באלבום באופן פעיל.
באלבום יש בעצם 7 שירים חדשים לחלוטין, שיר נוסף, הוא שיר מקסים באנגלית שהופיע בעבר באחד האלבומים מסדרת "ג'פ" ועוד שתי מחרוזות של שירים קלאסיים של שלשלת מן האלבומים הקודמים שלנו. חשוב לומר, שאמנם מדובר פה בביצוע של ילדים, אבל חשוב היה לנו לשמור על הקשר ללהקה המקורית, כמו שהדבר בא לידי ביטוי גם בעטיפת האלבום, שעוצבה בדיוק באותו סגנון של העטיפות הקלאסיות שלנו. כמובן שאנו ממשיכים בסדרת האלבומים הרגילים של שלשלת, ללא קשר לאלבום המיוחד הזה.
עיבוד מוזיקלי. עשיתם כאן תפנית מפתיעה למדיי...
באלבומים הקודמים שלנו, המעבד הבלעדי היה ישראל לאם המפורסם והידוע שאין צורך לספר בשבחו. באלבום הזה, בחרנו לשנות כיוון ובחרנו כמעבד את רון תיכון. מובן שגם סגנון העיבודים שונה ומדובר הפעם במוזיקה אלקטרונית חדשנית. עם זאת, אני מוכרח לציין, שהלחנים עצמם אינם סוערים מידי וגם השירה של הילדים, אינה מופרעת. הלחנים השקטים מאוד רגועים ונינוחים וגם הקצביים יותר אינם "מופרעים". הציבור היום מצפה לחידושים במוזיקה, ואנו עשינו זאת בגבול הטעם הטוב.
מה לגבי הופעות?
שלשלת ב"ה מופיעה בהרכב הייחודי שלה בהופעות רבות ומגוונות מסביב לעולם, הופענו ב'האסק' ובעוד הופעות מפורסמות. מסתבר שהציבור אוהב את זה ואנחנו מקבלים עוד ועוד הזמנות לאירועים שונים. לגבי הילדים, קיבלנו כמה וכמה פניות מגורמים שונים לצאת לסדרת הופעות איתם, אולם זה לא פשוט, זה דורש הרבה השקעה ועבודה על כוריאוגרפיה ומה שלא פשוט אצל מבוגרים, מסובך הרבה יותר אצל ילדים... למרות הכל, אנחנו נשקול את הדברים וייתכן שבקרוב "שלשלת ג'וניור" תופיע לא רק באולפן אלא גם על הבמה...
ספר לי על הרקע המוזיקלי שלך...
האמת שמשפחתי היא משפחה מאוד מוזיקלית אולם אף אחד מהם לא הוציא אלבום באופן מקצועי. אני עצמי הייתי חלק ממקהלת הילדים פרחי מיאמי, אבל גם זה לתקופה קצרה מאוד, בערך של שנה אחת. מלבד זאת, אני מנגן בפסנתר מגיל צעיר וזה גם מה שאולי הביא להלחנה ומכאן להוצאת אלבומים ופרסום בשדה המוזיקה החסידית.
מילה לסיום.
אני רוצה מאוד מאוד להודות לכל חברי הלהקה שעבדו רבות על האלבום הזה ובמיוחד לשמחה זוסמן על ההשקעה הרבה בעבודה עם הילדים באולפן, בהקלטות וכו'
http://www.chasidinews.com/53.htm
 |
|
|